igazi meggyes rétes, most van szezonja a gyüminek...
nem annyira vagyok sütikből édesszájú, de ezt imádom...
, mint a pinát...


ezek is jöhetnek minden mennyiségben:
nem annyira vagyok sütikből édesszájú, de ezt imádom...
, mint a pinát...


ezek is jöhetnek minden mennyiségben:
A kürtös kalács.
Egy kiló finom liszthez használjunk 6 egész tojást, egy nagy kanál irós-vajat, 3 deka élesztőt, 3 negyed liter meleg tejet, kevés czukrot és megfelelő sót. Ezeket jól fel kell egyeliteni, illetve legalább egy óra hosszáig dagasztani, mert különben ragacsos lesz. A tészta inkább kemény, mint lágy legyen. Ha félig meg kelt már a tészta, akkor meg lehet kezdeni a sütését. E tésztát, szabad tüznél parázs mellett kell sütni; de sütőben is kinozza némelyik. A kürtös-kalács sütése e czélra készitett hosszunyelü fán történik. Ezt a fát előbb jól át kell forrósitani, aztán az ujjnyi vékonyan, kéz között sodrott hosszu tészta szálakat egy más személy segélyével sodorjuk a fára szép rendben, egymás mellé, hogy hézag ne maradjon. Mikor a fa egészen tele van göngyölve tésztával, kissé lapogassuk össze kézzel. Tojás fehéréből verjünk habot és habba mártott tollal kenjük be, majd hintsük be czukros mandulával és a mandulát kézzel tapogassuk bele. A kürtös-kalácsot akár sütőben akár szabad tüz mellett sütjük, mindkét esetben folytonosan forgatni valamint meleg zsirba mártott tollal locsolgatni kell mindaddig, a mig szépen egyenlően megpirul, mert ez annak a jele, hogy készen van. Mikor elkészült, a fa végét kissé asztalhoz kell ütni; ugy lehet szépen, egy darabban levenni a fáról. A kész kürtös-kalácsot meleg helyre, ruha közé kell tenni, a mig mind kisül. A kürtös-kalácsot lehet mandula nélkül is sütni, ugy, hogy csakis czukros tojás sárgájával kenjük be.
Egy kiló finom liszthez használjunk 6 egész tojást, egy nagy kanál irós-vajat, 3 deka élesztőt, 3 negyed liter meleg tejet, kevés czukrot és megfelelő sót. Ezeket jól fel kell egyeliteni, illetve legalább egy óra hosszáig dagasztani, mert különben ragacsos lesz. A tészta inkább kemény, mint lágy legyen. Ha félig meg kelt már a tészta, akkor meg lehet kezdeni a sütését. E tésztát, szabad tüznél parázs mellett kell sütni; de sütőben is kinozza némelyik. A kürtös-kalács sütése e czélra készitett hosszunyelü fán történik. Ezt a fát előbb jól át kell forrósitani, aztán az ujjnyi vékonyan, kéz között sodrott hosszu tészta szálakat egy más személy segélyével sodorjuk a fára szép rendben, egymás mellé, hogy hézag ne maradjon. Mikor a fa egészen tele van göngyölve tésztával, kissé lapogassuk össze kézzel. Tojás fehéréből verjünk habot és habba mártott tollal kenjük be, majd hintsük be czukros mandulával és a mandulát kézzel tapogassuk bele. A kürtös-kalácsot akár sütőben akár szabad tüz mellett sütjük, mindkét esetben folytonosan forgatni valamint meleg zsirba mártott tollal locsolgatni kell mindaddig, a mig szépen egyenlően megpirul, mert ez annak a jele, hogy készen van. Mikor elkészült, a fa végét kissé asztalhoz kell ütni; ugy lehet szépen, egy darabban levenni a fáról. A kész kürtös-kalácsot meleg helyre, ruha közé kell tenni, a mig mind kisül. A kürtös-kalácsot lehet mandula nélkül is sütni, ugy, hogy csakis czukros tojás sárgájával kenjük be.

diétára ezt ajánlom:

kicsit tanácstalan vagyok:

végül az igazi magyaros ételeknél ezt ne felejtsétek ki:

na jó...egy kis desszert is:
(Ez egy válasz Szoni üzenetére (2008. 07. 09. szerda 08:47), amit ide kattintva olvashatsz)
Ez ám az igazi élet!




tényleg az,
csak azt nem tudom, hogy ezekkel a ronda festékes/vízes vödrökkel mit akarsz kezdeni?
én inkább a jó minőségű sört és a tokajit szeretem a kolbászkákhoz és húshoz!

na meg ez sem ártalmas a piknic előtt v. után.

este meg a maradék vacsihoz:

és altatónak:

végül a desszert:
(Ez egy válasz Csipakukac üzenetére (2008. 07. 11. péntek 09:06), amit ide kattintva olvashatsz)
csak azt nem tudom, hogy ezekkel a ronda festékes/vízes vödrökkel mit akarsz kezdeni?
én inkább a jó minőségű sört és a tokajit szeretem a kolbászkákhoz és húshoz!

na meg ez sem ártalmas a piknic előtt v. után.

este meg a maradék vacsihoz:

és altatónak:

végül a desszert:
(Ez egy válasz Csipakukac üzenetére (2008. 07. 11. péntek 09:06), amit ide kattintva olvashatsz)
Azért ez se volt rossz.
Grill párti vagyok .Nagy a család nagyban kell alkotni
Mogyorós banánkuglóf
Hozzávalók:
2 mogyoró
1 jókora banán
2 jól formált láb
2 kar
2 tejtartó
2 mámoros szem
1 szőrrel koszorúzott tepsi
Elkészítés:
Nézzünk bele mélyen a szemekbe és gyöngéden válasszuk szét a lábakat. Dagasszuk a tejtartókat addig, amíg a tepsi jó csúszós lesz. Adjuk hozzá a banánt, majd dobjuk rá a mogyorókat. Paszírozzuk be az egészet addig, ameddig a banán elkrémesedik. Mikor elkészültünk, mossuk meg a szerszámot, de a tepsit már ne nyaljuk ki. Ha a kuglóf a tepsiben véletlenül elkezd puffadni, legjobb, ha meglépünk a városból.

Hozzávalók:
2 mogyoró
1 jókora banán
2 jól formált láb
2 kar
2 tejtartó
2 mámoros szem
1 szőrrel koszorúzott tepsi
Elkészítés:
Nézzünk bele mélyen a szemekbe és gyöngéden válasszuk szét a lábakat. Dagasszuk a tejtartókat addig, amíg a tepsi jó csúszós lesz. Adjuk hozzá a banánt, majd dobjuk rá a mogyorókat. Paszírozzuk be az egészet addig, ameddig a banán elkrémesedik. Mikor elkészültünk, mossuk meg a szerszámot, de a tepsit már ne nyaljuk ki. Ha a kuglóf a tepsiben véletlenül elkezd puffadni, legjobb, ha meglépünk a városból.

itt van a hétvégi koviubi project...



egy kis poén néha ide sem árt:
Vicces receptek
Pekingi kacsa:
Ugyanúgy készül mint a lekváros bukta, csak kacsából, és Pekingben.
Csörögefánk:
Végy pár darab 1-2 hónapos fánkot, tedd egy fémedénybe, fedd le, majd füledhez emelve kezdd el rázogatni, s figyelj: csörög-e?
Budapest lepény:
Kérd meg Godzillát, hogy tegyen pár lépést szép fővárosunkban.
Anyámasszony becsinált:
Nahát!
Kinderguanó:
Rendkívül ízletes csokoládészelet gyermekeknek, melynek minden szelete 2 dl tejből, sok-sok szeretetből és denevérszarból készül.
Tejföl (házilag):
Hozzávalók: 1 liter tej, 1 szekrény. A tejet hűtött állapotban helyezd a szekrény tetejére. Helyben fogyasztható.
Kígyórétes:
Vegyünk 1-2 méter hosszú királykobrát, adjunk hozzá 4-5 tojást (azt igen szereti), lisztet, cukrot, tejet, dolgozzuk össze, nyújtódeszkán jól gyúrjuk ki, tetejét kenjük meg tojássárgájával. Túróval, meggyel, egérrel, rágcsálókkal tölthetjük. Ha kihűlt, fogyasztás előtt porcukorral szórjuk meg, de minden tányér mellé tegyünk figyelmeztető feliratot: Vgyázz, a rétes harap! (Készítés előtt tanácsos kikérni orvosa, gyógyszerésze véleményét.)

Pekingi kacsa:
Ugyanúgy készül mint a lekváros bukta, csak kacsából, és Pekingben.
Csörögefánk:
Végy pár darab 1-2 hónapos fánkot, tedd egy fémedénybe, fedd le, majd füledhez emelve kezdd el rázogatni, s figyelj: csörög-e?
Budapest lepény:
Kérd meg Godzillát, hogy tegyen pár lépést szép fővárosunkban.
Anyámasszony becsinált:
Nahát!
Kinderguanó:
Rendkívül ízletes csokoládészelet gyermekeknek, melynek minden szelete 2 dl tejből, sok-sok szeretetből és denevérszarból készül.
Tejföl (házilag):
Hozzávalók: 1 liter tej, 1 szekrény. A tejet hűtött állapotban helyezd a szekrény tetejére. Helyben fogyasztható.
Kígyórétes:
Vegyünk 1-2 méter hosszú királykobrát, adjunk hozzá 4-5 tojást (azt igen szereti), lisztet, cukrot, tejet, dolgozzuk össze, nyújtódeszkán jól gyúrjuk ki, tetejét kenjük meg tojássárgájával. Túróval, meggyel, egérrel, rágcsálókkal tölthetjük. Ha kihűlt, fogyasztás előtt porcukorral szórjuk meg, de minden tányér mellé tegyünk figyelmeztető feliratot: Vgyázz, a rétes harap! (Készítés előtt tanácsos kikérni orvosa, gyógyszerésze véleményét.)

Vicces receptek
Rablóhús:
Kissé időigényes recept, de érdemes kipróbálni. Először is híreszteld el a környéken, hogy gazdag vagy. Éjjel várakozz feszülten. Amikor jön, kapd el a rablót, parajjal és aszaltszilvával töltheted. Vigyázat! Ha a rabló nem elég fiatal, sütés előtt ki kell klopfolni.
Madártej:
Fogj 1-2 db madarat, és csavargasd őket addig, míg fehér lé csorog belőlük. Figyelem! Kizárólag olyan madárból készíthető, melyekből intenzív csavargatás után fehér lé folyik. Ízesítsd kókuszreszelékkel, tetejére pedig kanalanként csurgass egy kis borotvahabot. Isteni.
Gesztenyekocka:
Rendkívül drága, de könnyedén elkészíthető édesség. Vegyünk fél kg kocka alakú gesztenyét, süssük meg, majd tetejét szórjuk meg porcukorral. Kizárólag eredeti, kocka alakú gesztenyéből készítik, mely elég ritkán kapható sajnos.
Kókuszgolyó:
Végy bármit, aminek golyóformája van, pl. Töltényeket, paradicsomot, az anyós fejét stb., majd hempergesd meg kókuszreszelékben.
Csiccsentett rozgony uborkás-tejszínes répamártásban:
Végy 2-3 db nagyon becsiccsentett rozgonyt, verd ki (e művelet nem függ össze a főzéssel), panírozd, majd tedd bő, forró olajba hűlni fél órára. Vegyél hozzá félkész uborkás-tejszínes répamártást, ha találsz, gratulálok hozzá.
Bambiszelet (rendkívül közkedvelt édesség):
Végy valahol egy csatosüveges Bambi üdítőt, szeleteld fel, a rétegek közé fondankrémet, vagy forró rumos meggyet tölthetünk. Vigyázat! Fogyasztás előtt érdemes lenyelnünk pár deka vattát, nehogy a szilánkok kárt okozzanak!
Rablóhús:
Kissé időigényes recept, de érdemes kipróbálni. Először is híreszteld el a környéken, hogy gazdag vagy. Éjjel várakozz feszülten. Amikor jön, kapd el a rablót, parajjal és aszaltszilvával töltheted. Vigyázat! Ha a rabló nem elég fiatal, sütés előtt ki kell klopfolni.
Madártej:
Fogj 1-2 db madarat, és csavargasd őket addig, míg fehér lé csorog belőlük. Figyelem! Kizárólag olyan madárból készíthető, melyekből intenzív csavargatás után fehér lé folyik. Ízesítsd kókuszreszelékkel, tetejére pedig kanalanként csurgass egy kis borotvahabot. Isteni.
Gesztenyekocka:
Rendkívül drága, de könnyedén elkészíthető édesség. Vegyünk fél kg kocka alakú gesztenyét, süssük meg, majd tetejét szórjuk meg porcukorral. Kizárólag eredeti, kocka alakú gesztenyéből készítik, mely elég ritkán kapható sajnos.
Kókuszgolyó:
Végy bármit, aminek golyóformája van, pl. Töltényeket, paradicsomot, az anyós fejét stb., majd hempergesd meg kókuszreszelékben.
Csiccsentett rozgony uborkás-tejszínes répamártásban:
Végy 2-3 db nagyon becsiccsentett rozgonyt, verd ki (e művelet nem függ össze a főzéssel), panírozd, majd tedd bő, forró olajba hűlni fél órára. Vegyél hozzá félkész uborkás-tejszínes répamártást, ha találsz, gratulálok hozzá.
Bambiszelet (rendkívül közkedvelt édesség):
Végy valahol egy csatosüveges Bambi üdítőt, szeleteld fel, a rétegek közé fondankrémet, vagy forró rumos meggyet tölthetünk. Vigyázat! Fogyasztás előtt érdemes lenyelnünk pár deka vattát, nehogy a szilánkok kárt okozzanak!
Orrpörkölt:
Ugyanúgy készül mint a körömpörkölt, csak orrból.
Finomfőzelék:
Végy egy lábos bármilyen főzeléket, és főzd nagyon-nagyon finomra.
Nyakleves:
A receptet bárkitől gyorsan megtanulhatod, elég ha odaállsz elé és leanyázod párszor az illetőt.
Kamillatea házilag:
Hívd meg egyik Kamilla nevű barátnődet, főzd ki, citrommal ízesítve rendkívül ízletes és egészséges teát nyersz belőle. Figyelem! Nem ajánlott patikában vásárolni, mert híreink szerint Józsefekből és Bélákból is hamisítják.
Marhasült Toldy módra:
Állj ki a markodban egy bazinagy szálfával az útra, tűzz rá egy marhát egészben (bárki lehet az), rakj alá tüzet, s forgasd amíg Laczfy hetykén, félvállról meg nem szólít.
Faragott székláb:
Ez ugyan a barkács rovathoz tartozik, de elkészítése rendkívül egyszerű, bárki kipróbálhatja: végy egy széklábat, kezdd el farigcsálni.
Tojássaláta:
Csak akkor érdemes nekilátni az elkészítésének, ha legalább 8-10 pasink van. Ja, és majonéz is kell hozzá.
Ugyanúgy készül mint a körömpörkölt, csak orrból.
Finomfőzelék:
Végy egy lábos bármilyen főzeléket, és főzd nagyon-nagyon finomra.
Nyakleves:
A receptet bárkitől gyorsan megtanulhatod, elég ha odaállsz elé és leanyázod párszor az illetőt.
Kamillatea házilag:
Hívd meg egyik Kamilla nevű barátnődet, főzd ki, citrommal ízesítve rendkívül ízletes és egészséges teát nyersz belőle. Figyelem! Nem ajánlott patikában vásárolni, mert híreink szerint Józsefekből és Bélákból is hamisítják.
Marhasült Toldy módra:
Állj ki a markodban egy bazinagy szálfával az útra, tűzz rá egy marhát egészben (bárki lehet az), rakj alá tüzet, s forgasd amíg Laczfy hetykén, félvállról meg nem szólít.
Faragott székláb:
Ez ugyan a barkács rovathoz tartozik, de elkészítése rendkívül egyszerű, bárki kipróbálhatja: végy egy széklábat, kezdd el farigcsálni.
Tojássaláta:
Csak akkor érdemes nekilátni az elkészítésének, ha legalább 8-10 pasink van. Ja, és majonéz is kell hozzá.
egy poénos konyha (kicsit most így is érzem magamat):

és egy kicsit finyomabb kajcsi a grillezés kedvelőinek:

és egy kicsit finyomabb kajcsi a grillezés kedvelőinek:
Lányoknak egy kis vasárnapi utólagos csemege:


Torta
Hozzávalók:
1 db ennivaló férfi
1 db rugós heverő
1 db vaníliás rúd
1 db hamvas barack kimagozva
2 db tojás
2 db zsemle
Készítés módja: a férfit az ágyra fektetjük és addig szorítjuk magunkhoz, amíg a vaníliás rúd meg nem keményedik.
Ekkor egy darabig állni hagyjuk. Közben hol az egyik, hol a másik zsemlét adjuk a férfi szájába, majd a megkeményedett vaníliás rudat a barack nyílás közepébe dugjuk és addig verjük a tojás habját, amíg a krém ki nem jön belőle!
Gyors légzés és mély sóhaj jelzi, hogy kész a torta. Ha jól sikerül a torta készítése többször is meg lehet ismételni.
Különösen fiatal háziasszonyoknak ajánljuk, akik még most tanulnak sütni-főzni.
Bátran merjük ajánlani, mert rendszerint az első kísérletre beválik.
Megjegyzés: ha a vaníliás rudat a torta készítése közben valami hibásodás éri és elveszti eredeti tartósságát és netán összetöpörödne, ne dobjuk el, mert ügyes háziasszony kezében ez az összetöpörödött rudacska pár perces türelem után visszanyeri eredeti keménységét, gusztusos jóvoltát és újra élvezhetővé válik. Egyébként minden háziasszonynak ajánlatos egy tartalék vaníliás rúdról is gondoskodni, nehogy a gyakori sütögetés következtében a recept kellékének elrongálódása miatt a torta elkészítése akadályba ütközzön. Ha várakozáson felül sikerülne, akkor se vigyük túlzásba, mert a közmondás is azt tartja: Jóból is megárt a sok!
Lejárt szavatosságú rúddal ne kísérletezzünk!

Hozzávalók:
1 db ennivaló férfi
1 db rugós heverő
1 db vaníliás rúd
1 db hamvas barack kimagozva
2 db tojás
2 db zsemle
Készítés módja: a férfit az ágyra fektetjük és addig szorítjuk magunkhoz, amíg a vaníliás rúd meg nem keményedik.
Ekkor egy darabig állni hagyjuk. Közben hol az egyik, hol a másik zsemlét adjuk a férfi szájába, majd a megkeményedett vaníliás rudat a barack nyílás közepébe dugjuk és addig verjük a tojás habját, amíg a krém ki nem jön belőle!
Gyors légzés és mély sóhaj jelzi, hogy kész a torta. Ha jól sikerül a torta készítése többször is meg lehet ismételni.
Különösen fiatal háziasszonyoknak ajánljuk, akik még most tanulnak sütni-főzni.
Bátran merjük ajánlani, mert rendszerint az első kísérletre beválik.
Megjegyzés: ha a vaníliás rudat a torta készítése közben valami hibásodás éri és elveszti eredeti tartósságát és netán összetöpörödne, ne dobjuk el, mert ügyes háziasszony kezében ez az összetöpörödött rudacska pár perces türelem után visszanyeri eredeti keménységét, gusztusos jóvoltát és újra élvezhetővé válik. Egyébként minden háziasszonynak ajánlatos egy tartalék vaníliás rúdról is gondoskodni, nehogy a gyakori sütögetés következtében a recept kellékének elrongálódása miatt a torta elkészítése akadályba ütközzön. Ha várakozáson felül sikerülne, akkor se vigyük túlzásba, mert a közmondás is azt tartja: Jóból is megárt a sok!
Lejárt szavatosságú rúddal ne kísérletezzünk!










MmePrune






zolika07
Kristina U
