italozó a zöld tündérhez
(Ez egy válasz X üzenetére (2006. 12. 21. csütörtök 21:28), amit ide kattintva olvashatsz)
2006. 12. 21. csütörtök 21:28
Törölt felhasználó (60564)
És mi legyen a neve virtuális kocsmánknak? Mert azért engem se hagyjatok ki! Vannak referenciáim...
Én szívesen betakarnám...
(Ez egy válasz Alina üzenetére (2006. 12. 21. csütörtök 21:27), amit ide kattintva olvashatsz)
2006. 12. 21. csütörtök 21:27
No aludjatok jol!

Es be kell takarozni! Az ünnepek alatt kellemetlen beteg lenni!
Ps. Prune! holnap "szoritok"! Legy laza es ne felj..
Sok sikert!

Sok sikert!
köszönöm:):):):)
igyekszem majd, és este beszámolok...hogyan varázsoltam el a tanárnőt elmém határtalan távlataiból előásott tudásommal
(Ez egy válasz Alina üzenetére (2006. 12. 21. csütörtök 21:27), amit ide kattintva olvashatsz)
2006. 12. 21. csütörtök 21:27
igyekszem majd, és este beszámolok...hogyan varázsoltam el a tanárnőt elmém határtalan távlataiból előásott tudásommal
No aludjatok jol!

Sok sikert!

Sok sikert!
És mi legyen a neve virtuális kocsmánknak? Mert azért engem se hagyjatok ki! Vannak referenciáim...
No aludjatok jol!

Sok sikert!

Sok sikert!
oh, hát azzal nem leszel több! csak élményekkel leszel gazdagabb. milyen élményekkel is? nézhetel videot. sokat. szexeset. meg nyithatol pájinkás topikot is.
hát nem isteni?
nekem 2700... ki nyitja meg hamarább a pájinkás topikot?
viájpi tag már én is voltam. kétszer is. elég kellemetlenül éreztem magam - az egyik helyen. nem szeretek "kiemelt" lenni.
hát nem isteni?nekem 2700... ki nyitja meg hamarább a pájinkás topikot?
viájpi tag már én is voltam. kétszer is. elég kellemetlenül éreztem magam - az egyik helyen. nem szeretek "kiemelt" lenni.
Megneztem: 1007 !!! Jo mi?
Mi lesz ha összeszedek szazezret?
Mi lesz jobb? Több? Szebb? akko nem tiltanak le ha beindulok,masok altal nem latott okok miatt?
szebb leszek,szexisebb?....fiatalabb?
Ah..a fenebe...inkabb mashol vagyok viajpi.
Mi lesz jobb? Több? Szebb? akko nem tiltanak le ha beindulok,masok altal nem latott okok miatt?
szebb leszek,szexisebb?....fiatalabb?
Ah..a fenebe...inkabb mashol vagyok viajpi.
csak?
(s most mélyen szégyellem el magam)
(s most mélyen szégyellem el magam)
szép éjszakát katicika, tündér vigyázza álmod
hatszaz man van biztos !
no, kibújt a szeg a zsákból! szóval a pontok miatt vagy itt (te is)! tudtam én!
Pontgyüjtögyanusvalaszom:
(behuzom a nyakam,man felek mindentöl)
(behuzom a nyakam,man felek mindentöl)

Hát engem most nem az abszint húz! Jóccakát! :)
nyissunk egy pájinka topikot :) lehet, lakottabb lenne, mint a nappali
"Ady képzeletét persze nem a látvány, hanem a látványhoz kapcsolható, abból kibontható különös vízió ragadta meg. Az, hogy önmagát, lírai énjét sajátos beleérzéssel a platánfával azonosította.
"Akár ivott - írja - abszintot, akár nem, az bizonyos, hogy Ady sokszor találkozott vele, s tudhatta, hogy az abszintnak a franciában zöldessárga színe miatt még egy neve van: fée aux yeux verts, zöld szemű tündér, pontosan úgy, mint nálunk az erős vörösbornak bikavér a neve." Ilyen rátalálás nyomán a szerző jogosnak ítéli feltenni a kérdést és méltányosnak megadni az egyértelmű választ: "Vajjon A platán-fa álma-beli zöld szemű lány nem ez a zöld szemű tündér-e? De bizony az!" "
A platán-fa álma
A Nap húga, zöld szemű lány,
(Kit imádnak álom-vitézek)
Megszánt egy holdas éjjelen
És megígézett.
Két lábam elhűlt s szétbomolt
Gyökerekként a mélybe szállva
S itt állok a fehér mezőn,
Mint árva platán-fa.
Girhes, szomorú derekam
Szökkenve büszke lombot ontott,
Lombom a felhőket veri
S elhagytak a gondok.
Állok: várom a Nap húgát
Némán a nagy éji mezőben
S koronámról hull a levél
Zörgőn, búsan, rőten.
"Akár ivott - írja - abszintot, akár nem, az bizonyos, hogy Ady sokszor találkozott vele, s tudhatta, hogy az abszintnak a franciában zöldessárga színe miatt még egy neve van: fée aux yeux verts, zöld szemű tündér, pontosan úgy, mint nálunk az erős vörösbornak bikavér a neve." Ilyen rátalálás nyomán a szerző jogosnak ítéli feltenni a kérdést és méltányosnak megadni az egyértelmű választ: "Vajjon A platán-fa álma-beli zöld szemű lány nem ez a zöld szemű tündér-e? De bizony az!" "
A platán-fa álma
A Nap húga, zöld szemű lány,
(Kit imádnak álom-vitézek)
Megszánt egy holdas éjjelen
És megígézett.
Két lábam elhűlt s szétbomolt
Gyökerekként a mélybe szállva
S itt állok a fehér mezőn,
Mint árva platán-fa.
Girhes, szomorú derekam
Szökkenve büszke lombot ontott,
Lombom a felhőket veri
S elhagytak a gondok.
Állok: várom a Nap húgát
Némán a nagy éji mezőben
S koronámról hull a levél
Zörgőn, búsan, rőten.
És mégis elfogyott két teljes üveg?!
Olyankor már engem is szoktak a háttérből irányítani! (Ez egy válasz MmePrune üzenetére (2006. 12. 21. csütörtök 20:35), amit ide kattintva olvashatsz)
2006. 12. 21. csütörtök 20:35
Olyankor már engem is szoktak a háttérből irányítani! (Ez egy válasz MmePrune üzenetére (2006. 12. 21. csütörtök 20:35), amit ide kattintva olvashatsz)
pille meg én már nem is vagyunk benne
csak a háttérből irányítunk
csak a háttérből irányítunk
A fehernepek eltüntek! Huzzunk be hamar egy par kupica törkölyt,borsepröt...majd nyissunk gyorsan egy atmeneti topicot!
Megbocsajtjak,ha azt mondjuk be voltunk rugva!,,,mar volt ilyen!
Megbocsajtjak,ha azt mondjuk be voltunk rugva!,,,mar volt ilyen!
Igen.
(Ez egy válasz X üzenetére (2006. 12. 21. csütörtök 20:51), amit ide kattintva olvashatsz)
2006. 12. 21. csütörtök 20:51
Törölt felhasználó (60564)
Az már egy átmenet a törköly és a konyak közt.
Simulékonyabb, nem olyan kaparós mint a törköly.
Simulékonyabb, nem olyan kaparós mint a törköly.
Sima gabonapálinka volt, általában "sziruppal" bolondították meg, tették ihatóbbá a kocsmákban, mert azonkivül, hogy szédített, amolyan seízesebűze pájinka vala.
Az igényesebbek, tehetősek a "szeszt", amely 98 fokos is lehetett, nohát azt vegyítették vízzel, köménymaggal, pergelt cukorral, ezt szolgálták fel lakodalmakon, eljegyzéseken.... (Ez egy válasz Alina üzenetére (2006. 12. 21. csütörtök 20:51), amit ide kattintva olvashatsz)
2006. 12. 21. csütörtök 20:51
Az igényesebbek, tehetősek a "szeszt", amely 98 fokos is lehetett, nohát azt vegyítették vízzel, köménymaggal, pergelt cukorral, ezt szolgálták fel lakodalmakon, eljegyzéseken.... (Ez egy válasz Alina üzenetére (2006. 12. 21. csütörtök 20:51), amit ide kattintva olvashatsz)
"Monopor"-atvett,"nepies"(????) kifejezes?
Ezt izesitettek lagzikra,pergelt zukorral,kömenymaggal!
Ezt izesitettek lagzikra,pergelt zukorral,kömenymaggal!

Gennyzsakszem

zsani1979