hogy élvezi e, hát nem ma kezdte az tuti.
respect
nagyon jó és szép lány!
ennyi erővel magát is leszophatná
fej fej mellet
he American Society of Plastic Surgeons News Room provides statistics on both cosmetic and reconstructive procedures, as well as background information on a variety of plastic surgery related topics. In addition, you will find information about the Spokespersons Network, whose members from across the country can answer your questions.
Sokan kedvelik a kínai ízeket, és gondolják úgy, hogy a kínai ételek elkészítése különleges főzési gyakorlatot vagy bizarr alapanyagokat igényel. Pedig a legtöbb kínai ételt könnyen és gyorsan megvalósíthatjuk otthon is, amely sokkal olcsóbb és egészségesebb, mint a kínai gyorsbüfékben vagy szupermarketekben vásárolható kész-félkész termékek. A tutitippek oldalain olyan egyszerű kínai recepteket adunk közzé, amelyeket magunk is kipróbáltunk, és az elkészítésük valóban nem ördöngős..
Mielőtt sütni-főzni kezdenénk, szükségünk lesz némi alapismeretre – a kínai ételek sorozatunkban tippeket és tanácsokat adunk a legfontosabb alapanyagok beszerzéséhez és esetleges helyettesítéséhez, a wok és egyéb szükséges konyhai eszközök használatához, az ételek előkészítéséhez és fogyasztásához. Továbbá a kínai teázás hagyományaiba és szokásaiba is betekintünk, és tippeket adunk ahhoz, hogy miképp dekoráljunk egy vendégváró asztalt. (lásd kínai dekoráció).
Fontos azt is megjegyeznünk, hogy a közhiedelemmel ellentétben, a modern kínai ételek nem a legegészségesebbek a világon. Kínában a legmagasabb a diabetikusok száma, 23%-uk betegesen túlsúlyos, és minden negyedik kínainak magas a vérnyomása. A hagyományos kínai ételek elsősorban zöldségalapúak, hiszen mind a cukor, mind a hús évszázadokon keresztül luxuscikknek számított. Azonban a gazdasági fejlődés során egyre több zsírt és cukrot fogyasztanak a kínai emberek. Megfigyelhető például, hogy szinte minden modern kínai recept előír cukrot, a húsok közül pedig a sertés hús egyre népszerűbb, amelynek ráadásul minden részét felhasználják. (Tipp: a receptekből nyugodtan kihagyhatjuk a cukrot, zsíros húsok helyett padig alkalmazzunk zsírszegény változatokat!).
Alapanyagok - helyettesítők
A legfontosabb kínai alapanyagok a szójaszósz, szezámolaj, gyömbér, babcsira – ezeket érdemes előre beszerezni. Sok alapanyagot tudunk helyettesíteni. Pl földimogyoró olaj helyett jó a napraforgó olaj is, rizsbor helyett a sherry, wonton helyett a rétestészta, kínai zöldségek helyett az európai zöldségek is megteszik. Kínai alapanyagok>>
Ételek előkészítése
A húsokat és halakat vagy egészben készítjük el, vagy sütés-főzés előtt vékony csíkokra vágjuk. A zöldségeket egyenesen, vagy átlósan aprítjuk, majd még kisebb darabokra, hogy rövid sütés, főzés során a nyersanyagok megtartsák a jellegzetes színüket, állagukat és ízüket. Mindkét esetben az ételt közösen, egy tálból fogyasztjuk. Az ételek mellé általában főtt rizst tálalunk, de népszerű a sült rizs is vagy a tészta. Többet az ázsia rizs főzéséről - további tippek kínai ételek előkészítéséhez>>
Tálalás
A kínai étkészlet eltér az Európaitól - a kínaiak nem étkeznek lapos tányérból, hanem kis, mély csészékből. Ebből eszik a rizst, levest és a többi fogást is – általában 3 különböző csészéből, néha ugyanabból. A fogásokat tálakban tálalják az asztal közepére, amelyből mindenki szed önmagának (de csakis egy ételből egyszerre). A rizst általában külön csészébe szedik, majd fala
Mielőtt sütni-főzni kezdenénk, szükségünk lesz némi alapismeretre – a kínai ételek sorozatunkban tippeket és tanácsokat adunk a legfontosabb alapanyagok beszerzéséhez és esetleges helyettesítéséhez, a wok és egyéb szükséges konyhai eszközök használatához, az ételek előkészítéséhez és fogyasztásához. Továbbá a kínai teázás hagyományaiba és szokásaiba is betekintünk, és tippeket adunk ahhoz, hogy miképp dekoráljunk egy vendégváró asztalt. (lásd kínai dekoráció).
Fontos azt is megjegyeznünk, hogy a közhiedelemmel ellentétben, a modern kínai ételek nem a legegészségesebbek a világon. Kínában a legmagasabb a diabetikusok száma, 23%-uk betegesen túlsúlyos, és minden negyedik kínainak magas a vérnyomása. A hagyományos kínai ételek elsősorban zöldségalapúak, hiszen mind a cukor, mind a hús évszázadokon keresztül luxuscikknek számított. Azonban a gazdasági fejlődés során egyre több zsírt és cukrot fogyasztanak a kínai emberek. Megfigyelhető például, hogy szinte minden modern kínai recept előír cukrot, a húsok közül pedig a sertés hús egyre népszerűbb, amelynek ráadásul minden részét felhasználják. (Tipp: a receptekből nyugodtan kihagyhatjuk a cukrot, zsíros húsok helyett padig alkalmazzunk zsírszegény változatokat!).
Alapanyagok - helyettesítők
A legfontosabb kínai alapanyagok a szójaszósz, szezámolaj, gyömbér, babcsira – ezeket érdemes előre beszerezni. Sok alapanyagot tudunk helyettesíteni. Pl földimogyoró olaj helyett jó a napraforgó olaj is, rizsbor helyett a sherry, wonton helyett a rétestészta, kínai zöldségek helyett az európai zöldségek is megteszik. Kínai alapanyagok>>
Ételek előkészítése
A húsokat és halakat vagy egészben készítjük el, vagy sütés-főzés előtt vékony csíkokra vágjuk. A zöldségeket egyenesen, vagy átlósan aprítjuk, majd még kisebb darabokra, hogy rövid sütés, főzés során a nyersanyagok megtartsák a jellegzetes színüket, állagukat és ízüket. Mindkét esetben az ételt közösen, egy tálból fogyasztjuk. Az ételek mellé általában főtt rizst tálalunk, de népszerű a sült rizs is vagy a tészta. Többet az ázsia rizs főzéséről - további tippek kínai ételek előkészítéséhez>>
Tálalás
A kínai étkészlet eltér az Európaitól - a kínaiak nem étkeznek lapos tányérból, hanem kis, mély csészékből. Ebből eszik a rizst, levest és a többi fogást is – általában 3 különböző csészéből, néha ugyanabból. A fogásokat tálakban tálalják az asztal közepére, amelyből mindenki szed önmagának (de csakis egy ételből egyszerre). A rizst általában külön csészébe szedik, majd fala
még hányszor????????????????????????
majd alakul ez még, mint púpos gyerek a prés alatt. A filmet támogatta az új Magyarország
program
program
előző élete drog
csempész
csempész
ehez a csajhoz felkel köti a zacskót
de szar
vége?
vége?
nem barna, hanem barma
az nem párna, hanem a hája!
Nagyon jó a csaj
, de még hányszor kerül ide szegény?
, de még hányszor kerül ide szegény?
mi ez retro???
Hipi izraeli?
már az elején gondolta,hogy német
máshoz nem is ért
Egyszervolt tag, Te hányszor szóltál hozzá a témához? Már lassan annyiszor és annyi hülyeséget, hogy veled is ezt kellene csinálni.
a gyerek a saját anyjáról készítette
ezért ferdül az ország
ezek könnyen bele fognak szarni a ventilátorba
szerintem ezek inkább egy új kamerát keressenek
.
.
jó kis válogatás az ucso kettő az valami iszonyat.
de jót nevetem
de jót nevetem
ott van
ááááááááááááááááááááááááááááááá-
tök gagyi, hogy egy Lloyd méretű biztosítónak ilyen reklám kell. A lloyd-ok a biztosítok biztosítói.
Ők már legalább letettek valamit az asztalra. mondjuk annyira nekem sem ön be.
jó csaj azért, szép teste van.
minden belefér
a csaj jó, a gyerek gyík!
a kurva anyátokat, ilyet bazdmeg, nekem senki ne mondja, hogy a melegeket pártolni kell. ezek az emberiség söpredékei. Fogadni merek, hogy a fele pap, a másik fele meg politikus. Bárcsak oldódnának mint az aranyhal a királyvízben. Rohadt szemetek. Csak engedjétek, hogy Pesten ezek tüntessenek. A parasztokat nem kell engedni aki etet Titeket.
megy a
gőzős.
gőzős.
meleg a gyerek ezért vetkőznek, tök jó idő van ott.
és mindenkin kitör a frász!
silent killer.
van a facér nő, van az igen facér nő , és van aki igen oda van a facér
nekem annyira nem jött át.
ez egy gyönyörű csaj szívesen segítenék neki.
szép érett nők! ennyi ez naugthy america
mindenkinek amennyi jár
svéd fejőnők vs. afroman
fitness
ennyi???
ez után jö
n a seggből szájba!!!
n a seggből szájba!!!
jó csaj, csak kár, hogy már 5x van a GG-en
Minden háztartásba egy ilyen nőt!
Kinek nem inge ne vegye magára!
Kinek nem inge ne vegye magára!
aranyos kis duda és a hangja
#39 Nickyy Te tuti fiú vagy, van rá egy 20-om




Magyarország










