nincs hőguta!
(Ez egy válasz Doctorbalu üzenetére (2007. 02. 04. vasárnap 12:07), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 02. 04. vasárnap 12:07

nyar volt es högutat kapott a marhameleg kocsiban,vlki kihivta az orvost,de az mar nem tudott segiteni!
Ha dobókockának a valószínűségét nézem:
Dobókockával dobva annyit nyerünk, amilyen számot dobtunk. Ekkor a nyeremény átlagos értéke:
1+2+3+4+5/6=3.5,
tehát 6 oldalú kockánál elméletileg minden 3,5. (de marhaság, tehát ilyen nincs, tehát minden 4.) dobásra kellene ugyanannak kijönni.
Ez alkaján:
1+2/2=1,5
Ha ezt nézem, 1,5 dobásnál, de ilyen nincs, tehát matematikalilag nézve már a 2. dobása után el kellene gonmdolkodnia.
Sztem.
Dobókockával dobva annyit nyerünk, amilyen számot dobtunk. Ekkor a nyeremény átlagos értéke:
1+2+3+4+5/6=3.5,
tehát 6 oldalú kockánál elméletileg minden 3,5. (de marhaság, tehát ilyen nincs, tehát minden 4.) dobásra kellene ugyanannak kijönni.
Ez alkaján:
1+2/2=1,5
Ha ezt nézem, 1,5 dobásnál, de ilyen nincs, tehát matematikalilag nézve már a 2. dobása után el kellene gonmdolkodnia.
Sztem.

Beadom megfejtést, ha akarjátok(a szavaiban kiforgatott rejtvény, nem kiforgatott megoldását) :)))) Nos, kell? :)

Törölt felhasználó (69371)

Szóval! Mivel én azaz dako csak 50%-osan lövök, pedig a "fegyverem" 100%-os, engem szerintem csak nem lőnének le, mivel mindketten jobb lövők mint én! Azaz én nem jelentek nagy veszélyt rájuk. Tehát ha valamelyikük kezdené, akkor tuti, hogy a jobb célzóra lő. Ha rám kerül a sor, akkor mondjuk mellé lövök és a háttérben dolgozó pályamunkást találom el, közben gyakorlom a célzást és felfejlődök egy kicsit, de annak az esélye is 50%. Így a következő körben, egyikük sem fog rám lőni, mert látják milyen szerencsétlen vagyok. Ha én kezdek, akkor is így járok el. És mivel a két jobb célzó úgyis egymásra hajt, ezért nekem nyert ügyem van. Mert akármelyikük is lövi le a másikat, utána én jövök a lövésben és lehet pont eltalálom. Na most remélem nem zavarok bele senkit. Remélem én leszek a győztes! Szóval dako lesz a nyerő! Remélem!
nyar volt es högutat kapott a marhameleg kocsiban,vlki kihivta az orvost,de az mar nem tudott segiteni!
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 02. 04. vasárnap 12:05), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 02. 04. vasárnap 12:05
Egy házaspár autóval megy vidékre. Menet közben valahogy kifogy az üzemanyag. A férj előveszi a kannát, hogy valakivel beviteti magát a legközelebbi városba és onnan hoz benzint. A felesége lelkére köti, hogy zárja be az összes ajtót és ablakot és ne engedjen be senkit. A feleség bezárkózik az autóba, a férj elmegy benzinért. Fél óra múltán visszaér és látja, hogy a felesége halott, mellette az ülésen egy ismeretlen ember, akit a férj még soha sem látott. Mi történhetett?
Törölt felhasználó (69371)

Egy házaspár autóval megy vidékre. Menet közben valahogy kifogy az üzemanyag. A férj előveszi a kannát, hogy valakivel beviteti magát a legközelebbi városba és onnan hoz benzint. A felesége lelkére köti, hogy zárja be az összes ajtót és ablakot és ne engedjen be senkit. A feleség bezárkózik az autóba, a férj elmegy benzinért. Fél óra múltán visszaér és látja, hogy a felesége halott, mellette az ülésen egy ismeretlen ember, akit a férj még soha sem látott. Mi történhetett?

Egy darab teljesen logikus megoldása van.
(Ez egy válasz DrAnthony üzenetére (2007. 02. 04. vasárnap 12:05), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 02. 04. vasárnap 12:05

Ez beugratós-kacifántos, vagy van tényleges, értelmi, logikai megoldása?
Mezei puska sajnos.
(Ez egy válasz Doctorbalu üzenetére (2007. 02. 04. vasárnap 12:04), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 02. 04. vasárnap 12:04

csucsszuper fegyvere volt,amely kalapatlövesre volt programozva,ezert mindegy merre celzott,a kalapot mindenkepp atlötte volna!
igen,jo az irany!
(Ez egy válasz DrAnthony üzenetére (2007. 02. 04. vasárnap 12:04), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 02. 04. vasárnap 12:04

Hmm, ez érdekes. Ugya a nagy számok és a valószínűség törvényei alapján (elméletileg) azonos arányban kell lennie fejnek és írásnak. Mekkora az a szám, ahol már FELTÉTLENÜL ki kell ütköznie ennek a szabálynak?
Ez beugratós-kacifántos, vagy van tényleges, értelmi, logikai megoldása?
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 02. 04. vasárnap 11:59), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 02. 04. vasárnap 11:59
Egy mesterlövész felakasztotta a kalapját, majd bekötötte a szemét, elsétált az iménti helytől 100 métert, és hirtelen megpördülve egyből sikerült átlőnie a 100 méterrel odébb felakasztott kalapot. Hogy lehet ez?
Törölt felhasználó (78235)

Egy mesterlövész felakasztotta a kalapját, majd bekötötte a szemét, elsétált az iménti helytől 100 métert, és hirtelen megpördülve egyből sikerült átlőnie a 100 méterrel odébb felakasztott kalapot. Hogy lehet ez?

VÉGRE 3 JÓ NEHÉZ KÉRDÉS!!!
csucsszuper fegyvere volt,amely kalapatlövesre volt programozva,ezert mindegy merre celzott,a kalapot mindenkepp atlötte volna!
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 02. 04. vasárnap 11:59), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 02. 04. vasárnap 11:59
Törölt felhasználó (78235)

Hmm, ez érdekes. Ugya a nagy számok és a valószínűség törvényei alapján (elméletileg) azonos arányban kell lennie fejnek és írásnak. Mekkora az a szám, ahol már FELTÉTLENÜL ki kell ütköznie ennek a szabálynak?
(Ez egy válasz Doctorbalu üzenetére (2007. 02. 04. vasárnap 12:01), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 02. 04. vasárnap 12:01
Laci es Peti penzermet dobalnak, Lacie a fej, Petie az iras. Laci dob elöször!min. hanyadik dobas utan kell Petinek Lacirol azt felteteleznie,h csalt,ha egyfolytaban csak fejet dobott?

Laci es Peti penzermet dobalnak, Lacie a fej, Petie az iras. Laci dob elöször!min. hanyadik dobas utan kell Petinek Lacirol azt felteteleznie,h csalt,ha egyfolytaban csak fejet dobott?

Nem-nem, folyosón is ugyanolyan nehézségű a dolog, mint réten.

Melyik betűvel folytatnád a sort?
I, N, S, G...

(Súgok, KURVA NEHÉZ!!!)

Sehr gut DrAnthony!
(Ez egy válasz DrAnthony üzenetére (2007. 02. 04. vasárnap 11:56), amit ide kattintva olvashatsz)
Danke sehr...
(Ez egy válasz Doctorbalu üzenetére (2007. 02. 04. vasárnap 11:55), amit ide kattintva olvashatsz)
De hülye vagyok télleg... mindazonáltal azért ez nem túl kedves feladvány
(Ez egy válasz Doctorbalu üzenetére (2007. 02. 04. vasárnap 11:54), amit ide kattintva olvashatsz)