Élet értelme?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Az eddigi hozzászólások

1 2 3 4
Sorrend: Legújabb előreLegrégebbi előre hozzászólás / oldal
#51   2008. 05. 21. szerda 18:28
rbtr rbtr
Szerintem az élet értelmét vagy boldogságot keresheted az életedben, magadban, barátaidban, csajodban, háztartási cuccokban, számítás technikai cuccokban, gyerekeidben (ha vannak) akik Ha szeretnek és tisztelnek okés.
De kérdem én néha nem sivár az egész?
Hogy mindenki egy fele megy és egyet akar az életünk be van osztva mások miatt vagy pont magunk miatt.Miért?
Miért kéne pont tömeg embernek lenni ?
ÉN eldöntöttem hogy nem leszek az és mindent magam miatt csinálok és nem érdekel kinek mi tetszik és hogy mi a divat.
Na hát ennyi a véleményem .Nem fontos egyet értteni ,csak most ez így kifakadt belőlem.
#50   2008. 04. 01. kedd 22:01
X Törölt felhasználó (137313)
"Aki nem fél,az bátor sem lehet,hiszen a bátorság a félelem legyőzéséből ered." /O.V./
#49   2008. 04. 01. kedd 20:09
Bandur Bandur
“A kihívások teszik életünket érdekessé; azok legyőzése ad értelmet neki.”
(Joshua Marine)
#48   2008. 03. 27. csütörtök 22:20
Bandur Bandur
A férfiak ötven évesen is egy 19 éves Avril Lavigne típusú leánykáról ábrándoznak, a nőknek Brad Pitt fehér lovon sem biztos hogy megfelelne. Persze általánosítok, de a személyes tapasztalat, és az ismerőseim sokszori kálváriájáit látva, van benne valami.

Az Élet egyik értelme megtalálni a másik felünket, akivel jóban - rosszban, hegyeket megmászva, és tengereket átúszva, élni tudunk, és élünk. Mert élni kell, muszáj, kötelező!
#47   2008. 03. 12. szerda 13:19
sanyisanyi74 sanyisanyi74
Örkény István: Az élet értelme

Ha sok cseresznyepaprikát madzagra fűzünk, abból lesz a paprikakoszorú.
Ha viszont nem fűzzük fel őket, nem lesz belőlük koszorú.
Pedig a paprika ugyanannyi, éppoly piros, éppoly erős. De mégse koszorú.
Csak a madzag tenné? Nem a madzag teszi. Az a madzag, mint tudjuk, mellékes, harmadrangú valami.
Hát akkor mi?
Aki ezen elgondolkozik, s ügyel rá, hogy gondolatai ne kalandozzanak összevissza, hanem helyes irányba haladjanak, nagy igazságoknak jöhet a nyomára.
#46   2008. 03. 12. szerda 07:37
melcsi2 melcsi2 VIP

...az élet értelme... smile
#45   2008. 02. 10. vasárnap 11:44
X Törölt felhasználó (37025)
Az élet egymilliárd sejt összjátéka,amiröl azt hiszed,hogy te vagy!
#44   2008. 02. 10. vasárnap 11:23
X Törölt felhasználó (37025)
Mester, miért hívják a te utadat a "Bárányfelhők útjának"

Röviddel Buddha halála elott, valaki azt kérdezte tole: „Mi lesz a buddhával, ha elhagyod a testet? A buddha lényege megmarad? Vagy egyszerüen eltunik a végtelenben?

Ez egy régi, sokszor felmerült kérdés. A monda szerint Buddha azt válaszolta: „Mint a bárányfelho, a buddha eltunik...” Ma reggel sok bárányfelho volt az égen. Most nincs egy sem. Hová mentek? Hogyan jöttek létre? És hová tuntek? A bárányfelho misztikus... megjelenik és eltunik.
Mi a bárányfelho lényege
Ez az egyik oka, hogy utamat a Bárányfelhok Útjának neveztem. De több oka is van, és nem ártana, ha meditálnál ezeken...
A bárányfelhonek nincs gyökere sehol, nem tartozik sehova, vagy úgy is mondhatod: a gyökere a semmiben van. És mégis, ott van az égen. A Lét olyan, mint a bárányfelho; nincs gyökere semmiben, nincs oka létezni... Nincsenek céljai. Mégis ott van - egyszeruen csak létezik. Létezik, mint rejtély. Nincsenek tervei, nincs semmi célja, csak van - sodródik a végtelenben. Nem kell sehova se elérnie. Az útján nincsenek állomások. Az útjának nincs is vége. Nem tudod felizgatni, nem tudsz az útjába állni, mert akárhol van - az volt a célja. Megérkezett.
Ha céljaid vannak, akkor valami mindig az utadban áll. És minél erosebbek a célok, annál több és annál magasabb elotted az akadály. A te agyad tele van célokkal, és ezek megszabják az irányt.
A Teremtés csak létezik, cél nélkül. Nem megy sehova. Nincs cél és nincs ok.
Amint terveid születnek - ellentétbe kerülsz. Ne felejtsd, amit mondok: ellentétbe kerülsz, és a Lét milliószor erosebb nálad! A Lét ellen lehetetlen gyozni. A te életed parányi; hogyan tudnál te az élettel harcolni? A Lét végtelen. Lehetetlen gyozni felette. Elképzelhetetlen, hogy egy ‘személy’ sikeres legyen. És ne feledd, a Teremtés... az cél nélküli. Terveid csak neked vannak, ezért mindig te vagy a vesztes!
A bárányfelho sodródik, amerre a szél viszi. Nem ellenkezik, nem harcol, nem foglal el semmit, és mégis - mindenek fölött van
A bárányfelhot nem tudod legyozni vagy elfoglalni. Nem gondolkozik, ot nem érintik sem a teóriák, sem az ideológiák. Ezért legyozhetetlen. Ha célt tuzöl ki magad elé, indokokat keresel, vagy tartalom után kutatsz... ha bolond fejjel azt hiszed, hogy majd elérsz valahová - már megszülted a problémáidat. A vesztes pedig te leszel - az biztos. A vereséged a Lét lényege.
A bárányfelhonek nem kell sehova se mennie. Minden dimenzió az övé. Minden irány az övé. Neki semmi sem fölösleges. A Teremtés csupán létezik, és elfogad mindent. Azért hívom utamat ‘a bárányfelho útjának’, mert olyan, mint én - nincs iránya, csak sodródik.
Egy irány mindig céltudatos. A bárányfelho útja viszont céltalan. Halad cél nélkül, halad irány nélkül, halad gondolat nélkül.
Érted mit mondok? A cél, az elme, és a gondolat - az mind egy. Ezért vagy képtelen felfogni, hogy miként lehet létezni - cél nélkül.
Az ember annyira abszurd… Még ilyen kérdéseket is feltesznek, hogy: „Mi a meditáció
#43   2008. 02. 10. vasárnap 11:12
X Törölt felhasználó (37025)
Az út a lényeg,sohasem a cél!
#42   2007. 12. 29. szombat 17:24
sanyisanyi74 sanyisanyi74 VIP
Az egyéni élet mint az egyéni élet értelme:

A boldogság az ingerküszöb megfelelô szinten tartásának áltánosan pozitív hatásokra elôjövô érzete, amely így nem lehet az élet értelme, lévén hogy ösztönalapú és sok riválisa van. A boldogságérzet kialakulása nem evolúciós szükségszerűség, az ingerküszöbszintnek való megfelelés ellenben elengedhetetlen az élet szempontjából: túl kevés inger halálhoz vezet (táplálkozni kell, fejlettebb lények esetén részt kell venni a szociális kapcsolatokban stb.), a túl sok (pl. ránkesik egy szikla) szintén az élet megszünését eredményezi. Élet csak a kettô között lehetséges.

Az eredetileg negatív hatásokra létrejövô érzetek - félelem, pszichés szenvedés - a modern társadalomban már nem feltétlenül jelentenek fizikai veszélyt, ésszeru tehát ezen könnyebb, ilyen érzéseket kiváltó módszereket is ingerpótlásra alkalmazni. A társadalom és az otthon nyújtotta biztonság és egyhangúság miatt erre fokozottan szükségünk van. A diszkó, a szex, a drogok és a hasonló élvezetek a kissé már elavult boldogság-kergetô ösztönre épülve nyújtanak kielégítést fokozott ingerhiányunknak - látható azonban, hogy a boldogságkergetés nem az egyetlen módja az ingerfelvételnek. Mindez magyarázatot szolgáltat arra a tényre, hogy sokan szeretnek félni vagy épp szenvedni is.

Dr. Ranschburg Jenô Félelem, harag, agresszió címu könyvében rámutat arra, hogy ezen tendenciánk kísérletileg igazolható: a csecsemôk a gyenge ingerekre közeledéssel, az erôs ingerekre távolodással reagálnak, így próbálva elérni az optimális ingermennyiséget. Az újszülöttek viselkedésének ilyen értelmezése választ ad sok, egyébként nehezen magyarázható vagy tisztázatlan kérdésre.

Azt jelentené mindez, hogy az egyéni élet értelme mégcsak nem is a boldogság: ez utóbbi csak a test egy ingerszükségletkielégítésre adott - ösztönök által támogatott - válasza a sok közül, s mindez egyetlen dolgot szolgál: az egyéni élet fennmaradását.
#41   2007. 09. 21. péntek 20:06
baritom baritom
hát Te egy igazi látnok vagy, jövendölésed valósággá vált
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 09. 16. vasárnap 20:07), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (94621)
2007. 09. 16. vasárnap 20:07
Hát baritom amit te művelsz az csúcs! honorálni fogják.
#40   2007. 09. 19. szerda 20:39
baritom baritom
Jaj bocs ép az értelme veszett el.
Lehet hogy az enyém is, de már keresem.
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 09. 16. vasárnap 20:07), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (94621)
2007. 09. 16. vasárnap 20:07
Hát baritom amit te művelsz az csúcs! honorálni fogják.
#39   2007. 09. 19. szerda 20:37
baritom baritom
Miért?
Lehet hogy mazoista vagyok és így adok értelmet neki
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 09. 16. vasárnap 20:07), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (94621)
2007. 09. 16. vasárnap 20:07
Hát baritom amit te művelsz az csúcs! honorálni fogják.
#38   2007. 09. 17. hétfő 01:27
ghorrag ghorrag
a következö szöveget sok evvel ez elött kaptam emilben....azonban 2003ban rajöttem, hogy koppincs, mert a joint venture nevezetü nemet formacio erröl mar reges regen irt egy dalt, majdnem egy az egyben ezzel a szöveggel ( most nincs kedvem komplett leforditani ) ...hozzateszem: a kettagu csapat egyik tagja mar elhalalozott ...alkoholmergezesben

A legmocsokabb dolog az életben a vége. Vagyis, kemény egy dolog. Elveszi egy csomó idődet és mit kapsz a végén? Belehalsz. Ez lenne a jutalom? A halál a bónusz, vagy mi? Meghalni kéne először - letudni rögtön. Aztán jönne az öregek otthona. Ha már eleget fiatalodtál, akkor onnan kirúgnak. Kapsz egy aranyórát. Dolgozni mész. Ledolgozol negyven évet, amíg végre elég fiatal vagy ahhoz, hogy visszavonulhass és élvezd az életet. Bulizol, piálsz, kipróbálod a kábítószert. Közben felkészülsz az iskolákra - egyetem, középiskola, majd az általános. Utána kiskölyök leszel és annyit játszol, amennyi csak belédfér. Nincsen felelősség egyáltalán a válladon. Aztán bebújsz egy kellemes, meleg helyre, ahol lebegve töltöd az utolsó kilenc hónapodat és alaposan kipihened magad. Végül pedig egy hatalmas, eksztatikus orgazmusban kimúlsz a világból... Igen, így lenne jó.
#37   2007. 09. 16. vasárnap 20:18
totimester totimester
Az élet egy szar játék. Amit végig kell játszani
#36   2007. 09. 16. vasárnap 20:07
X Törölt felhasználó (94621)
Hát baritom amit te művelsz az csúcs! honorálni fogják.
(Ez egy válasz baritom üzenetére (2007. 09. 16. vasárnap 20:00), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 09. 16. vasárnap 20:00
Az élet ami a fogantatás öröme és megváltás közötti szenvedés.
#35   2007. 09. 16. vasárnap 20:00
baritom baritom
Az élet ami a fogantatás öröme és megváltás közötti szenvedés.
#34   2007. 09. 08. szombat 23:56
new1 new1
Az élet?
Az út a halálhoz.
#33   2007. 09. 08. szombat 21:15
Moncy Moncy
Na akkor neeee menjünk bele a lélekvándorlásba, meg az előző életekbe... wink
#32   2007. 09. 08. szombat 21:11
ghorrag ghorrag
bizonyos ertelemben igen...meg ugye aki hamarabb hal meg, az hosszabb ideig halott....de ha az elet nem letezne, akkor az olyan fogalmak mint "elö" es "halott" elvesztenek a jelentesüket ( eltekintve attol, hogy mi sem leteznenk, es nem filozofalnank ilyeneken )
 
1 2 3 4
Sorrend: Legújabb előreLegrégebbi előre hozzászólás / oldal

A téma adatai

Nyitotta: Gul. Dukat Gul. Dukat
Nyitás ideje: 2005. 01. 08. szombat
Üzenetek: 71db
Utolsó üzenet: 2012. 04. 29. vasárnap
 

Hírek

2024. 04. 16. kedd 17:41
Lesbian College Coeds 13 Koleszos csajok akik a fasz helyett most egymás nyelvét, és a mindig megbízható keménységű és állóképességű felcsatolhatóst választják. Nagy nyalakodások, egymás vibrizése, és a felcsatolhatóssal való baszása. Letöltés - Lesbian College Coeds 13 Tovább
2024. 03. 25. hétfő 18:57
Meglátogatta egy angyal Meglátogatta egy angyal, aki azt mondta, a felnőtt tartalmak gyártása lesz a helyes út neki Nehéz, de jó döntést hozott, elmondása szerint. A 24 éves kanadai Alice Irving a Daily Starnak nyilatkozott arról, hogy egy álma késztette rá, hogy felnőttipari... Tovább
2024. 03. 05. kedd 19:46
Tényleg a méret a lényeg? Hatalmas tabu dőlt meg: ezt a legtöbb férfi rosszul tudja! Az embert, főként a fiatalokat nem hagyja nyugodni az örök kérdés: Tényleg a méret a lényeg? A téma leginkább a párválasztás kapcsán kerül elő és általában az idősebbek véleménye, hogy a... Tovább

Válts VIP tagságot! VIP infó

Válassz az alábbi csomagok közül:
Alap
30 nap
2688 Ft *
VIP-et váltok!
 Bankkártyás, egyszeri díj
Bronz
90 nap
6144 Ft *
VIP-et váltok!
 Bankkártyás, egyszeri díj
megtakarítás:
1 hónap
Ezüst
180 nap
9984 Ft *
VIP-et váltok!
 Bankkártyás, egyszeri díj
megtakarítás:
1 hónap
A legjobb ár/érték arány!
Arany
365 nap
14592 Ft *
VIP-et váltok!
 Bankkártyás, egyszeri díj
megtakarítás:
2 hónap
* 384 EUR/Huf árfolyammal számolva
 

GG Live magyar ÉLŐ chat!

Rosszlanyok.hu - Az országos szexpartner és masszázs kereső. Gyönyörű lányok. Csak valódi képek!
videkilany.hu
Erotikus Tartalom!
A GoldenGate oldalon található információk, linkek, képek és videók erotikus tartalmúak, az oldal a szexualitás témáját nyíltan, egyesek számára sértően kezeli. Amennyiben nem múltál el 18 éves, vagy a térségedben az oldal használata tilos, azaz jogszabályba vagy kötelező erejű előírásba ütközik, kérlek hagyd el az oldalt az [ MÉG NEM VAGYOK 18 ÉVES ] gombra kattintva.

Az oldalra történő belépés előtt figyelmesen olvasd el az alábbiakat, mert az [ ELMÚLTAM 18 ÉVES, ELFOGADOM ] gombra történő kattintással elfogadod a következő feltételeket:

1. Elmúltál 18 éves.
2. Semmilyen formában nem teszed lehetővé 18 évnél fiatalabb személynek a hozzáférést jelen oldal tartalmához.
3. A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban. (További információk)
4. Elfogadod az oldal felhasználási feltételeit és az adatkezelési tájékoztatót.
5. Nem tekinted meg vagy használod az oldalt olyan helyen, ahol ezzel a tevékenységgel törvényt, szabályozást, előírást, vagy helyi normát szegsz meg.
6. Az oldalt teljes mértékben saját felelősségedre látogatod.




Ez a weboldal és médiatartalmai kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük használjon szűrőprogramot!
Szűrőprogram letöltése és további információk itt!