mikor először kóstoltam a finom nedüt... késő este volt már... az üvegcsén egy agg "mágus"... csinos haloványsárga kehely... pici kortyocska...
pillanatok múlva mintha apró kis tündérkék cikáztak volna a véremben... ide-oda... fel-le... s ittam egy második kortyocskát is... hogy olyannak lássam a dolgokat, amilyennek szeretném... s nem tovább...
pillanatok múlva mintha apró kis tündérkék cikáztak volna a véremben... ide-oda... fel-le... s ittam egy második kortyocskát is... hogy olyannak lássam a dolgokat, amilyennek szeretném... s nem tovább...
no, látom krapulax kisegitett. szakszerűen.
igy már érthető azért?

Ismerem! csak a törköly nevevel nem kerültem meg kapcsolatba. 4-5 poharkatol mar nyittanank egy-ket topicot!!
(Ez egy válasz X üzenetére (2006. 12. 21. csütörtök 20:36), amit ide kattintva olvashatsz)
2006. 12. 21. csütörtök 20:36
Törölt felhasználó (60564)

Kipréselik a szőlőt, ami a présben marad, azt hívják törkölynek. Ezt belerakják egy nyitott hordóba, dobnak hozzá egy kis cukrot,lefedik, lenyomatják, megerjed, kifőzik, kb.55-fokosra.
Roppant egészséges élénkítő hatású energiaital!
Roppant egészséges élénkítő hatású energiaital!
Mi rejtőzik hát a sok szóbeszéd mögött? Gyönyörű látomások és kitágult tudat? Az abszintrészegség okozta állítólag Van Gogh-nál a sárga időszakot, Picasso megfestette az Abszintivót, és maga a Zöld Tündér név Oskar Wilde-től ered.
Sarga...sarga?
Sarga...sarga?
ezt nem egészen értem... illetve... tán mégis: 4-5 pohárka után becsiccsentenél? s a becsiccsentés közepette nyitnál új topikot? milyen cimmel?
Így, hogy borseprő, biztosan hallottad! Nálunk seprőpálinkát készítenek belőle: lepárolják az erjedt boralj alkoholját. És még annyit, hogy ez nem annyira finom, mint a magyarhoni testvére, "drozsdéj"-ként kérik a lebujok söntéseiben(ţuică de drojdie)... Şs a "monopolpţlinkţ"-val egyetemben a s
(Ez egy válasz Alina üzenetére (2006. 12. 21. csütörtök 20:41), amit ide kattintva olvashatsz)
2006. 12. 21. csütörtök 20:41

Ismerem! csak a törköly nevevel nem kerültem meg kapcsolatba. 4-5 poharkatol mar nyittanank egy-ket topicot!!
A "Şs a "monopolpţlinkţ"-val egyetemben a s" helyett ez értendő: s a monopolpálinkával egyetemben a sírásó-pálinkák sorát gazdagítja...
"Monopor"-atvett,"nepies"(????) kifejezes?
Ezt izesitettek lagzikra,pergelt zukorral,kömenymaggal! (Ez egy válasz X üzenetére (2006. 12. 21. csütörtök 20:46), amit ide kattintva olvashatsz)
2006. 12. 21. csütörtök 20:46
Ezt izesitettek lagzikra,pergelt zukorral,kömenymaggal! (Ez egy válasz X üzenetére (2006. 12. 21. csütörtök 20:46), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (7767)

Így, hogy borseprő, biztosan hallottad! Nálunk seprőpálinkát készítenek belőle: lepárolják az erjedt boralj alkoholját. És még annyit, hogy ez nem annyira finom, mint a magyarhoni testvére, "drozsdéj"-ként kérik a lebujok söntéseiben(ţuică de drojdie)... Şs a "monopolpţlinkţ"-val egyetemben a s
Az már egy átmenet a törköly és a konyak közt.
Simulékonyabb, nem olyan kaparós mint a törköly. (Ez egy válasz X üzenetére (2006. 12. 21. csütörtök 20:46), amit ide kattintva olvashatsz)
2006. 12. 21. csütörtök 20:46
Simulékonyabb, nem olyan kaparós mint a törköly. (Ez egy válasz X üzenetére (2006. 12. 21. csütörtök 20:46), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (7767)

Sima gabonapálinka volt, általában "sziruppal" bolondították meg, tették ihatóbbá a kocsmákban, mert azonkivül, hogy szédített, amolyan seízesebűze pájinka vala.
Az igényesebbek, tehetősek a "szeszt", amely 98 fokos is lehetett, nohát azt vegyítették vízzel, köménymaggal, pergelt cukorral, ezt szolgálták fel lakodalmakon, eljegyzéseken.... (Ez egy válasz Alina üzenetére (2006. 12. 21. csütörtök 20:51), amit ide kattintva olvashatsz)
2006. 12. 21. csütörtök 20:51
Az igényesebbek, tehetősek a "szeszt", amely 98 fokos is lehetett, nohát azt vegyítették vízzel, köménymaggal, pergelt cukorral, ezt szolgálták fel lakodalmakon, eljegyzéseken.... (Ez egy válasz Alina üzenetére (2006. 12. 21. csütörtök 20:51), amit ide kattintva olvashatsz)

"Monopor"-atvett,"nepies"(????) kifejezes?
Ezt izesitettek lagzikra,pergelt zukorral,kömenymaggal!
Ezt izesitettek lagzikra,pergelt zukorral,kömenymaggal!
Igen.
(Ez egy válasz X üzenetére (2006. 12. 21. csütörtök 20:51), amit ide kattintva olvashatsz)
2006. 12. 21. csütörtök 20:51
Törölt felhasználó (60564)

Az már egy átmenet a törköly és a konyak közt.
Simulékonyabb, nem olyan kaparós mint a törköly.
Simulékonyabb, nem olyan kaparós mint a törköly.
A fehernepek eltüntek! Huzzunk be hamar egy par kupica törkölyt,borsepröt...majd nyissunk gyorsan egy atmeneti topicot!
Megbocsajtjak,ha azt mondjuk be voltunk rugva!,,,mar volt ilyen!
Megbocsajtjak,ha azt mondjuk be voltunk rugva!,,,mar volt ilyen!
És mégis elfogyott két teljes üveg?!
Olyankor már engem is szoktak a háttérből irányítani! (Ez egy válasz MmePrune üzenetére (2006. 12. 21. csütörtök 20:35), amit ide kattintva olvashatsz)
2006. 12. 21. csütörtök 20:35

Olyankor már engem is szoktak a háttérből irányítani! (Ez egy válasz MmePrune üzenetére (2006. 12. 21. csütörtök 20:35), amit ide kattintva olvashatsz)

pille meg én már nem is vagyunk benne
csak a háttérből irányítunk

"Ady képzeletét persze nem a látvány, hanem a látványhoz kapcsolható, abból kibontható különös vízió ragadta meg. Az, hogy önmagát, lírai énjét sajátos beleérzéssel a platánfával azonosította.
"Akár ivott - írja - abszintot, akár nem, az bizonyos, hogy Ady sokszor találkozott vele, s tudhatta, hogy az abszintnak a franciában zöldessárga színe miatt még egy neve van: fée aux yeux verts, zöld szemű tündér, pontosan úgy, mint nálunk az erős vörösbornak bikavér a neve." Ilyen rátalálás nyomán a szerző jogosnak ítéli feltenni a kérdést és méltányosnak megadni az egyértelmű választ: "Vajjon A platán-fa álma-beli zöld szemű lány nem ez a zöld szemű tündér-e? De bizony az!" "
A platán-fa álma
A Nap húga, zöld szemű lány,
(Kit imádnak álom-vitézek)
Megszánt egy holdas éjjelen
És megígézett.
Két lábam elhűlt s szétbomolt
Gyökerekként a mélybe szállva
S itt állok a fehér mezőn,
Mint árva platán-fa.
Girhes, szomorú derekam
Szökkenve büszke lombot ontott,
Lombom a felhőket veri
S elhagytak a gondok.
Állok: várom a Nap húgát
Némán a nagy éji mezőben
S koronámról hull a levél
Zörgőn, búsan, rőten.
"Akár ivott - írja - abszintot, akár nem, az bizonyos, hogy Ady sokszor találkozott vele, s tudhatta, hogy az abszintnak a franciában zöldessárga színe miatt még egy neve van: fée aux yeux verts, zöld szemű tündér, pontosan úgy, mint nálunk az erős vörösbornak bikavér a neve." Ilyen rátalálás nyomán a szerző jogosnak ítéli feltenni a kérdést és méltányosnak megadni az egyértelmű választ: "Vajjon A platán-fa álma-beli zöld szemű lány nem ez a zöld szemű tündér-e? De bizony az!" "
A platán-fa álma
A Nap húga, zöld szemű lány,
(Kit imádnak álom-vitézek)
Megszánt egy holdas éjjelen
És megígézett.
Két lábam elhűlt s szétbomolt
Gyökerekként a mélybe szállva
S itt állok a fehér mezőn,
Mint árva platán-fa.
Girhes, szomorú derekam
Szökkenve büszke lombot ontott,
Lombom a felhőket veri
S elhagytak a gondok.
Állok: várom a Nap húgát
Némán a nagy éji mezőben
S koronámról hull a levél
Zörgőn, búsan, rőten.
nyissunk egy pájinka topikot :) lehet, lakottabb lenne, mint a nappali

Hát engem most nem az abszint húz! Jóccakát! :)
Pontgyüjtögyanusvalaszom:
(behuzom a nyakam,man felek mindentöl)

(behuzom a nyakam,man felek mindentöl)
no, kibújt a szeg a zsákból! szóval a pontok miatt vagy itt (te is)! tudtam én!

hatszaz man van biztos !
szép éjszakát katicika, tündér vigyázza álmod