Csak ,hogy megnyugodj Katicica

Törölt felhasználó (7767)

Nem gondoltál már arra, hogy milyen érdekes és teljes lenne a dolog, ha beállnál közéjük?!
Fényképezkedni, no!

előttem van észak,
a hátam mögött dél
balra a nap nyugszik
jobbra pedig kél! (Ez egy válasz X üzenetére (2007. 05. 03. csütörtök 13:19), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 05. 03. csütörtök 13:19
a hátam mögött dél
balra a nap nyugszik
jobbra pedig kél! (Ez egy válasz X üzenetére (2007. 05. 03. csütörtök 13:19), amit ide kattintva olvashatsz)

Ennek a felfogásnak(Kozmikus gondolkodásmód)
egy igen szép példája ez a korondi tányér. A Nap járását ily módon figyelemmel kísérő ember számára a Nap nem csak az időt, de a teret is négy részre osztja. A kör alakú horizonton egy negyedet elfoglalnak azok a pontok, ahol a Nap fel szokott kelni, egy negyedet azok a pontok, ahol a Nap lenyugszik. A kettő között lévő negyed az, ahol a Nap mindig magasan jár. A negyedik negyed lényegileg különbözik az előző háromtól: itt sohasem jár a Nap. A négy világtáj ebben a szemléletben egy olyan rendszert alkot, amelyben hármat a Nap határoz meg, a negyediket, az Északot pedig a Nap hiánya. Ezért szokták ezt 3+1-es rendszernek nevezni.KOZMIKUS SZEMLÉLET KATT!
egy igen szép példája ez a korondi tányér. A Nap járását ily módon figyelemmel kísérő ember számára a Nap nem csak az időt, de a teret is négy részre osztja. A kör alakú horizonton egy negyedet elfoglalnak azok a pontok, ahol a Nap fel szokott kelni, egy negyedet azok a pontok, ahol a Nap lenyugszik. A kettő között lévő negyed az, ahol a Nap mindig magasan jár. A negyedik negyed lényegileg különbözik az előző háromtól: itt sohasem jár a Nap. A négy világtáj ebben a szemléletben egy olyan rendszert alkot, amelyben hármat a Nap határoz meg, a negyediket, az Északot pedig a Nap hiánya. Ezért szokták ezt 3+1-es rendszernek nevezni.KOZMIKUS SZEMLÉLET KATT!

Ennek a felfogásnak(Kozmikus gondolkodásmód)

nyú a skizofrén!
beszélget saját magával! (Ez egy válasz new1 üzenetére (2007. 05. 03. csütörtök 13:11), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 05. 03. csütörtök 13:11
beszélget saját magával! (Ez egy válasz new1 üzenetére (2007. 05. 03. csütörtök 13:11), amit ide kattintva olvashatsz)

Nálunk agyagedénynek hivják,de neked van igazad, mert ki van égetve. Inentől cserép. Sz.sz. közel lakom a román határhoz,vettem is már: fúrót, flexet ,étkészletet,meg sok hülyeséget, a kiabálós plázában Ja a kanálon kivül semmi nem müködik

Nálunk agyagedénynek hivják,de neked van igazad, mert ki van égetve. Inentől cserép. Sz.sz. közel lakom a román határhoz,vettem is már: fúrót, flexet ,étkészletet,meg sok hülyeséget, a kiabálós plázában Ja a kanálon kivül semmi nem müködik
(Ez egy válasz new1 üzenetére (2007. 05. 03. csütörtök 13:03), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 05. 03. csütörtök 13:03

Tudod, hogy csak ismerkedek, a magam módján. A csipős nyelvű székely menyecske

Nem gondoltál már arra, hogy milyen érdekes és teljes lenne a dolog, ha beállnál közéjük?!
Fényképezkedni, no!
(Ez egy válasz new1 üzenetére (2007. 05. 03. csütörtök 12:50), amit ide kattintva olvashatsz)

has meg megkaparintanád az lenne ám a menynyecske!
(Ez egy válasz new1 üzenetére (2007. 05. 03. csütörtök 13:03), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 05. 03. csütörtök 13:03

hogy beszélhetsz ily csúnyán!
a köcsög szó helyett használd a művészeti cserépedény nevet!
tudod a csúnya beszédért tiltás jár!
tehát más anyját sem illik lekurvázni, hanem így kell mondani: "a pénzért nemi kapcsolatot létesítő édes anyucikád"
(Ez egy válasz new1 üzenetére (2007. 05. 03. csütörtök 12:50), amit ide kattintva olvashatsz)
a köcsög szó helyett használd a művészeti cserépedény nevet!
tudod a csúnya beszédért tiltás jár!
tehát más anyját sem illik lekurvázni, hanem így kell mondani: "a pénzért nemi kapcsolatot létesítő édes anyucikád"

Na itt van egy jó csomó köcsög!
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 05. 02. szerda 05:31), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 05. 02. szerda 05:31

Áprily Lajos:
TAVASZ A HÓZSONGÁRDI TEMETŐBEN
Apáczai Csere Jánosné, Aletta van der Maet emlékének
A tavasz jött parttalan időben
s megállt a házsongárdi temetőben.
Én tört kövön és porladó kereszten
Aletta van der Maet nevét kerestem.
Tudtam, hogy itt ringatja rég az álom,
s tudtam, elmúlt nevét már nem találom.
De a vasárnap délutáni csendben
nagyon dalolt a név zenéje bennem.
S amíg dalolt, a századokba néztem
s a holt professzor szellemét idéztem,
akinek egyszer meleg lett a vére
Aletta van der Maet meleg nevére.
Ha jött a harcok lázadó sötétje,
fénnyel dalolt a név, hogy féltve védje.
S a dallamot karral kisérve halkan,
napsugaras nyugat dalolt a dalban,
hol a sötétség tenger-árja ellen
ragyogó gátat épített a szellem.
Aletta van der Maet nevét susogta,
mikor a béke bús szemét lefogta.
S mikor a hálátlan világ temette,
Aletta búja jajgatott felette,
míg dörgő fenséggel búgott le rája
a kálvinista templom orgonája.
Aztán a dal visszhangját vesztve, félve
belenémult a hervadásba, télbe.
Gyámoltalan nő - szól a régi fáma -
urát keresve, sírba ment utána...
A fényben, fenn a házsongárdi csendben
tovább dalolt a név zenéje bennem.
S nagyon szeretném, hogyha volna könnyem,
egyetlen könny, hogy azt a dallamot
Aletta van der Maet-nak megköszönjem.
TAVASZ A HÓZSONGÁRDI TEMETŐBEN
Apáczai Csere Jánosné, Aletta van der Maet emlékének
A tavasz jött parttalan időben
s megállt a házsongárdi temetőben.
Én tört kövön és porladó kereszten
Aletta van der Maet nevét kerestem.
Tudtam, hogy itt ringatja rég az álom,
s tudtam, elmúlt nevét már nem találom.
De a vasárnap délutáni csendben
nagyon dalolt a név zenéje bennem.
S amíg dalolt, a századokba néztem
s a holt professzor szellemét idéztem,
akinek egyszer meleg lett a vére
Aletta van der Maet meleg nevére.
Ha jött a harcok lázadó sötétje,
fénnyel dalolt a név, hogy féltve védje.
S a dallamot karral kisérve halkan,
napsugaras nyugat dalolt a dalban,
hol a sötétség tenger-árja ellen
ragyogó gátat épített a szellem.
Aletta van der Maet nevét susogta,
mikor a béke bús szemét lefogta.
S mikor a hálátlan világ temette,
Aletta búja jajgatott felette,
míg dörgő fenséggel búgott le rája
a kálvinista templom orgonája.
Aztán a dal visszhangját vesztve, félve
belenémult a hervadásba, télbe.
Gyámoltalan nő - szól a régi fáma -
urát keresve, sírba ment utána...
A fényben, fenn a házsongárdi csendben
tovább dalolt a név zenéje bennem.
S nagyon szeretném, hogyha volna könnyem,
egyetlen könny, hogy azt a dallamot
Aletta van der Maet-nak megköszönjem.

(a szöveg kimoderálva)
ÉS SZERETEM PALTÁN ENIKŐT, AKI KÉZDIVÁSÁRHELYEN SZÜLETETT!!!
ÉS SZERETEM PALTÁN ENIKŐT, AKI KÉZDIVÁSÁRHELYEN SZÜLETETT!!!

Szep napot mindenkinek !

bábakalács

és harangrojt

csak a virágok kaphatnak ennyire tüneményes neveket.
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 04. 29. vasárnap 13:40), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 04. 29. vasárnap 13:40

és harangrojt

csak a virágok kaphatnak ennyire tüneményes neveket.

Zergeboglár, de nálunk pünkösdi rózsának nevezik...

Zergeboglár, de nálunk pünkösdi rózsának nevezik...

(Ez egy válasz édespille üzenetére (2007. 04. 28. szombat 11:38), amit ide kattintva olvashatsz)

Szep jo reggelt !

Nem en keszitettem, Orotva honlapjan talalhato !
(Ez egy válasz matyiek üzenetére (2007. 04. 28. szombat 06:35), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 04. 28. szombat 06:35

Nem en keszitettem, Orotva honlapjan talalhato !

Ez a kis vizeséses kép még háttérképnek is beillik. Annyira jó. Te készítetted?
majd´kockástöküt olvastam....

kockástokú liliom a tündérkertben.