szó se róla, nincs élet szex nélkül, de ez nem a szex-mentes övezet lenne???
(a képekre gondolok...)
(a képekre gondolok...)
Méghogy a férfiak nem szeretnek főzőcskézni:
Csirke aprólék leves... főképp csirkeláb... imádom szopogatni
Csorba csibe, petrezselymes burgonya, rántott cukkinivel, kovi ubival... desszert gyanánt: gazdag lepény... no meg szőlő...
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 08. 12. vasárnap 23:13), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 08. 12. vasárnap 23:13
Csorba csibe, petrezselymes burgonya, rántott cukkinivel, kovi ubival... desszert gyanánt: gazdag lepény... no meg szőlő...
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 08. 12. vasárnap 23:13), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812)
Mi volt ma nálatok a vasárnapi ebéd?
(lehetőleg recepttel!)
(lehetőleg recepttel!)
Mi volt ma nálatok a vasárnapi ebéd?
(lehetőleg recepttel!)
(lehetőleg recepttel!)
Egyik kedvenc ételem a kocsonya. Ezt csak nagy figyelemmel, elsőrendű anyagból érdemes készíteni, nagy odafigyeléssel, az eredmény kárpótolni fog.
Kocsonya
Hozzávalók (6 személyre):
2 kg vegyes disznóság
15 dkg vöröshagyma
8 dkg sárgarépa
5 dkg fehérrépa
3 dkg zellergumó
babérlevél
fokhagyma
feketebors (szemes)
darabka fűszerpaprika
só
(ecet, citromlé)
A megtisztított (szükség esetén leperzselt) disznóságokat alaposan mosd meg, s annyi hideg vízben tedd fel főni, amennyi ellepi (max. 3 liter). Ha a víz felforrt, szedd le a tetején képződő habot, majd tedd bele a fűszereket és a zöldségeket. Fedő alatt, lassú tűzön főzd, amíg a hús teljesen meg nem puhul, . (Ha a répákat is bele akarod tenni a kocsonyába, akkor azokat vedd ki, még mielőtt szétfőnének, s ha kihűltek, szeleteld fel.) A megpuhult húsdarabokat csontozd ki, darabold fel, s helyezd el (megfelelően mély) üveg vagy porcelán tálakban (ekkor mehet hozzá a kimentett zöldség is). A levet zsírtalanítsd és tisztítsd meg úgy, ahogy az aszpikot szokás, de zselatint ne használj, ha a dermesztési próba elsőre nem sikerült, inkább főzd tovább a levet. (A dermesztési próbánál egy kiskanálnyi lehűtött levet hideg helyre - de nem mélyhűtőbe - teszünk, s a lé akkor jó, ha ott egy negyed órán belül megkocsonyásodik.) Végül a kocsonya megtisztított és kihűlt (de még nem dermedő
levét öntsd rá a húsdarabokra, s a tálakat tedd hideg helyre (de nem a mélyhűtőbe).
A tálaláskor ecetet vagy citromlevet kínálj hozzá. (Van, ahol őrölt pirospaprikát is szórnak a tejére.)
A kocsonyát a disznó (vagy malac) olyan részeiből főzzük, amelyek jó tartást adnak a lének, így elsősorban fejet, lábat, körmöt, farkat és bőrkét használunk vegyesen. A hús egy kisebb része lehet füstölt is.
Az alapanyagok:

A megfőtt hús:

és a végeredmény:
Kocsonya
Hozzávalók (6 személyre):
2 kg vegyes disznóság
15 dkg vöröshagyma
8 dkg sárgarépa
5 dkg fehérrépa
3 dkg zellergumó
babérlevél
fokhagyma
feketebors (szemes)
darabka fűszerpaprika
só
(ecet, citromlé)
A megtisztított (szükség esetén leperzselt) disznóságokat alaposan mosd meg, s annyi hideg vízben tedd fel főni, amennyi ellepi (max. 3 liter). Ha a víz felforrt, szedd le a tetején képződő habot, majd tedd bele a fűszereket és a zöldségeket. Fedő alatt, lassú tűzön főzd, amíg a hús teljesen meg nem puhul, . (Ha a répákat is bele akarod tenni a kocsonyába, akkor azokat vedd ki, még mielőtt szétfőnének, s ha kihűltek, szeleteld fel.) A megpuhult húsdarabokat csontozd ki, darabold fel, s helyezd el (megfelelően mély) üveg vagy porcelán tálakban (ekkor mehet hozzá a kimentett zöldség is). A levet zsírtalanítsd és tisztítsd meg úgy, ahogy az aszpikot szokás, de zselatint ne használj, ha a dermesztési próba elsőre nem sikerült, inkább főzd tovább a levet. (A dermesztési próbánál egy kiskanálnyi lehűtött levet hideg helyre - de nem mélyhűtőbe - teszünk, s a lé akkor jó, ha ott egy negyed órán belül megkocsonyásodik.) Végül a kocsonya megtisztított és kihűlt (de még nem dermedő
levét öntsd rá a húsdarabokra, s a tálakat tedd hideg helyre (de nem a mélyhűtőbe).A tálaláskor ecetet vagy citromlevet kínálj hozzá. (Van, ahol őrölt pirospaprikát is szórnak a tejére.)
A kocsonyát a disznó (vagy malac) olyan részeiből főzzük, amelyek jó tartást adnak a lének, így elsősorban fejet, lábat, körmöt, farkat és bőrkét használunk vegyesen. A hús egy kisebb része lehet füstölt is.
Az alapanyagok:

A megfőtt hús:

és a végeredmény:
Egy kis fűszernövény nem árt a lányoknak az édesség mellé:
tájföldi diszpaprika, közepesen és erotikusan csípös
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 08. 12. vasárnap 10:21), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 08. 12. vasárnap 10:21
tájföldi diszpaprika, közepesen és erotikusan csípös
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 08. 12. vasárnap 10:21), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (94621)
Szia Tom!
A "főzőcskézés" nem is lehet szexmentes, amint az alábbi képek bizonyítják, szerintem a GG-n semmi sem az, nekünk jó így is.
A "főzőcskézés" nem is lehet szexmentes, amint az alábbi képek bizonyítják, szerintem a GG-n semmi sem az, nekünk jó így is.
Szia Tom!
A "főzőcskézés" nem is lehet szexmentes, amint az alábbi képek bizonyítják, szerintem a GG-n semmi sem az, nekünk jó így is.
(Ez egy válasz tom1019 üzenetére (2007. 08. 12. vasárnap 09:59), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 08. 12. vasárnap 09:59
A "főzőcskézés" nem is lehet szexmentes, amint az alábbi képek bizonyítják, szerintem a GG-n semmi sem az, nekünk jó így is.
(Ez egy válasz tom1019 üzenetére (2007. 08. 12. vasárnap 09:59), amit ide kattintva olvashatsz)
nagyon jók a képek, cs így kezd a NEM szex mentes övezetbe tartozni!
nagyon jók a képek, cs így kezd a NEM szex mentes övezetbe tartozni!
Ha ilyen szakácsnőm lenne, tejbe-vajba füröszteném, nem is engedném főzni, még azt is átvállalnám tőle. /isteni jó segg, nyammmmmmm/







Ez nem jo topik !!!! Ket hete fogyozok,ma leadtam biztos ket kilot,hazaerve elkerültem minden csabito dolgot,elragtam egy

-t
beneztem ide es es ehes lettem ! Gordont meg kolbaszt emlegetnek itten,hogyan fogok lefogyni ? Mert most egy akkora

-t sütök,hogy na...
Ez meg a seggetekbe

mivel elcsesztetek a fogyokuramat.

-t
beneztem ide es es ehes lettem ! Gordont meg kolbaszt emlegetnek itten,hogyan fogok lefogyni ? Mert most egy akkora

-t sütök,hogy na...
Ez meg a seggetekbe

mivel elcsesztetek a fogyokuramat.
Most cseréltem le a konyhai személyzetet, szerintem ezek sem maradnak sokáig, mert a főzés helyett egymással foglalkoznak.


A világ "legkönnyebben" elkészíthető süteménye. Mennyei illata, változatos ízvilága, mutatós külseje mindenkit elvarázsol - ráadásul még elrontani sem lehet!
A muffinsütés alapvető technikája, hogy külön kevered össze a száraz és külön a nedves alapanyagokat. Így a cukor, liszt, sütőpor, aszalt gyümölcsök, reszelt sajt, sonka, és hasonlók egy tálba, míg a tojás, tej, tejföl, olaj, margarin egy másik tálba keverendők össze. Az összeállításnál nagy laza mozdulatokkal keverd össze a két alkotórészt.
A muffint mindig előmelegített sütőben süsd!
A sütés első negyedórájában tilos a sütőajtó kinyitása, mert összeesnek!
A sütőport mindig a liszthez keverd hozzá, így csak a sütőben kezd el "dolgozni"!
A muffinsütés alapvető technikája, hogy külön kevered össze a száraz és külön a nedves alapanyagokat. Így a cukor, liszt, sütőpor, aszalt gyümölcsök, reszelt sajt, sonka, és hasonlók egy tálba, míg a tojás, tej, tejföl, olaj, margarin egy másik tálba keverendők össze. Az összeállításnál nagy laza mozdulatokkal keverd össze a két alkotórészt.
A muffint mindig előmelegített sütőben süsd!
A sütés első negyedórájában tilos a sütőajtó kinyitása, mert összeesnek!
A sütőport mindig a liszthez keverd hozzá, így csak a sütőben kezd el "dolgozni"!
Főzéshez, aki szereti az erőset:
(a Nagyi saját kerti termése)
(a Nagyi saját kerti termése)
Egy könnyű uzsonna:






Ebéd utáni levezetőtorna a konyhaasztalon:
Levesben pedig ennél nem tudok jobbat elképzelni:
Jókai-bableves
Hozzávalók (6 személyre):
60 dkg füstölt sertéscsülök
3 pár debreceni (kolbász)
20 dkg száraz bab
10 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
5 dkg zeller
6 dkg liszt
3 dkg vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
1 dl tejföl
zsír
fűszerpaprika
só
csipetke
Az előkészített babot a csülökkel (2-2,5 liter hideg vízben) tedd fel főni. Add hozzá a megtisztított, de egyben hagyott répákat, a zellert és a kolbászt, s lassan főzd, amíg a belevalók meg nem puhulnak. Ekkor a bab kivételével szedj ki mindent a léből: a zöldségeket tedd félre, a csülökből fordítsd ki a csontot, majd a húsát - ha már langyosra hűlt - kockázd, a kolbászt pedig karikázd fel. Közben kevés zsíron készíts zsemleszínű rántást a vöröshagymával, a fokhagymával és egy kevés pirospaprikával, s ezzel sűrítsd be a levest. (Ha kell, sózd.) Tedd vissza a lébe a csülköt, valamint a kolbászt; ezekkel forrald össze a levest, s közben főzz bele egy kis csipetkét. Ha már a tészta is puha benne, tejföllel meglocsolva tálald.
Szokásos eljárás az is, hogy a csipetkét - egy kis kivett lében - külön főzzük meg, s csak a végső forralásnál adjuk a leveshez. Egy másik elterjedt variáns szerint: a debrecenit, amikor már majdnem puha, kivesszük, hosszában félbevágjuk, sűrűn beirdaljuk, kevés zsíron ropogósra sütjük, s csak közvetlenül a tálalás előtt adjuk újra a leveshez.
Jókai-bableves
Hozzávalók (6 személyre):
60 dkg füstölt sertéscsülök
3 pár debreceni (kolbász)
20 dkg száraz bab
10 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
5 dkg zeller
6 dkg liszt
3 dkg vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
1 dl tejföl
zsír
fűszerpaprika
só
csipetke
Az előkészített babot a csülökkel (2-2,5 liter hideg vízben) tedd fel főni. Add hozzá a megtisztított, de egyben hagyott répákat, a zellert és a kolbászt, s lassan főzd, amíg a belevalók meg nem puhulnak. Ekkor a bab kivételével szedj ki mindent a léből: a zöldségeket tedd félre, a csülökből fordítsd ki a csontot, majd a húsát - ha már langyosra hűlt - kockázd, a kolbászt pedig karikázd fel. Közben kevés zsíron készíts zsemleszínű rántást a vöröshagymával, a fokhagymával és egy kevés pirospaprikával, s ezzel sűrítsd be a levest. (Ha kell, sózd.) Tedd vissza a lébe a csülköt, valamint a kolbászt; ezekkel forrald össze a levest, s közben főzz bele egy kis csipetkét. Ha már a tészta is puha benne, tejföllel meglocsolva tálald.
Szokásos eljárás az is, hogy a csipetkét - egy kis kivett lében - külön főzzük meg, s csak a végső forralásnál adjuk a leveshez. Egy másik elterjedt variáns szerint: a debrecenit, amikor már majdnem puha, kivesszük, hosszában félbevágjuk, sűrűn beirdaljuk, kevés zsíron ropogósra sütjük, s csak közvetlenül a tálalás előtt adjuk újra a leveshez.
Egyik kedvencem:
Pirított túrós csusza sütőben sütve
Hozzávalók 4 főre:
Fél kg csuszatészta
20 dkg füstölt szalonna
40 dkg tehéntúró
˝ tejföl
Só ízlés szerint
Elkészítés:
A csuszatésztát sós, forrásban lévő vízben puhára főzzük. A füstölt szalonnát kockára vágjuk, serpenyőben piros, ropogósra sütjük és leszűrjük. A kisült zsírjával összekeverjük a kifőtt, lecsorgatott csuszatésztát, enyhén sózzuk, majd a túró felével és a tejföl egynegyedével összekeverjük. Tűzálló tálba halmozva túróval bőségesen megszórjuk, tejföllel meglocsoljuk, tetejére rászórjuk a kisült, pirított szalonnát, és előmelegített sütőben 160 fokon lassan, 15-20 perc alatt összesütjük. Forrón tálaljuk.
Hozzá fűszeres szekszárdi kadarkát ajánlunk.
Pirított túrós csusza sütőben sütve
Hozzávalók 4 főre:
Fél kg csuszatészta
20 dkg füstölt szalonna
40 dkg tehéntúró
˝ tejföl
Só ízlés szerint
Elkészítés:
A csuszatésztát sós, forrásban lévő vízben puhára főzzük. A füstölt szalonnát kockára vágjuk, serpenyőben piros, ropogósra sütjük és leszűrjük. A kisült zsírjával összekeverjük a kifőtt, lecsorgatott csuszatésztát, enyhén sózzuk, majd a túró felével és a tejföl egynegyedével összekeverjük. Tűzálló tálba halmozva túróval bőségesen megszórjuk, tejföllel meglocsoljuk, tetejére rászórjuk a kisült, pirított szalonnát, és előmelegített sütőben 160 fokon lassan, 15-20 perc alatt összesütjük. Forrón tálaljuk.
Hozzá fűszeres szekszárdi kadarkát ajánlunk.











MmePrune






piteekusz
