Most olvastam, hogy a földfelszín legnagyobb teremtménye egy gombatelep Oregonnál, amelyik a talajban burjánzik és kb. 5 kilométer az átmérője.

WH!
#113: ez most ugye nem az éc akar lenni?...mert akkor eleg gagyi poen...ha meg nem a éc, akkor en vagyok a alulmüvelt
charlotte!
korabban egy argentin gombatelep volt a listavezetö....egy elölenynek szamit, de primitiv fonalgombarol van szo, ugyhogy barhol levagsz belöle egy darabot, az kiralyul eldegel tovabb
nem emlexem pontosan, de az argentin talan 300 tonna volt a össztömege ( ugy saccoltak a okos tudosbacsik )
#113: ez most ugye nem az éc akar lenni?...mert akkor eleg gagyi poen...ha meg nem a éc, akkor en vagyok a alulmüvelt
charlotte!
korabban egy argentin gombatelep volt a listavezetö....egy elölenynek szamit, de primitiv fonalgombarol van szo, ugyhogy barhol levagsz belöle egy darabot, az kiralyul eldegel tovabb
nem emlexem pontosan, de az argentin talan 300 tonna volt a össztömege ( ugy saccoltak a okos tudosbacsik )
a kellö szamu probalkozashoz:
galaxis utikalauz stopposoknak;
hogy lehet repülni ( nem szo szerint idezek, csak a lenyeget ):
raugrassz az agyra...kellö szamu probalkozas utan valami elromlik majd a rendszerben, es nem esel le...na akkor repülsz ( bar lehet, hogy negyvenmillio probalkozas szüksegeltetik hozza ) (Ez egy válasz X üzenetére (2006. 10. 07. szombat 13:31), amit ide kattintva olvashatsz)
2006. 10. 07. szombat 13:31
raugrassz az agyra...kellö szamu probalkozas utan valami elromlik majd a rendszerben, es nem esel le...na akkor repülsz ( bar lehet, hogy negyvenmillio probalkozas szüksegeltetik hozza ) (Ez egy válasz X üzenetére (2006. 10. 07. szombat 13:31), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812)

Itt ez a kulcsgondolat: "Így kellő számú próbálkozás után". Ugyanis olyan sok próbálkozás kell egy ilyenhez, hogy hamarabb elfogy a projektre szánt pénz, hogy el tudják érni a célt. A másik meg: megvan a véleményem azokról a tudósokról, akik úgy esnek neki a géneknek, hogy nem gondolnak bele abba, hogy az arany mennyire nehéz.
Egy aranyrúd (amit a filmekben a csúnya bankrabló bácsik zsákba pakolnak) 17 kiló!!! Tehát én eleve fogom a hasam amikor az ilyen rudakat egy kézzel fogva rakosgatják.
Egy aranyrúd (amit a filmekben a csúnya bankrabló bácsik zsákba pakolnak) 17 kiló!!! Tehát én eleve fogom a hasam amikor az ilyen rudakat egy kézzel fogva rakosgatják.
Utikalauz rulez
(Ez egy válasz ghorrag üzenetére (2006. 12. 04. hétfő 16:48), amit ide kattintva olvashatsz)
2006. 12. 04. hétfő 16:48

a kellö szamu probalkozashoz:
raugrassz az agyra...kellö szamu probalkozas utan valami elromlik majd a rendszerben, es nem esel le...na akkor repülsz ( bar lehet, hogy negyvenmillio probalkozas szüksegeltetik hozza )
raugrassz az agyra...kellö szamu probalkozas utan valami elromlik majd a rendszerben, es nem esel le...na akkor repülsz ( bar lehet, hogy negyvenmillio probalkozas szüksegeltetik hozza )
Na, ezt is muszáj leírnom:
Egy pasi, bizonyos Charles Osborne 68 éven keresztül folyamatosan csuklott.
De sz.r lehetett...
Wikipedia bejegyzés erről - katt ide

De sz.r lehetett...
Mondjuk ennek ellenére normális életet bírt élni: kétszer nősült, nyolc gyereket nemzett.
Becslések szerint 430 milliószor csuklott a 68 év alatt.
Jáááááááááááááj (Ez egy válasz X üzenetére (2006. 12. 05. kedd 14:35), amit ide kattintva olvashatsz)
2006. 12. 05. kedd 14:35
Becslések szerint 430 milliószor csuklott a 68 év alatt.
Jáááááááááááááj (Ez egy válasz X üzenetére (2006. 12. 05. kedd 14:35), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812)

Na, ezt is muszáj leírnom:
De sz.r lehetett...

De sz.r lehetett...

MUNKA UTÁN MINDENKIRE RÁFÉR A PIHENÉS...

A "puncimba élvezel" topicban kialakult öröklődési párbeszédről jutott eszembe, hogy nemrég olvastam ezt az esetet:
Két félvér szülőnek nemrég ikrei születtek. Az egyik kislány fehér, a másik barna bőrű. Így hasadtak ki az örökítő gének.
Két félvér szülőnek nemrég ikrei születtek. Az egyik kislány fehér, a másik barna bőrű. Így hasadtak ki az örökítő gének.

Ez meg valami gyönyörű. Tűzszivárvány (fire rainbow) a neve és a legritkább légköri jelenség:

Itt találtam, de ez a honlap nem erre specializálódott, úgyhogy nem fogsz hasonlókat találni.
természeti jelenségek valódi és hamis képeken - katt
természeti jelenségek valódi és hamis képeken - katt
A lyukkamera a legegyszerűbb leképező rendszer, mert mindössze egy dobozból áll, amelynek az egyik oldalán egy picike lyuk van. Szinte hihetetlen, de ennyi is elég, hogy egy tárgyról képet hozzunk létre! Ha ugyanis a lyuk elég kicsi, áthaladásakor a fény a tárgy minden egyes pontjáról a doboz szemközti falán egyetlen pontba érkezik, vagyis éppen egyértelmű leképezés történik a tárgy és a képpontok között. A kicsinyítés mértékét egyszerűen a geometriai méretek, a doboz hosszának és a tárgy lyuktól mért távolságának aránya határozza meg.
részletes leírás
Ez a kép pl. lyukkamerával készült. Jó, mi?
részletes leírás
Ez a kép pl. lyukkamerával készült. Jó, mi?

Ez is lyukkamera (camera obscura):

Nagyon bírom, ha valami egyszerű és közben nagyszerű is:

természetesen ez is lyukkamera

természetesen ez is lyukkamera
És nem kell hozzá más, mint egy icipici lyuk...

Új fícsörrel kedveskedik a Hewlett Packard digitális fényképezőgépe. Ha nem akarsz koplalni, fotózd magad vékonyra!

cikk - katt

cikk - katt
"2007. április 9-én este először hangzott el magyar beszéd a Nemzetközi Űrállomás fedélzetéről. A jelenleg is ott dolgozó Simonyi Károly blogjából a laikusok számára is világossá válik, amit a szakemberek nagy része már elfogad: Simonyi nem egyszerű űrturista, hanem joggal nevezhetjük a harmadik kiképzett magyar űrhajósnak.
Simonyi a Kárpátok koszorúja feletti egyik áthaladás során Radnóti Miklós sorait fogja felidézni: "Nem tudhatom, hogy másnak e tájék mit jelent, nekem szülőhazám itt e lángoktól ölelt kis ország, messzeringó gyerekkorom világa." E két sor felolvasása alatt valóban majdnem átrepüli ezt a kis országot, mivel az űrállomással közel 8 kilométer/másodperces sebességgel halad majd."
cikk - katt
Simonyi a Kárpátok koszorúja feletti egyik áthaladás során Radnóti Miklós sorait fogja felidézni: "Nem tudhatom, hogy másnak e tájék mit jelent, nekem szülőhazám itt e lángoktól ölelt kis ország, messzeringó gyerekkorom világa." E két sor felolvasása alatt valóban majdnem átrepüli ezt a kis országot, mivel az űrállomással közel 8 kilométer/másodperces sebességgel halad majd."
cikk - katt
Theo Jansen művész úr a technika megszállottja és természetesen Hollandiában ténykedik, vélhetőleg betépve. Pályája elején csak a hagyományos festegetéssel foglalkozott, de egyszer sikerült egy valóban repülő csészeljat buherálnia, ami 1980-ban utcára csődítette Delft városának békés polgárait, sőt a rendőrséget is sikerült felizgatnia. A sikeren fellelkesülve végleg átnyergelt a szci-fi és a 3D látomások világába. Szélenergia hajtotta kinetikus szobrai (lépegető robotjai?) Ypenburg város kietlen tengerpartjának nevezetességei, a turizmusból élők legnagyobb örömére.
videó - katt ide
videó - katt ide
Visszakerült Egyiptomba II. Ramszesz 3200 éves hajtincse, amit harminc évvel ezelôtt loptak el Franciországban. A tincseket egy postás próbálta eladni a világhálón, jelenleg orgazdasággal gyanusítják.