Kapjunk be valamit! (konyhai nyali-fali)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

A téma leírása

Hogyan készül egy jó gasztronómiai topic?
Végy egy címet, tegyél bele némi kis szexet-vagy legalábbis kétértelműséget- adj hozzá egy pikáns alcímet, fűszerezd meg egy frappáns nyitóhsz-szel...és várd amíg az önjelölt kukták teleszórják pasifogó receptekkel,csajcsábító főzetekkel, isteni kajákkal, de leginkább szexis konyhai képekkel.

Az eddigi hozzászólások

... 21 22 23 24 25 ...
Sorrend: Legújabb előreLegrégebbi előre hozzászólás / oldal
#200   2007. 10. 03. szerda 06:25
MmePrune MmePrune VIP Admin
látom te is a tipikusan nőies kategória vagy hehe
csupa vonalra vigyázós, szagmentes, "egészséges táplálkozás jegyében" kaja eljen
volt régen a II. kerületben egy kis lepukkant közértecske...a tulajdonos olyan remek rakott fejhúst csinált, hogy kétpofára faltuk...leírhatatlanul finom volt (nagyjából a disznósajtra hasonlított, csak több színhúsból állt)
erről jut eszembe: néha kimondhatatlan vágyat érzek egy disznósajtos zsömle megevéséhez, amikor vásárolok...ki sem bírom hazáig, már a parkolóban összedobom, és hazafelé megeszem smile
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 10. 02. kedd 21:53), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812)
2007. 10. 02. kedd 21:53
Kérdés:

Van nektek is olyan végtelenül egyszerű étel, ami hatalmas boldogságot okoz?

Nekem ilyen pl.

1) császárszalonna, ecetes vízbe áztatott hagymakarikákkal

2) kacsazsíros kenyér paradicsommal és paprikával

3) sült kolbász mustárral

4) friss kenyér csücske boltból hazafelé menet elfogyasztva
#199   2007. 10. 03. szerda 06:23
yanek77 yanek77
1 zsíroskenyér húsos piros paradicsompaprikával
2 tej puliszkával
3 szílvásgombóc sok angyalbögyörővel
4 jónathán alma hersegtetve smile



(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 10. 02. kedd 21:53), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812)
2007. 10. 02. kedd 21:53
Kérdés:

Van nektek is olyan végtelenül egyszerű étel, ami hatalmas boldogságot okoz?

Nekem ilyen pl.

1) császárszalonna, ecetes vízbe áztatott hagymakarikákkal

2) kacsazsíros kenyér paradicsommal és paprikával

3) sült kolbász mustárral

4) friss kenyér csücske boltból hazafelé menet elfogyasztva
#198   2007. 10. 03. szerda 06:19
MmePrune MmePrune VIP Admin
te zelli! ez mióta végtelenül egyszerű étel? ezzel annyit kell pancsolni, amíg elkészíted, hogy már a munkával jóllaksz mf1 smile
nekem a legegyszerűbb, boldogságot okozó étel a füstölt kolbász...elő a hütőből, kicsomagolom és beleharapok egy becsületeset...csak úgy kenyér nélkül smile
(Ez egy válasz zelli üzenetére (2007. 10. 02. kedd 23:40), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 10. 02. kedd 23:40
Drága Charlotte!
Mostanában nem vagyok nagyevő, bár ha belegondolok, régen se!
De amit megennék:
1. Rántott sajt, rántott gomba, rántott csirkemáj rizibizivel, jó tejfölös, fokhagymás(Paradicsom, paprika bele, Nekem kötelező.) uborkasalátával! Egy adag nem megy!(3/4 adag)
2. Igen, a péksütötte friss, még meleg kenyér finom volt, akár kacsazsírral, akár finom teavajjal, paradicsom, paprika, és a frissen tépett hagyma hangulatával!
3. Kocsonyacidri jó fokhagymásan paprikával, borssal megszórva, esetleg színhús!(Fene a pofámat!)
4. Nagyon ritkán az abált szalonna is levehet a lábamról(már megint a fokhagyma, és a fűszerek), 2 évente egyszer! Húsosabb részekkel!
5. Cukkini, tök, spárga, stb. minden formában jöhet! És a gyümölcsök is!
A hatot kihagyom, mert nem szeretem a számot. Hüle babona! De amit tilt a biblia, azt szeretem, mármint a szexet!

wink
#197   2007. 10. 02. kedd 23:40
zelli zelli
Drága Charlotte!
Mostanában nem vagyok nagyevő, bár ha belegondolok, régen se!
De amit megennék:
1. Rántott sajt, rántott gomba, rántott csirkemáj rizibizivel, jó tejfölös, fokhagymás(Paradicsom, paprika bele, Nekem kötelező.) uborkasalátával! Egy adag nem megy!(3/4 adag)
2. Igen, a péksütötte friss, még meleg kenyér finom volt, akár kacsazsírral, akár finom teavajjal, paradicsom, paprika, és a frissen tépett hagyma hangulatával!
3. Kocsonyacidri jó fokhagymásan paprikával, borssal megszórva, esetleg színhús!(Fene a pofámat!)
4. Nagyon ritkán az abált szalonna is levehet a lábamról(már megint a fokhagyma, és a fűszerek), 2 évente egyszer! Húsosabb részekkel!
5. Cukkini, tök, spárga, stb. minden formában jöhet! És a gyümölcsök is!
A hatot kihagyom, mert nem szeretem a számot. Hüle babona! De amit tilt a biblia, azt szeretem, mármint a szexet!

wink
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 10. 02. kedd 21:53), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812)
2007. 10. 02. kedd 21:53
Kérdés:

Van nektek is olyan végtelenül egyszerű étel, ami hatalmas boldogságot okoz?

Nekem ilyen pl.

1) császárszalonna, ecetes vízbe áztatott hagymakarikákkal

2) kacsazsíros kenyér paradicsommal és paprikával

3) sült kolbász mustárral

4) friss kenyér csücske boltból hazafelé menet elfogyasztva
#196   2007. 10. 02. kedd 21:53
X Törölt felhasználó (21812)
Kérdés:

Van nektek is olyan végtelenül egyszerű étel, ami hatalmas boldogságot okoz?

Nekem ilyen pl.

1) császárszalonna, ecetes vízbe áztatott hagymakarikákkal

2) kacsazsíros kenyér paradicsommal és paprikával

3) sült kolbász mustárral

4) friss kenyér csücske boltból hazafelé menet elfogyasztva
#195   2007. 09. 26. szerda 13:50
X Törölt felhasználó (21812)
eljen nyes
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 09. 26. szerda 13:35), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (94621)
2007. 09. 26. szerda 13:35
Nekem ebből a két receptből ennyi jött le:

Hozzávalók: szilva
Elkészítése: állítsuk fejjel lefelé
nehogy kifollyon a töltelék
forrásig főzzük
kenjük meg tojásfehérjével
tejfölt is hozzáadva sűrítsük be
ha kell, még egyszer
szilvát keverjük pépesre
az elkészített szilvalevest hígíthatjuk tojásfehérjével
nagyon egészséges, ráadásul sósan, édesen
tálaláskor húzzuk ki
#194   2007. 09. 26. szerda 13:35
X Törölt felhasználó (94621)
Nekem ebből a két receptből ennyi jött le:

Hozzávalók: szilva
Elkészítése: állítsuk fejjel lefelé
nehogy kifollyon a töltelék
forrásig főzzük
kenjük meg tojásfehérjével
tejfölt is hozzáadva sűrítsük be
ha kell, még egyszer
szilvát keverjük pépesre
az elkészített szilvalevest hígíthatjuk tojásfehérjével
nagyon egészséges, ráadásul sósan, édesen
tálaláskor húzzuk ki
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 09. 26. szerda 13:07), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812)
2007. 09. 26. szerda 13:07
Szilvachutney

Hozzávalók: 675 g szilva, 2 evőkanál friss gyömbér, 100 g mazsola, 350 g zöldparadicsom, 50 g fokhagyma, 2 evőkanál curry, 450 g barnacukor, 1 teáskanál só, 450 g vöröshagyma, 450 ml borecet, 1 db chili paprika

Elkészítése:
A gyümölcsöket és a zöldségféléket vágjuk kb. egy cm-es kockákra. Tegyük egy nagy lábasba, adjuk hozzá a fűszereket, a cukrot és a sót. Állandó keverés mellett kb. 45-50 percig főzzük. Befejezésképp keverjük bele az ecetet, és főzzük vele még öt percet. Töltsük steril befőttes üvegekbe, zárjuk jól le, majd öt percre állítsuk fejjel lefelé. Hűvös, száraz helyen évekig eltartható. Sültek, grillezett húsok kiváló kiegészítője.


Rácsos-szilvás sütemény

Hozzávalók: 1 kg szilva, 15 dkg margarin, 15 dkg cukor, 5 dkg őrölt mandula, 25 dkg liszt, 2 tojás, 1 narancs, tej, liszt a szóráshoz, 1 teáskanál őrölt fahéj, só

Elkészítés:
Keverjük el egy edényben a cukrot és a margarint, adjuk hozzá az őrölt mandulát, egy csipet sót, és az átszitált lisztet. A liszttel felváltva adjuk a tejet a tésztához, hogy puhítsuk a masszát. Ezután keverjük bele a tojások sárgáit, a narancs levét és reszelt héját, majd a fahéjat. Gyúrjuk össze a tésztát, takarjuk le, és egy órát pihentessük. Készítsünk elő egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát, béleljük ki sütőpapírral, és simítsuk bele a kinyújtott tészta háromnegyedét. Mossuk meg és felezzük el a szilvákat, magozzuk ki. Osszuk el a tészta tetejére. A félretett tésztából vágjunk egyforma csíkokat, rácsozzuk be velük a torta tetejét. A tészta széleit hajtogassuk vissza, vékony peremet formázva. A peremet és a rácsot kenjük meg tojásfehérjével. Forró sütőben süssük aranybarnára.


Fahéjas szilvalekvár

Hozzávalók: 1.5 kg szilva, 0.5 kg cukor, 2 darab fahéjrúd, 1dl mandulalikőr, 1 csomag lekvárzselésítő

Elkészítés:
Mossuk meg a szilvákat, majd magozzuk ki, kockázzuk fel, és öntsük bele egy lábasba. Adjuk hozzá a fahéjrudakat és a lekvárzselésítőt. Ez utóbbiból érdemes a "kettő az egyben" változatot választani, mert ehhez csak fél kiló cukor kell, így a lekvár nem lesz túl édes, és a gyümölcs íze is jobban érvényesül. Lassú lángon, állandóan kevergetve, forrásig főzzük, majd beleöntjük a cukrot, 10-15 perc múlva pedig a mandulalikőrt. Forraljunk egyet rajta, majd húzzuk le tűzről, és merjük a forró lekvárt a tisztára mosott, száraz befőttesüvegekbe. Ha teletöltöttünk egy üveget, akkor azt azonnal zárjuk le, és fordítsuk a tetejére öt percig - így a lekvárunk tartósítószer nélkül is évekig eláll.

#193   2007. 09. 26. szerda 13:07
X Törölt felhasználó (21812)
Szilvachutney

Hozzávalók: 675 g szilva, 2 evőkanál friss gyömbér, 100 g mazsola, 350 g zöldparadicsom, 50 g fokhagyma, 2 evőkanál curry, 450 g barnacukor, 1 teáskanál só, 450 g vöröshagyma, 450 ml borecet, 1 db chili paprika

Elkészítése:
A gyümölcsöket és a zöldségféléket vágjuk kb. egy cm-es kockákra. Tegyük egy nagy lábasba, adjuk hozzá a fűszereket, a cukrot és a sót. Állandó keverés mellett kb. 45-50 percig főzzük. Befejezésképp keverjük bele az ecetet, és főzzük vele még öt percet. Töltsük steril befőttes üvegekbe, zárjuk jól le, majd öt percre állítsuk fejjel lefelé. Hűvös, száraz helyen évekig eltartható. Sültek, grillezett húsok kiváló kiegészítője.


Rácsos-szilvás sütemény

Hozzávalók: 1 kg szilva, 15 dkg margarin, 15 dkg cukor, 5 dkg őrölt mandula, 25 dkg liszt, 2 tojás, 1 narancs, tej, liszt a szóráshoz, 1 teáskanál őrölt fahéj, só

Elkészítés:
Keverjük el egy edényben a cukrot és a margarint, adjuk hozzá az őrölt mandulát, egy csipet sót, és az átszitált lisztet. A liszttel felváltva adjuk a tejet a tésztához, hogy puhítsuk a masszát. Ezután keverjük bele a tojások sárgáit, a narancs levét és reszelt héját, majd a fahéjat. Gyúrjuk össze a tésztát, takarjuk le, és egy órát pihentessük. Készítsünk elő egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát, béleljük ki sütőpapírral, és simítsuk bele a kinyújtott tészta háromnegyedét. Mossuk meg és felezzük el a szilvákat, magozzuk ki. Osszuk el a tészta tetejére. A félretett tésztából vágjunk egyforma csíkokat, rácsozzuk be velük a torta tetejét. A tészta széleit hajtogassuk vissza, vékony peremet formázva. A peremet és a rácsot kenjük meg tojásfehérjével. Forró sütőben süssük aranybarnára.


Fahéjas szilvalekvár

Hozzávalók: 1.5 kg szilva, 0.5 kg cukor, 2 darab fahéjrúd, 1dl mandulalikőr, 1 csomag lekvárzselésítő

Elkészítés:
Mossuk meg a szilvákat, majd magozzuk ki, kockázzuk fel, és öntsük bele egy lábasba. Adjuk hozzá a fahéjrudakat és a lekvárzselésítőt. Ez utóbbiból érdemes a "kettő az egyben" változatot választani, mert ehhez csak fél kiló cukor kell, így a lekvár nem lesz túl édes, és a gyümölcs íze is jobban érvényesül. Lassú lángon, állandóan kevergetve, forrásig főzzük, majd beleöntjük a cukrot, 10-15 perc múlva pedig a mandulalikőrt. Forraljunk egyet rajta, majd húzzuk le tűzről, és merjük a forró lekvárt a tisztára mosott, száraz befőttesüvegekbe. Ha teletöltöttünk egy üveget, akkor azt azonnal zárjuk le, és fordítsuk a tetejére öt percig - így a lekvárunk tartósítószer nélkül is évekig eláll.

#192   2007. 09. 26. szerda 13:07
X Törölt felhasználó (21812)
A szilva az egyik leggyakoribb, legnagyobb mennyiségben termő, ugyanakkor az egyik legelhanyagoltabb gyümölcsünk - pedig nagyon egészséges, ráadásul sósan, édesen, sőt, savanyítva is nagyszerű ételek készíthetők belőle.


Gyömbéres pulykamell rumos szilvamártással

Hozzávalók: 70 dkg pulykamell, egy kiskanál őrölt gyömbér, fél deci olaj, 1 dl fehérbor, 5 dkg kristálycukor, 2 dl húsleves, 40 dkg szilva, 3 cl rum, só

Elkészítése:
A pulykamellet ne szeleteljük fel, hanem egészben hagyva sózzuk meg, hintsük meg őrölt gyömbérrel és néhány percig hagyjuk állni. Ezután a húst tegyük egy tepsibe, öntsünk alá némi olajat, és közepesen forró sütőben süssük addig, míg egy kis színt nem kap. Ekkor öntsünk alá egy kevés vizet és fehérbort, majd a pecsenyelével locsolgatva süssük készre.
Közben készítsük el a szilvamártást! A kristálycukrot egy edényben karamellizáljuk világos barnára. A cukrot öntsük fel a hús átszűrt párolólevével és a húslevessel, tegyük bele a kimagozott, felezett szilvát, és alaposan forraljuk össze. Végül, amikor már majdnem kész, öntsük hozzá a rumot is. Tálaláskor a felszeletelt húsra kanalazzunk a szilvamártásból, köretnek burgonyafánkot vagy krokettet kínáljunk mellé,.


Szilvával töltött sertéskaraj

Hozzávalók: fél kg szilva, 4 szelet kicsontozott sertéskaraj, 1-2 evőkanál tejföl, 3-4 evőkanál olaj, 2 teáskanál mustár, só, bors

Elkészítése:
A szilvát mossuk meg, magozzuk ki, és vágjuk kis kockákra. A megtisztított húsban vágjuk "zsebet" - érdemes vastagabb szeleteket kérni a hentestől -, és alaposan sózzuk és borsozzuk meg, kívül és belül egyaránt. A zsebekbe töltsük a szilvakockákból, és fogvájóval tűzzük össze a húst, nehogy kifollyon a töltelék. A hússzeleteket forró olajon, mindkét oldalukon 5-6 percig süssük. A sütőlét három deci vízzel felöntve, a mustárt és a tejfölt is hozzáadva sűrítsük be, ha kell, sózzuk meg még egyszer. Tálaláskor a hússzeletekből húzzuk ki a fogvájót, köretnek főtt tésztát kínáljuk mellé, és öntsük le a mártással is.


Hideg amerikai szilvaleves

Hozzávalók: 50 dkg szilva, 15 dkg porcukor, 2 db citrom, 5 dl must, 5 dl almabor

Elkészítése:
Az érett szilvaszemeket mártsuk forró vízbe, és húzzuk le a héjukat. Ezután magozzuk ki és a gyümölcs egyharmadát vágjuk apró kockákra. Tegyük a darabolt szilvát kisebb tálakba, szórjuk rá a porcukrot és facsarjuk rá a citrom levét is Tegyük letakarva a hűtőszekrénybe. A megmaradt szilvát a musttal együtt tegyük turmixgépbe, és keverjük pépesre. Ezután az elkészített szilvalevest öntsük tálba, keverjük hozzá az almabort és keverjük bele a felkockázott, behűtött szilvát is. Szükség szerint kevés forralt és jól lehűtött vízzel hígíthatjuk.

#191   2007. 09. 25. kedd 23:26
X Törölt felhasználó (21812)
Klikkelj a normál/tömörített mérethez
#190   2007. 09. 25. kedd 23:01
X Törölt felhasználó (21812)
És hogy a SÖR se maradjon ki:


Sörös muffin

Hozzávalók:
20 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
˝ teáskanál só
˝ teáskanál bors
1 evőkanál cukor
2,5 dl sör
5 dkg reszelt ementáli sajt

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra, a muffinformákat papírral kibéleljük.
Összekeverjük a lisztet, a sütőport, a sót, a borsot és a cukrot, majd kis adagokban hozzáadjuk a sört.
A masszát a formákba kanalazzuk, a tetejüket megszórjuk sajttal, és 15-20 percig sütjük.



Meg az olasz konyha:

Olaszfűszeres muffin

Hozzávalók:
1 ˝ csésze liszt
2 teáskanál cukor
1 ˝ teáskanál olasz fűszerkeverék
1 teáskanál fűszerkeverék
˝ teáskanál só
˝ csésze tej
1 kávéskanál szódabikarbóna
ź csésze olvasztott vaj
1 tojás
˝ csésze apróra vágott szárított paradicsom
5 dkg apróra vágott kecskesajt

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra, a muffinformákat papírral kibéleljük.
Összekeverjük a lisztet, a cukrot, a fűszerkeveréket, a sót és a szódabikarbónát.
A tejet a vajjal, a tojással és a szárított pradicsommal kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztes keveréket, végül belekeverjük a sajtot.
A tésztát a formákba töltjük (csak ž-ig!)
10-12 percig sütjük.

#189   2007. 09. 25. kedd 23:00
X Törölt felhasználó (21812)
Különleges muffinok:


Bailey's muffin

Hozzávalók:
2 tojás
8 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
8 dkg vaj
1,2 dl Bailey's
15 dkg liszt
1,5 teáskanál sütőpor

Elkészítés:
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a vajjal, majd hozzákeverjük a likőrt. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és hozzákeverjük a likőrös masszához.
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
10-15 percig sütjük.


After Eight muffin

Hozzávalók:
19 dkg finomliszt
7 dkg cukor
2 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
6 db After Eight lapocska
1 tojás
0,7 dl olaj
2 dl író (vagy kefír)

Elkészítés:
A sütőt 160 °C-ra előmelegítjük.
Az After Eightet feldaraboljuk. A lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát összekeverjük. A tojást a cukorral, az olajjal és az íróval habosra keverjük, majd belekeverjük a lisztes keveréket. A formákat félig töltjük a tésztával, elosztjuk rájuk a csokit, majd befedjük 1-1 kanálnyi tésztával. Kb. 20-25 percig sütjük.
A muffinokat sütés után 5 percig pihentetjük, csak ezután vesszük ki a formákból


Őszi muffin

Hozzávalók:
3 csésze liszt
1 evőkanál sütőpor
˝ teáskanál szódabikarbóna
˝ teáskanál só
2 teáskanál őrölt fahéj
˝ teáskanál frissen reszelt/őrölt szerecsendió
1 teáskanál őrölt gyömbér
1 ź csésze tej
2 tojás, enyhén felverve
1 csésze olvasztott vaj
1 cséze durvára aprított áfonya
1 csésze durvára reszelt hámozott, kimagozott alma
˝ csésze kockára vágott füge
ž csésze durvára vágott pirított földimogyoró
ž csésze barna cukor
ž csésze kristálycukor

Elkészítés:
A sütőt 190 °C-ra előmelegítjük. A muffinformákat kibéleljük papírral.
A száraz hozzávalókat összekeverjük egy nagyobb tálban. A közepébe csinálunk egy mélyedést, hozzáöntjük a tejet, a felvert tojásokat és az olvasztott vajat, majd óvatosan összekeverjük. Hozzáadjuk a gyümölcsöket, a mogyorót, a kétfajta cukrot.
A tésztát az előkészített formákba kanalazzuk, és 15-20 perc alatt készre sütjük.


Reform muffin

Hozzávalók: (12 db-hoz)
1 csomag zabkorpa
˝ csomag sütőpor
10 dkg mazsola
1 marék durvára vágott dió
2 teáskanál fahéj
2 dl tej
2 dl szűrt almalé /dobozos/
1 apróra vágott alma
5 evőkanál méz
2 evőkanál olaj
fél tábla vagdalt ét vagy tejcsoki (tortabevonó)

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, a muffinformákat kiolajozzuk, vagy papírral kibéleljük.
A hozzávalókat egy tálban villával összekeverjük, majd a muffinformákba kanalazzuk. Sütés előtt hagyjuk állni 5-10 percig a formában, hogy meg tudjon dagadni a zabkorpa.
15-20 percig sütjük. (tűpróba!)

#188   2007. 09. 25. kedd 15:07
tom1019 tom1019 VIP Admin
de sok piros túrós csusza!
(vagy csak szeműveg nélkül nem látom a sült szalonna darabokat?) wow1 eplus2



Túrós csusza

Hozzávalók (4 személyre):
50 dkg száraztészta
50 dkg tehéntúró
2 dl tejföl
10 dkg füstölt szalonna


A szalonnát vágd kis kockákra, s süsd ki a zsírját. A szalonnakockákat emeld ki, s a zsírba keverj 2 kanál tejfölt. A túrót morzsold szét villával, vagy kézzel. A tésztát főzd ki, majd forgasd bele a felforrósított tejfölös zsírba, - ha a tészta nem elég forró, melegítsd utána -, s keverd hozzá a túrót. (Ha már benne van a túró, nem tesz jót neki a melegítés!) A tálaláskor locsold meg a maradék tejföllel, s szórd rá a szalonnakockákat.
Ha juhtúróval készíted (abból 30 dkg-mal számolj), akkor nem kell tejföllel meglocsolni, viszont jó megszórni apróra vágott friss kaporral. Ha édesen készíted, vagy kerülöd a húsneműt, akkor szalonnazsír helyett forró, margarinos tejfölbe forgasd a tésztát, s ekkor természetesen a töpörtyű is elmarad.
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 09. 25. kedd 14:35), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812)
2007. 09. 25. kedd 14:35
Desszert:


#187   2007. 09. 25. kedd 14:35
X Törölt felhasználó (21812)
Desszert:


#186   2007. 09. 25. kedd 13:27
tom1019 tom1019 VIP Admin
Elég furcsán sikerült idevarázsolni két nyelven a szegedi halászlé receptjét.

---------------------------------------------------------
SZEGEDI HALÁSZLÉ
Hozzávalók 10 főre:
4 kg Fehértói ponty
1kg vöröshagyma
0,2 kg paradicsom
0,1 kg ôrölt paprika
0,05 kg só

A megtisztított pontyot kifilézzük, a halhúst 2 mm-es távolságokra a bôréig beirdaljuk, 5-6 dkg-os darabokra szeleteljük, enyhén sózzuk és a hűtôbe tesszük. A halcsontból, fejekbôl vöröshagyma szeletekkel alaplevet fôzünk, zöldpaprika paradicsom és só hozzáadásával. Egy óra fôzés után az alaplevet átpasszírozzuk, visszahelyezzük a tűzhelyre, majd miután felforrt belerakjuk az elôkészített halszeleteket, meghintjük ôrölt erôspaprikával. 25 perc intenzív forralás után kész a finom halászlé.

________________________________________________
SZEGED FISH SOUP :
Ingredients for 10 persones:
4 kgs carps from Fehértó
1kg onion
0,2 kg tomato
0,1 kg granulated paprika
0,05 kg salt

The washed carps should be filtered, crimped, sliced in 5-6 dkg-pieces, salted and put into the fridge. Put the fish heads and bones into a pot and add the short-cut onion, tomato and salt. After 1 hour cooking pass this fish concentracion through a sieve. Bring it to the boil again, add the prepared fish slices and sprinkle it with paprika. Boil the soup intensively for 25 minutes and then the delicius Szeged fish soup can be served.
nyes
#185   2007. 09. 23. vasárnap 23:17
yanek77 yanek77
#184   2007. 09. 20. csütörtök 17:24
yanek77 yanek77
#183   2007. 09. 20. csütörtök 14:02
surdapapa surdapapa
ha tudnátok mi is volt az én születési tortám! eplus2

ha nem feledkezek meg róla behozom holnap!

ááá inkább nem várok holnapig!

itt a fotók hasonlóról:






Hozzávalók 6 személyre:
# 50 dkg eper
# 3 tojás
# 10 dkg cukor
# 1 csomag vaníliás cukor
# 2,5 dl tej
# 1 csomag (10 g) zselatin
# 16 babapiskóta
# 4 evőkanál gyümölcspálinka vagy narancslé
# 2,5 dl tejszín
# a díszítéshez tejszínhab

Előkészítés: Az epret megmossuk, megtisztítjuk, lecsepegtetjük. Félreteszünk a díszítéshez kb. 20 dkg apró szemet, a maradékot összeturmixoljuk. A tojásokat kettéválasztjuk.

Elkészítés: A tojássárgákat 5 dkg cukorral, a vaníliás cukorral és a tejjel habosra keverjük. Forró vízfürdőbe állítjuk, és kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik. Hideg vízbe tesszük, és kissé kihűtjük. A zselatint öt percre 4 evőkanál vízbe áztatjuk. Hozzáöntünk fél dl vizet és felforraljuk. Azonnal a krémbe keverjük. Végül az eperturmixot is beledolgozzuk. Hidegre tesszük. A babapiskótát megcsepegtetjük pálinkával vagy narancslével, és kibélelünk vele egy formás tálat. Amikor az epres krém dermedni kezd, kemény habbá verjük a tojásfehérjéket a maradék cukorral és külön tálban a tejszínt. Először a tejszínt majd a tojáshabot forgatjuk az epres krémbe. A masszát a piskótával kibélelt formába simítjuk, és legalább 6 órára, de inkább egy éjszakára hidegre tesszük. Másnap a formát hideg vízbe mártjuk (ne folyjon bele víz!), és tálra borítjuk, Tejszínhabbal és a félretett eperszemekkel díszítjük.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: másnap

1 adag: 407 kcal

és az enyém sárgabarack dzsemmel készült.

a neve pedig -kapaszkodjatok meg-: Charlotte

tahát én otthon Charlottot kaptam ajándékba!



Sárlottom:
az egyik tortát a Te szülinapodra ajánlom!
#182   2007. 09. 20. csütörtök 13:06
X Törölt felhasználó (94621)
Mindig megjelennek a konyhában....

Klikkelj a normál/tömörített mérethez
#181   2007. 09. 20. csütörtök 11:00
Szoni Szoni
Zakuszka

Hozzávalók: bab (nagy szemű vagy fejtett bab), pritamin paprika, fehér paprika, paradicsom, étolaj, és fűszer tetszés szerint.

Tetszés szerinti mennyiségű babot egy külön edénybe tegyünk fel főni. A pritaminpaprikát, és a fehér paprikát húsdarálóval darájuk össze, majd egy kevés paradicsommal egy nagy lábosban tegyük fel főni. Az étel készítése szinte állandó keverést igényel. Lassú tűzön főzzük. Amikor a paradicsomos levét elfőtte, akkor utána már csak olajjal engedjük fel, hogy mindig egy kicsi olaj legyen a tetején. Amikor már kezd krémszerűvé válni, akkor daráljuk meg a főtt babot, és azt is keverjük bele, olajjal felöntve. Kb. 5-6 óra múlva, amikor már krémszerűvé válik, akkor lesz kész. Közben egyszer kétszer a massza áthajtható paradicsom-paszirozón, így gyorsabban fő.
A fűszerezése tetszőleges, de fontos a babérlevél: 10-15 levél az egész lábosban.
Készítsünk elő zárfedeles, de kicsi üvegeket, merjük bele a masszát, de mindig úgy, hogy egy kis olaj a tetejét ellepje. A lezárás után az üvegeket dunsztolni kell, de nem kell hozzá semmilyen tartósító szer. Körülbelül egy hónap múlva fogyasztható, általában kenyérre kenve.

Dúsított zakuszka
Az előző masszát ki lehet egészíteni padlizsánnal is. A padlizsánt a vaslapra tesszük, majd minden oldalán addig sütjük, míg szenessé nem válik a héja. Ezután az összeégett növényt tegyük vízbe, majd az égett részét kézzel hámozzuk le. A magját nem kell eltávolítani. Ezt a padlizsánt kell beledarálni a masszába. Ezt esetleg napokkal hamarabb is el lehet készíteni. Hűtőben tárolandó.

A zakuszkába apró szemű babot is főzhetünk, ezt akkor nem daráljuk bele. Hosszú csíkokra vágott laskagombával (vagy vargányával) is dúsíthatjuk, ezt sem daráljuk össze. Ezeket nagyobb üvegekbe tesszük, de összefőzzük az alapmasszával.
A zakuszkát minden erdélyi család más-más módszerrel készíti.





finom
 
... 21 22 23 24 25 ...
Sorrend: Legújabb előreLegrégebbi előre hozzászólás / oldal

A téma adatai

Nyitotta: MmePrune MmePrune
Nyitás ideje: 2007. 08. 10. péntek
Üzenetek: 640db
Utolsó üzenet: 2011. 02. 01. kedd
 

Hírek

2025. 12. 01. hétfő 16:59
Kikötözős szexet akarsz? Így vezesd fel a pasidnak! Az emberi képzelet természetes részei a szexuális fantáziák. Bár szeretjük nézni, olvasni másvalaki szexuális fantáziáját, gondolva a pornóra és az erotikus irodalomra, ritkán, vagy sohasem beszélünk a saját vágyfantáziánkról. Az aktuális partnerrel... Tovább
2025. 10. 13. hétfő 08:38
Társkereső rendbe tétele! Kedves Felhasználóink! Sajnos elérkeztünk egy olyan ponthoz, ahol már muszáj kísérletet tenni arra, hogy a társkereső, a céljának megfelelően működjön!! Mint azt bizonyára sokan megtapasztaltátok, a Társkeresőben a keresési találatoknál a nő... Tovább
2025. 10. 09. csütörtök 11:48
Szereted a szextörténeteket / képregényeket? Kedves Látogatóink! Testvérlapunk, a Törté-Net, továbbra szívesen várja olvasóit és íróit, mert a legtöbb magyar nyelvű erotikus történetet és képregényt itt találhatjátok széles e világon! Tovább

Válts VIP tagságot! VIP infó

Válassz az alábbi csomagok közül:
Alap
30 nap
2 999 Ft *
VIP-et váltok!
 Bankkártyás, egyszeri díj
Bronz
90 nap
6 966 Ft *
VIP-et váltok!
 Bankkártyás, egyszeri díj
megtakarítás:
1 hónap
Ezüst
180 nap
11 997 Ft *
VIP-et váltok!
 Bankkártyás, egyszeri díj
megtakarítás:
2 hónap
A legjobb ár/érték arány!
Arany
365 nap
16 931 Ft *
VIP-et váltok!
 Bankkártyás, egyszeri díj
megtakarítás:
6 hónap
* 387 EUR/Huf árfolyammal számolva
 

GG Live magyar ÉLŐ chat!

Rosszlanyok.hu - A szexpartner kereső. Több száz igazi szexpartner kereső lány!!! CSAK VALÓDI KÉPEK, videók!!!
Erotikus Tartalom!
A GoldenGate oldalon található információk, linkek, képek és videók erotikus tartalmúak, az oldal a szexualitás témáját nyíltan, egyesek számára sértően kezeli. Amennyiben nem múltál el 18 éves, vagy a térségedben az oldal használata tilos, azaz jogszabályba vagy kötelező erejű előírásba ütközik, kérlek hagyd el az oldalt az [ MÉG NEM VAGYOK 18 ÉVES ] gombra kattintva.

Az oldalra történő belépés előtt figyelmesen olvasd el az alábbiakat, mert az [ ELMÚLTAM 18 ÉVES, ELFOGADOM ] gombra történő kattintással elfogadod a következő feltételeket:

1. Elmúltál 18 éves.
2. Semmilyen formában nem teszed lehetővé 18 évnél fiatalabb személynek a hozzáférést jelen oldal tartalmához.
3. A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban. (További információk)
4. Elfogadod az oldal felhasználási feltételeit és az adatkezelési tájékoztatót.
5. Nem tekinted meg vagy használod az oldalt olyan helyen, ahol ezzel a tevékenységgel törvényt, szabályozást, előírást, vagy helyi normát szegsz meg.
6. Az oldalt teljes mértékben saját felelősségedre látogatod.




Ez a weboldal és médiatartalmai kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük használjon szűrőprogramot!
Szűrőprogram letöltése és további információk itt!