A megunhatatlan eper+tejszínhab. Bocs, hogy "belerondítok" a szexmentes övezetbe












ez tényleg ilyen volt:
a kérdésre a válasz: sajnos még nem piknikeltem extra helyen:( nagyon sekélyes és sivár életem volt/van/lesz
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 11. 18. vasárnap 10:59), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 11. 18. vasárnap 10:59
a kérdésre a válasz: sajnos még nem piknikeltem extra helyen:( nagyon sekélyes és sivár életem volt/van/lesz
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 11. 18. vasárnap 10:59), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812)
ez a videó zseniális!!!
Aki nagyon vizuális, az egyik résznél rosszul érezheti magát, de hát nem szabad túlságosan belegondolni.
Aki nagyon vizuális, az egyik résznél rosszul érezheti magát, de hát nem szabad túlságosan belegondolni.
ez a videó zseniális!!!
Aki nagyon vizuális, az egyik résznél rosszul érezheti magát, de hát nem szabad túlságosan belegondolni.
Aki nagyon vizuális, az egyik résznél rosszul érezheti magát, de hát nem szabad túlságosan belegondolni.
Érdekes konyha/étkező...
Ettetek/piknikeztetek már nagyon fura, különleges helyen?
Ettetek/piknikeztetek már nagyon fura, különleges helyen?
Megnézzük, van-e itthon minden alapanyag:
(Ez egy válasz tom1019 üzenetére (2007. 11. 16. péntek 12:43), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 11. 16. péntek 12:43
(Ez egy válasz tom1019 üzenetére (2007. 11. 16. péntek 12:43), amit ide kattintva olvashatsz)
Hú, a mai ebéded isteni!!!

Juhtúróval töltött palóc lángos
Hozzávalók:
- 50 dkg főtt, áttört burgonya
- 50 dkg liszt
- 5 dkg élesztő + kis tej+ 1 csipet cukor
- 2 dl tej
- 1 evőkanál cukor
- 25 dkg juhtúró
- 1 dl tejföl
- 1 kávéskanál só
Elkészítés: A burgonyát megpucoljuk, feldaraboljuk, forró vízben megfőzzük, és áttörjük. Az élesztőt kevés langyos tejben egy csipet cukorral megfuttatjuk. Összekeverjük az áttört burgonyát, a lisztet, a sót, a tejet és a tejben megfuttatott élesztőt, és jól átdolgozzuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük. Közben a juhtúrót kissé összetörjük egy villával, és hozzákeverjük a tejfölt. Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd tenyérnyi téglalapokat vágunk ki belőle egy éles késsel. Minden lap felére juhtúrós tölteléket teszünk, majd a tésztát összehajtjuk, és a széleit az ujjainkkal összenyomkodjuk. Bő, forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük, lecsepegtetjük, és konyhai törlőkendőre vagy szalvétára szedjük. Azonnal fogyasztjuk.
(Hivatalosan 20 darab lángosnak kellene kijönnie a receptből, a valóságban nekünk azonban csak 10-12 darab lett belőle. Nyilván ha az ember kisebb darabokra vágja a tésztát, több lesz belőle, de szerintem így az igazi!


Juhtúróval töltött palóc lángos
Hozzávalók:
- 50 dkg főtt, áttört burgonya
- 50 dkg liszt
- 5 dkg élesztő + kis tej+ 1 csipet cukor
- 2 dl tej
- 1 evőkanál cukor
- 25 dkg juhtúró
- 1 dl tejföl
- 1 kávéskanál só
Elkészítés: A burgonyát megpucoljuk, feldaraboljuk, forró vízben megfőzzük, és áttörjük. Az élesztőt kevés langyos tejben egy csipet cukorral megfuttatjuk. Összekeverjük az áttört burgonyát, a lisztet, a sót, a tejet és a tejben megfuttatott élesztőt, és jól átdolgozzuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük. Közben a juhtúrót kissé összetörjük egy villával, és hozzákeverjük a tejfölt. Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd tenyérnyi téglalapokat vágunk ki belőle egy éles késsel. Minden lap felére juhtúrós tölteléket teszünk, majd a tésztát összehajtjuk, és a széleit az ujjainkkal összenyomkodjuk. Bő, forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük, lecsepegtetjük, és konyhai törlőkendőre vagy szalvétára szedjük. Azonnal fogyasztjuk.
(Hivatalosan 20 darab lángosnak kellene kijönnie a receptből, a valóságban nekünk azonban csak 10-12 darab lett belőle. Nyilván ha az ember kisebb darabokra vágja a tésztát, több lesz belőle, de szerintem így az igazi!

Hú, a mai ebéded isteni!!!

Juhtúróval töltött palóc lángos
Hozzávalók:
- 50 dkg főtt, áttört burgonya
- 50 dkg liszt
- 5 dkg élesztő + kis tej+ 1 csipet cukor
- 2 dl tej
- 1 evőkanál cukor
- 25 dkg juhtúró
- 1 dl tejföl
- 1 kávéskanál só
Elkészítés: A burgonyát megpucoljuk, feldaraboljuk, forró vízben megfőzzük, és áttörjük. Az élesztőt kevés langyos tejben egy csipet cukorral megfuttatjuk. Összekeverjük az áttört burgonyát, a lisztet, a sót, a tejet és a tejben megfuttatott élesztőt, és jól átdolgozzuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük. Közben a juhtúrót kissé összetörjük egy villával, és hozzákeverjük a tejfölt. Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd tenyérnyi téglalapokat vágunk ki belőle egy éles késsel. Minden lap felére juhtúrós tölteléket teszünk, majd a tésztát összehajtjuk, és a széleit az ujjainkkal összenyomkodjuk. Bő, forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük, lecsepegtetjük, és konyhai törlőkendőre vagy szalvétára szedjük. Azonnal fogyasztjuk.
(Hivatalosan 20 darab lángosnak kellene kijönnie a receptből, a valóságban nekünk azonban csak 10-12 darab lett belőle. Nyilván ha az ember kisebb darabokra vágja a tésztát, több lesz belőle, de szerintem így az igazi!

(Ez egy válasz Szoni üzenetére (2007. 11. 16. péntek 10:35), amit ide kattintva olvashatsz)

Juhtúróval töltött palóc lángos
Hozzávalók:
- 50 dkg főtt, áttört burgonya
- 50 dkg liszt
- 5 dkg élesztő + kis tej+ 1 csipet cukor
- 2 dl tej
- 1 evőkanál cukor
- 25 dkg juhtúró
- 1 dl tejföl
- 1 kávéskanál só
Elkészítés: A burgonyát megpucoljuk, feldaraboljuk, forró vízben megfőzzük, és áttörjük. Az élesztőt kevés langyos tejben egy csipet cukorral megfuttatjuk. Összekeverjük az áttört burgonyát, a lisztet, a sót, a tejet és a tejben megfuttatott élesztőt, és jól átdolgozzuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük. Közben a juhtúrót kissé összetörjük egy villával, és hozzákeverjük a tejfölt. Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd tenyérnyi téglalapokat vágunk ki belőle egy éles késsel. Minden lap felére juhtúrós tölteléket teszünk, majd a tésztát összehajtjuk, és a széleit az ujjainkkal összenyomkodjuk. Bő, forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük, lecsepegtetjük, és konyhai törlőkendőre vagy szalvétára szedjük. Azonnal fogyasztjuk.
(Hivatalosan 20 darab lángosnak kellene kijönnie a receptből, a valóságban nekünk azonban csak 10-12 darab lett belőle. Nyilván ha az ember kisebb darabokra vágja a tésztát, több lesz belőle, de szerintem így az igazi!

(Ez egy válasz Szoni üzenetére (2007. 11. 16. péntek 10:35), amit ide kattintva olvashatsz)
hót hulla jöhet, de csak ha nagyon éhes vagyok (végszükség esetén, és mustárral)
hambi: csirkés, sok zöldséggel és sajttal, majonézzel
gyorséttermi szarokat én sem kedvelem, nagyon ritkán baxok ott el pénzt, gazdagítsa őket az amarikai jó qurva édesunokatesóim!
(saját főztömet ezerszer különbnek tartom! minden nagyképűség nélkül)
viszont hoztam nektek egy kis szalámit uzsira...

aki nem szereti, annak:

és hozzá jól megy rá a békabor!

hambi: csirkés, sok zöldséggel és sajttal, majonézzel
gyorséttermi szarokat én sem kedvelem, nagyon ritkán baxok ott el pénzt, gazdagítsa őket az amarikai jó qurva édesunokatesóim!
(saját főztömet ezerszer különbnek tartom! minden nagyképűség nélkül)
viszont hoztam nektek egy kis szalámit uzsira...

aki nem szereti, annak:

és hozzá jól megy rá a békabor!

hót dög?
kizárólag mustárral! sokkal!
neeeemmmm! rengeteggel!
a lényeg, h a belseje jól meglegyen pirulva!
gyorséttermi szart sosem eszek! az ottani hammbit meg nem enném! (bár lehet a teljes palettát nem is kóstoltam! a mekié nekem egy fos /volt 90 körül/, a nagykörúton a blahánál is van egy /fax se tuggya melliké/ no az picit jobb volt de nem bejövős!)
általában nem eszem hambit, de ha mégis akkor puffancsból, megpirítva, sok salátával ,hagymával kevés kecsöp, sok mustárral. (Ez egy válasz X üzenetére (2007. 11. 08. csütörtök 23:16), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 11. 08. csütörtök 23:16
kizárólag mustárral! sokkal!
neeeemmmm! rengeteggel!
a lényeg, h a belseje jól meglegyen pirulva!
gyorséttermi szart sosem eszek! az ottani hammbit meg nem enném! (bár lehet a teljes palettát nem is kóstoltam! a mekié nekem egy fos /volt 90 körül/, a nagykörúton a blahánál is van egy /fax se tuggya melliké/ no az picit jobb volt de nem bejövős!)
általában nem eszem hambit, de ha mégis akkor puffancsból, megpirítva, sok salátával ,hagymával kevés kecsöp, sok mustárral. (Ez egy válasz X üzenetére (2007. 11. 08. csütörtök 23:16), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812)
Tényleg, hogy szeretitek a hotdogot: mustárral, ketchuppal, mindkettővel, salátalevéllel, sehogy?
És a hamburgert?
Esztek gyorskaját?
És a hamburgert?
Esztek gyorskaját?
Márton után egy kis zöldség a vegeteriánusoknak:
Márton-napi libapecsenye
Hozzávalók:
2 fél libamell
A páchoz:
2 dl száraz vörösbor
2 evőkanál balzsamecet
3 evőkanál olívaolaj
1 fej felkarikázott hagyma (vagy 2 teáskanál hagymakrém)
2 gerezd fokhagyma darabokra vágva (vagy 12 teáskanál fokhagymakrém)
Ízlés szerint őrölt bors, kakukkfű, rozmaring, bazsalikom
Libazsír a sütéshez
1/2 dl konyak
2 alma szeletekre vágva
Elkészítés:
A libamellen a bőrt kockásra bevagdossuk, a húst besózzuk. (Ha a páchoz hagymakrémet és/vagy fokhagymakrémet használunk, óvatosabban sózzuk, mert ezek önmagukban is sósak!) Elkészítjük a páclevet a felsorolt hozzávalókból, a húsra öntjük, majd lefedve egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap a húst mindkét oldalán egyenként 68 percig libazsíron átsütjük. Az almát meghámozzuk, felszeleteljük, a libamelleket szintén kb. 1 cm széles szeletekre vágjuk. Egy hőálló edénybe sorban lerakjuk a húst és az almát, a sütésből visszamaradt zsírral leöntjük, az egészet meglocsoljuk kevés konyakkal, és sütőben (vagy mikrohullámú sütőben) összesütjük. Körete krumplipüré vagy párolt rizs.
Hozzávalók:
2 fél libamell
A páchoz:
2 dl száraz vörösbor
2 evőkanál balzsamecet
3 evőkanál olívaolaj
1 fej felkarikázott hagyma (vagy 2 teáskanál hagymakrém)
2 gerezd fokhagyma darabokra vágva (vagy 12 teáskanál fokhagymakrém)
Ízlés szerint őrölt bors, kakukkfű, rozmaring, bazsalikom
Libazsír a sütéshez
1/2 dl konyak
2 alma szeletekre vágva
Elkészítés:
A libamellen a bőrt kockásra bevagdossuk, a húst besózzuk. (Ha a páchoz hagymakrémet és/vagy fokhagymakrémet használunk, óvatosabban sózzuk, mert ezek önmagukban is sósak!) Elkészítjük a páclevet a felsorolt hozzávalókból, a húsra öntjük, majd lefedve egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap a húst mindkét oldalán egyenként 68 percig libazsíron átsütjük. Az almát meghámozzuk, felszeleteljük, a libamelleket szintén kb. 1 cm széles szeletekre vágjuk. Egy hőálló edénybe sorban lerakjuk a húst és az almát, a sütésből visszamaradt zsírral leöntjük, az egészet meglocsoljuk kevés konyakkal, és sütőben (vagy mikrohullámú sütőben) összesütjük. Körete krumplipüré vagy párolt rizs.
Libák Márton napon
Márton nem vágyott a püspöki rangra. Inkább elbújt rajongói elől, remete szeretett volna lenni. A polgárok azonban mindenfelé keresték. Végül a libák közé menekült az istállóba. Ahogyan azonban a libák meghallották az emberek közeledését, gágogni kezdtek. Erre az emberek kinyitották az istállóajtót, a libák pedig elárulták Márton rejtekhelyét. Így ő is belenyugodott a közakaratba, s a libák közbenjárásával elfogadta a püspöki széket.
November 11-én, Márton napján szokták a hizlalt ludakat levágni és megsütni. Szent Márton napja valaha az óév utolsó ünnepe volt. Ekkorra már hordókba került az újbor, bezsákolták a kamrákba a lisztet, a betakarított terményt. Véget értek a mezőgazdasági munkák, elszámoltak uraiknak a jobbágyok, megfogadták az új pásztorokat. A házasemberek a disznótorokra, a kisgyermekek pedig a tél örömeire készülődtek, mert a népi hagyomány úgy tartja, rendszerint ilyenkor esik le az első hó.
Hagyományok
Márton-napon országszerte lakomákat rendeztek, hogy egész esztendőben bőven ehessenek, ihassanak. Úgy tartották, minél többet isznak, annál több erőt és egészséget isznak magukba. Ilyenkor már le lehet vágni a tömött libát. "Aki Márton napon libát nem eszik, egész éven át éhezik" - tartották. A liba csontjából az időjárásra jósoltak: ha a liba csontja fehér és hosszú, akkor havas lesz a tél, ha viszont barna és rövid, akkor sáros. Az aznapi időből is jósoltak: "Ha Márton fehér lovon jön, enyhe tél, ha barnán, kemény tél várható." Egy kalendáriumi regula szerint: "Márton napján, ha a lúd jégen jár, akkor karácsonykor vízben poroszkál." "A bornak szent Márton a bírája" - tartja a mondás, azaz ilyenkor iható az újbor, más jelentése szerint az őszi időjárás dönti el, hogy milyen lesz a bor.
Márton nem vágyott a püspöki rangra. Inkább elbújt rajongói elől, remete szeretett volna lenni. A polgárok azonban mindenfelé keresték. Végül a libák közé menekült az istállóba. Ahogyan azonban a libák meghallották az emberek közeledését, gágogni kezdtek. Erre az emberek kinyitották az istállóajtót, a libák pedig elárulták Márton rejtekhelyét. Így ő is belenyugodott a közakaratba, s a libák közbenjárásával elfogadta a püspöki széket.
November 11-én, Márton napján szokták a hizlalt ludakat levágni és megsütni. Szent Márton napja valaha az óév utolsó ünnepe volt. Ekkorra már hordókba került az újbor, bezsákolták a kamrákba a lisztet, a betakarított terményt. Véget értek a mezőgazdasági munkák, elszámoltak uraiknak a jobbágyok, megfogadták az új pásztorokat. A házasemberek a disznótorokra, a kisgyermekek pedig a tél örömeire készülődtek, mert a népi hagyomány úgy tartja, rendszerint ilyenkor esik le az első hó.
Hagyományok
Márton-napon országszerte lakomákat rendeztek, hogy egész esztendőben bőven ehessenek, ihassanak. Úgy tartották, minél többet isznak, annál több erőt és egészséget isznak magukba. Ilyenkor már le lehet vágni a tömött libát. "Aki Márton napon libát nem eszik, egész éven át éhezik" - tartották. A liba csontjából az időjárásra jósoltak: ha a liba csontja fehér és hosszú, akkor havas lesz a tél, ha viszont barna és rövid, akkor sáros. Az aznapi időből is jósoltak: "Ha Márton fehér lovon jön, enyhe tél, ha barnán, kemény tél várható." Egy kalendáriumi regula szerint: "Márton napján, ha a lúd jégen jár, akkor karácsonykor vízben poroszkál." "A bornak szent Márton a bírája" - tartja a mondás, azaz ilyenkor iható az újbor, más jelentése szerint az őszi időjárás dönti el, hogy milyen lesz a bor.

Töltött libanyak:
1 liba nyakabőre, 15 dkg libahús, 2 nagyobb főttkrumpli, 1 fej hagyma, 4 ek libazsír, só, őrölt bors.
A darált libahúst összekeverem a tört krumplival, az apróra vágott hagymával, valamint a fűszerekkel. Betöltöm a kikóserezett libanyakba. Egy lábasba teszek 1 deci vizet és 4 evőkanál libazsírt, majd beleteszem a nyakat. Először fedő alatt párolom, majd zsírján mindkét oldalát szép pirosra sütöm.
(Ez egy válasz tom1019 üzenetére (2007. 11. 10. szombat 10:49), amit ide kattintva olvashatsz)
Sziasztok!
Hoztam egy kis reggelit, a libanapra (vasárnap: Márton) készülvén zsíros kenyeret!
Igyatok utána csáját, akár borosan is....
Hoztam egy kis reggelit, a libanapra (vasárnap: Márton) készülvén zsíros kenyeret!
Igyatok utána csáját, akár borosan is....
Sziasztok!
Hoztam egy kis reggelit, a libanapra (vasárnap: Márton) készülvén zsíros kenyeret!
Igyatok utána csáját, akár borosan is....
Hoztam egy kis reggelit, a libanapra (vasárnap: Márton) készülvén zsíros kenyeret!
Igyatok utána csáját, akár borosan is....
egy kis fűszerkalauz:
Ánizs
Afrodiziákumként ital formájában fogyasztandó, hatása élénkítő.
Bazsalikom
Afrodiziákumként fűszer vagy tea formájában fogyasztandó, hatása izgató.
Chili
Afrodiziákumként friss vagy szárított formában fogyasszuk, hatása izgató.
Édeskömény
Afrodiziákumként fűszer formájában fogyasszuk, hatása élénkítő.
Szegfűszeg
Afrodiziákumként olaj vagy fűszer formájában fogyasszuk, hatása élénkítő.
Gyömbér
Ahhoz, hogy afrodiziákumot nyerjünk a növényből, gyöktörzsét fogyasszuk el nyersen, vagy főzzük meg, netán forrázzuk le! Hatása izgató.
Kardamon
Afrodiziákumként fűszerként kávéba szórva fogyasszuk, hatása élénkítő.
Koriander
Már az ókorban is ismert afrodiziákumként szolgált, úgy tartották, hogy borba keverve növeli az ondótermelést.
Szerecsendió
Afrodiziákumként magát a diót, szárított héját, illetve a növényből készített olajat fogyasszuk! Bódító hatású.
Jamaicai szegfűbors (piment)
Kéjszerként fűszer formájában fogyasszuk, hatása élénkítő.
Sáfrány
Afrodiziákumként a növény szálait fogyasztják, izgató és bódító hatású.
Vanília
Afrodiziákumként oldat formájában kell fogyasztani, hatása izgató.
Fahéj
Afrodiziákumként fahéjolajjal dörzsöljük be a nemi szerveket. Hatása izgató.
Ánizs
Afrodiziákumként ital formájában fogyasztandó, hatása élénkítő.
Bazsalikom
Afrodiziákumként fűszer vagy tea formájában fogyasztandó, hatása izgató.
Chili
Afrodiziákumként friss vagy szárított formában fogyasszuk, hatása izgató.
Édeskömény
Afrodiziákumként fűszer formájában fogyasszuk, hatása élénkítő.
Szegfűszeg
Afrodiziákumként olaj vagy fűszer formájában fogyasszuk, hatása élénkítő.
Gyömbér
Ahhoz, hogy afrodiziákumot nyerjünk a növényből, gyöktörzsét fogyasszuk el nyersen, vagy főzzük meg, netán forrázzuk le! Hatása izgató.
Kardamon
Afrodiziákumként fűszerként kávéba szórva fogyasszuk, hatása élénkítő.
Koriander
Már az ókorban is ismert afrodiziákumként szolgált, úgy tartották, hogy borba keverve növeli az ondótermelést.
Szerecsendió
Afrodiziákumként magát a diót, szárított héját, illetve a növényből készített olajat fogyasszuk! Bódító hatású.
Jamaicai szegfűbors (piment)
Kéjszerként fűszer formájában fogyasszuk, hatása élénkítő.
Sáfrány
Afrodiziákumként a növény szálait fogyasztják, izgató és bódító hatású.
Vanília
Afrodiziákumként oldat formájában kell fogyasztani, hatása izgató.
Fahéj
Afrodiziákumként fahéjolajjal dörzsöljük be a nemi szerveket. Hatása izgató.
mustárral...hamburgert tele mindennel...módjával eszem
...az új kedvencem a kfc-től a fincsibe
és van egy frankó gyros-os a körtéren
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 11. 08. csütörtök 23:16), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 11. 08. csütörtök 23:16
...az új kedvencem a kfc-től a fincsibe
és van egy frankó gyros-os a körtéren
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 11. 08. csütörtök 23:16), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812)
Tényleg, hogy szeretitek a hotdogot: mustárral, ketchuppal, mindkettővel, salátalevéllel, sehogy?
És a hamburgert?
Esztek gyorskaját?
És a hamburgert?
Esztek gyorskaját?










MmePrune






amator10
Noell
