Az amarikai és az orosz hadsereg használja,de hol?
ez vagy valami, vagy megy valahová! :)
azt nem tudom hol használják, de szerintem a nyomás különbségekkel kóperál! (Ez egy válasz oooooooo üzenetére (2007. 02. 11. vasárnap 09:02), amit ide kattintva olvashatsz)
azt nem tudom hol használják, de szerintem a nyomás különbségekkel kóperál! (Ez egy válasz oooooooo üzenetére (2007. 02. 11. vasárnap 09:02), amit ide kattintva olvashatsz)

Mi ez és hol használják?
melyi kérdés az aktuális?
Most jöttem rá hogy nem csak sugárirányban haladhat!Ha a menekülő nyomvonala nem egyenes az üldözőnek kb. háromnegyed kerületet meg kell tennie,míg az üldözöttnek csak kis mértékben nő az útja.Talán Így!Ezt kiszámolni nem tudom,de szerintem lehetséges.
Természetesen a 2 lehetne bármennyi DR Anthoni-t nem értem mert az ő megfejtése ugyanaz mint az enyém,csak bővebben.No a lényeg hogy az elkapás előtt ha egy pillanattal visszafordul /r=2 / esetében 4-et kell megtennie a zabagépnek újra 6.5-öt a túloldalig 4-szeres gyorsasággal.Most sem sikerült meglépni,és bár mikor fordul vissza ugyanaz a helyzet.Szerintem.
Az a baj, hogy egy kicsit így túl egyszerűnek tűnik, lehet, hogy van benne valami beugratás, amit nem vettem észre...
(Ez egy válasz DrAnthony üzenetére (2007. 02. 11. vasárnap 04:19), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 02. 11. vasárnap 04:19

Osztom ooooooooo véleményét, de a megoldása így nem tökéletes (sztem).
Nem lett megadva a tó (kör) sugara, tehát az elméletileg bármennyi lehet.
Hogy a tó tökéletes mértani közepén pancsoló emberke kiszabadulhasson az kell, hogy attól a ponttól a legtávolabbi hely felé induljon, mint ahol a kannibál áll:

Az úszónak "r" távolságot kell leúsznia, ami a kör sugara, míg a Kannibálnak a kör kerültének a felét kell lefutnia, ami 2rpi/2 = rpi. A pi értéke kb. 3,1415, tehát KEVESEBB, mint 4, amennyivel gyorsabban halad az úszónál, az úszónak szerintem 4r-nyi távolságot kell(lene) megtennie, míg a kannibálnak csak 3,1415-szeresét.
Ha számsszerűsítjuk, pl. 1 méter sugarú körnél az úszó míg megteszi az 1 méternyi utat, addig a kannibálnak ugyan 3,1415 métert kell megtennie, de 4X gyorsabb, tehát kb. 0,78 méternyi utat tesz csak meg. 2 méternél ez 1,57 méter. 100 méternél már csak kb. 78 méternyi, tehát minél nagyobb a kör sugara, annyival nő a különbség is, nemhogy csökkenne. Még egy 0,5 méter sugarú (tehát fél 1 méter átmérőjű) pocsolya esetén is a kannibál csak 0,4 méter tesz meg, így hiába az egy karcsapásnyi úszás, a kannibál beéri.
Nem tudom, jól gondolkodtam-e, de szerintem is esélytelen a menekülésre az illető. Akkor szabadulhatna meg, ha a kannibál a pi értékénél LASSABBAN tudna szaladni.
Így szerintem sem sem tud kiszabadulni
Hogy a tó tökéletes mértani közepén pancsoló emberke kiszabadulhasson az kell, hogy attól a ponttól a legtávolabbi hely felé induljon, mint ahol a kannibál áll:

Az úszónak "r" távolságot kell leúsznia, ami a kör sugara, míg a Kannibálnak a kör kerültének a felét kell lefutnia, ami 2rpi/2 = rpi. A pi értéke kb. 3,1415, tehát KEVESEBB, mint 4, amennyivel gyorsabban halad az úszónál, az úszónak szerintem 4r-nyi távolságot kell(lene) megtennie, míg a kannibálnak csak 3,1415-szeresét.
Ha számsszerűsítjuk, pl. 1 méter sugarú körnél az úszó míg megteszi az 1 méternyi utat, addig a kannibálnak ugyan 3,1415 métert kell megtennie, de 4X gyorsabb, tehát kb. 0,78 méternyi utat tesz csak meg. 2 méternél ez 1,57 méter. 100 méternél már csak kb. 78 méternyi, tehát minél nagyobb a kör sugara, annyival nő a különbség is, nemhogy csökkenne. Még egy 0,5 méter sugarú (tehát fél 1 méter átmérőjű) pocsolya esetén is a kannibál csak 0,4 méter tesz meg, így hiába az egy karcsapásnyi úszás, a kannibál beéri.
Nem tudom, jól gondolkodtam-e, de szerintem is esélytelen a menekülésre az illető. Akkor szabadulhatna meg, ha a kannibál a pi értékénél LASSABBAN tudna szaladni.
Osztom ooooooooo véleményét, de a megoldása így nem tökéletes (sztem).

Bocs, úgy látszik vak vagyok, charlotte kérdésére érkezett helyes megfejtés... Sry...
(Ez egy válasz DrAnthony üzenetére (2007. 02. 11. vasárnap 03:56), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 02. 11. vasárnap 03:56

Már hogy ne lenne??? CSak ezt az oldalt lapoztam vissza, és megoldatlan hp #1914-es kérdése (volt rá válasz, de még se pro, se kontra nem érkezett rá visszajelzés), és még nem volt válasz charlotte #1916-os kérdésére sem.
Már hogy ne lenne??? CSak ezt az oldalt lapoztam vissza, és megoldatlan hp #1914-es kérdése (volt rá válasz, de még se pro, se kontra nem érkezett rá visszajelzés), és még nem volt válasz charlotte #1916-os kérdésére sem.
(Ez egy válasz eros007 üzenetére (2007. 02. 11. vasárnap 03:17), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 02. 11. vasárnap 03:17

Semmi megoldatlan rejtvény, :( lehet, hogy nem kellett volna 1-kor redbullt innom
, ha így haladok Húsvétig már csak kettőt kell aludnom.

Semmi megoldatlan rejtvény, :( lehet, hogy nem kellett volna 1-kor redbullt innom
, ha így haladok Húsvétig már csak kettőt kell aludnom.

hiaba na...a magyar nök fözesi,sütesi müveszete elött fejet kell hajtani...
nem hittem voona..
nem hittem voona..

bezony, vannak ilyen kis rúdjaim(román import), télen indul be naygüzem, majd ha egyszer megyünk együtt koncertezni viszek magunknak az útra
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 02. 10. szombat 22:23), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 02. 10. szombat 22:23

Törölt felhasználó (21812)

Mia, te kürtőskalácsot szoktál sütni? Betojok rajtad. Nem semmi csaj vagy!!!
Dios kürtöskalacs. Mind a ketten jo felesegek lennetek (vagytok).
Mi a francert vagytok itt most ? Nem lehetne itt ket festettkörmü,kik nem tudnak egy rantottat se varazsolni?
Mi a francert vagytok itt most ? Nem lehetne itt ket festettkörmü,kik nem tudnak egy rantottat se varazsolni?

Mia, te kürtőskalácsot szoktál sütni? Betojok rajtad. Nem semmi csaj vagy!!!
(Ez egy válasz mia w. üzenetére (2007. 02. 10. szombat 22:22), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 02. 10. szombat 22:22

ha a kérdés komoly:akkor kürtöskalács sütő, én is ilyenen szoktam sütni hm....

kürtőskalács-sütő forma és maga a végtermék
(Ez egy válasz Szoni üzenetére (2007. 02. 10. szombat 22:19), amit ide kattintva olvashatsz)
ha a kérdés komoly:akkor kürtöskalács sütő, én is ilyenen szoktam sütni hm....
(Ez egy válasz Szoni üzenetére (2007. 02. 10. szombat 22:19), amit ide kattintva olvashatsz)

még jó hogy szorgalamsan figyeltem a gimis kémiaórán
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 02. 10. szombat 22:11), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 02. 10. szombat 22:11

Törölt felhasználó (21812)

igen

Mivel csak lanyok vannak..
Ez mi a fene ?
Ez mi a fene ?