Kvíz - szoba
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Az eddigi hozzászólások

... 52 53 54 55 56 ...
Sorrend: Legújabb előreLegrégebbi előre hozzászólás / oldal
#3141   2007. 08. 22. szerda 21:05
yanek77 yanek77
vonalzó

#3140   2007. 08. 22. szerda 20:07
X Törölt felhasználó (94621)
Ja persze, mert ezt egy jogász fogja megoldani.
doki egy értelmes ember ezért ettől a vitától távol fogja magát tartani. sztm egyezzünk meg abban, hogy megdugjuk a kérdés feltevőjét, azt' nézd meg mennyi helyeslő válasz lesz!
(Ez egy válasz MmePrune üzenetére (2007. 08. 22. szerda 19:58), amit ide kattintva olvashatsz)
MmePrune VIP Admin
2007. 08. 22. szerda 19:58
az a baj kedves, hogy halvány fogalmam sincs a megfejtésről, és az ostobácska női agyammal azt sem mindig értem, hogy mit magyaráztok hehe
nekem ez a négyzetrács-méret-különbséges dolog nem annyira fekszik...és ha még értem is véletlenül ezt a homorú-domború izét, akkor sem világos számomra, hogy egy teljes négyzetnyi lehet a különbségük...szóval sajnos...de én szóltam előre

még jöhet a doki...és hátha neki is van valami ötlete
#3139   2007. 08. 22. szerda 19:58
MmePrune MmePrune VIP Admin
az a baj kedves, hogy halvány fogalmam sincs a megfejtésről, és az ostobácska női agyammal azt sem mindig értem, hogy mit magyaráztok hehe
nekem ez a négyzetrács-méret-különbséges dolog nem annyira fekszik...és ha még értem is véletlenül ezt a homorú-domború izét, akkor sem világos számomra, hogy egy teljes négyzetnyi lehet a különbségük...szóval sajnos...de én szóltam előre

még jöhet a doki...és hátha neki is van valami ötlete
(Ez egy válasz Helldragon üzenetére (2007. 08. 22. szerda 19:38), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 08. 22. szerda 19:38
Én azt vágom, hogy azt írta, hogy nem vágja, de azóta elhangzott jónéhány verzió a megoldásra, azt csak el tudja dönteni, hogy szerinte mejik tűnik a leghitelesebbnek, persze az sem jelent semmit, és ha nem akar, nem is kell állást foglalnia, csak én kiváncsi lennék a véleményére.
#3138   2007. 08. 22. szerda 19:42
Jenó te nem tudhatod, mennyi Piroska jár még az erdőben? menjünk, elintézem a te helyed is.

nyes
(Ez egy válasz Jenó üzenetére (2007. 08. 22. szerda 19:32), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 08. 22. szerda 19:32
Prune már állást foglalt, a kérdés feltételnél...

hipp komám, van még felvétel ? Úgy látom, én is kerülnék... nyes nyes
#3137   2007. 08. 22. szerda 19:38
Helldragon Helldragon
Én azt vágom, hogy azt írta, hogy nem vágja, de azóta elhangzott jónéhány verzió a megoldásra, azt csak el tudja dönteni, hogy szerinte mejik tűnik a leghitelesebbnek, persze az sem jelent semmit, és ha nem akar, nem is kell állást foglalnia, csak én kiváncsi lennék a véleményére.
(Ez egy válasz Jenó üzenetére (2007. 08. 22. szerda 19:32), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 08. 22. szerda 19:32

#3136   2007. 08. 22. szerda 19:32
Jenó Jenó

(Ez egy válasz Helldragon üzenetére (2007. 08. 22. szerda 19:28), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 08. 22. szerda 19:28
Kösz, márcsak a kérdés feladójának kéne állást foglalnia, hamár egyszer ő kérdezte...
#3135   2007. 08. 22. szerda 19:28
Helldragon Helldragon
Kösz, márcsak a kérdés feladójának kéne állást foglalnia, hamár egyszer ő kérdezte...
(Ez egy válasz yanek77 üzenetére (2007. 08. 22. szerda 16:39), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 08. 22. szerda 16:39
sztem heldragon találta el, a homorú-domború eltérés pontosan adja a fehér négyzet területét
#3134   2007. 08. 22. szerda 18:30
Feladtam, elmegyek erdőkerülőnek.

nyes nyes
(Ez egy válasz yanek77 üzenetére (2007. 08. 22. szerda 16:39), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 08. 22. szerda 16:39
sztem heldragon találta el, a homorú-domború eltérés pontosan adja a fehér négyzet területét
#3133   2007. 08. 22. szerda 16:39
yanek77 yanek77
#3132   2007. 08. 22. szerda 14:17
Jenó Jenó
Ezt megszivtad, rendesen.

Nagyon sokszor, és nagyon sokáig fogsz még magyarázni. Meg is érdemled !!
Minek kell ilyenek megfejteni, meg még le is irni ??!!! nyes nyes wave
#3131   2007. 08. 22. szerda 13:02
Most légy erős, de már nevetek, mert ezt tényleg nem érted. Hagyd el a kockákat. /az alaplapot/ Kivágtam az összes ábrát, mindegyik fedi egymást, ráadásul nagyított nyomtatott képből. Namármost ha az összes idom teljesen egyforma, /természetesen az azonos színűek/ akkor hogyan lehet, hogy egy kocka magmarad. Nem az idomokkal van a baj, hanem a kockák kisebbek az alaplapon, mert nem egyformák az alaplapi kockák, csökkenik a méretűk. Máskép el sem képzelhető. Próbáld meg kivenni az alaplapot, nem marad kocka. Mégegyszer mondom kivágtam az összeset egymásrahelyeztem, tökéletesen fedik egymást. Térbelileg teljesen mindegy hogyan helyezed el őket, akkor is ugyanakkorák maradnak. Na akkor?
(Ez egy válasz Mágnes25 üzenetére (2007. 08. 22. szerda 12:54), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 08. 22. szerda 12:54
És a német szöveg szerint is ugyanazokat az idomokat ( figurákat, puzzleket )rakjuk ki!
Ha a négyzetráccsal variálnának nem lennének ugyanazok az idomok.

Most visszamegyek a nyitólapra szimpatikusabb idomokat nézegetni!!!!!

#3130   2007. 08. 22. szerda 12:54
Mágnes25 Mágnes25
És a német szöveg szerint is ugyanazokat az idomokat ( figurákat, puzzleket )rakjuk ki!
Ha a négyzetráccsal variálnának nem lennének ugyanazok az idomok.

Most visszamegyek a nyitólapra szimpatikusabb idomokat nézegetni!!!!!

#3129   2007. 08. 22. szerda 12:22
Mágnes25 Mágnes25
Becsapásnak becsapás, de nem a négyzetráccsal variáltak, hanem valóban "a nagy kirakott háromszög átfogója" nem átfogó mert nem egyenes ebből következik, hogy nem is háromszög.
Ennek bizonyítására vágjunk le a piros háromszögből egy "darabot" úgy, hogy a nagyobbik befogója azonos legyen a kék háromszög nagyobbik befogójával. Szabad szemmel is látszik, hogy a kék háromszög kisebbik átfogója nagyobb mint a levágott piros háromszög kisebbik átfogója. Ebből következik, hogy a szögeik sem egyformák. (nem kongruensek - hogy mik jutnak eszembe?!)
Má' pedig, ha "a kirakott nagy háromszög átfogója" egyenes lenne a piros meg a kék háromszögek kisebbik hegyesszögei teljesen azonos fokúaknak kellene lenniük!
Megjegyzés: se tanár, se műszaki szaki nem vagyok! (csak általános iskolában voltam jó matekből)
#3128   2007. 08. 22. szerda 11:49
Jenó Jenó
Csatlakozom. Ráadásul a vonalak fentről lefele világosodnak, ami szintén a méret eltérést hivatott leplezni. S egészen jól is csinálja.
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 08. 22. szerda 11:30), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (94621)
2007. 08. 22. szerda 11:30
Nekem más a véleményem. Engem is izgatott a téma, tanultam műszaki rajzot, így racionálisan álltam a dolgokhoz.
Megpróbálom elmagyarázni, egyszerűen becsapásról van szó. Nos a felső és az alsó ábrák csak látszatra egyenlőek. A kockás alap adja a csalást. A kockák mérete felülrő lefele csökkenik. Tolómérővel mérve, 0.05 mm, ebből adódóan a végére több mint 1 mm az eltérés. Ebből az eltérésből adódik, hogy a felső része a kockás lapnak nagyobb mint az alsó része. A felső részen a kockás lap mérete 150mm, alul már 150,1 mm. Ez a minimális eltérés elég ahhoz, hogy ezen az alsó területen pont kisebb legyen 1 kockányi mérettel az egész, optikailag megegyezik, de kinyomtatott mérethelyes ábrán ez méréssel igazolható.
Egyébként nagyon raffinált, pontosan úgy lett kiszámolva az egész méretkülönbség, hogy egy kockányira adódjon a különbség.
#3127   2007. 08. 22. szerda 11:30
Nekem más a véleményem. Engem is izgatott a téma, tanultam műszaki rajzot, így racionálisan álltam a dolgokhoz.
Megpróbálom elmagyarázni, egyszerűen becsapásról van szó. Nos a felső és az alsó ábrák csak látszatra egyenlőek. A kockás alap adja a csalást. A kockák mérete felülrő lefele csökkenik. Tolómérővel mérve, 0.05 mm, ebből adódóan a végére több mint 1 mm az eltérés. Ebből az eltérésből adódik, hogy a felső része a kockás lapnak nagyobb mint az alsó része. A felső részen a kockás lap mérete 150mm, alul már 150,1 mm. Ez a minimális eltérés elég ahhoz, hogy ezen az alsó területen pont kisebb legyen 1 kockányi mérettel az egész, optikailag megegyezik, de kinyomtatott mérethelyes ábrán ez méréssel igazolható.
Egyébként nagyon raffinált, pontosan úgy lett kiszámolva az egész méretkülönbség, hogy egy kockányira adódjon a különbség.
#3126   2007. 08. 22. szerda 11:24
Helldragon Helldragon
Ja, tényleg smile
(Ez egy válasz yanek77 üzenetére (2007. 08. 22. szerda 10:00), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 08. 22. szerda 10:00
igen az átfogók(nem befogók)teszik sztem is
#3125   2007. 08. 22. szerda 10:00
yanek77 yanek77
igen az átfogók(nem befogók)teszik sztem is
(Ez egy válasz Helldragon üzenetére (2007. 08. 22. szerda 09:47), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 08. 22. szerda 09:47
Szerintem egy apró optikai csalás van elrejtve a képben. Egészen pontosan arra gondolok, hogy a piros és kék háromszögek befogójainak nem ugyan akkora a dőlésszöge, így a felső kép homorú egy kicsit, míg az alsó domború.
Miből gondolom ezt? Nézzétek meg alaposan a képet: Nézd meg a felsőképen a kék háromszög alját, pontosan egy négyzetrács sarkába esik, most nézzétek meg az alsóképen ugyanazt a pontot, az egy picivel magasabban van. Most nézzétek meg az alsó képen a kék háromszög tetejét, az ismét pontosan illeszkedik, míg a felső képen ugyan az a pont mélyebben van. Látjátok? (amikor ugyanazt a pontot emlegetem ne arra gondoljatok, hogy ugyan úgy a kék háromszög alja vagy teteje, hanem az egész háromszöghöz képest ugyan az a pont, és amikor ajját vagy tetejét mondok, akkor sarkakra gondolok)
#3124   2007. 08. 22. szerda 09:47
Helldragon Helldragon
Szerintem egy apró optikai csalás van elrejtve a képben. Egészen pontosan arra gondolok, hogy a piros és kék háromszögek befogójainak nem ugyan akkora a dőlésszöge, így a felső kép homorú egy kicsit, míg az alsó domború.
Miből gondolom ezt? Nézzétek meg alaposan a képet: Nézd meg a felsőképen a kék háromszög alját, pontosan egy négyzetrács sarkába esik, most nézzétek meg az alsóképen ugyanazt a pontot, az egy picivel magasabban van. Most nézzétek meg az alsó képen a kék háromszög tetejét, az ismét pontosan illeszkedik, míg a felső képen ugyan az a pont mélyebben van. Látjátok? (amikor ugyanazt a pontot emlegetem ne arra gondoljatok, hogy ugyan úgy a kék háromszög alja vagy teteje, hanem az egész háromszöghöz képest ugyan az a pont, és amikor ajját vagy tetejét mondok, akkor sarkakra gondolok)
(Ez egy válasz MmePrune üzenetére (2007. 08. 21. kedd 22:28), amit ide kattintva olvashatsz)
MmePrune VIP Admin
2007. 08. 21. kedd 22:28
punciba markolnál? smile
egyébként tényleg jó a megfejtés eljen

itt az újabb, de ezt nekem kéne elmagyaráznotok smile

#3123   2007. 08. 22. szerda 07:46
gazosgyuri gazosgyuri
kerdes schmoll2
(Ez egy válasz MmePrune üzenetére (2007. 08. 21. kedd 23:06), amit ide kattintva olvashatsz)
MmePrune VIP Admin
2007. 08. 21. kedd 23:06
nagyjából ezt: honnan került ide ez a lyuk smile
#3122   2007. 08. 21. kedd 23:06
MmePrune MmePrune VIP Admin
nagyjából ezt: honnan került ide ez a lyuk smile
(Ez egy válasz gazosgyuri üzenetére (2007. 08. 21. kedd 22:35), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 08. 21. kedd 22:35
Mit kérdez a fekete pont??

Tom fönöx!
Te nm hazudtolod meg magad...höhö nyes

... 52 53 54 55 56 ...
Sorrend: Legújabb előreLegrégebbi előre hozzászólás / oldal

A téma adatai

Nyitás ideje: 2007. 01. 30. kedd
Üzenetek: 4201db
Utolsó üzenet: 2011. 11. 19. szombat

Hírek

2025. 07. 08. kedd 20:03
2025.  július 11-13: Nyári GG tali Cseteseknek és Fórumosoknak Kedves GG csetesek és Fórumozók! Egy újabb ismerkedési lehetőség! A nagy érdeklődésre való tekintettel, idén 16. alkalommal kerül megrendezésre a GG személyes cset, -és Fórum találkozó. A találkozó időpontja: 2025. július 11-13. (3 nap, 2... Tovább
2025. 01. 22. szerda 12:25
Szexjelentetekkel díszített kocsit találtak Pompejiben Krisztus után 79-ben megsemmisítő természeti katasztrófa tette a földdel egyenlővé Pompeji városát, a Vezúv kitörése 3000 emberi életet követelt. Mára Pompeji a világ egyik legegyedülállóbb régészeti helyszínévé vált, és évente kétmillió... Tovább
2024. 12. 15. vasárnap 14:30
Új VIP vásárlási felület Kedves felhasználók! Szeretnénk tájékoztatni titeket, hogy megújult a VIP vásárlási felület. Aki az előzőhöz volt szokva, neki elsőre idegennek tűnhet, de használjátok ezt is bátran a továbbiakban. Itt már tudtok Apple Pay-jel, és Google Pay-jel is... Tovább

Válts VIP tagságot! VIP infó

Válassz az alábbi csomagok közül:
Alap
30 nap
2 985 Ft *
VIP-et váltok!
 Bankkártyás, egyszeri díj
Bronz
90 nap
6 766 Ft *
VIP-et váltok!
megtakarítás:
1 hónap
Ezüst
180 nap
11 542 Ft *
VIP-et váltok!
megtakarítás:
2 hónap
A legjobb ár/érték arány!
Arany
365 nap
16 716 Ft *
VIP-et váltok!
megtakarítás:
6 hónap
* 398 EUR/Huf árfolyammal számolva

GG Live magyar ÉLŐ chat!

Rosszlanyok.hu - A szexpartner kereső. Több száz igazi szexpartner kereső lány!!! CSAK VALÓDI KÉPEK, videók!!!
Erotikus Tartalom!
A GoldenGate oldalon található információk, linkek, képek és videók erotikus tartalmúak, az oldal a szexualitás témáját nyíltan, egyesek számára sértően kezeli. Amennyiben nem múltál el 18 éves, vagy a térségedben az oldal használata tilos, azaz jogszabályba vagy kötelező erejű előírásba ütközik, kérlek hagyd el az oldalt az [ MÉG NEM VAGYOK 18 ÉVES ] gombra kattintva.

Az oldalra történő belépés előtt figyelmesen olvasd el az alábbiakat, mert az [ ELMÚLTAM 18 ÉVES, ELFOGADOM ] gombra történő kattintással elfogadod a következő feltételeket:

1. Elmúltál 18 éves.
2. Semmilyen formában nem teszed lehetővé 18 évnél fiatalabb személynek a hozzáférést jelen oldal tartalmához.
3. A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban. (További információk)
4. Elfogadod az oldal felhasználási feltételeit és az adatkezelési tájékoztatót.
5. Nem tekinted meg vagy használod az oldalt olyan helyen, ahol ezzel a tevékenységgel törvényt, szabályozást, előírást, vagy helyi normát szegsz meg.
6. Az oldalt teljes mértékben saját felelősségedre látogatod.

Ez a weboldal és médiatartalmai kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük használjon szűrőprogramot!
Szűrőprogram letöltése és további információk itt!