A matematikával semmi bajom. Gimiben én is indultam versenyen. De azért mára már elfelejtettem ilyeneket, hogy faktoriális. De az #1699 és 1700-as hsz. világított rá arra, hogy nem vagyok veletek egy súlycsoportban.
A hosszadalmas gondolkodást igénylő feladatokra (amikhez elég lenne a tudásom) nincs elég időm.
De a matematikával tényleg semmi bajom :))
Ja, veletek sincs :))
Csak az idióta vitátokkal, hogy ki kezdte. Hagyjátok végre abba! (ez nem neked szól, béta).
A hosszadalmas gondolkodást igénylő feladatokra (amikhez elég lenne a tudásom) nincs elég időm.
De a matematikával tényleg semmi bajom :))
Ja, veletek sincs :))
Csak az idióta vitátokkal, hogy ki kezdte. Hagyjátok végre abba! (ez nem neked szól, béta).
Megmondom őszintén én kerestem rá megoldást, de nem találtam, aztán csak be-benéztem napközben, és el is feledtem, ne haragudj!
Egyébként jöhet nyugodtan bármilyen kérdés, ilyen is és nem csak matek, hiszen megállapodtunk (majdnem mindenki!), hogy ha valaki egy általa is ismeretlen kérdésre keres választ, azt is felteheti, hátha valaki tud rá válaszolni. Annyi volt a feltétel, hogy ha a feladó nem ismeri a kérdésére a választ, akkor azt a feladáskor jelzze. Jöhet bármilyen kérdés, kvíz, matek, biológia, földrajz, MINDEN. béta (eddigi meglátásom szerint) nagyon ott van matekban, és dako se hal éhen ebből, Katicika szereti a furfangos betűrejtvényeket, én meg... Vagy bekattan valami, vagy nem, de én szeretek kitalálni saját kérdést, még ha nem is olyan túl nehezek az eddig feltett kérdéseim (volt egy, de az szándékosan nehézre sikerült).
Na, szóval jöhet minden! (Ez egy válasz X üzenetére (2007. 02. 07. szerda 13:48), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 02. 07. szerda 13:48
Egyébként jöhet nyugodtan bármilyen kérdés, ilyen is és nem csak matek, hiszen megállapodtunk (majdnem mindenki!), hogy ha valaki egy általa is ismeretlen kérdésre keres választ, azt is felteheti, hátha valaki tud rá válaszolni. Annyi volt a feltétel, hogy ha a feladó nem ismeri a kérdésére a választ, akkor azt a feladáskor jelzze. Jöhet bármilyen kérdés, kvíz, matek, biológia, földrajz, MINDEN. béta (eddigi meglátásom szerint) nagyon ott van matekban, és dako se hal éhen ebből, Katicika szereti a furfangos betűrejtvényeket, én meg... Vagy bekattan valami, vagy nem, de én szeretek kitalálni saját kérdést, még ha nem is olyan túl nehezek az eddig feltett kérdéseim (volt egy, de az szándékosan nehézre sikerült).
Na, szóval jöhet minden! (Ez egy válasz X üzenetére (2007. 02. 07. szerda 13:48), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812)

Mi van ezzel a szobával? Tegnap este óta egyetlen tipp érkezett a kérdésemre. Pedig látom, hogy Anthony és Home is volt az oldalon.
Csak a matematikára gerjedtek, mi?
Hát akkor többször nem is próbálkozom ilyen kérdésekkel.
Erre pedig a helyes válasz: kapaszkodjatok! 3-6 évig képes néhány hüllőfaj nősténye tárolni a testében a spermát.
Hoppáhoppá!!!

Erre pedig a helyes válasz: kapaszkodjatok! 3-6 évig képes néhány hüllőfaj nősténye tárolni a testében a spermát.
Hoppáhoppá!!!
Nem tom mi bajod van a matematikával?
Az ilyen feladatok, amelyek megmozgatják az agyadat nagyon hasznosak, hogy esetleg 60 évesen ne nevezzenek hülyének, mert az agyad nem működik már.
(Ezzel lehet pl edzeni)
Az ilyen feladatok, amelyek megmozgatják az agyadat nagyon hasznosak, hogy esetleg 60 évesen ne nevezzenek hülyének, mert az agyad nem működik már.
(Ezzel lehet pl edzeni)
Akkor van még hova fejlődni
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 02. 07. szerda 13:48), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 02. 07. szerda 13:48

Mi van ezzel a szobával? Tegnap este óta egyetlen tipp érkezett a kérdésemre. Pedig látom, hogy Anthony és Home is volt az oldalon.
Hoppáhoppá!!!

Hoppáhoppá!!!
Hoppáhoppá!!!

Hoppáhoppá!!!
többet kéne néznem a national geographic channelt
tehát csak tipp:6-8 hónap?
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 02. 06. kedd 22:34), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 02. 06. kedd 22:34

Ti nem vagytok nooooormálisak! Vagy másként mondom: itt csupa matematikus bóklászik.
Írok inkább nektek egy kérdést, aminek legalább valami köze van a szexhez.
Kicsit off, kicsit kvíz.
Neten megnézni nem ér. Aki tudja, írja be fejből, aki nem, tippeljen.
Néhány nőstény hüllő képes a spermiumok tárolására. Így akkor is megtermékenyülhet a petesejt, ha a párzás terméketlen fázisban történik.
Mennyi ideig képesek termékenyítésre alkalmas állapotban tárolni a spermiumokat?
- 1-2 év
- 6-8 hónap
- 3- 6 év
- 10-15 hét
Kicsit off, kicsit kvíz.
Néhány nőstény hüllő képes a spermiumok tárolására. Így akkor is megtermékenyülhet a petesejt, ha a párzás terméketlen fázisban történik.
Mennyi ideig képesek termékenyítésre alkalmas állapotban tárolni a spermiumokat?
- 1-2 év
- 6-8 hónap
- 3- 6 év
- 10-15 hét

Ti nem vagytok nooooormálisak! Vagy másként mondom: itt csupa matematikus bóklászik.
Kicsit off, kicsit kvíz.
- 1-2 év
- 6-8 hónap
- 3- 6 év
- 10-15 hét
Kicsit off, kicsit kvíz.
- 1-2 év
- 6-8 hónap
- 3- 6 év
- 10-15 hét

Hát nem!
Ez akkor lenne igaz, ha a 9,xycv alakú számodban a tizedesvessző után csak 0-k lennének.
Mert ugye szorzok 10^157-nel, akkor a tiedesvessző 157 helyiértéket jobbra megy, és ha szükséges ún. helypótló 0-kat írok be!
Itt akkor legyen az a kérédsé máshogyan, hogy hány helypótló 0-ra van szükségem?
Amit te mondasz, az arra lehet válasz, hogy hány jegyű a szám? 157+1, de ez is jó kérdés lett volna.
Sorry, várom a válaszokat, de lehet már csak holnap.
Na, erre még válaszolok gyorsan, aztán lelépek: A válasz 100! (100 faktoriális), ami egyenlő kb. 9,33262... X 10 a 157-ik hatványon, tehát 157 "0" lesz a végén.
Na tényleg mentem!
Na tényleg mentem!
Na, jó éjt mindenkinek, elmentem tente, mert hosszú napom volt! Csa!

Lehet ilyenis volt, eddig kb 600-ig olvastam vissza.
Szóval összeszorozzuk a természetes számokat 1-től 100-ig. Hány 0-ra fog végződni a szorzat?

Nana! Én szoftver nélkül fejtettem ott is meg! A szoftveres megoldás előtt párral volt az én megoldásom, ami (kicsit máshogy) a te megoldásodat tükrözte. Csak mondom, ott ugye az elsőhöz nem nyúltak, ezért "megfordult" a dolog, de a lényeg ugyanaz maradt! THX!
Ott elég érdekes volt az indoklás, és szoftver kellett a megoldáshoz.
Íme a korrekt matematikai válasz.
Az 1. őr mindegyiken fordít,
A 2. a kettővel oszthatókon
A 3. a hárommal oszthatókon
stb
Az a zár lesz nyitva, amelyiken ptlan számúszor fordítottak, azaz ptlan számú osztója van.
Ilyen tulajdonságú számok a négyzetszámok, amiből 1-100-ig 10 db van.
Íme a korrekt matematikai válasz.
Az 1. őr mindegyiken fordít,
A 2. a kettővel oszthatókon
A 3. a hárommal oszthatókon
stb
Az a zár lesz nyitva, amelyiken ptlan számúszor fordítottak, azaz ptlan számú osztója van.
Ilyen tulajdonságú számok a négyzetszámok, amiből 1-100-ig 10 db van.

Na, ezt számolja meg, akinek 2 anyukája van!
Tippelek, mivel a szájnyalogatás elég hosszú folyamat, míg bólogatni elég 5 perc is, így míg 48 szmájli tisztességesen kinyalja a kinyalnivaló, addig 32 röhögő szmájli rég ki"bólogatta" magát. Összegezve tehát míg 48 nyalogatós szmájli 288-at nyalint, addig 32 bólogatós szmájli 576-ot bólint!
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 02. 06. kedd 22:08), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 02. 06. kedd 22:08
Tippelek, mivel a szájnyalogatás elég hosszú folyamat, míg bólogatni elég 5 perc is, így míg 48 szmájli tisztességesen kinyalja a kinyalnivaló, addig 32 röhögő szmájli rég ki"bólogatta" magát. Összegezve tehát míg 48 nyalogatós szmájli 288-at nyalint, addig 32 bólogatós szmájli 576-ot bólint!
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 02. 06. kedd 22:08), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (7767)

Erről az jut eszembe:
Hányat bólint 32 röhögő szmájli, míg 48 nyalogatós szmájli 288-at nyalint???

Erről az jut eszembe:
(Ez egy válasz DrAnthony üzenetére (2007. 02. 06. kedd 22:03), amit ide kattintva olvashatsz)

Na, 100 ládánál az volt a megoldás, hogy 10 zárva, 90 nyitva. De mivel itt az elsőhöz is hozzányúltak, így sztem megfordul az egész, és 10 lesz nyitva és 90 zárva, magyarul sztem
10 rab szabadul ki.
10 rab szabadul ki.
ERRE???? Hmmm.... már megérte...
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 02. 06. kedd 21:57), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 02. 06. kedd 21:57

beváltható:

Törölt felhasználó (7767)

Egyenlőre ott tartunk, hogy 5
beváltható 1 nagy
-ra, 5
ér 1
-ot, 10 bohóc ér 1
-t, de ezt még senki nem érte el. Sajna a
értéktelen kacat..

Ok, nem olvastam el a legelejétől, de rajta vok. És imádom azilyen feladatokat, van is egy-pár a tarsolyban, de előbb olvasok asszem, és megfejtek!
A
jelekért lehet kapni vmit?
Mondjuk Katicikáról egy képet? ;-)
A

Mondjuk Katicikáról egy képet? ;-)