Regeát szo az nem volt soha,az tutti. De hogy a rege-böl indul az egesz,az vitathatatlan. Es csak (!) kiejtesben egyezik meg. Internetes magyarazkodast elutasitok ebben a temaban,szerintem celravezetöbbb egy par öreg szekelybacsi velemenye a regatrol. Pont.
(Ez egy válasz yanek77 üzenetére (2007. 09. 16. vasárnap 10:35), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 09. 16. vasárnap 10:35

ne bonyolits fölöslegesenn
ilyen szó hogy regeát nem vólt soha, nem is lessz
rege=király
regat=királyság
a román regat kiejtésbenn megeggyezik a magyar regáttal ami valóbann jövevény szó és változás nélkül épült belé az erdélyi magyarság nyelvében és senki sem felejtette el hogy honnét jön
regát kurzor reáklikk

rege=király
regat=királyság
a román regat kiejtésbenn megeggyezik a magyar regáttal ami valóbann jövevény szó és változás nélkül épült belé az erdélyi magyarság nyelvében és senki sem felejtette el hogy honnét jön

regát kurzor reáklikk
Ja..szinte elfelejtettem....
Ne ragnaj rajtam !!!
(Ez egy válasz Szoni üzenetére (2007. 09. 16. vasárnap 17:40), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 09. 16. vasárnap 17:40
Ne ragnaj rajtam !!!

Regeát szo az nem volt soha,az tutti. De hogy a rege-böl indul az egesz,az vitathatatlan. Es csak (!) kiejtesben egyezik meg. Internetes magyarazkodast elutasitok ebben a temaban,szerintem celravezetöbbb egy par öreg szekelybacsi velemenye a regatrol. Pont.

a magyarászkodást elutasittod de ezt azért nem hiszem hogy elvetnéd

nem ragnállok de amit mondtam abban megbizhatol (Ez egy válasz Szoni üzenetére (2007. 09. 16. vasárnap 17:40), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 09. 16. vasárnap 17:40

nem ragnállok de amit mondtam abban megbizhatol (Ez egy válasz Szoni üzenetére (2007. 09. 16. vasárnap 17:40), amit ide kattintva olvashatsz)

Katicika küldi nekünk:
Kijaza Katicika ????
(Ez egy válasz tom1019 üzenetére (2007. 09. 18. kedd 14:52), amit ide kattintva olvashatsz)

na ki???
(Ez egy válasz *Vándorsólyom* üzenetére (2007. 09. 18. kedd 21:53), amit ide kattintva olvashatsz)

Meg szep,hogy nem vetnem el....föleg ha Ocfalva es Marefalva közt lubickol....
(Ez egy válasz yanek77 üzenetére (2007. 09. 16. vasárnap 21:08), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 09. 16. vasárnap 21:08

a magyarászkodást elutasittod de ezt azért nem hiszem hogy elvetnéd

nem ragnállok de amit mondtam abban megbizhatol

nem ragnállok de amit mondtam abban megbizhatol
Oroszhegy

(ma kaptam ajandekba egy üveg oroszhegyi szilvoriumot..
asszem estere topicot nyitok
,vagy kettöt...
)

egészségedre
(Ez egy válasz Szoni üzenetére (2007. 09. 19. szerda 12:43), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 09. 19. szerda 12:43

Oroszhegy

asszem estere topicot nyitok
,vagy kettöt...
)

Kiralyság a regát jelentése
(Ez egy válasz yanek77 üzenetére (2007. 09. 12. szerda 20:22), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 09. 12. szerda 20:22

szivem csücskének egy érdekessége
a román királyi család kastélya is erdélyben van és nem a regátban. charlotte adott ahhoz ötletet hogy feltegyek itt egy kérdést
mert ez is oda vezet hogy többet tudjunk meg távoli vidékekről is
mi a szónak a jelentése hogy regát

a képen a Peles-kastély látható amit mihály román király és családja a rendszerváltás után kapott vissza
a román királyi család kastélya is erdélyben van és nem a regátban. charlotte adott ahhoz ötletet hogy feltegyek itt egy kérdést

mi a szónak a jelentése hogy regát

a képen a Peles-kastély látható amit mihály román király és családja a rendszerváltás után kapott vissza
ha már tündérkert, akkor Szent-Anna tó

igen, azt értik. a regát pontos fordittása pedig királyság.pld ha azt akarnád a regát szó forrásnyelvénn mondani hogy magyar királyság akkor ez lenne hiogy regatul maghiar vagy regatul ungariei
szovátánn a medve tó és tündérkéje

Te ismered?? Találkoztál vele?
akkor mesélj róla! (de ne népmesét, aminek csak a fele igaz! vagy fele sem!)

rákerestem a netten a transilvania szóra és ezt kidobta
valaki aki angolul tud mondaná meg hogy mi ez? köcce

ha katicikra vonatkozó kérdésre volt a "no comment" az megértem,
és Isten őrizzen, hogy megváltoztasd a véleményedet!
és Isten őrizzen, hogy megváltoztasd a véleményedet!

nebazzzmá, hogy fogalmad sincs róla mi ez
aki nem tud angolul az is látja, hogy ez egy válogatás cd borítója
vagy konkrétan mire gondolsz??? (Ez egy válasz yanek77 üzenetére (2007. 09. 21. péntek 13:32), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 09. 21. péntek 13:32

vagy konkrétan mire gondolsz??? (Ez egy válasz yanek77 üzenetére (2007. 09. 21. péntek 13:32), amit ide kattintva olvashatsz)

rákerestem a netten a transilvania szóra és ezt kidobta
valaki aki angolul tud mondaná meg hogy mi ez? köcce

nebazzzmá vagy ne nebazzzmá ez van
ráklikelek eggy bazinagy kép védzárjeggyel beintett fakjuval 666 al és listával hát tudhtom hogy konkrétan mire gondóljak?
nekem ez most eggyszerübb vólt
szép estét

szép estét