Szia Szoni!
Jólesett, hogy rámköszöntél! Remélem hamarosan sűrübben leszek.
Jólesett, hogy rámköszöntél! Remélem hamarosan sűrübben leszek.

Na mindenki ilyen csendben ?

Na ott lesz kalamajka !!!

Szep almokat ! Szökenek,barnanak..

Szia dokikettö !
Udvarhelyen meg mindig olyan kacskaringos a forgalom ? A Kossuth-ban allnak meg a rudak ? Vigyazni kell....az ember eltatja a szajjat egy szep lanyon,es a tojasok felakadnak....

Udvarhelyen meg mindig olyan kacskaringos a forgalom ? A Kossuth-ban allnak meg a rudak ? Vigyazni kell....az ember eltatja a szajjat egy szep lanyon,es a tojasok felakadnak....

Egy holdvilagos tisztason "farkas" letemre is felnek egy kicsit.... egy ilyen piroskesztyüstöl ! Eggyet csavar a jobbkezevel es vege a bálnak ! Meg a kalap is odalessz !
Meg szep hogy talaltam...de ne hazudjak en nem talalom öket,csak felkapdosom,mivel tudom hol vannak...
Galoca ?
Ki kell fözni rendesen egy parszor es fogyaszthato....de ne probald ki !
(Ez egy válasz édespille üzenetére (2007. 06. 29. péntek 22:35), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 06. 29. péntek 22:35
Meg szep hogy talaltam...de ne hazudjak en nem talalom öket,csak felkapdosom,mivel tudom hol vannak...

Galoca ?

nem is arra gondoltam én ám, hogy félnél a setétben...
inkább az jutott eszembe, mit össze lehet csintalankodni egy holdvilágos tisztáson - gombagyűjtögető tevékenység mögé bújva.
ez galóca. ráadásul gyilkos.
de találtál-é valamit? mesézz!

de találtál-é valamit? mesézz!
ez nem is off, te! a fotón látható: tündérkert mesés gombatermése, s mesés gombaszedő jánya.
(Ez egy válasz tom1019 üzenetére (2007. 06. 29. péntek 22:34), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 06. 29. péntek 22:34

offolod a topicot!
(bezzeg, ha én tenném, levágná Kati a farkamat!)

nem is arra gondoltam én ám, hogy félnél a setétben...
inkább az jutott eszembe, mit össze lehet csintalankodni egy holdvilágos tisztáson - gombagyűjtögető tevékenység mögé bújva.
de találtál-é valamit? mesézz! (Ez egy válasz Szoni üzenetére (2007. 06. 29. péntek 22:28), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 06. 29. péntek 22:28

de találtál-é valamit? mesézz! (Ez egy válasz Szoni üzenetére (2007. 06. 29. péntek 22:28), amit ide kattintva olvashatsz)

Ezt nem ismerem,tehat le se szedem,ha csak valaki tapasztalt ki nem oktat mire jo !
A farkas a setétben se fél...

offolod a topicot!
(bezzeg, ha én tenném, levágná Kati a farkamat!)
(Ez egy válasz édespille üzenetére (2007. 06. 29. péntek 21:56), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 06. 29. péntek 21:56
no, ilyen gombával még nem volt szerencsém a rengetegben!
szoni majd élménybeszámol biztosan, ha hazaérkezett. biztos gombászni ment? kezd gyanússá válni. az erdők ilyenkorra már eléggé setétek...
és ismét katicika piroskesztyűs gombaszedő-oktató fotója jut eszembe.
ime:
az "ehető" őzláb a kalapja, s bocskora könnyed csuklómozdulattal történő lecsavarintásáról, s felhúzásáról ismerszik fel.

szoni majd élménybeszámol biztosan, ha hazaérkezett. biztos gombászni ment? kezd gyanússá válni. az erdők ilyenkorra már eléggé setétek...

az "ehető" őzláb a kalapja, s bocskora könnyed csuklómozdulattal történő lecsavarintásáról, s felhúzásáról ismerszik fel.

Ezt nem ismerem,tehat le se szedem,ha csak valaki tapasztalt ki nem oktat mire jo !
(Ez egy válasz édespille üzenetére (2007. 06. 29. péntek 15:11), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 06. 29. péntek 15:11

remélem, még idejében figyelmeztetlek: eme fajtát ne szedd le!
hmmm...
vagy mégis?
tán jó valamire...

hmmm...

hmmm...

Mentem gombászni...

De-de-de: először isztiringa-hajtó voltam, majd sikerült felverekednem magam a főmonyatorságig, végül fejőpakulár lettem, s most van folyamatban a licenszvizsgám, hogy major lehessek. Ez már azt jelenti, hogy juhászati érettségem majdnem eléri egy hároméves tapasztalattal rendelkező majorkutya szintjét!
(Ez egy válasz EgyFerfi üzenetére (2007. 06. 28. csütörtök 10:52), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 06. 28. csütörtök 10:52

No még engem is lenyűgőztél pontos fordításoddal, nem dolgoztál véletlenül előző életedben esztenán??

No még engem is lenyűgőztél pontos fordításoddal, nem dolgoztál véletlenül előző életedben esztenán??
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 06. 27. szerda 11:42), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 06. 27. szerda 11:42

Törölt felhasználó (7767)

"Na mire tippelsz,ittam-e zsendicet,meg jacottam-e a majorkutyakkal?" (Szoni)
...Hát, először is, ékezetesítve, ez így olvasható: Na mire tippelsz,ittam-e zsendicét, meg játszottam-e a majorkutyákkal?
...Onnan kell kezdeni, hogy a major - így nevezik nálunk a számadó juhászt(neve talán a "majorosgazdá"-ból rövidülhetett) -,miután elkészítette a sajtot, a visszamaradó folyadékot(savót) felteszi a tűzre egy nagy üstben, és kevergetés közben addig főzi, amíg kicsapódik belőle az édes orda, az ordásbéles, ordáspalacsinta nélkülözhetetlen "alkatrésze"
Notehát akkor, van az orda és ott az "írója" is. A major kiszedi az ordát az íróból, gézterítőre teszi, majd tányérba/csészébe tölt a folyadékból, amelyben még bőven maradtak orda-darabkák( ha meg nem maradt elég, morzsál még hozzá az ordából ízlés szerint), és azon melegében - persze, megkinálva minden jelenlévőt -, hozzá lehet látni e különleges levesétel, a zsendice (vagy kukerca), elfogyasztásához.
...A "majorkutyák" kifejezés meg a juhászkutyákra utal.
Nos, kielégítő a válaszom?
...Hát, először is, ékezetesítve, ez így olvasható: Na mire tippelsz,ittam-e zsendicét, meg játszottam-e a majorkutyákkal?
...Onnan kell kezdeni, hogy a major - így nevezik nálunk a számadó juhászt(neve talán a "majorosgazdá"-ból rövidülhetett) -,miután elkészítette a sajtot, a visszamaradó folyadékot(savót) felteszi a tűzre egy nagy üstben, és kevergetés közben addig főzi, amíg kicsapódik belőle az édes orda, az ordásbéles, ordáspalacsinta nélkülözhetetlen "alkatrésze"

Notehát akkor, van az orda és ott az "írója" is. A major kiszedi az ordát az íróból, gézterítőre teszi, majd tányérba/csészébe tölt a folyadékból, amelyben még bőven maradtak orda-darabkák( ha meg nem maradt elég, morzsál még hozzá az ordából ízlés szerint), és azon melegében - persze, megkinálva minden jelenlévőt -, hozzá lehet látni e különleges levesétel, a zsendice (vagy kukerca), elfogyasztásához.

igazán vezethetnél... (lásd nappali 7538-as háesz)
(Ez egy válasz Szoni üzenetére (2007. 06. 27. szerda 11:48), amit ide kattintva olvashatsz)

jééé!!! egy ééékezet!!!
(Ez egy válasz Szoni üzenetére (2007. 06. 27. szerda 11:48), amit ide kattintva olvashatsz)

Tökéletes !
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 06. 27. szerda 11:42), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 06. 27. szerda 11:42

Törölt felhasználó (7767)

"Na mire tippelsz,ittam-e zsendicet,meg jacottam-e a majorkutyakkal?" (Szoni)