“Játékaidat elvehetik, ruháidat, pénzedet is elvehetik mások. De nincsen olyan hatalma a földnek, amelyik elvehetné tőled azt, hogy a pillangónak tarka szárnya van, s hogy a rigófütty olyan az erdőn, mintha egy nagy kék virág nyílna ki benned. Nem veheti el senki tőled azt, hogy a tavaszi szellőnek édes nyírfaillata van, és selymes puha keze, mint a jó tündéreknek.” (Wass Albert
.............
„Ügyelj gondolataidra, mert azok szabják meg szavaidat!
Ügyelj szavaidra, mert azok szabják meg a tetteidet!
Ügyelj a tetteidre, mert azok szabják meg szokásaidat!
Ügyelj szokásaidra, mert azok szabják meg jellemedet!
Ügyelj jellemedre, mert az szabja meg sorsodat!”
(Charles Reade)
.....................
“Mindig az az erősebb, aki nem tombol, hanem mosolyog.” (japán közmondás
..............
“A béke nem a konfliktus hiánya, hanem a konfliktus kezelésének képessége.”
(Dan Millman)
...................
“Az emberek szívesebben viselik el a megszokott körülményeket, mint a kockázatvállalást és a jutalmazást. Érdemes felvállalni a kényelmetlen – kellemetlen helyzeteket, mert akkor fejlődik az ember, és azokból tanul. Ha tudatosan hozod magadat kellemetlen helyzetbe, idővel cserébe nagy kényelmet fogsz tudni magadnak biztosítani.” (T. Harv Eker)
..................
“Milyen közel állnak egymáshoz: adni – kapni, ajándékozni – elvenni, tisztelni – megalázni, odafigyelni – elvárni, elengedni – kényszeríteni, megbocsátani – haragudni, megbízni – gyanakodni, együttérezni – közönybe burkolózni, hinni – kételkedni…
A választani tudás az igazi tudás. A jó ember ritkán téved.”
(Tatiosz)
.............
„Ügyelj gondolataidra, mert azok szabják meg szavaidat!
Ügyelj szavaidra, mert azok szabják meg a tetteidet!
Ügyelj a tetteidre, mert azok szabják meg szokásaidat!
Ügyelj szokásaidra, mert azok szabják meg jellemedet!
Ügyelj jellemedre, mert az szabja meg sorsodat!”
(Charles Reade)
.....................
“Mindig az az erősebb, aki nem tombol, hanem mosolyog.” (japán közmondás
..............
(Dan Millman)
...................
“Az emberek szívesebben viselik el a megszokott körülményeket, mint a kockázatvállalást és a jutalmazást. Érdemes felvállalni a kényelmetlen – kellemetlen helyzeteket, mert akkor fejlődik az ember, és azokból tanul. Ha tudatosan hozod magadat kellemetlen helyzetbe, idővel cserébe nagy kényelmet fogsz tudni magadnak biztosítani.” (T. Harv Eker)
..................
“Milyen közel állnak egymáshoz: adni – kapni, ajándékozni – elvenni, tisztelni – megalázni, odafigyelni – elvárni, elengedni – kényszeríteni, megbocsátani – haragudni, megbízni – gyanakodni, együttérezni – közönybe burkolózni, hinni – kételkedni…
A választani tudás az igazi tudás. A jó ember ritkán téved.”
(Tatiosz)
Egy idő után megtanulod a finom különbségtételt
a kézfogás és az önfeladás között.
És megtanulod, hogy a vonzalom nem azonos
a szerelemmel és a társaság a biztonsággal.
És kezded megérteni, hogy a csók nem pecsét
és a bók nem esküszó.
És hozzászoksz, hogy emelt fővel és nyitott szemmel fogadd a vereséget, a felnőtt méltóságával,
nem pedig a gyermek kétségbeesésével.
És belejössz, hogy minden tervedet a mára alapozd,
mert a holnap talaja túl ingatag ehhez.
Egy idő után kitapasztalod, hogy még a
napsugár is éget, ha túl sokáig ér.
Műveld hát saját kertecskédet,
magad ékesítsd fel a lelked,
ne mástól várd, hogy virágot hozzon neked.
És tanuld meg, hogy valóban nagyon sokat kibírsz.
Hogy valóban erős vagy.
És valóban értékes.
/Veronica A.Schoffstall/
a kézfogás és az önfeladás között.
És megtanulod, hogy a vonzalom nem azonos
a szerelemmel és a társaság a biztonsággal.
És kezded megérteni, hogy a csók nem pecsét
és a bók nem esküszó.
És hozzászoksz, hogy emelt fővel és nyitott szemmel fogadd a vereséget, a felnőtt méltóságával,
nem pedig a gyermek kétségbeesésével.
És belejössz, hogy minden tervedet a mára alapozd,
mert a holnap talaja túl ingatag ehhez.
Egy idő után kitapasztalod, hogy még a
napsugár is éget, ha túl sokáig ér.
Műveld hát saját kertecskédet,
magad ékesítsd fel a lelked,
ne mástól várd, hogy virágot hozzon neked.
És tanuld meg, hogy valóban nagyon sokat kibírsz.
Hogy valóban erős vagy.
És valóban értékes.
/Veronica A.Schoffstall/
Mielőtt megszólalsz, gondold meg, hogy amit mondani akarsz szebb-e, mint a csend, amit meg akarsz törni.
Hölderin
...............
Ne sírj, mert vége lett! Mosolyogj, mert megtörtént.
Gabriel García Márquez
.................
Egyetlen értelmes ember barátsága többet ér, mint az összes balgáé.
Démokritosz
........................
Bocsáss meg az ellenségeidnek, de jegyezd meg a nevüket.
J. F. Kennedy, amerikai politikus
.....................
Akinek látszunk, arról mindenki ítélhet, amilyenek valójában vagyunk, arról senki sem.
Voltaire
Hölderin
...............
Ne sírj, mert vége lett! Mosolyogj, mert megtörtént.
Gabriel García Márquez
.................
Egyetlen értelmes ember barátsága többet ér, mint az összes balgáé.
Démokritosz
........................
Bocsáss meg az ellenségeidnek, de jegyezd meg a nevüket.
J. F. Kennedy, amerikai politikus
.....................
Akinek látszunk, arról mindenki ítélhet, amilyenek valójában vagyunk, arról senki sem.
Voltaire
“A csönd és a nyugalom nem fejleszti a jellemet. Csak a szenvedés és a megpróbáltatás nyomán erősödik a lélek, tisztul az éleslátás, támad fel az ambíció és jön el a siker.” (Helen Keller)
...................
“A barátság oka nem lehet véletlen, sem az egymásra utaltság. Még kevésbé az azonos világnézeti beállítottság vagy politikai célkitűzés. A barátság oka egyedül a barátság maga.” (Wass Albert)
...................
“A barátság oka nem lehet véletlen, sem az egymásra utaltság. Még kevésbé az azonos világnézeti beállítottság vagy politikai célkitűzés. A barátság oka egyedül a barátság maga.” (Wass Albert)
"Jó nap ez a halálra" - Klingon mondás
"A bosszú egytálétel hidegen tálalva a legjobb!" - Klingon közmondás
Friedrich Nietzsche
"Minden sorsdöntő dolog a "csakazértis"-ből jön létre."
"A meggyőződések veszélyesebb ellenségei az igazságnak, mint a hazugságok."
"Minél magasabbra nő a fa fel az égbe, annál mélyebbre nyúlnak a gyökerei le a sárba."
Az első vélemény, amely eszünkbe jut, mikor hirtelen megkérdeznek valamiről, rendszerint nem a saját véleményünk, hanem a szokásos vélemény, kasztunkhoz, állásunkhoz, eredetünkhöz tartozó; az önálló vélemények ritkán úszkálnak a felületen."
"Szeretem a bátrakat: csakhogy nem elég a kardcsörtetés - tudni kell azt is, kire ránts kardot! És nemegyszer több bátorság vagyon abban, aki odébbáll, és féken tartja indulatát: hogy méltóbb ellenségnek tartsa meg magát! Csak olyan ellenségtek legyen, aki gyűlöletes, nem pedig megvetendő: legyetek büszkék ellenségetekre: így tanítottam néktek valaha."
"Aki szörnyetegekkel harcol, ügyeljen, nehogy közben szörnyeteggé váljék. És ha sokáig pillantasz a mélységbe, a mélység is beléd pillant."
"A bosszú egytálétel hidegen tálalva a legjobb!" - Klingon közmondás
Friedrich Nietzsche
"Minden sorsdöntő dolog a "csakazértis"-ből jön létre."
"A meggyőződések veszélyesebb ellenségei az igazságnak, mint a hazugságok."
"Minél magasabbra nő a fa fel az égbe, annál mélyebbre nyúlnak a gyökerei le a sárba."
Az első vélemény, amely eszünkbe jut, mikor hirtelen megkérdeznek valamiről, rendszerint nem a saját véleményünk, hanem a szokásos vélemény, kasztunkhoz, állásunkhoz, eredetünkhöz tartozó; az önálló vélemények ritkán úszkálnak a felületen."
"Szeretem a bátrakat: csakhogy nem elég a kardcsörtetés - tudni kell azt is, kire ránts kardot! És nemegyszer több bátorság vagyon abban, aki odébbáll, és féken tartja indulatát: hogy méltóbb ellenségnek tartsa meg magát! Csak olyan ellenségtek legyen, aki gyűlöletes, nem pedig megvetendő: legyetek büszkék ellenségetekre: így tanítottam néktek valaha."
"Aki szörnyetegekkel harcol, ügyeljen, nehogy közben szörnyeteggé váljék. És ha sokáig pillantasz a mélységbe, a mélység is beléd pillant."
Sokféleképpen lehet nemszeretni is. Még emberségesen is.
Galgóczi Erzsébet 16
................
Az ember sokkal könnyebben alkot magának rossz véleményt arról, akit megbántott vagy akinek szándéktalanul is ártott, mint arról, akivel jót tett.
Ottlik Géza
.................
Ha valaki utálni akar, akkor a fejed tetejére is állhatsz, akkor is utálni fog.
Laurell Kaye Hamilton
.........................
Minden baj ebből származik közöttünk ezen a földön, hogy nem értjük meg egymás szavát.
Wass Albert
...................
Nem én vagyok bonyolult, hanem a dolog, amiről beszélek.
Karinthy Frigyes
....................
Nincsen más, csak a hit és a dac,
A tiéd csak az marad, amit másoknak adsz.
Ákos
.......................
Senki sem kerül a környezetünkbe véletlenül! Lényünk sajátos összetétele idézte meg.
Szepes Mária
.....................
Ha nem beszélsz azzal, akivel pedig szót lehetne érteni, veszni hagytál egy embert. Ha pedig beszélsz azzal, akivel nem lehet szót érteni, elvesztegetted szavaidat. Az okos ember sem az embereket nem hagyja veszni, sem a szavait nem vesztegeti el.
Konfuciusz
..................................
Nem annak a hangját fogják meghallani, aki nagyobbat ordít, hanem aki igazabbat szól. És az nem lesz a legokosabb ember, aki a gyűlöletet tudja, hanem az, aki a szeretetet és a megértést.
Wass Albert
................
Galgóczi Erzsébet 16
................
Az ember sokkal könnyebben alkot magának rossz véleményt arról, akit megbántott vagy akinek szándéktalanul is ártott, mint arról, akivel jót tett.
Ottlik Géza
.................
Ha valaki utálni akar, akkor a fejed tetejére is állhatsz, akkor is utálni fog.
Laurell Kaye Hamilton
.........................
Minden baj ebből származik közöttünk ezen a földön, hogy nem értjük meg egymás szavát.
Wass Albert
...................
Nem én vagyok bonyolult, hanem a dolog, amiről beszélek.
Karinthy Frigyes
....................
Nincsen más, csak a hit és a dac,
A tiéd csak az marad, amit másoknak adsz.
Ákos
.......................
Senki sem kerül a környezetünkbe véletlenül! Lényünk sajátos összetétele idézte meg.
Szepes Mária
.....................
Ha nem beszélsz azzal, akivel pedig szót lehetne érteni, veszni hagytál egy embert. Ha pedig beszélsz azzal, akivel nem lehet szót érteni, elvesztegetted szavaidat. Az okos ember sem az embereket nem hagyja veszni, sem a szavait nem vesztegeti el.
Konfuciusz
..................................
Nem annak a hangját fogják meghallani, aki nagyobbat ordít, hanem aki igazabbat szól. És az nem lesz a legokosabb ember, aki a gyűlöletet tudja, hanem az, aki a szeretetet és a megértést.
Wass Albert
................
“Nagyra becsülöm azt a barátom, aki időt talál számomra a naptárában, de még jobban szeretem azt, aki elő sem veszi a naptárát, ha rólam van szó.”
(Robert Brault)
.....................
.................
“A barátság legnagyobb próbája nem az, ha a magunk hibáit tárjuk fel barátunknak, hanem ha neki tárjuk fel az övéit.” (La Rochefoucauld)
..................
“Barát az, aki akkor is velünk tart, amikor az egész világ ellenünk fordul.”
(Alban Goodier)
.....................
“A barátom sem tökéletes és én sem vagyok az – így aztán tökéletesen összeilllünk.” (Alexander Pope)
.................
“Az élet olyan, mint egy kártyajáték. A kiosztott lapok adottak, de ahogy játszod őket, az szabad akarat.” (Jawaharlal Nehru)
(Robert Brault)
.....................
.................
“A barátság legnagyobb próbája nem az, ha a magunk hibáit tárjuk fel barátunknak, hanem ha neki tárjuk fel az övéit.” (La Rochefoucauld)
..................
“Barát az, aki akkor is velünk tart, amikor az egész világ ellenünk fordul.”
(Alban Goodier)
.....................
“A barátom sem tökéletes és én sem vagyok az – így aztán tökéletesen összeilllünk.” (Alexander Pope)
.................
“Az élet olyan, mint egy kártyajáték. A kiosztott lapok adottak, de ahogy játszod őket, az szabad akarat.” (Jawaharlal Nehru)
Soha ne ígérj többet, mint amennyit képes vagy teljesíteni, de mindig nyújts többet,
mint amennyit megígérsz.
Lou Holtz
.......................................
Jó, ha az embert emlékeztetik rá, hogy a legerősebb is elgyöngülhet,
és a legbölcsebb is tévedhet.
Mahatma Gandhi
............................
mint amennyit megígérsz.
Lou Holtz
.......................................
Jó, ha az embert emlékeztetik rá, hogy a legerősebb is elgyöngülhet,
és a legbölcsebb is tévedhet.
Mahatma Gandhi
............................
Kinai bölcsességek:
Két év elég ahhoz, hogy megtanulj beszélni, de egy egész élet kell, hogy megtanulj hallgatni.
...........
A barát egy út, az ellenség egy fal.
........
Könnyebb elterelni egy folyót, mint változtatni jellemünkön.
....................
Hogy ember légy az könnyen megy. A nehéz az, hogy EMBER légy.
...............
Két év elég ahhoz, hogy megtanulj beszélni, de egy egész élet kell, hogy megtanulj hallgatni.
...........
A barát egy út, az ellenség egy fal.
........
Könnyebb elterelni egy folyót, mint változtatni jellemünkön.
....................
Hogy ember légy az könnyen megy. A nehéz az, hogy EMBER légy.
...............
“Akkor szeress, amikor legkevésbé érdemlem. Mert akkor van rá nagy szükségem.” (kínai közmondás)
......................
“Mindig az az erősebb, aki nem tombol, hanem mosolyog.” (japán közmondás)
......................
“Mindig az az erősebb, aki nem tombol, hanem mosolyog.” (japán közmondás)
A boldogság nem a vagyonban és aranyban nyugszik, hanem a lélekben.
Démokritosz
........................
Minden tanácsot hallgass meg, de csak a magad feje után menj.
Szomáli mondás
...............
Ne utánozz másokat, hanem fedezd fel egyéniségedet, és légy önmagad.
Kínai közmondás
............
Egy kapcsolat igazi próbája, hogy bár nem értünk egyet, nem eresztjük el egymás kezét.
Alexandra Penney
.....
A legnagyobb boldogság, ha tudhatjuk, hogy szeretnek azért, amilyenek vagyunk, pontosabban annak ellenére amilyenek vagyunk.
Ismeretlen
Démokritosz
........................
Minden tanácsot hallgass meg, de csak a magad feje után menj.
Szomáli mondás
...............
Ne utánozz másokat, hanem fedezd fel egyéniségedet, és légy önmagad.
Kínai közmondás
............
Egy kapcsolat igazi próbája, hogy bár nem értünk egyet, nem eresztjük el egymás kezét.
Alexandra Penney
.....
A legnagyobb boldogság, ha tudhatjuk, hogy szeretnek azért, amilyenek vagyunk, pontosabban annak ellenére amilyenek vagyunk.
Ismeretlen
Ígérem magamnak!
Hogy erős vagyok, lelki egyensúlyomat semmi nem boríthatja fel
Hogy minden emberhez pozitívan állok, akit valaha megismerek. Szavaimmal az egészséget, boldogságot és gyarapodást hirdetem nekik.
Hogy éreztetem minden barátommal, hogy fontos számomra.
Hogy mindennek a jó oldalát szemlélem és az optinizmusom valóra is váltom.
Hogy csak a jó dolgokra gondolok, csak a jó érdekében tevékenykedem és csak a jóra számítok.
Hogy mások sikerét is ugyanúgy örümmel fogadom, mint a sajátomat.
Hogy elfelejtem a múltban vétett hibákat és eltökélten küzdök a jobb teljesítményekért.
Hogy derűt varázsolok az arcomra és pozitív, vonzó kisugárzásom lesz mindenki számára.
Hogy olyan sok időt fordítom saját magam tökéletesítésére, hogy nem jut időm mások kritizálására.
Hogy túl nagyvonalú leszek az aggodalomhoz, túl nemes lelkű a haraghoz, túl erős a félelemhez, és túl boldog, semhogy megtűrjem a gond jelenlétét.
Hogy megbecsülöm magam és ezt a világ felé is érzékeltetem, nem hangos szavak, hanem tettek útján.
Hogy tisztán hiszem, hogy az egész világ az én oldalamon áll, amíg saját tudásom szerint a legjobb úton haladok.
Christian D. Larson
Hogy erős vagyok, lelki egyensúlyomat semmi nem boríthatja fel
Hogy minden emberhez pozitívan állok, akit valaha megismerek. Szavaimmal az egészséget, boldogságot és gyarapodást hirdetem nekik.
Hogy éreztetem minden barátommal, hogy fontos számomra.
Hogy mindennek a jó oldalát szemlélem és az optinizmusom valóra is váltom.
Hogy csak a jó dolgokra gondolok, csak a jó érdekében tevékenykedem és csak a jóra számítok.
Hogy mások sikerét is ugyanúgy örümmel fogadom, mint a sajátomat.
Hogy elfelejtem a múltban vétett hibákat és eltökélten küzdök a jobb teljesítményekért.
Hogy derűt varázsolok az arcomra és pozitív, vonzó kisugárzásom lesz mindenki számára.
Hogy olyan sok időt fordítom saját magam tökéletesítésére, hogy nem jut időm mások kritizálására.
Hogy túl nagyvonalú leszek az aggodalomhoz, túl nemes lelkű a haraghoz, túl erős a félelemhez, és túl boldog, semhogy megtűrjem a gond jelenlétét.
Hogy megbecsülöm magam és ezt a világ felé is érzékeltetem, nem hangos szavak, hanem tettek útján.
Hogy tisztán hiszem, hogy az egész világ az én oldalamon áll, amíg saját tudásom szerint a legjobb úton haladok.
Christian D. Larson
Ne sirass a fejfámnál állva!
Nem vagyok ott,
Nem alszom.
Ezernyi fúvó szél vagyok,
A hó gyémántragyogása vagyok.
Az érett magba zárt napsugár vagyok.
Őszi eső vagyok.
Ha nyugodt reggelen felébredsz,
Az égre kelő madarak
Fürge szárnycsapása vagyok.
A csillagok éji fénye vagyok.
Nem vagyok ott,
Nem alszom.
(Mary Frye)
Nem vagyok ott,
Nem alszom.
Ezernyi fúvó szél vagyok,
A hó gyémántragyogása vagyok.
Az érett magba zárt napsugár vagyok.
Őszi eső vagyok.
Ha nyugodt reggelen felébredsz,
Az égre kelő madarak
Fürge szárnycsapása vagyok.
A csillagok éji fénye vagyok.
Nem vagyok ott,
Nem alszom.
(Mary Frye)
“Az élet rövid, ezért nincs sok időnk megörvendeztetni azok szívét, akik velünk együtt utaznak ezen a ködös úton. Siessünk hát szeretni! Siessünk kedvesek lenni.” (Henri-Frédéric Amiel)
„Ami jön, fogadjátok, ami megy, engedjétek! Ennyi az egész.” (zen bölcsesség)
Amikor ülsz ülj; amikor állsz állj; bármit csinálsz, ne inogj.”
(Dan Millman – A békés harcos útja)
........................
....
“Hitünknek valljuk, hogy a megtorlás a lét törvénye. Holott létünk törvénye: önmagunk legyőzése.” (Mahatma Gandhi)
..................
(Dan Millman)
........
“Nem kell mindent kimondani. Nem kell mindent megkérdezni. Nem kell mindenre válaszolni.” (Tatiosz)
(Dan Millman – A békés harcos útja)
........................
....
“Hitünknek valljuk, hogy a megtorlás a lét törvénye. Holott létünk törvénye: önmagunk legyőzése.” (Mahatma Gandhi)
..................
(Dan Millman)
........
“Nem kell mindent kimondani. Nem kell mindent megkérdezni. Nem kell mindenre válaszolni.” (Tatiosz)
“Akinek jó szíve van, azt az öröm látványa boldoggá teszi. ” (Gustave Flaubert)
Amit teszünk csak egy csepp a tengerben. A nélkül a csepp nélkül azonban sekélyebb volna a tenger.
Teréz anya
.......................
Vehetsz házat
De otthont nem;
Vehetsz ágyat,
De álmot nem;
Vehetsz órát,
De időt nem.
Vehetsz könyvet,
De tudást nem;
Vehetsz pozíciót,
De tiszteletet nem;
Megfizetheted az orvost,
De az egészséget nem.
Megveheted a lelket,
De az életet nem;
Megveheted a szexet,
De a szerelmet nem.
Kínai tanítás
.....................
Teréz anya
.......................
Vehetsz házat
De otthont nem;
Vehetsz ágyat,
De álmot nem;
Vehetsz órát,
De időt nem.
Vehetsz könyvet,
De tudást nem;
Vehetsz pozíciót,
De tiszteletet nem;
Megfizetheted az orvost,
De az egészséget nem.
Megveheted a lelket,
De az életet nem;
Megveheted a szexet,
De a szerelmet nem.
Kínai tanítás
.....................
A munka biztos menedék annak, aki magányos.
Kínai közmondás
................
Okos dolog fontosnak lenni, de a legfontosabb dolog okosnak lenni.
Kínai közmondás
...............
A pesszimistának a rózsa tüskés. Az optimistának a tüske rózsás.
Darnel Christian
....................
Boldogok, akik nevetni tudnak önmagukon, mert nem lesz vége szórakozásuknak.
Gyökössy Endre
Kínai közmondás
................
Okos dolog fontosnak lenni, de a legfontosabb dolog okosnak lenni.
Kínai közmondás
...............
A pesszimistának a rózsa tüskés. Az optimistának a tüske rózsás.
Darnel Christian
....................
Boldogok, akik nevetni tudnak önmagukon, mert nem lesz vége szórakozásuknak.
Gyökössy Endre
Minden ember halhatatlan, mert ott él a gyerekeiben, az ismerőseiben, az ismeretlenekben, mindenkiben, akire bármilyen kis hatással volt.
Galgóczi Erzsébet
Galgóczi Erzsébet

irigykutya.

Carlos1122