Olimpia 2008 (KÉPEK + eredmények)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Az eddigi hozzászólások

1 2 3 ...
Sorrend: Legújabb előreLegrégebbi előre hozzászólás / oldal
#68   2008. 09. 05. péntek 13:35
tom1019 tom1019 VIP Admin
egy aranyérmesünk:





Öt évvel ezelőtt vált először hőssé, amikor is a barcelonai döntőben három - köztük egy mindent eldöntő - góllal vette ki a részét a magyar vízilabda harminc év utáni első világbajnoki győzelméből. Madaras Norbert azóta sem tétlenkedik, a Pro Recco légiósaként háromszor nyert bajnokságot és kupát Olaszországban, begyűjtött két Euroliga-aranyat, augusztus 24-e óta pedig immár kétszeres olimpiai bajnoknak mondhatja magát. És még mindig csak 28 éves.

és az érem:

#67   2008. 09. 04. csütörtök 08:50
tom1019 tom1019 VIP Admin


Michael Phelps, olimpiai bajnok úszó, és Miki egér üdvözli a rajongókat egy disneylandi rendezvényen.
2008. augusztus 29., Lake Buena Vista, Florida
---------------------------------------------------

más, kicsit érdekesebb hír:

Pars Krisztián doppingügy miatt lehet olimpiai ezüstérmes
Orosz sajtóértesülések szerint a pekingi olimpián kalapácsvetésben második fehérorosz Vagyim Gyevjatovszkij, valamint mögötte harmadik honfitársa, Ivan Tyihon is megbukott a doppingellenőrzésen, így kizárásuk esetén az eredetileg negyedik Pars Krisztián nyakába kerülne az ezüstérem. Pars Krisztián az [origo]-nak elmondta: már két napja hallott a fehéroroszok doppingügyéről, s azóta nagyon rosszul alszik, hiszen élete álma válna valóra azzal, ha ezüstérmet kapna pekingi teljesítményéért. Persze egyelőre várja a hivatalos megerősítést.


#66   2008. 09. 02. kedd 12:39
tom1019 tom1019 VIP Admin
Tizenegy érem a cél a paralimpián!

Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnöke 11 érmet vár a magyar csapattól a Pekingben szombaton kezdődő paralimpián.

"Tíz sportágban 33 sportoló képviseli Magyarországot az eseményen, versenyzőink többsége világ- vagy Európa-bajnoki érmes, sokan nem is első paralimpiájukon vesznek részt" - mondta az Gömöri. "Mindenki nagyon keményen készült, az MPB mindenki számára megfelelő körülményeket tudott biztosítani, ezért nyugodt lelkiismerettel és bizakodva várjuk a paralimpiát. Azt gondolom, tizenegy érem megszerzését el lehet várni a versenyzőinktől."

A sportvezető további részletekbe nem kívánt belemenni. "Nem szeretném tovább részletezni, hogy hány arany-, ezüst- és bronzéremre számítok, mert sokszor apróságok döntenek, előfordulhat, hogy egy szerencsés vagy balszerencsés pillanat miatt változik az érem színe."

Az első magyar paralimpiai érmet, egy bronzot 1972-ben Fejes András szerezte kerekesszékes hajtásban Heidelbergben. A testi fogyatékosok seregszemléjét 1988 előtt "Fáklyás Játékoknak" hívták és nem volt kötelező az olimpia helyszínén megrendezni. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság és a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság megállapodása után 1988-tól hívják az eseményt paralimpiának és azóta mindig a nyári játékok helyszínén bonyolítják le.

Az eddigi magyar érmek
1972: Heidelberg: 1 bronz
1976: Toronto: 1 arany, 1 bronz
1984: New York: 13 arany, 10 ezüst, 5 bronz
1988: Szöul: 5 ezüst, 7 bronz
1992: Barcelona: 4 arany, 3 ezüst, 4 bronz
1996: Atlanta: 6 arany, 2 ezüst, 3 bronz
2000: Sydney: 5 arany, 6 ezüst, 14 bronz
2004: Athén: 1 arany, 8 ezüst, 10 bronz
#65   2008. 08. 29. péntek 22:44
tom1019 tom1019 VIP Admin
szigorúan magánvélemény:
szóval ebben a topicban szvsz. a "futottak még" kategóriába tartozó "élsportolók" csak akkor érdekesek (állampolgárságuktól függtelenül), ha szexisek és valami maradandóat alkottak!
egyébként a kutyát sem érdekli...
de ha akarsz róluk képet berakni semmi akadálya, de ne mástól várd el!
(a képfeltőltő programok általában kielégítően működnek----> google--->kép keresés---->képfeltöltő progi----> belinkelés a topicba!)

ennél egy kicsit érdekesebb, főleg a magyar aspektusból nézve az alábbi hír:
A pekingi olimpián eredményesen szerepelt magyar sportolókat, valamint a felkészítésükben segédkező edzőket, orvosokat, sportági és klubvezetőket tüntetett ki -a miniszterelnök javaslatára - a köztársasági elnök pénteken a Parlament Kupolatermében.
A díjazottak hosszú sorát Kemény Dénes, a Pekingben megszakítás nélkül harmadszor ötkarikás aranyérmes férfivízilabda-válogatott szövetségi kapitánya nyitotta meg, aki a legmagasabb elismerésként a Magyar Köztársasági Érdemrend Nagykeresztje polgári tagozata kitüntetést vehette át.



(Kemény Dénes a negyedik állami kitüntetését kapta)

Összesen 87-en részesültek kitüntetésben, közülük a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztjét a pólósoktól a kínai fővárosban triplázó Benedek Tibor, Biros Péter, Kásás Tamás, Kiss Gergely, Molnár Tamás és Szécsi Zoltán, továbbá Angyal Zoltán, a kajak-kenusok és Kiss László, az úszók szövetségi kapitánya, valamint Sári Nándor, a Kőbánya SC edzője kapta meg. Tisztikeresztet vehetett át többek között Cseh László, a háromszoros olimpiai ezüstérmes úszó és a kenus Vajda Attila, a pekingi magyar különítmény első aranyérmese, s Lovagkeresztet a második helyen végzett birkózó, Fodor Zoltán, a szintén ezüstérmes Kozák Danuta és Szabó Gabriella kajakos és a harmadik helyezett Kozmann György kenus.

A ceremóniáról tizenhárman hiányoztak: a sportolók közül Mincza-Nébald Ildikó, a Pekingben bronzérmes párbajtőröző, Bódi Bernadett, Borbás Rita, Kovacsicz Mónika, Szűcs Gabriella kézilabdázók, Brávik Fruzsina, Kisteleki Dóra, Primász Ágnes vízilabdázók és Beé István kajakos, továbbá Mátéfalvi Csaba, a vízilabda-válogatott edzője, Tállay András, a Sportkórház sebésze és Németh Pál, a Dobó SE nyugalmazott mesteredzője maradt távol, míg Kásás Zoltán, a vízilabdacsapat edzője kitüntetését fia, a válogatott tagja, Tamás vette át.

Pekingben az érmek kétharmadát nagyhatalmak szerezték meg, ezért a korábbiaknál is sokkal jobban meg kell becsülni minden pontszerző helyezést különösen akkor, ha olyan sportolókról van szó, akik korábbi olimpiákon a mostaninál is kiemelkedőbb teljesítményt nyújtottak.

A magyar sportolók a pekingi olimpián három arany-, öt ezüst- és két bronzérmet szereztek.
#64   2008. 08. 29. péntek 21:17
Rosemary Rosemary
Az szerb olimpikonok közül az úszók Milorad Cavic-ot, Szilágyi Csabát és Lendjer Ivan-t szeretném megemliteni! Aki akar, az töltsön már fel róluk képet, mert nekem bedöglött a képfeltöltőm!
Milorad Cavic volt Michael Phelps legnagyobb ellenfele! A botrányos szerb úszót mindössze 1 századdal verte meg Phelps. Cavic-nak már az eindhoven-i EB-n is volt egy botránya, az éremosztásra Koszovó Szerbia feliratú pólóban jelent meg, ezért kizárták a versenyből és 7000 Euro-s büntetést szabtak ki rá. Az olimpián "lelőtte" Phelps-et, miután legyőzte őt az elődöntőben.
Szilágyi Csaba: Magyar származású, szerb úszó, augusztus 23-án ünnepelte 18.-ik születésnapját. Ő volt a legfiatalabb szerb olimpiai résztvevő Peking-ben. Sérüléssel úszott mellen, de sajnos nem jutott tovább az elődöntőből.
Lendjer Ivan: Német gyökerekkel rendelkező, szerb úszó. Pillangón Cavic után a legjobb Szerbiában. Neki sajnos szintén nem sikerült bebizonyitania tudását, hiszen ugyanolyan fiatal, mint Csaba.
#63   2008. 08. 29. péntek 14:24
surdapapa surdapapa






Klikkelj a normál/tömörített mérethez





Romy Tarangul
cselgáncs női 52 kg
(Ez egy válasz tom1019 üzenetére (2008. 08. 28. csütörtök 11:57), amit ide kattintva olvashatsz)
tom1019 VIP Admin
2008. 08. 28. csütörtök 11:57
A hétvégén befejeződött pekingi Olimpia legyszebb sportoló hölgyeit gyűjtötte össze az egyik olasz bulvárlap. A lányok között találják a magyar női vízliabdás, Drávucz Ritát is.

Nézzétek meg a csodás összeállítást! Íme!
finom



Amanda Beard



Almudena Cid



Nathalie Coughlin



Rita Dravucz



Allyson Felix



Alessia Filippi



Jennie Finch



Ana Ivanovic



Laure Manaudou



Heather Mitts



Federica Pellegrini



Victoria Pendleton



Stephanie Rice



Alicia Sacramone



Blanka Vlasic



Elaine Youngs
#62   2008. 08. 28. csütörtök 22:25
tom1019 tom1019 VIP Admin
ebben legalább jók vagyunk...bizony a sportban is mennyi szó esett az utánpótlásnevelésről!!! nyes

Rendkívüli magyar diákolimpiai sikerek
(MTI) 2008.08.28

Három arany, tizenegy ezüst és négy bronzérmet szereztek a nemzetközi diákolimpiákon a magyar diákok. Az oktatási tárca közleménye szerint a magyar diákok a nemzetközi filozófiai, fizikai, matematikai, kémiai, informatikai és földrajzi diákolimpiákon érték el a kimagasló eredményt.




(Kémiai diákolimpia - magyar sikerek)

"A szaktárgyi olimpiákon elnyert siker nemcsak a diákok, hanem az egész ország dicsősége, hiszen nagyban hozzájárul a magyar oktatás és tudomány nemzetközi elismertségének további növeléséhez" - írta közleményében a szaktárca. A minisztérium felidézte, hogy a kémiai diákolimpiára, amelynek idén a magyar főváros adott otthont, júliusban 66 országból 257 versenyző érkezett. A magyarok egy aranyat és három ezüstöt gyűjtöttek be. A magyar csapat az országok nem hivatalos versenyében kilencedik helyezést ért el.
A Vietnamban, Hanoiban rendezett fizikai diákolimpián egy ezüst és három bronzérmet, valamint egy dicséretet szerzett a magyar csapat, és ezzel a résztvevő 82 ország között az összesített pontversenyben a huszonnyolcadik helyet érte el. A Nemzetközi Matematikai Diákolimpián Madridban 97 ország 535 diákja vett részt. A magyar csapat egy arany és négy ezüstéremmel a tizedik helyen, az EU tagállamai közül az első helyen végzett.

Az informatikai diákolimpián 78 ország 283 versenyzője vett részt. A magyar diákok egy aranyéremmel, két ezüstéremmel és egy bronzéremmel tértek haza. A nem hivatalos, összpontszám szerinti rangsorban Magyarország kilencedik helyezést ért el. Ezzel az eredménnyel az Európai Unió országai közül Lengyelország mögött a második helyezést szerezte meg a magyar csapat. Az éremtáblázaton egész Európában csak Oroszország csapata előzte meg a magyarokat.

A tunéziai Karthagóban tartott földrajzi diákolimpián egy ezüstérem volt a magyarok mérlege. A romániai Iasiban tartott nemzetközi filozófiai olimpián két diák dicsérettel szerepelt - közölte a szaktárca.
#61   2008. 08. 28. csütörtök 12:18
X Törölt felhasználó (28932)
Egy érdekes cikk a sport és a szex kapcsolatáról: http://hvg.hu/olimpia/20080826_olimpia_szex_olimpiai_falu.aspx
(a teljes cikk!)

(máskor inkább idézz a cikkből, ill. képekkel illusztráld!
az a topicban érdekesebb, látványosabb, áttekinthetőbb! :tom)





„A férfiak, akik aranyat nyernek - még az olyan idétlen kinézetűek is, mint Michael Phelps - a nők legfőbb célpontjai. Egy aranyérem nem csak a hírnévhez vagy a gazdagsághoz vezet, hanem bármelyik nő lába közé is."



"De ez visszafelé nem működik: az aranyat nyert lányok nem vonzóbbak a férfiak számára, mint az első körben kiesettek. A sport ilyesformán a társadalom visszatükröződése, ahol a férfi sikerek vágyat és elismerést ébresztenek, míg a nőiek teljes közönyt váltanak ki”

"Sokszor kérdezik tőlem, hogy az olimpiai faluban, ahol a világ leghíresebb atlétái vannak összezárva a játékok idejére, a szex is olyan csúcs-e, mint a teljesítmények? A válaszom pedig mindig ugyanaz: még szép” - írja Matthew Syed, a The Times angol napilap sportújságírója, aki két olimpián (Barcelonában és Sydneyben) is jelen volt, Nagy-Britannia színeiben pingpongozott. „Abban a két és fél hétben többet szeretkeztem, mint azelőtt egész életemben bármikor, ami talán sokaknak nem nagy szám, de egy 21 éves, diploma nélküli srácnak, csálé fogakkal kisebb csoda.”

Az olimpiákra érkező fiatal sportolók legtöbbjének az állandó edzés miatt nincs ideje társasági életre, és sokan még a tinédzseréveik végére is szüzek maradnak, amikor megérkeznek az olimpiára. „Vártak ránk a gyönyörű hoszteszlányok, hogy a kegyeinket keressék, ott voltak a helyi szépségek, a nézők és természetesen a női atléták - több ezren -, akik ott feszítettek, hajlongtak, sasszéztak, kocogtak a házak körül, testhez álló szerelésben mutogatva izmos, hajlékony és elképzelhetetlenül egzotikus testüket” - meséli Syed, aki saját bevallása szerint az első olimpiáján annyira be volt indulva, hogy csaknem elájult.

„Ráadásul a nők ugyanolyan csábító tekintettel figyeltek minket. Nagyon komoly önuralomra volt szükségünk, hogy amíg a saját számunk le nem zajlik, addig minden a normális kerékvágásban haladjon. De amint túl voltunk a versenyünkön, olyan erővel kapaszkodtunk egymásba, akár az öngyilkosjelöltek ugrás előtt. Nyilván ugyanannyi homoszexuális aktivitás is zajlott a faluban, amennyi hetero, ám a sportolók homofób környezete miatt ezek sokkal diszkrétebben zajlottak” - fokozza a volt olimpikon."
#60   2008. 08. 28. csütörtök 11:57
tom1019 tom1019 VIP Admin
A hétvégén befejeződött pekingi Olimpia legyszebb sportoló hölgyeit gyűjtötte össze az egyik olasz bulvárlap. A lányok között találják a magyar női vízliabdás, Drávucz Ritát is.

Nézzétek meg a csodás összeállítást! Íme!
finom



Amanda Beard



Almudena Cid



Nathalie Coughlin



Rita Dravucz



Allyson Felix



Alessia Filippi



Jennie Finch



Ana Ivanovic



Laure Manaudou



Heather Mitts



Federica Pellegrini



Victoria Pendleton



Stephanie Rice



Alicia Sacramone



Blanka Vlasic



Elaine Youngs
#59   2008. 08. 28. csütörtök 10:30
tom1019 tom1019 VIP Admin
Több jutalom a pólósoknak és Kozmannéknak!
A kormány támogatta Gy.István sportért is felelős önkormányzati miniszter javaslatát, miszerint fejenként húszmillió forinttal, az egyéni győzteseknek járó összeggel díjazza a Pekingben olimpiai bajnokságot nyert vízilabdacsapat és szövetségi kapitánya, Kemény Dénes teljesítményét, továbbá a bronzérmes Kozmann György, Kiss Tamás kenu páros is a győzteseknek járó jutalmat kapja.


Erről D.Dávid kormányszóvivő tájékoztatta az MTI-t a szerdai kormányülés után. Elmondása szerint a jutalom fejenként 20 millió forintra növelését - ami eredetileg 12 millió forint volt játékosonként - az indokolta, hogy sorozatban harmadszor nyert olimpiát Kemény Dénes együttese. A mintegy 100 milliós többletkiadás fedezetét a kormány átcsoportosítással oldja meg.

A Kozmann György, Kiss Tamás bronzérmes kenu párosnak szintén megemelték a pénzjutalmát, ők a kettesben induló aranyérmesek prémiumát, a fejenkénti 16 millió forintot kapják meg. Ezt az összeget az Önkormányzati Minisztérium keretéből finanszírozzák.

(nem akarok cinikus lenni, de könnyű a sok megmaradt jutalmazási keretből osztogatni!
viszont egy vitathatatlan: megérdemlik!) smile




A hétvégén befejeződött pekingi Olimpia legszebb hölgye, a 26 éves paraguayi Leryn Franco lett. A 26 éves szépséget 2006-ban a legszebb nőnek választották meg hazájában, a képeket elnézve nem érdemtelenül. Bár az Olimpián nem végzett még az első húszban sem, ám bámulatos testével minden férfi szemet magára irányított. A hölgy gyönyörű mellét is megmutatta!












#58   2008. 08. 28. csütörtök 10:25
tom1019 tom1019 VIP Admin
Bőven megérte Kínának az olimpia!
A XXIX. újkori olimpia Pekingben - az "Egy világ, egy álom" jelmondatú rendezvény - volt a valaha megrendezett legköltségesebb sportesemény. A sok milliárd dolláros beruházás bőven megtérül az ország, a főszponzorok és a jegyüzérek számára is. A játékok nagy vesztesei azok a szállodaipari beruházók, akik luxushotelekbe fektettek be, a turizmus nagyarányú fellendülésének reményében.




Kína 41 milliárd dollárt költött a játékok megrendezésére, környezetvédelemre és infrastrukturális beruházásokra. Ez az összeg a fele Magyarország éves költségvetésének, és közel négyszerese a 2004-es athéni olimpia beruházási összegének. A beruházások 2002 óta 2,5 százalékkal járultak hozzá a GDP növekedéséhez. A 2007-es előrejelzések még veszteségesnek jósolták az olimpiát. Steve Yates, az amerikai külügyminisztérium munkatársa ugyanakkor megjegyezte, "ennek ellenére is egy óriási lehetőség lesz a Kínai Népköztársaság számára az olimpia, hogy kicsit többet megtudjon róla a világ és ő is többet tudjon meg az őt körülvevő világról".

Maga az olimpiai szervezés 1,6 milliárd tervezett költségvetéssel indult, végül 2,2 milliárd dollárnál áll meg. A többletköltséget elsősorban a biztonságtechnikai intézkedések költségeinek növekedésével magyarázzák. Hatalmas építkezési hullám indult be. A projektek 16 ezer négyzetkilométeren irdatlan mennyiségű nyersanyagot emésztettek föl. Csak az új csúcstechnológiás fejlesztések mintegy 3,6 milliárd dollárba kerültek.

Sportlétesítményből és edzőközpontból összesen 78-at építettek fel hét év alatt, előbbiből 19-et, utóbbiból 59-et. Emellett tizenhárom stadiont teljesen felújítottak az építkezésekre szánt 1,8 milliárd dollárból. A Madárfészek fantázianéven híressé vált Nemzeti Stadion felépítése volt a legköltségesebb, félmilliárd dollárba került.

Az infrastrukturális beruházások is hozzájárultak az olimpia sikeres lebonyolításához, a zavartalan közlekedés érdekében egy reptéri terminál, 5 új metróvonal, valamint 318 kilométer autóút készült el. A város arculata teljesen megváltozott, az építkezések a 17 milliós városban 1,5 millió embert mozdítottak el eredeti lakóhelyükről - a modern építészeti stílus jegyében épült lakónegyedekben biztosítottak új otthont számukra.



A tiszta levegő 16 milliárd dollárt is megért!


Az olimpia nagy vesztese a szállodaipar. A kínai kormány 2006-ban engedélyezte külföldi tulajdonú hotelek létesítését, és valóságos szállodaépítési láz vette kezdetét, a legnagyobb befektetők között ott volt a Western Hotel és a Marriott International is. A hotelek száma így Pekingben 2007 óta a 20-szorosára nőtt, de az olimpia alatti forgalom jócskán elmaradt a várttól, ami a későbbiekre nézve sem sok jóval kecsegteti az ágazatot.

#57   2008. 08. 27. szerda 11:59
tom1019 tom1019 VIP Admin
Az Olimpia egy kicsit viccesebb oldaláról:


Klikkelj a normál/tömörített mérethez

Nézzétek már, a törpöket is beültették, mégse volt tele a madárfészek!
A következő olimpiára javallani kéne felvenni ezt itten, úgyis annyi furi sportág van már, ez már igazán belefér! eplus2



Jó étvágyat, enni köll sokat, mer a Phelps is napi 12 ezer kalóriától olyan, amilyen, ugye.

#56   2008. 08. 27. szerda 09:38
surdapapa surdapapa
Nicole Reinhardt
olimpinai bajnok
női kajak4 500m





Klikkelj a normál/tömörített mérethez





#55   2008. 08. 26. kedd 15:00
surdapapa surdapapa



(Ez egy válasz tom1019 üzenetére (2008. 08. 26. kedd 14:23), amit ide kattintva olvashatsz)
tom1019 VIP Admin
2008. 08. 26. kedd 14:23
Másfélezren fogadták az olimpikonokat (2.rész)

Varga Dániel, olimpiai bajnok vízilabdázó: "Az olimpiai bajnoki cím semmiben sem változtatott meg. Eddig is mindent úgy tettem, hogy elérjem a kitűzött céljaimat. Úgy látszik, bevált."

Kiss Tamás, olimpiai bronzérmes kenus: "A legnagyobb köszönet Kozmann Gyurinak jár, mert ő segített nekem a legtöbbet a felkészülésben és a versenyben is. Az eredmény számomra is meglepetés, remélem, tudom majd így folytatni. Emberileg nagyon nehéz feldolgozni Kolonics Gyuri halálát, hiszen mindig eszembe jut, hogy hogyan kerültem Kozmann Gyuri mögé a hajóba. Sportolóként viszont mindenképpen mérföldkő ez a siker, aminek köszönhetően elindultam egy hosszú úton. Az, hogy Gyuri mellett folytatom-e, csak rajta múlik."

Kovács Katalin, kétszeres olimpiai bajnok kajakos: "Örülök az érmeknek, egyelőre az az első dolgom, hogy pihenjek, kikapcsolódjak és a családommal legyek. Nem szeretnék most versenyekkel, edzőtáborral foglalkozni, még nem tudom, hogy mit hoz a jövő és folytatom-e, vagy kihagyok egy kis időt."

és a vezetők:

Kamuti Jenő, a MOB főtitkára szerint az első hét sokkoló volt, a második ugyanakkor jól alakult magyar szempontból: "A vívóktól és a dzsúdósoktól jobb szereplésre, érmekre számítottam. A második héten már, úgy érzem, versenyzőink a magyar sport jelenlegi helyzetéhez képest jó teljesítményt nyújtottak. Ezzel az olimpiával felértékelődtek a helyezések, és sokat kell tenni azért, hogy a jövőben jobb teljesítményeket érjenek el a magyar sportolók. Alaposabb elemzésre van szükség, és ami biztos: nagyobb hangsúlyt kell fektetni versenyzőink mentális felkészítésére."

Schmitt Pál lépett a mikrofonhoz és megköszönte az időközben másfél ezresre duzzadt szurkolótábornak a fantasztikus fogadtatást: "Ha meg tudjuk becsülni a helyezéseket, akkor ilyen fogadtatásban részesülhetnek versenyzőink. Olyan olimpián vagyunk túl, amely után az egyik szemünk sír, a másik nevet. Nyolc olyan tus, találat, gól vagy akció volt Pekingben, ahol elbuktunk egy-egy érmet. Ugyanakkor 16 aranyérmes sportolót tudunk példaképül állítani a fiatalok elé. Büszke vagyok mind a százhetven magyar olimpikonra, akiknek valamennyien világszínvonalú teljesítményt kellett nyújtaniuk, hogy eljussanak Pekingbe. Összefogást sürgetek a sportban, hogy ami nem sikerült most Pekingben, az valóra váljon Londonban."

Klikkelj a normál/tömörített mérethez


Klikkelj a normál/tömörített mérethez


Klikkelj a normál/tömörített mérethez


Klikkelj a normál/tömörített mérethez


Klikkelj a normál/tömörített mérethez


Klikkelj a normál/tömörített mérethez
#54   2008. 08. 26. kedd 14:23
tom1019 tom1019 VIP Admin
Másfélezren fogadták az olimpikonokat (2.rész)

Varga Dániel, olimpiai bajnok vízilabdázó: "Az olimpiai bajnoki cím semmiben sem változtatott meg. Eddig is mindent úgy tettem, hogy elérjem a kitűzött céljaimat. Úgy látszik, bevált."

Kiss Tamás, olimpiai bronzérmes kenus: "A legnagyobb köszönet Kozmann Gyurinak jár, mert ő segített nekem a legtöbbet a felkészülésben és a versenyben is. Az eredmény számomra is meglepetés, remélem, tudom majd így folytatni. Emberileg nagyon nehéz feldolgozni Kolonics Gyuri halálát, hiszen mindig eszembe jut, hogy hogyan kerültem Kozmann Gyuri mögé a hajóba. Sportolóként viszont mindenképpen mérföldkő ez a siker, aminek köszönhetően elindultam egy hosszú úton. Az, hogy Gyuri mellett folytatom-e, csak rajta múlik."

Kovács Katalin, kétszeres olimpiai bajnok kajakos: "Örülök az érmeknek, egyelőre az az első dolgom, hogy pihenjek, kikapcsolódjak és a családommal legyek. Nem szeretnék most versenyekkel, edzőtáborral foglalkozni, még nem tudom, hogy mit hoz a jövő és folytatom-e, vagy kihagyok egy kis időt."

és a vezetők:

Kamuti Jenő, a MOB főtitkára szerint az első hét sokkoló volt, a második ugyanakkor jól alakult magyar szempontból: "A vívóktól és a dzsúdósoktól jobb szereplésre, érmekre számítottam. A második héten már, úgy érzem, versenyzőink a magyar sport jelenlegi helyzetéhez képest jó teljesítményt nyújtottak. Ezzel az olimpiával felértékelődtek a helyezések, és sokat kell tenni azért, hogy a jövőben jobb teljesítményeket érjenek el a magyar sportolók. Alaposabb elemzésre van szükség, és ami biztos: nagyobb hangsúlyt kell fektetni versenyzőink mentális felkészítésére."

Schmitt Pál lépett a mikrofonhoz és megköszönte az időközben másfél ezresre duzzadt szurkolótábornak a fantasztikus fogadtatást: "Ha meg tudjuk becsülni a helyezéseket, akkor ilyen fogadtatásban részesülhetnek versenyzőink. Olyan olimpián vagyunk túl, amely után az egyik szemünk sír, a másik nevet. Nyolc olyan tus, találat, gól vagy akció volt Pekingben, ahol elbuktunk egy-egy érmet. Ugyanakkor 16 aranyérmes sportolót tudunk példaképül állítani a fiatalok elé. Büszke vagyok mind a százhetven magyar olimpikonra, akiknek valamennyien világszínvonalú teljesítményt kellett nyújtaniuk, hogy eljussanak Pekingbe. Összefogást sürgetek a sportban, hogy ami nem sikerült most Pekingben, az valóra váljon Londonban."

Klikkelj a normál/tömörített mérethez


Klikkelj a normál/tömörített mérethez


Klikkelj a normál/tömörített mérethez


Klikkelj a normál/tömörített mérethez


Klikkelj a normál/tömörített mérethez


Klikkelj a normál/tömörített mérethez
#53   2008. 08. 26. kedd 14:13
tom1019 tom1019 VIP Admin
Másfélezren fogadták az olimpikonokat! (1 rész)

Mintegy másfélezer rajongó, rokonok, barátok várták kedd reggel a pekingi olimpiáról hazaérkező magyar sportolókat, köztük a kajak-kenu válogatottat és a pólósokat. A magyar olimpiai küldöttség nagyjából háromnegyedórás késéssel, nem sokkal negyed 7 után szállt le Ferihegyen.


A sportolók a szurkolókat megkerülve a SIMA központ hátsó bejáratán vonultak be élükön Schmitt Pállal, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnökével, valamint az aranyérmes férfivízilabda-válogatott tagjaival. Ezután a Pekingben pontszerző versenyzőket egyenként szólították fel a nemzeti lobogóval és az öt karikával feldíszített színpadra - mindeközben a kivetítőkön a magyar sportolók pekingi sikereit nézhették a rajongók. Elsőként a kajakos Vereckei Ákos, a nőktől pedig a vívó Knapek Edina lépett a pódiumra, majd sorra következtek a többiek, utolsóként a férfipólósok, akik a legnagyobb tapsot kapták.

Kozmann György, a kínai fővárosban harmadik helyezett kenus elmondta: fantasztikus érzés, hogy az elmúlt egy hónap fájdalmai után kárpótlást kaptak az olimpiai bronzéremmel, és a győzelem érzése Pekingből Magyarországra is átjött.

Az első magyar aranyérmet szerző Vajda Attila kenus azt hangsúlyozta, hogy az 1000 méteres táv legnehezebb szakasza a vége volt: "Be kellett érni a célba, ez volt a legfontosabb."
"Nincs titok, amivel győzni lehet. Kitűzött cél van és terv a megvalósításhoz, amelyet végig kell vinni, ha az ember nyerni akar. Nem szabad foglalkozni a körülményekkel, mert azok sosem optimálisak. A kisebb-nagyobb akadályokat mindig le kell győzni" - mondta a szegedi kenus.

A vízilabdázók közül Molnár Tamás két gyermekével a karján ment fel a színpadra, Lóránt Hugó egy 1-es, Benedek Manó pedig egy 2-es számmal ellátott pulóvert viselt, utalva édesapjuk 12-es sapkaszámára.




A kínai fővárosban sikeresen szerepelt sportolók elégedetten értékeltek.

Janics Natasa, háromszoros olimpiai bajnok kajakos: "Ötszáz méteren, párosban nagyon oda kellett tenni magunkat erőben, fejben, lélekben egyaránt. Sokat küzdöttünk ezért a párosért és úgy érzem, meglett az eredménye."

Kovács Katalin, kétszeres olimpiai bajnok kajakos: "Örülök az érmeknek, egyelőre az az első dolgom, hogy pihenjek, kikapcsolódjak és a családommal legyek. Nem szeretnék most versenyekkel, edzőtáborral foglalkozni, még nem tudom, hogy mit hoz a jövő és folytatom-e, vagy kihagyok egy kis időt."

Kiss Gergely, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó: "Három olimpián összesen 22 mérkőzésből 19-et megnyertünk, s kiszámoltam, hogy a döntőkben összesen 35 gólt dobtunk. Nem vagyunk egy hibátlan csapat, de ez azt mutatja, hogy amikor szükséges, akkor tudja, mit kell tennie."




#52   2008. 08. 26. kedd 11:16
surdapapa surdapapa
egy nagy nagy kedvencem /pedig általában nem szeretem a kis mellű nőket/:

Blanca Vlasic
ezüstérmes magasugró


Klikkelj a normál/tömörített mérethez

Klikkelj a normál/tömörített mérethez

Klikkelj a normál/tömörített mérethez
(Ez egy válasz tom1019 üzenetére (2008. 08. 26. kedd 10:23), amit ide kattintva olvashatsz)
tom1019 VIP Admin
2008. 08. 26. kedd 10:23
az igénynek megfelelően kinyitottam...
várom a további véleményeket, kommenteket, érdekes v. vicces képeket, a lelkesítő és sportszerű hozzászólásokat!
smile
#51   2008. 08. 26. kedd 10:42
X Törölt felhasználó (213201)
Jó is, hogy megnyitottad, az olimpia folytatódik. Kissé másként, de mégis ugyanúgy...

A szeptember 6-án kezdődő pekingi paralimpián 148 ország több mint 4200 sportolója vesz részt - jelentette be Tang Hsziao-csüan, a játékok szervező bizottságának (BOCOG) ügyvezető elnökhelyettese.
Tang Hsziao-csüan bejelentése szerint a pekingi szervezők a paralimpia megrendezése miatt öt versenyhelyszínt alakítottak át és tettek akadálymentessé, méghozzá világszínvonalon. A közelgő különleges sporteseményre 16 speciális buszjáratot és 400 járművet állítottak üzembe. A kínai főváros nyolc metróvonalának mind a 123 állomásán legalább egy olyan bejáratot alakítottak ki, ahol kerekesszékkel is lehet közlekedni.

A fogyatékkal élők számára 109 liftet helyeztek üzembe és létrehozták Peking első akadálymentes kocsikkal működő taxihálózatát is. Még az olyan turisztikai látványosságok, mint a kínai Nagy Fal, vagy a Tiltott Város meglátogatását is lehetővé tették a fogyatékkal élők számára.

#50   2008. 08. 26. kedd 10:23
tom1019 tom1019 VIP Admin
az igénynek megfelelően kinyitottam...
várom a további véleményeket, kommenteket, érdekes v. vicces képeket, a lelkesítő és sportszerű hozzászólásokat!
smile
#49   2008. 08. 25. hétfő 22:13
tom1019 tom1019 VIP Admin
végül egy retró olimpiai kép... nyes

Klikkelj a normál/tömörített mérethez
 
1 2 3 ...
Sorrend: Legújabb előreLegrégebbi előre hozzászólás / oldal

A téma adatai

Nyitotta: tom1019 tom1019
Nyitás ideje: 2008. 08. 08. péntek
Üzenetek: 68db
Utolsó üzenet: 2008. 09. 05. péntek
 

Hírek

2024. 04. 16. kedd 17:41
Lesbian College Coeds 13 Koleszos csajok akik a fasz helyett most egymás nyelvét, és a mindig megbízható keménységű és állóképességű felcsatolhatóst választják. Nagy nyalakodások, egymás vibrizése, és a felcsatolhatóssal való baszása. Letöltés - Lesbian College Coeds 13 Tovább
2024. 03. 25. hétfő 18:57
Meglátogatta egy angyal Meglátogatta egy angyal, aki azt mondta, a felnőtt tartalmak gyártása lesz a helyes út neki Nehéz, de jó döntést hozott, elmondása szerint. A 24 éves kanadai Alice Irving a Daily Starnak nyilatkozott arról, hogy egy álma késztette rá, hogy felnőttipari... Tovább
2024. 03. 05. kedd 19:46
Tényleg a méret a lényeg? Hatalmas tabu dőlt meg: ezt a legtöbb férfi rosszul tudja! Az embert, főként a fiatalokat nem hagyja nyugodni az örök kérdés: Tényleg a méret a lényeg? A téma leginkább a párválasztás kapcsán kerül elő és általában az idősebbek véleménye, hogy a... Tovább

Válts VIP tagságot! VIP infó

Válassz az alábbi csomagok közül:
Alap
30 nap
2688 Ft *
VIP-et váltok!
 Bankkártyás, egyszeri díj
Bronz
90 nap
6144 Ft *
VIP-et váltok!
 Bankkártyás, egyszeri díj
megtakarítás:
1 hónap
Ezüst
180 nap
9984 Ft *
VIP-et váltok!
 Bankkártyás, egyszeri díj
megtakarítás:
1 hónap
A legjobb ár/érték arány!
Arany
365 nap
14592 Ft *
VIP-et váltok!
 Bankkártyás, egyszeri díj
megtakarítás:
2 hónap
* 384 EUR/Huf árfolyammal számolva
 

GG Live magyar ÉLŐ chat!

Rosszlanyok.hu - A szexpartner kereső. Több száz igazi szexpartner kereső lány!!! CSAK VALÓDI KÉPEK, videók!!!
videkilany.hu
Erotikus Tartalom!
A GoldenGate oldalon található információk, linkek, képek és videók erotikus tartalmúak, az oldal a szexualitás témáját nyíltan, egyesek számára sértően kezeli. Amennyiben nem múltál el 18 éves, vagy a térségedben az oldal használata tilos, azaz jogszabályba vagy kötelező erejű előírásba ütközik, kérlek hagyd el az oldalt az [ MÉG NEM VAGYOK 18 ÉVES ] gombra kattintva.

Az oldalra történő belépés előtt figyelmesen olvasd el az alábbiakat, mert az [ ELMÚLTAM 18 ÉVES, ELFOGADOM ] gombra történő kattintással elfogadod a következő feltételeket:

1. Elmúltál 18 éves.
2. Semmilyen formában nem teszed lehetővé 18 évnél fiatalabb személynek a hozzáférést jelen oldal tartalmához.
3. A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban. (További információk)
4. Elfogadod az oldal felhasználási feltételeit és az adatkezelési tájékoztatót.
5. Nem tekinted meg vagy használod az oldalt olyan helyen, ahol ezzel a tevékenységgel törvényt, szabályozást, előírást, vagy helyi normát szegsz meg.
6. Az oldalt teljes mértékben saját felelősségedre látogatod.




Ez a weboldal és médiatartalmai kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük használjon szűrőprogramot!
Szűrőprogram letöltése és további információk itt!