Könnyen elkeszithetö,a baj csak a vegeredmeny...mivel nekünk amatör pizzaszakacsoknak sosem fog sikerülni ketszer egymas utann ugyanazt a tesztat elkesziteni,hiaba merevitünk be a rezeptre ! Hogy mit hintünk ra,mellekes,izles szerint mi minden orszagban regiok szerint is valtozik. En peldaul nem ismerem a tejfölöst...az olaszok sem,de annyit tudok,ha KETCHUP-ot nyomnek ra (mit eleg sokann szeretnek,maemint nem olaszok),hat egy igazi olasz pizzaszakacs megölne.
A teszta :

hordozza pizza minöseget,meg a kemence HÖMERSEKLETE! Otthon elerünk 220-230 fokot,mig a profik 300-on felül dolgoznak.
Kedvencem a sonkas,extra fokhagyma es ruccola. A legrosszabat Velenceben ettem...csufsag volt. Formajat lehet valtoztatni,nem kö mindig kerek legyen..

(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 08. 15. szerda 10:52), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 08. 15. szerda 10:52
A teszta :

hordozza pizza minöseget,meg a kemence HÖMERSEKLETE! Otthon elerünk 220-230 fokot,mig a profik 300-on felül dolgoznak.
Kedvencem a sonkas,extra fokhagyma es ruccola. A legrosszabat Velenceben ettem...csufsag volt. Formajat lehet valtoztatni,nem kö mindig kerek legyen..

(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 08. 15. szerda 10:52), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (94621)
A pizza az egyik legkönnyebben elkészíthető és laktató étel. Nagyon sok fajtája létezik, a tészta elkészítésén sok múlik.
A tészta alapanyaga:
Hozzávalók:
2,5 dkg élesztő
0,5 kg finomliszt
0,5 kg rétesliszt
2,5 dl langyos víz
1,5 kávéskanál cukor
1 teáskanál só
2 gerezd fokhagyma
Teáskanál olíva olaj
Tippek:
- Az élesztőt felhasználás előtt fél órával vedd ki a hűtőből, így hamarabb megkel majd a tészta.
- A már kiporciózott és megkelt tészta is lefagyasztható csakúgy, mint a paradicsomszósz. Felhasználás előtt csak fel kell olvasztani és formára nyújtani.
Az élesztőt a langyos vízzel és a cukorral futtasd fel, ami kb. 0,5 órát vesz igénybe. (Persze nyáron kicsit kevesebb idő is elég.) A liszteket mérd ki egy nagyobb tálba, majd tedd bele a fűszereket, az olajat, az összetört fokhagymát, valamint a sót (a mennyiség nem szentírás, kinek-kinek ízlése szerint). Ha az élesztő megkelt, öntsd a liszthez, és gyúrd a lehető legkeményebbre. Nyugodtan használhatod erre a célra az asztal lapját. (Izé, mármint ne azzal csináld, hanem azon ) Ha készen vagy a gyúrással, válaszd szét a tésztát adagokra. A kapott cipókat helyezd vissza az edénybe, és szórj a tetejére egy csipetnyi lisztet. Ezután takard le egy tiszta konyharuhával. Ha jól csináltál mindent, a tészta nagyjából fél óra alatt a kétszeresére fog dagadni. Ezután már csak a formázás és nyújtás van hátra. Figyelj arra, hogy a tepsit olajozd ki a művelet előtt, mert különben odaragadhat a tészta. Előmelegített, forró sütőbe süsd.
Az élesztő problematikája
Az élesztő vagy megkel, vagy nem. Nálam bevált recept, hogy az élesztőt csak olyan helyről veszem, ahol nem hűtik le túlságosan, ugyanis a hideg károsíthatja az élesztő gombákat.
A másik a víz, amiben felfuttatjuk. Tényleg legyen langyos, soha nem forró. Az élesztő élőlény, könyörgöm, ne öld meg! (Az más kérdés, hogy utána úgyis a gyomrunkban végzi majd a szerencsétlen.) A cukor viszont azért kell, mert elősegíti szaporodásukat.
sonkás pizza, a kedvencem:

gombás pizza:
A tészta alapanyaga:
Hozzávalók:
2,5 dkg élesztő
0,5 kg finomliszt
0,5 kg rétesliszt
2,5 dl langyos víz
1,5 kávéskanál cukor
1 teáskanál só
2 gerezd fokhagyma
Teáskanál olíva olaj
Tippek:
- Az élesztőt felhasználás előtt fél órával vedd ki a hűtőből, így hamarabb megkel majd a tészta.
- A már kiporciózott és megkelt tészta is lefagyasztható csakúgy, mint a paradicsomszósz. Felhasználás előtt csak fel kell olvasztani és formára nyújtani.
Az élesztőt a langyos vízzel és a cukorral futtasd fel, ami kb. 0,5 órát vesz igénybe. (Persze nyáron kicsit kevesebb idő is elég.) A liszteket mérd ki egy nagyobb tálba, majd tedd bele a fűszereket, az olajat, az összetört fokhagymát, valamint a sót (a mennyiség nem szentírás, kinek-kinek ízlése szerint). Ha az élesztő megkelt, öntsd a liszthez, és gyúrd a lehető legkeményebbre. Nyugodtan használhatod erre a célra az asztal lapját. (Izé, mármint ne azzal csináld, hanem azon ) Ha készen vagy a gyúrással, válaszd szét a tésztát adagokra. A kapott cipókat helyezd vissza az edénybe, és szórj a tetejére egy csipetnyi lisztet. Ezután takard le egy tiszta konyharuhával. Ha jól csináltál mindent, a tészta nagyjából fél óra alatt a kétszeresére fog dagadni. Ezután már csak a formázás és nyújtás van hátra. Figyelj arra, hogy a tepsit olajozd ki a művelet előtt, mert különben odaragadhat a tészta. Előmelegített, forró sütőbe süsd.
Az élesztő problematikája
Az élesztő vagy megkel, vagy nem. Nálam bevált recept, hogy az élesztőt csak olyan helyről veszem, ahol nem hűtik le túlságosan, ugyanis a hideg károsíthatja az élesztő gombákat.
A másik a víz, amiben felfuttatjuk. Tényleg legyen langyos, soha nem forró. Az élesztő élőlény, könyörgöm, ne öld meg! (Az más kérdés, hogy utána úgyis a gyomrunkban végzi majd a szerencsétlen.) A cukor viszont azért kell, mert elősegíti szaporodásukat.
sonkás pizza, a kedvencem:

gombás pizza:
Hát... Én se nem akárhol, se nem akármit kapok be
A hidegrázást kapom ezektől a bolti gezemice fagyasztott pizzáktól...
Igazi isteni pizzát eddig életemben három helyen ettem: Hajdúnánás, Komárom, Pápa...
Kedvenc: fokhagymás-tejszínes, virslis, póréhagymás, főttojásos...
(Ha valaki arra jár és érdekli a cím, szívesen megadom
)
Még a márkás időben valami 15 márkáért sikerült olyan pocsék pizzát taljánföldön ennem...
pfuuujjjjj....
A hidegrázást kapom ezektől a bolti gezemice fagyasztott pizzáktól...
Igazi isteni pizzát eddig életemben három helyen ettem: Hajdúnánás, Komárom, Pápa...
Kedvenc: fokhagymás-tejszínes, virslis, póréhagymás, főttojásos...
(Ha valaki arra jár és érdekli a cím, szívesen megadom
)Még a márkás időben valami 15 márkáért sikerült olyan pocsék pizzát taljánföldön ennem...
pfuuujjjjj....
Semmi gond kedves Zelli, ha nem szereted a pizzát, mivel a topic címe is ez, akkor kapjál be valami mást. /Nálam mindig van valami bekapható/
(Ez egy válasz zelli üzenetére (2007. 08. 15. szerda 15:00), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 08. 15. szerda 15:00
(Ez egy válasz zelli üzenetére (2007. 08. 15. szerda 15:00), amit ide kattintva olvashatsz)
Alapvetően nem vagyok pizzás! De ha eszek, akkor legyen rajta sok sajt, némi szalámi, rengeteg gomba! A lényeg, a pizzások sem rajtam fognak meggazdagodni! Jujj, elfelejtettem, rengeteg kecsup kell Nekem hozzá!
Alapvetően nem vagyok pizzás! De ha eszek, akkor legyen rajta sok sajt, némi szalámi, rengeteg gomba! A lényeg, a pizzások sem rajtam fognak meggazdagodni! Jujj, elfelejtettem, rengeteg kecsup kell Nekem hozzá!
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 08. 15. szerda 10:52), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 08. 15. szerda 10:52
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 08. 15. szerda 10:52), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (94621)
A pizza az egyik legkönnyebben elkészíthető és laktató étel. Nagyon sok fajtája létezik, a tészta elkészítésén sok múlik.
A tészta alapanyaga:
Hozzávalók:
2,5 dkg élesztő
0,5 kg finomliszt
0,5 kg rétesliszt
2,5 dl langyos víz
1,5 kávéskanál cukor
1 teáskanál só
2 gerezd fokhagyma
Teáskanál olíva olaj
Tippek:
- Az élesztőt felhasználás előtt fél órával vedd ki a hűtőből, így hamarabb megkel majd a tészta.
- A már kiporciózott és megkelt tészta is lefagyasztható csakúgy, mint a paradicsomszósz. Felhasználás előtt csak fel kell olvasztani és formára nyújtani.
Az élesztőt a langyos vízzel és a cukorral futtasd fel, ami kb. 0,5 órát vesz igénybe. (Persze nyáron kicsit kevesebb idő is elég.) A liszteket mérd ki egy nagyobb tálba, majd tedd bele a fűszereket, az olajat, az összetört fokhagymát, valamint a sót (a mennyiség nem szentírás, kinek-kinek ízlése szerint). Ha az élesztő megkelt, öntsd a liszthez, és gyúrd a lehető legkeményebbre. Nyugodtan használhatod erre a célra az asztal lapját. (Izé, mármint ne azzal csináld, hanem azon ) Ha készen vagy a gyúrással, válaszd szét a tésztát adagokra. A kapott cipókat helyezd vissza az edénybe, és szórj a tetejére egy csipetnyi lisztet. Ezután takard le egy tiszta konyharuhával. Ha jól csináltál mindent, a tészta nagyjából fél óra alatt a kétszeresére fog dagadni. Ezután már csak a formázás és nyújtás van hátra. Figyelj arra, hogy a tepsit olajozd ki a művelet előtt, mert különben odaragadhat a tészta. Előmelegített, forró sütőbe süsd.
Az élesztő problematikája
Az élesztő vagy megkel, vagy nem. Nálam bevált recept, hogy az élesztőt csak olyan helyről veszem, ahol nem hűtik le túlságosan, ugyanis a hideg károsíthatja az élesztő gombákat.
A másik a víz, amiben felfuttatjuk. Tényleg legyen langyos, soha nem forró. Az élesztő élőlény, könyörgöm, ne öld meg! (Az más kérdés, hogy utána úgyis a gyomrunkban végzi majd a szerencsétlen.) A cukor viszont azért kell, mert elősegíti szaporodásukat.
sonkás pizza, a kedvencem:

gombás pizza:
A tészta alapanyaga:
Hozzávalók:
2,5 dkg élesztő
0,5 kg finomliszt
0,5 kg rétesliszt
2,5 dl langyos víz
1,5 kávéskanál cukor
1 teáskanál só
2 gerezd fokhagyma
Teáskanál olíva olaj
Tippek:
- Az élesztőt felhasználás előtt fél órával vedd ki a hűtőből, így hamarabb megkel majd a tészta.
- A már kiporciózott és megkelt tészta is lefagyasztható csakúgy, mint a paradicsomszósz. Felhasználás előtt csak fel kell olvasztani és formára nyújtani.
Az élesztőt a langyos vízzel és a cukorral futtasd fel, ami kb. 0,5 órát vesz igénybe. (Persze nyáron kicsit kevesebb idő is elég.) A liszteket mérd ki egy nagyobb tálba, majd tedd bele a fűszereket, az olajat, az összetört fokhagymát, valamint a sót (a mennyiség nem szentírás, kinek-kinek ízlése szerint). Ha az élesztő megkelt, öntsd a liszthez, és gyúrd a lehető legkeményebbre. Nyugodtan használhatod erre a célra az asztal lapját. (Izé, mármint ne azzal csináld, hanem azon ) Ha készen vagy a gyúrással, válaszd szét a tésztát adagokra. A kapott cipókat helyezd vissza az edénybe, és szórj a tetejére egy csipetnyi lisztet. Ezután takard le egy tiszta konyharuhával. Ha jól csináltál mindent, a tészta nagyjából fél óra alatt a kétszeresére fog dagadni. Ezután már csak a formázás és nyújtás van hátra. Figyelj arra, hogy a tepsit olajozd ki a művelet előtt, mert különben odaragadhat a tészta. Előmelegített, forró sütőbe süsd.
Az élesztő problematikája
Az élesztő vagy megkel, vagy nem. Nálam bevált recept, hogy az élesztőt csak olyan helyről veszem, ahol nem hűtik le túlságosan, ugyanis a hideg károsíthatja az élesztő gombákat.
A másik a víz, amiben felfuttatjuk. Tényleg legyen langyos, soha nem forró. Az élesztő élőlény, könyörgöm, ne öld meg! (Az más kérdés, hogy utána úgyis a gyomrunkban végzi majd a szerencsétlen.) A cukor viszont azért kell, mert elősegíti szaporodásukat.
sonkás pizza, a kedvencem:

gombás pizza:
A pizza az egyik legkönnyebben elkészíthető és laktató étel. Nagyon sok fajtája létezik, a tészta elkészítésén sok múlik.
A tészta alapanyaga:
Hozzávalók:
2,5 dkg élesztő
0,5 kg finomliszt
0,5 kg rétesliszt
2,5 dl langyos víz
1,5 kávéskanál cukor
1 teáskanál só
2 gerezd fokhagyma
Teáskanál olíva olaj
Tippek:
- Az élesztőt felhasználás előtt fél órával vedd ki a hűtőből, így hamarabb megkel majd a tészta.
- A már kiporciózott és megkelt tészta is lefagyasztható csakúgy, mint a paradicsomszósz. Felhasználás előtt csak fel kell olvasztani és formára nyújtani.
Az élesztőt a langyos vízzel és a cukorral futtasd fel, ami kb. 0,5 órát vesz igénybe. (Persze nyáron kicsit kevesebb idő is elég.) A liszteket mérd ki egy nagyobb tálba, majd tedd bele a fűszereket, az olajat, az összetört fokhagymát, valamint a sót (a mennyiség nem szentírás, kinek-kinek ízlése szerint). Ha az élesztő megkelt, öntsd a liszthez, és gyúrd a lehető legkeményebbre. Nyugodtan használhatod erre a célra az asztal lapját. (Izé, mármint ne azzal csináld, hanem azon ) Ha készen vagy a gyúrással, válaszd szét a tésztát adagokra. A kapott cipókat helyezd vissza az edénybe, és szórj a tetejére egy csipetnyi lisztet. Ezután takard le egy tiszta konyharuhával. Ha jól csináltál mindent, a tészta nagyjából fél óra alatt a kétszeresére fog dagadni. Ezután már csak a formázás és nyújtás van hátra. Figyelj arra, hogy a tepsit olajozd ki a művelet előtt, mert különben odaragadhat a tészta. Előmelegített, forró sütőbe süsd.
Az élesztő problematikája
Az élesztő vagy megkel, vagy nem. Nálam bevált recept, hogy az élesztőt csak olyan helyről veszem, ahol nem hűtik le túlságosan, ugyanis a hideg károsíthatja az élesztő gombákat.
A másik a víz, amiben felfuttatjuk. Tényleg legyen langyos, soha nem forró. Az élesztő élőlény, könyörgöm, ne öld meg! (Az más kérdés, hogy utána úgyis a gyomrunkban végzi majd a szerencsétlen.) A cukor viszont azért kell, mert elősegíti szaporodásukat.
sonkás pizza, a kedvencem:

gombás pizza:
A tészta alapanyaga:
Hozzávalók:
2,5 dkg élesztő
0,5 kg finomliszt
0,5 kg rétesliszt
2,5 dl langyos víz
1,5 kávéskanál cukor
1 teáskanál só
2 gerezd fokhagyma
Teáskanál olíva olaj
Tippek:
- Az élesztőt felhasználás előtt fél órával vedd ki a hűtőből, így hamarabb megkel majd a tészta.
- A már kiporciózott és megkelt tészta is lefagyasztható csakúgy, mint a paradicsomszósz. Felhasználás előtt csak fel kell olvasztani és formára nyújtani.
Az élesztőt a langyos vízzel és a cukorral futtasd fel, ami kb. 0,5 órát vesz igénybe. (Persze nyáron kicsit kevesebb idő is elég.) A liszteket mérd ki egy nagyobb tálba, majd tedd bele a fűszereket, az olajat, az összetört fokhagymát, valamint a sót (a mennyiség nem szentírás, kinek-kinek ízlése szerint). Ha az élesztő megkelt, öntsd a liszthez, és gyúrd a lehető legkeményebbre. Nyugodtan használhatod erre a célra az asztal lapját. (Izé, mármint ne azzal csináld, hanem azon ) Ha készen vagy a gyúrással, válaszd szét a tésztát adagokra. A kapott cipókat helyezd vissza az edénybe, és szórj a tetejére egy csipetnyi lisztet. Ezután takard le egy tiszta konyharuhával. Ha jól csináltál mindent, a tészta nagyjából fél óra alatt a kétszeresére fog dagadni. Ezután már csak a formázás és nyújtás van hátra. Figyelj arra, hogy a tepsit olajozd ki a művelet előtt, mert különben odaragadhat a tészta. Előmelegített, forró sütőbe süsd.
Az élesztő problematikája
Az élesztő vagy megkel, vagy nem. Nálam bevált recept, hogy az élesztőt csak olyan helyről veszem, ahol nem hűtik le túlságosan, ugyanis a hideg károsíthatja az élesztő gombákat.
A másik a víz, amiben felfuttatjuk. Tényleg legyen langyos, soha nem forró. Az élesztő élőlény, könyörgöm, ne öld meg! (Az más kérdés, hogy utána úgyis a gyomrunkban végzi majd a szerencsétlen.) A cukor viszont azért kell, mert elősegíti szaporodásukat.
sonkás pizza, a kedvencem:

gombás pizza:
Megwan!!!Tsak a newére nm emlékszem...walami finom tejszínes lötyi úszik rajta...bazi jóó íze wan...olyan mintha ráöntötték wóna a lewest...basszus nm ugrik beee...mind1...szówal az a kedwenc...
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 08. 14. kedd 22:28), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 08. 14. kedd 22:28
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 08. 14. kedd 22:28), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812)
Ne is! Jobb helyen nem is lehetne.
Még esetleg leírhatnád, hogy mi(k) a kedvenc pizzá(i)d?
A kérdés mindenkinek szól!
Még esetleg leírhatnád, hogy mi(k) a kedvenc pizzá(i)d?
A kérdés mindenkinek szól!
donpepe...karibi...sok fokhagymás mártással, rengeteg tengeri herkentyűvel
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 08. 14. kedd 22:28), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 08. 14. kedd 22:28
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 08. 14. kedd 22:28), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812)
Ne is! Jobb helyen nem is lehetne.
Még esetleg leírhatnád, hogy mi(k) a kedvenc pizzá(i)d?
A kérdés mindenkinek szól!
Még esetleg leírhatnád, hogy mi(k) a kedvenc pizzá(i)d?
A kérdés mindenkinek szól!
Kedwenc pizza???
Nm istom...talán csak a gombásért nm ugrálok...a többiek gyűhetnek...
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 08. 14. kedd 22:28), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 08. 14. kedd 22:28
Nm istom...talán csak a gombásért nm ugrálok...a többiek gyűhetnek...
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 08. 14. kedd 22:28), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812)
Ne is! Jobb helyen nem is lehetne.
Még esetleg leírhatnád, hogy mi(k) a kedvenc pizzá(i)d?
A kérdés mindenkinek szól!
Még esetleg leírhatnád, hogy mi(k) a kedvenc pizzá(i)d?
A kérdés mindenkinek szól!
Ne is! Jobb helyen nem is lehetne.
Még esetleg leírhatnád, hogy mi(k) a kedvenc pizzá(i)d?
A kérdés mindenkinek szól!
(Ez egy válasz Moncy üzenetére (2007. 08. 14. kedd 22:21), amit ide kattintva olvashatsz)
Még esetleg leírhatnád, hogy mi(k) a kedvenc pizzá(i)d?
A kérdés mindenkinek szól!
(Ez egy válasz Moncy üzenetére (2007. 08. 14. kedd 22:21), amit ide kattintva olvashatsz)
Ezt a képet nem hagyhatom ki...
Brownie - süti csokirajongóknak
Hozzávalók:
1 és 1/3 csésze liszt
˝ kávéskanál só
1 kávéskanál sütőpor
1 csésze vaj
1 és ˝ csésze cukrozatlan kakaó por
2 csésze cukor
4 szobahőmérsékletű tojás
1 és ˝ kávéskanál vanília aroma, vagy vanília rúd
2 csésze tört dió
Melegítsük elő a sütőt 185 fokra. Vajazzunk ki egy sütőformát, vagy tepsit.
Keverjük össze a lisztet, sót és sütőport és tegyük félre. Olvasszuk fel a vajat és keverjük hozzá a kakaót és alaposan keverjük el. Ezután tegyük hozzá a cukrot és egyesével a tojásokat. Utoljára keverjük bele a vaníliát. A liszt keveréket is adjuk hozzá a tésztához és ha már elkevertük adjuk hozzá a dió darabokat is.
Süssük 30 percen keresztül. Hagyjuk lehűlni és ízlés szerint csoki öntettel tálalhatjuk.
A csokiöntet:
ź csésze olvasztott vaj
2/3 csésze cukrozatlan kakaópor
˝ kávéskanál vaníliaaroma
2 csésze porcukor
kb. ź csésze tej
Keverjük el a vajat a kakaóporral. Öntsük hozzá a vaníliát, és a cukrot, valamint annyi tejet, hogy egy sűrű, de folyékony öntetet kapjunk. Vigyázzunk, mert ahogy kihűl megszilárdul. Miután ráöntöttük a sütire hagyjuk megszilárdulni, majd azután vágjuk fel a süteményt.
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 08. 14. kedd 14:32), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 08. 14. kedd 14:32
Hozzávalók:
1 és 1/3 csésze liszt
˝ kávéskanál só
1 kávéskanál sütőpor
1 csésze vaj
1 és ˝ csésze cukrozatlan kakaó por
2 csésze cukor
4 szobahőmérsékletű tojás
1 és ˝ kávéskanál vanília aroma, vagy vanília rúd
2 csésze tört dió
Melegítsük elő a sütőt 185 fokra. Vajazzunk ki egy sütőformát, vagy tepsit.
Keverjük össze a lisztet, sót és sütőport és tegyük félre. Olvasszuk fel a vajat és keverjük hozzá a kakaót és alaposan keverjük el. Ezután tegyük hozzá a cukrot és egyesével a tojásokat. Utoljára keverjük bele a vaníliát. A liszt keveréket is adjuk hozzá a tésztához és ha már elkevertük adjuk hozzá a dió darabokat is.
Süssük 30 percen keresztül. Hagyjuk lehűlni és ízlés szerint csoki öntettel tálalhatjuk.
A csokiöntet:
ź csésze olvasztott vaj
2/3 csésze cukrozatlan kakaópor
˝ kávéskanál vaníliaaroma
2 csésze porcukor
kb. ź csésze tej
Keverjük el a vajat a kakaóporral. Öntsük hozzá a vaníliát, és a cukrot, valamint annyi tejet, hogy egy sűrű, de folyékony öntetet kapjunk. Vigyázzunk, mert ahogy kihűl megszilárdul. Miután ráöntöttük a sütire hagyjuk megszilárdulni, majd azután vágjuk fel a süteményt.
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 08. 14. kedd 14:32), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (94621)
Mindig is szerettem a csokoládét, a csokis süteményeket, a csokitortát meg nagyon. A lényeg, hogy sok csoki legyen benne, és kevés tészta.
ANGOLOS CSOKITORTA
Hozzávalók:
6 tojás, 12 evőkanál porcukor, 12 evőkanál liszt, 2,5 evőkanál kakaó, 3 evőkanál vaj + vaj a forma kikenéséhez
Elkészítés:
A tojásokat keverjük habosra a porcukorral, adjuk hozzá a felolvasztott vajat, majd a lisztet és a kakaót. A tésztát öntsük kisebb tortaformába és 200 fokon süssük 25 percig. Ha kihűlt, vonjuk be tortabevonóval.
Képek a csokitortáról:
ANGOLOS CSOKITORTA
Hozzávalók:
6 tojás, 12 evőkanál porcukor, 12 evőkanál liszt, 2,5 evőkanál kakaó, 3 evőkanál vaj + vaj a forma kikenéséhez
Elkészítés:
A tojásokat keverjük habosra a porcukorral, adjuk hozzá a felolvasztott vajat, majd a lisztet és a kakaót. A tésztát öntsük kisebb tortaformába és 200 fokon süssük 25 percig. Ha kihűlt, vonjuk be tortabevonóval.
Képek a csokitortáról:
a karamellt én is szeretem...a mc-is karamell fagyi például isteni
és aztán:

és még:

és nem utolsósorban
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 08. 14. kedd 13:58), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 08. 14. kedd 13:58
és aztán:

és még:

és nem utolsósorban
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 08. 14. kedd 13:58), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812)
Imádom a karamell-öntetet.
Nektek mi a kedvenc édességetek?
Nektek mi a kedvenc édességetek?
Mindig is szerettem a csokoládét, a csokis süteményeket, a csokitortát meg nagyon. A lényeg, hogy sok csoki legyen benne, és kevés tészta.
ANGOLOS CSOKITORTA
Hozzávalók:
6 tojás, 12 evőkanál porcukor, 12 evőkanál liszt, 2,5 evőkanál kakaó, 3 evőkanál vaj + vaj a forma kikenéséhez
Elkészítés:
A tojásokat keverjük habosra a porcukorral, adjuk hozzá a felolvasztott vajat, majd a lisztet és a kakaót. A tésztát öntsük kisebb tortaformába és 200 fokon süssük 25 percig. Ha kihűlt, vonjuk be tortabevonóval.
Képek a csokitortáról:
ANGOLOS CSOKITORTA
Hozzávalók:
6 tojás, 12 evőkanál porcukor, 12 evőkanál liszt, 2,5 evőkanál kakaó, 3 evőkanál vaj + vaj a forma kikenéséhez
Elkészítés:
A tojásokat keverjük habosra a porcukorral, adjuk hozzá a felolvasztott vajat, majd a lisztet és a kakaót. A tésztát öntsük kisebb tortaformába és 200 fokon süssük 25 percig. Ha kihűlt, vonjuk be tortabevonóval.
Képek a csokitortáról:
Irigy mirigy paródia Stahl Judit műsoráról
Azért az elég ciki volt, amikor kiderült, hogy Nigella Lawsontól szedte a receptjeit, nem?
Nigella:

Azért az elég ciki volt, amikor kiderült, hogy Nigella Lawsontól szedte a receptjeit, nem?
Nigella:

Imádom a karamell-öntetet.
Nektek mi a kedvenc édességetek?
Nektek mi a kedvenc édességetek?
Na jó, beállok tanoncnak Hozzátok Fiúk!
Meghajlok tudásotok előtt is!
Én igazán leves, saláta, egytálétel-témában vagyok otthon! De elismerem "genius-otok" a konyha más területein! Tanítsatok! De lightosan, vagy softosan, az alapanyagot illetően!?
A technikai kérdéseket tekintve már "wild" vagyok!
(Ez egy válasz tom1019 üzenetére (2007. 08. 13. hétfő 20:48), amit ide kattintva olvashatsz)
Meghajlok tudásotok előtt is!
Én igazán leves, saláta, egytálétel-témában vagyok otthon! De elismerem "genius-otok" a konyha más területein! Tanítsatok! De lightosan, vagy softosan, az alapanyagot illetően!?
A technikai kérdéseket tekintve már "wild" vagyok!
(Ez egy válasz tom1019 üzenetére (2007. 08. 13. hétfő 20:48), amit ide kattintva olvashatsz)
Nagyon régen, még az őskorban, volt egy Juli-suli című főző-műsor az MTV-én. És volt egy kedves sorozat is, "A nem kell mindig kaviár" című német sorozat! A főszereplő meghívást kapott Kudlik műsorába! Egy gyorsan elkészíthető, egyszerű ételt főzött!
"Thomas Lieven-túrógombóc":
-250 g túró
-1 tojássárga
-csipet só
-lisztből annyi, amit az elegy felvesz.
Persze a keverék készítése közben feltettem egy közepes fazékban vizet forralni!
Mire kényelmesen elkészültem, már forr is a víz. Ebbe hideg vizes kanállal beleszaggatom a kissé amorf gombócokat. Ők egy idő után szép sorban a víz felszínére ugranak. Na ezután még 3-5 percig főzöm őket.(Egyet az illem kedvéért kóstoljunk meg!) Ja, és hogy átfőttek-e!
Ízlés szerint lehet sóval, tejföllel tálalni. Én egy pici őrölt köménnyel is megszórom Magamnak!
Édesszájúak cukorral, fahéjjal vagy/és kakaóval, igény szerint jó kis házi baracklekvárral is ehetik. Surdinak jó kis házipálesz is javasolt!
Ja: "Ha én ezt a klubban elmesélem....."
"Thomas Lieven-túrógombóc":
-250 g túró
-1 tojássárga
-csipet só
-lisztből annyi, amit az elegy felvesz.
Persze a keverék készítése közben feltettem egy közepes fazékban vizet forralni!
Mire kényelmesen elkészültem, már forr is a víz. Ebbe hideg vizes kanállal beleszaggatom a kissé amorf gombócokat. Ők egy idő után szép sorban a víz felszínére ugranak. Na ezután még 3-5 percig főzöm őket.(Egyet az illem kedvéért kóstoljunk meg!) Ja, és hogy átfőttek-e!
Ízlés szerint lehet sóval, tejföllel tálalni. Én egy pici őrölt köménnyel is megszórom Magamnak!
Édesszájúak cukorral, fahéjjal vagy/és kakaóval, igény szerint jó kis házi baracklekvárral is ehetik. Surdinak jó kis házipálesz is javasolt!
Ja: "Ha én ezt a klubban elmesélem....."
bocsi,
de az "IGAZI" és jó szakácsok csak a férfiak, legfeljebb nem mindegyik ilyen jóképű,
és nem mindegyik a farkát használja fakanál helyett!
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 08. 13. hétfő 12:53), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 08. 13. hétfő 12:53
de az "IGAZI" és jó szakácsok csak a férfiak, legfeljebb nem mindegyik ilyen jóképű,
és nem mindegyik a farkát használja fakanál helyett!
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 08. 13. hétfő 12:53), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (94621)
Méghogy a férfiak nem szeretnek főzőcskézni:
Nagyon régen, még az őskorban, volt egy Juli-suli című főző-műsor az MTV-én. És volt egy kedves sorozat is, "A nem kell mindig kaviár" című német sorozat! A főszereplő meghívást kapott Kudlik műsorába! Egy gyorsan elkészíthető, egyszerű ételt főzött!
"Thomas Lieven-túrógombóc":
-250 g túró
-1 tojássárga
-csipet só
-lisztből annyi, amit az elegy felvesz.
Persze a keverék készítése közben feltettem egy közepes fazékban vizet forralni!
Mire kényelmesen elkészültem, már forr is a víz. Ebbe hideg vizes kanállal beleszaggatom a kissé amorf gombócokat. Ők egy idő után szép sorban a víz felszínére ugranak. Na ezután még 3-5 percig főzöm őket.(Egyet az illem kedvéért kóstoljunk meg!) Ja, és hogy átfőttek-e!
Ízlés szerint lehet sóval, tejföllel tálalni. Én egy pici őrölt köménnyel is megszórom Magamnak!
Édesszájúak cukorral, fahéjjal vagy/és kakaóval, igény szerint jó kis házi baracklekvárral is ehetik. Surdinak jó kis házipálesz is javasolt!
Ja: "Ha én ezt a klubban elmesélem....."
"Thomas Lieven-túrógombóc":
-250 g túró
-1 tojássárga
-csipet só
-lisztből annyi, amit az elegy felvesz.
Persze a keverék készítése közben feltettem egy közepes fazékban vizet forralni!
Mire kényelmesen elkészültem, már forr is a víz. Ebbe hideg vizes kanállal beleszaggatom a kissé amorf gombócokat. Ők egy idő után szép sorban a víz felszínére ugranak. Na ezután még 3-5 percig főzöm őket.(Egyet az illem kedvéért kóstoljunk meg!) Ja, és hogy átfőttek-e!
Ízlés szerint lehet sóval, tejföllel tálalni. Én egy pici őrölt köménnyel is megszórom Magamnak!
Édesszájúak cukorral, fahéjjal vagy/és kakaóval, igény szerint jó kis házi baracklekvárral is ehetik. Surdinak jó kis házipálesz is javasolt!
Ja: "Ha én ezt a klubban elmesélem....."
igazából ez egy szex oldal...nem lenne sok értelme teljesen szex-mentes topicokat nyitni...a szex-mentesség ezekben a topicokban talán inkább arra utalna, hogy eredendően nem a szexszel foglalkozik
mellesleg, ha megnézzük hipp 36-osát: hol van benne szex? egy pasi áll egy fehér konyhában, fehér kötényben és kezében van egy ennivaló kolbász
(Ez egy válasz sokroyg üzenetére (2007. 08. 13. hétfő 18:05), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 08. 13. hétfő 18:05
mellesleg, ha megnézzük hipp 36-osát: hol van benne szex? egy pasi áll egy fehér konyhában, fehér kötényben és kezében van egy ennivaló kolbász
(Ez egy válasz sokroyg üzenetére (2007. 08. 13. hétfő 18:05), amit ide kattintva olvashatsz)
szó se róla, nincs élet szex nélkül, de ez nem a szex-mentes övezet lenne???
(a képekre gondolok...)
(a képekre gondolok...)












MmePrune






kati
