Konyhai fortélyok:
1. Sokkal ízletesebb lesz a rántott hús, ha néhány órával korábban sós, tejbe beáztatod, 1-2 gerezd fokhagyma társaságában, s a hűtőbe rakod.
2. Nem kunkorodik fel sütés közben a szalonna, ha villával megszurkáljuk.
3. A felvágott zeller és karalábé alufóliába téve a hűtőszekrényben akár egy hétig is friss marad, míg nejlonban csúnyán elszíneződik.
4. Mikor jó a sütőpor? Tegyél belőle késhegynyit hideg vízbe. Ha kis buborékok jönnek fel a tetejére, használható. Ha viszont erősen pezseg, inkább dobd ki.
5. Szárított fűszerekből egyharmaddal többet használjunk a frissnél, mert szegényebb az aroma és illóolaj-anyagukban.
6. Mielőtt habcsókhoz a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá vered, tegyél hozzá csipetnyi sütőport. Így a sütemény különösen laza és magas lesz.
7. A nyers és főtt tojást úgy lehet megkülönböztetni egymástól, ha asztalon megforgatod őket. A nyers rögtön megáll, a főtt pedig tovább gurul.
8. A felbontott pezsgőből nem megy ki a szénsav, ha az üvegbe egy kiskanalat lógatsz bele.
9. Ahhoz, hogy a kocsonyalé biztosan megdermedjen, a főzés megkezdésekor a húsokkal együtt 3 -3 db csirkelábat teszek a lébe. Biztos siker és nem kell zselatint használni.
10. Alufóliába vagy folpackba csomagolva hónapokig eláll az élesztő a fagyasztóban. Ha szükséged van rá, néhány órával felhasználás előtt tedd ki a szobahőmérsékletű konyhába.
11. A puding nem bőrösödik meg, ha tálba öntés után egy kanál cukorral megszórjuk.
12. Nem ég le a tejbegríz, ha főzés előtt egy kis vizet töltünk az edénybe.
13. Ha a rozsdamentes edény aljára ráég az étel, önts bele egy kis ecetet, forrald két percig. Súrolás nélkül eltávolíthatod a foltot.
14. Használat előtt a citromot görgesd meg egy kicsit az asztal lapján, így lédúsabb lesz. Ha csak pár cseppet akarsz felhasználni, megmosása után szúrjál bele kötőtűt, úgy nyomd ki a levét. A maradékot csavard alufóliába.
15. Lényegesen lassabban ég a gyertya, ha az első használat előtt néhány órára a fagyasztóba teszed.
16. Az élesztőt mindig langyos tejbe tegyed! Pici cukorral, amelyet a tejbe teszel, elősegíted az élesztő "felfuttatását".
17. Puha lesz a marhahús, ha sütés előtt két nappal bekened napraforgóolajjal, és lezárva beteszed a hűtőszekrénybe.
18. Ha néhány karikára vágott burgonyaszeletet teszel a leégett pecsenye levébe, akkor az magába szedi az égett ízt.
19. A palacsinta finomabb és könnyebb lesz, ha a tejet fele rész szódavízzel keverjük, és a tésztát fél órát pihentetjük.
20. A rizst föl lehet melegíteni. Miután a maradékot 3-4 napig a hűtőszekrényben, vagy akár hat hónapig a mélyhűtőben tartottuk, forró víz fölött, szűrőn átgőzölhetjük.
21. Ha eldugul a mosogató, önts éjszakára két deci ecetet a lefolyóba. Reggel engedd tele forró vízzel, majd húzd ki a dugót.
22. A hasábburgonya úgy lesz kívül ropogós, belül puha, ha kétszer sütöd meg bő forró olajban. Először csak halványsárgára, és szedd ki szalvétára, majd a rövid pihentetés után már szép pirosasra sütheted
1. Sokkal ízletesebb lesz a rántott hús, ha néhány órával korábban sós, tejbe beáztatod, 1-2 gerezd fokhagyma társaságában, s a hűtőbe rakod.
2. Nem kunkorodik fel sütés közben a szalonna, ha villával megszurkáljuk.
3. A felvágott zeller és karalábé alufóliába téve a hűtőszekrényben akár egy hétig is friss marad, míg nejlonban csúnyán elszíneződik.
4. Mikor jó a sütőpor? Tegyél belőle késhegynyit hideg vízbe. Ha kis buborékok jönnek fel a tetejére, használható. Ha viszont erősen pezseg, inkább dobd ki.
5. Szárított fűszerekből egyharmaddal többet használjunk a frissnél, mert szegényebb az aroma és illóolaj-anyagukban.
6. Mielőtt habcsókhoz a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá vered, tegyél hozzá csipetnyi sütőport. Így a sütemény különösen laza és magas lesz.
7. A nyers és főtt tojást úgy lehet megkülönböztetni egymástól, ha asztalon megforgatod őket. A nyers rögtön megáll, a főtt pedig tovább gurul.
8. A felbontott pezsgőből nem megy ki a szénsav, ha az üvegbe egy kiskanalat lógatsz bele.
9. Ahhoz, hogy a kocsonyalé biztosan megdermedjen, a főzés megkezdésekor a húsokkal együtt 3 -3 db csirkelábat teszek a lébe. Biztos siker és nem kell zselatint használni.
10. Alufóliába vagy folpackba csomagolva hónapokig eláll az élesztő a fagyasztóban. Ha szükséged van rá, néhány órával felhasználás előtt tedd ki a szobahőmérsékletű konyhába.
11. A puding nem bőrösödik meg, ha tálba öntés után egy kanál cukorral megszórjuk.
12. Nem ég le a tejbegríz, ha főzés előtt egy kis vizet töltünk az edénybe.
13. Ha a rozsdamentes edény aljára ráég az étel, önts bele egy kis ecetet, forrald két percig. Súrolás nélkül eltávolíthatod a foltot.
14. Használat előtt a citromot görgesd meg egy kicsit az asztal lapján, így lédúsabb lesz. Ha csak pár cseppet akarsz felhasználni, megmosása után szúrjál bele kötőtűt, úgy nyomd ki a levét. A maradékot csavard alufóliába.
15. Lényegesen lassabban ég a gyertya, ha az első használat előtt néhány órára a fagyasztóba teszed.
16. Az élesztőt mindig langyos tejbe tegyed! Pici cukorral, amelyet a tejbe teszel, elősegíted az élesztő "felfuttatását".
17. Puha lesz a marhahús, ha sütés előtt két nappal bekened napraforgóolajjal, és lezárva beteszed a hűtőszekrénybe.
18. Ha néhány karikára vágott burgonyaszeletet teszel a leégett pecsenye levébe, akkor az magába szedi az égett ízt.
19. A palacsinta finomabb és könnyebb lesz, ha a tejet fele rész szódavízzel keverjük, és a tésztát fél órát pihentetjük.
20. A rizst föl lehet melegíteni. Miután a maradékot 3-4 napig a hűtőszekrényben, vagy akár hat hónapig a mélyhűtőben tartottuk, forró víz fölött, szűrőn átgőzölhetjük.
21. Ha eldugul a mosogató, önts éjszakára két deci ecetet a lefolyóba. Reggel engedd tele forró vízzel, majd húzd ki a dugót.
22. A hasábburgonya úgy lesz kívül ropogós, belül puha, ha kétszer sütöd meg bő forró olajban. Először csak halványsárgára, és szedd ki szalvétára, majd a rövid pihentetés után már szép pirosasra sütheted
Csendélet piacozás után:
Szalonnás szép jó napot!
Már hajnalban majd meghóttam egy falat szalonnáért, ha nem kellett volna dógozni jönni, biztos be is früstököltem volna hagymával, vagy tükkertojglival!
De össze is lehetne kötni a kellemest meg a hasznost, és egy hajnali szalonnasütés jó tűznél az lenne az igazi !


Már hajnalban majd meghóttam egy falat szalonnáért, ha nem kellett volna dógozni jönni, biztos be is früstököltem volna hagymával, vagy tükkertojglival!
De össze is lehetne kötni a kellemest meg a hasznost, és egy hajnali szalonnasütés jó tűznél az lenne az igazi !

Cirtomos csirkemell csíkok
Hozzávalók 4 személyre
2 csirkemell filé
3 ek liszt
1 tojás
só és bors a hús ízesítéséhez
olaj a sütéshez
1 citrom leve
1 fej kínai kel
1 pohár joghurt
1 zacskó gyors rizs
1 csipet kurkuma
(ízlés szerint egy fej paradicsom, vagy 1 piros kaliforniai paprika)
Elkészítés
Tedd fel a rizst fõni, tedd a vízbe a kurkumát, hogy szépsen sárgára fogja.
Bontsd fel leveleire a kínai kelt, és mosd meg jó alaposan. A mellfiléket aprítsd hosszú csíkokra, sózd õket és borsozd meg egy kicsit.
Forgasd meg lisztben, tojásban, majd újra lisztben és süsd ki hirtelen. Szedd papírra, hogy az olaj lecsepegjen róla, és úgy, forrón locsold
meg jó bõségesen a citrom levével.
Amíg sül a hús, aprítsd csíkokra a kínai kelt, rakd egy jó mély tálba, a sárga színû fõtt rizst keverd közé, és locsold meg egy kis olajjal,
majd add hozzá a natúr joghurtot és keverd össze. Paradicsom darabkákat, vagy kaliforniai paprika darabokat is keverhetsz a salátába.
Laktató, gyors, finom és ha valaki vegetariánus a társaságban, az legfelejbb kihagyja a citromos csirkét, és jóllakik salátával!
Rozmaringos csirkemell sajttal sütve
csirke
1,2 kg
olaj 8 cl
vöröshagyma 15 dkg
paradicsompüré 5 dkg
fehérbor 3 dl
liszt 5 dkg
gomba 12 dkg
Pannónia sajt 15 dkg
babérlevél
rozmaring
õrölt bors, só
Elkészítése:
A csirkét feldaraboljuk, megsózzuk és egy kevés õrölt borssal bedörzsöljük. Néhány percig letakarva állni hagyjuk.
Felhevített olajban az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, elkeverjük és kevés ideig tovább pirítjuk.
Fehérborral felengedjük, rozmaringgal fûszerezzük és megsózzuk. Közben a csirkehús darabokat lisztbe forgatjuk, kevés olajban pirosra sütjük,
majd átszedjük a forrásban lévõ paradicsomos lébe. Babérlevelet teszünk hozzá és fedõ alatt, gyenge tûzön pároljuk. A visszamaradt olajban megpirítjuk
a vékony szeletekre vágott gombát és a párolódó húshoz keverjük. Amikor a hús megpuhult, meg-szórjuk reszelt sajttal és a sütõben addig sütjük,
amíg a sajt ráolvad. Sajtos spagettivel vagy makarónival tálal-juk.
Gombás hosszúmetélt
Hozzávalók: 50 dkg. gomba
5 dkg. zsír
1 fej vöröshagyma
1 db tejszín
só
bors
petrezselyem
50 dkg. Budai hosszúmetélt
Elkészítésének módja:
Kevés felhevített zsíron megpiritjuk a hagymát, majd a hozzáadjuk a megtisztított, egyenletesen felszeletelt gombát. Állandó keverés mellett megpirítjuk. Gyengén sózzuk, kevés törött borssal és finom apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük, majd összeforraljuk a tejszínnel.
A Budai hosszúmetéltet külön sós vízben kifőzzük, és a kész mártással tálaljuk.
Hozzávalók 4 személyre
2 csirkemell filé
3 ek liszt
1 tojás
só és bors a hús ízesítéséhez
olaj a sütéshez
1 citrom leve
1 fej kínai kel
1 pohár joghurt
1 zacskó gyors rizs
1 csipet kurkuma
(ízlés szerint egy fej paradicsom, vagy 1 piros kaliforniai paprika)
Elkészítés
Tedd fel a rizst fõni, tedd a vízbe a kurkumát, hogy szépsen sárgára fogja.
Bontsd fel leveleire a kínai kelt, és mosd meg jó alaposan. A mellfiléket aprítsd hosszú csíkokra, sózd õket és borsozd meg egy kicsit.
Forgasd meg lisztben, tojásban, majd újra lisztben és süsd ki hirtelen. Szedd papírra, hogy az olaj lecsepegjen róla, és úgy, forrón locsold
meg jó bõségesen a citrom levével.
Amíg sül a hús, aprítsd csíkokra a kínai kelt, rakd egy jó mély tálba, a sárga színû fõtt rizst keverd közé, és locsold meg egy kis olajjal,
majd add hozzá a natúr joghurtot és keverd össze. Paradicsom darabkákat, vagy kaliforniai paprika darabokat is keverhetsz a salátába.
Laktató, gyors, finom és ha valaki vegetariánus a társaságban, az legfelejbb kihagyja a citromos csirkét, és jóllakik salátával!
Rozmaringos csirkemell sajttal sütve
csirke
1,2 kg
olaj 8 cl
vöröshagyma 15 dkg
paradicsompüré 5 dkg
fehérbor 3 dl
liszt 5 dkg
gomba 12 dkg
Pannónia sajt 15 dkg
babérlevél
rozmaring
õrölt bors, só
Elkészítése:
A csirkét feldaraboljuk, megsózzuk és egy kevés õrölt borssal bedörzsöljük. Néhány percig letakarva állni hagyjuk.
Felhevített olajban az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, elkeverjük és kevés ideig tovább pirítjuk.
Fehérborral felengedjük, rozmaringgal fûszerezzük és megsózzuk. Közben a csirkehús darabokat lisztbe forgatjuk, kevés olajban pirosra sütjük,
majd átszedjük a forrásban lévõ paradicsomos lébe. Babérlevelet teszünk hozzá és fedõ alatt, gyenge tûzön pároljuk. A visszamaradt olajban megpirítjuk
a vékony szeletekre vágott gombát és a párolódó húshoz keverjük. Amikor a hús megpuhult, meg-szórjuk reszelt sajttal és a sütõben addig sütjük,
amíg a sajt ráolvad. Sajtos spagettivel vagy makarónival tálal-juk.
Gombás hosszúmetélt
Hozzávalók: 50 dkg. gomba
5 dkg. zsír
1 fej vöröshagyma
1 db tejszín
só
bors
petrezselyem
50 dkg. Budai hosszúmetélt
Elkészítésének módja:
Kevés felhevített zsíron megpiritjuk a hagymát, majd a hozzáadjuk a megtisztított, egyenletesen felszeletelt gombát. Állandó keverés mellett megpirítjuk. Gyengén sózzuk, kevés törött borssal és finom apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük, majd összeforraljuk a tejszínnel.
A Budai hosszúmetéltet külön sós vízben kifőzzük, és a kész mártással tálaljuk.
Lunacica61!Olvastam recepteidet,van egy-két spéci.Köszi az ötleteket!Nos én is küldök egy érdekeset,hátha nem ismeritek.:Rántotthusi marhából.:marhacombot felszeletelitek.Amikor kloffoljátok,akkor zsemlemorzsát belekell kloffolni a husba erősen.Igy elkészitve cca.:15 perc pihi és utána panirozni a szokásos módon.Meglátjátok hogy ha megsütitek melegen még puhább lesz mint a sertés hús rántva.Jó étvágyat Mindenkinek.
Szoktam én is Marhahusbol rántotthusit csinálni és ténleg nagyon finom .
Pulykamelle jóasszony-módra
Hozzávalók: 1 darab nagy pulykamell, 10 deka sonkaszalonna, 15 deka gomba, petrezselyem, 1 deci tejszín, egy tojás sárgája, törött bors, só, 5 dkg vaj, étolaj, 2 dkg liszt, és 2 deci csontlé
A pulykamellet szalonnával megtûzdeljük, s egy serpenyõbe tesszük. Megsózzuk, forró olajjal leöntjük, és a sütõben szép világos pirosra sütjük.
Közben a pecsenye mellé tesszük a megmosott , vékony szeletekre vágott gombát, és azt vele együtt piritjuk. Levét egy kis törött borssal ízesítjük.Ha a hús puha, kiemeljük, és elõkészítjük a mártást.A pecsenye zsírját leöntjük, csak a tepsi alján hagyunk egy keveset, ebbe lisztet pirítunk, 5 dkg vajjal, de a gombát ki ne szárítsuk.Feleresztjük csontlével, ízesítjük sóval, borssal. Ha felforrt, adunk hozzá egy deci tejszínnel elkevert két tojás sárgáját. A húst szépen felszeleteljük , ráöntjük a mártást, salátával, pirított burgonyával vagy rizzsel tálaljuk. (Ez egy válasz bibi56 üzenetére (2009. 01. 15. csütörtök 16:00), amit ide kattintva olvashatsz)
2009. 01. 15. csütörtök 16:00
Pulykamelle jóasszony-módra
Hozzávalók: 1 darab nagy pulykamell, 10 deka sonkaszalonna, 15 deka gomba, petrezselyem, 1 deci tejszín, egy tojás sárgája, törött bors, só, 5 dkg vaj, étolaj, 2 dkg liszt, és 2 deci csontlé
A pulykamellet szalonnával megtûzdeljük, s egy serpenyõbe tesszük. Megsózzuk, forró olajjal leöntjük, és a sütõben szép világos pirosra sütjük.
Közben a pecsenye mellé tesszük a megmosott , vékony szeletekre vágott gombát, és azt vele együtt piritjuk. Levét egy kis törött borssal ízesítjük.Ha a hús puha, kiemeljük, és elõkészítjük a mártást.A pecsenye zsírját leöntjük, csak a tepsi alján hagyunk egy keveset, ebbe lisztet pirítunk, 5 dkg vajjal, de a gombát ki ne szárítsuk.Feleresztjük csontlével, ízesítjük sóval, borssal. Ha felforrt, adunk hozzá egy deci tejszínnel elkevert két tojás sárgáját. A húst szépen felszeleteljük , ráöntjük a mártást, salátával, pirított burgonyával vagy rizzsel tálaljuk. (Ez egy válasz bibi56 üzenetére (2009. 01. 15. csütörtök 16:00), amit ide kattintva olvashatsz)
Lunacica61!Olvastam recepteidet,van egy-két spéci.Köszi az ötleteket!Nos én is küldök egy érdekeset,hátha nem ismeritek.:Rántotthusi marhából.:marhacombot felszeletelitek.Amikor kloffoljátok,akkor zsemlemorzsát belekell kloffolni a husba erősen.Igy elkészitve cca.:15 perc pihi és utána panirozni a szokásos módon.Meglátjátok hogy ha megsütitek melegen még puhább lesz mint a sertés hús rántva.Jó étvágyat Mindenkinek.
csirkés-currys rizsleves
HOZZÁVALÓK:
3 egész csirkecomb
2 sárgarépa
1 fehérrépa
10 dkg hosszú szemű rizs
fél dl olívaolaj
1 fej vöröshagyma
1 kiskanál curry
só,
1 csokor petrezselyem
ELKÉSZÍTÉS
A forró olajban futtassuk meg az apróra vágott hagymát, adjuk hozzá a lebőrözött kicsontozott, kisebb kockákra darabolt csirkecombot, és süssük fehéredésig. Szórjuk bele a kis kockákra vágott répákat, és pirítsuk még 2-3 percig. Öntsük fel 1,5 liter vízzel, amikor felforrt, ízesítsük sóval, borssal, curryvel, és közepes tűzön főzzük félpuhára. Szórjuk bele a rizst meg a petrezselymet, keverjük össze, és lassan, gyöngyözve főzzükk készre. Amikor lehúzzuk a tűzről, nem baj, ha a rizs kicsit roppanós, mert a forró levesben 10 perc állás közben majd teljesen megpuhul. Forrón tálaljuk.
HOZZÁVALÓK:
3 egész csirkecomb
2 sárgarépa
1 fehérrépa
10 dkg hosszú szemű rizs
fél dl olívaolaj
1 fej vöröshagyma
1 kiskanál curry
só,
1 csokor petrezselyem
ELKÉSZÍTÉS
A forró olajban futtassuk meg az apróra vágott hagymát, adjuk hozzá a lebőrözött kicsontozott, kisebb kockákra darabolt csirkecombot, és süssük fehéredésig. Szórjuk bele a kis kockákra vágott répákat, és pirítsuk még 2-3 percig. Öntsük fel 1,5 liter vízzel, amikor felforrt, ízesítsük sóval, borssal, curryvel, és közepes tűzön főzzük félpuhára. Szórjuk bele a rizst meg a petrezselymet, keverjük össze, és lassan, gyöngyözve főzzükk készre. Amikor lehúzzuk a tűzről, nem baj, ha a rizs kicsit roppanós, mert a forró levesben 10 perc állás közben majd teljesen megpuhul. Forrón tálaljuk.


Sziasztok!Nos még egy recipe!Töltött burgonya rántva:Eléggé munkaigényes,de nagyon ficsi és laktató!!Közepes nagyságú burgonyákat héjastól megfözzük.Közben darált husit megpáróljuk,és majorannával,ételizesitővel borsal izlés szerint füszerezzük.Ha 2/3 -puhaságú,akkor félreteszük.A burgonyák tetejét levágjuk,és a közepét kivájuk úgy,hogy cca.centis vastagságú maradjon a héj alatt.Megtöltjük a darált husival.A tetejét lezárjuk egy kis kikapart burgonyával.Ezután lehámozzuk a héját.Jöhet a panirozás,és kirántjuk.Nagyon finom,és nagyon laktató!jó étvágyat!
Na és mellé egy kis tartármártás!

És mivel nem csak főzni szeretek hanem horgászni is/a halat enni is szereti a Család/hal recept.Sült ponty boros sajtmártásban.:Hozzávalók:1 egész ponty,6 dkg margarin,4 dkg liszt,3 dl tej,1 dl tejszin,10-15 dkg reszelt sajt,2 tojássárgája,1 citrom,2 dl száraz vörösbor,zsemlemorzsa,szerecsendió,őrőltbors,só,burgonya- püré. A ontyot megtisztitjuk és centiméterenként beirdaljuk.Kivül-belül sóval,borssal,citromlével bedörzsőljük,majd margarinnal kikent és zsemlemorzsával meghintett tüzálló tálba fektetjük,elősütjük.Közben előkészitjük a mártást.5 dkg margarint felhevitünk,hozzá adjuk a lisztet és megfuttatjuk,majd felöntjük borral és tejjel,mártás sürrüségüre elkészitjük.A tüzről levéve sóval,borssal,szerecsendióval izesitjük és tojássárgájával,tejszinnel,reszelt sajttal dúsitjuk.A kész sajtmártást a pontyra öntjük és sütőben készre sütjük.Burgonyapüré -köret fincsi hozzá
Jogos öregSam!Köretnek még Őt is lehet tálalni
Na igen!!Kinek-kinek.
Kedves bibi56!
Felhívnám a figyelmed, (és másét is) hogy ez egy pornóhonlap és ide nem recepteket várunk elsősorban, hanem kicsit pikánsabb dolgokat. Olvasd el a téma leírását abban a sárga keretben.
A másik pedig: egy nap csak egy hozzászólás ha lehetne kérnem. Ugyebár neked ma ez az ötödik volt. Tudod a jóból is megárt a sok megfekszi a gyomrot, hogy stílusos maradjak.
(Ez egy válasz bibi56 üzenetére (2009. 01. 19. hétfő 11:26), amit ide kattintva olvashatsz)
Felhívnám a figyelmed, (és másét is) hogy ez egy pornóhonlap és ide nem recepteket várunk elsősorban, hanem kicsit pikánsabb dolgokat. Olvasd el a téma leírását abban a sárga keretben.
A másik pedig: egy nap csak egy hozzászólás ha lehetne kérnem. Ugyebár neked ma ez az ötödik volt. Tudod a jóból is megárt a sok megfekszi a gyomrot, hogy stílusos maradjak.
(Ez egy válasz bibi56 üzenetére (2009. 01. 19. hétfő 11:26), amit ide kattintva olvashatsz)

(Ez egy válasz X üzenetére (2009. 01. 19. hétfő 11:41), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (233911)
VIP
Admin
Kedves bibi56!
Felhívnám a figyelmed, (és másét is) hogy ez egy pornóhonlap és ide nem recepteket várunk elsősorban, hanem kicsit pikánsabb dolgokat. Olvasd el a téma leírását abban a sárga keretben.
A másik pedig: egy nap csak egy hozzászólás ha lehetne kérnem. Ugyebár neked ma ez az ötödik volt. Tudod a jóból is megárt a sok megfekszi a gyomrot, hogy stílusos maradjak.
Felhívnám a figyelmed, (és másét is) hogy ez egy pornóhonlap és ide nem recepteket várunk elsősorban, hanem kicsit pikánsabb dolgokat. Olvasd el a téma leírását abban a sárga keretben.
A másik pedig: egy nap csak egy hozzászólás ha lehetne kérnem. Ugyebár neked ma ez az ötödik volt. Tudod a jóból is megárt a sok megfekszi a gyomrot, hogy stílusos maradjak.
Szakácskönyv férfiaknak
1. Először is, moss kezet!
2. Igenis, moss kezet! Ez elengedhetetlen.
3. Ebben hajthatatlan vagyok: moss kezet!
4. Rendben van. Most menj a hűtőhöz, és vegyél ki 5 tojást.
5. Azt a 4 tojást, amit sikeresen kivettél a hűtőből, törd fel egy tálkába.
6. Emeld fel a tálkát a padlóról, és töröld fel a kiömlött tojást.
7. A jövőben ügyelj arra, hogy semmit se verj le a másik kezeddel.
8. Vegyél ki a hűtőből újabb 5 tojást, és azt a négyet, ami megmaradt belőlük, törd fel egy tálkába.
9. Vegyél ki a konyhaszekrényből egy pohár lisztet és egy fél pohár cukrot.
10. Csukd be a tisztítószerek szekrényét, és nyisd ki a konyhaszekrényt.
11. Ez só. Tedd vissza a szekrénybe, és vedd ki a cukrot.
12. Próbáld a cukrot a pohárba önteni. Söpörd össze a cukrot, ami kiömlött.
13. Vedd elő a mixert, és és keverd benne a tésztát, amíg sűrű lesz.
14. Tisztítsd meg a falakat, a plafont és a padlót a tésztától, amit kevertél.
15. Nem, ez nem elég. A kutya nyalogatja a falat. Vegyél egy kendőt, és tisztíts meg mindent.
16. Legközelebb próbáld meg óvatosabban indítani a mixert. Ez nem egy légpuska.
17. Így szokták a fedelét rátenni, felülről.
18. A töltelékhez végy 10 almát, hámozd meg és vágd fel őket.
19. Tegyél ragtapaszt a sebekre az ujjadon. Jegyezd meg: felvágják az almákat, nem meggyilkolják.
20. Göngyöld be az almákat a tésztába, és tedd be őket a sütőbe egy fél órára.
21. Ha egy fél óra múlva a tészta még nem sült meg, ez azért van, mert elfelejtetted begyújtani a sütőt. Gyújtsd be, és várj újabb fél órát.
22. Letelt a fél óra, hagyd abba a tévézést, és vedd ki a tálcát a sütőből.
23. De most már komolyan! Hagyd abba a tévézést, és vedd ki a tálcát a sütőből!!
24. Vedd ki a tálcát most rögtön!!
25. Gyönyörű, nagyokos! Ez már elégett. Most menj a legközelebbi cukrászdába, és vegyél almás pitét.
26. Fogyaszd el a vásárolt almás süteményt.
27. Előbb vedd le a nylon csomagolást róla, tökfej!
1. Először is, moss kezet!
2. Igenis, moss kezet! Ez elengedhetetlen.
3. Ebben hajthatatlan vagyok: moss kezet!
4. Rendben van. Most menj a hűtőhöz, és vegyél ki 5 tojást.
5. Azt a 4 tojást, amit sikeresen kivettél a hűtőből, törd fel egy tálkába.
6. Emeld fel a tálkát a padlóról, és töröld fel a kiömlött tojást.
7. A jövőben ügyelj arra, hogy semmit se verj le a másik kezeddel.
8. Vegyél ki a hűtőből újabb 5 tojást, és azt a négyet, ami megmaradt belőlük, törd fel egy tálkába.
9. Vegyél ki a konyhaszekrényből egy pohár lisztet és egy fél pohár cukrot.
10. Csukd be a tisztítószerek szekrényét, és nyisd ki a konyhaszekrényt.
11. Ez só. Tedd vissza a szekrénybe, és vedd ki a cukrot.
12. Próbáld a cukrot a pohárba önteni. Söpörd össze a cukrot, ami kiömlött.
13. Vedd elő a mixert, és és keverd benne a tésztát, amíg sűrű lesz.
14. Tisztítsd meg a falakat, a plafont és a padlót a tésztától, amit kevertél.
15. Nem, ez nem elég. A kutya nyalogatja a falat. Vegyél egy kendőt, és tisztíts meg mindent.
16. Legközelebb próbáld meg óvatosabban indítani a mixert. Ez nem egy légpuska.
17. Így szokták a fedelét rátenni, felülről.
18. A töltelékhez végy 10 almát, hámozd meg és vágd fel őket.
19. Tegyél ragtapaszt a sebekre az ujjadon. Jegyezd meg: felvágják az almákat, nem meggyilkolják.
20. Göngyöld be az almákat a tésztába, és tedd be őket a sütőbe egy fél órára.
21. Ha egy fél óra múlva a tészta még nem sült meg, ez azért van, mert elfelejtetted begyújtani a sütőt. Gyújtsd be, és várj újabb fél órát.
22. Letelt a fél óra, hagyd abba a tévézést, és vedd ki a tálcát a sütőből.
23. De most már komolyan! Hagyd abba a tévézést, és vedd ki a tálcát a sütőből!!
24. Vedd ki a tálcát most rögtön!!
25. Gyönyörű, nagyokos! Ez már elégett. Most menj a legközelebbi cukrászdába, és vegyél almás pitét.
26. Fogyaszd el a vásárolt almás süteményt.
27. Előbb vedd le a nylon csomagolást róla, tökfej!









MmePrune







