A hazassag egy gazdasagi, jogi kozosseg, mig a poligamia/monogamia egy fajfenntartasi oszton. A kettonk vajmi keves koze van egymashoz. Miert kellene torvenyesiteni, a valaki nem tudja a gatyajaban tartani a farkat? Ha valaki sakkozni szeret, akkor torvenyt kell alkotni arra, hogy sakkozhassanak? A szex ezen formaja egy jatek. Hagyjuk ki belole a torvenyeket es jogszabalyokat.
Igen ebben igazad van, de..... És itt egy újjabb emberi gyarlóság mellyett úgy hívnak féltékenység. Ami nem más mint a kapcsolatban a féltékenykedő érzelmi bizalmatlansága és a birtoklási vágy egyvelege. Ha én megbízom a partneremben és tudom, hogy engem szeret és tudom én őt szeretem akkor nincs féltékenység. Viszont sokan nem biztosak a kapcsolatukban és így értelmetlen másik felet/feleket beengedni. Ez csak úgy működik, ha mindenki teljesen magabiztos és bízik a másikban. Nállunk sincs féltékenység és remekül működik ez a fajta nyitott kapcsolat.
(Ez egy válasz Nyúlmedve üzenetére (2019. 08. 22. csütörtök 07:20), amit ide kattintva olvashatsz)
2019. 08. 22. csütörtök 07:20

Már miért is ne lehetne legális? Sőt, kell a több férjűség, és aztán jöhetnek a kommunák, aztán vissza az ősközösségi társadalomhoz.
A viccelődésen felül. Az emberek tényleg nem monogámok, de nem hiszem azt, hogy ennek a tulajdonságnak kvázi a törvényben elismerésére a többnejűség lenne a megoldás.
Nagyon sok párkapcsolat kiválóan működik kétfős, monogám felállásban.
Ha viszont valami újra, másra vágyik egy (házas)pár, akkor ahhoz elég rövidebb-hosszabb időre bevonniuk harmadikat, negyediket, de ehhez nem kell hivatalossá tett eskü, avagy "szerződés". Nem véletlenül népszerűek a nyitott házasságok. Mindenki megélheti a vágyait, és/vagy partnere tudtával ám egyedül kalandozva élvezi a testiséget, aztán majd hazatérve odabújik partneréhez, mert mégiscsak ő a párja, és/vagy eleve kettecskén, néha-néha fűszerként másokat beengednek ágyukba.
A viccelődésen felül. Az emberek tényleg nem monogámok, de nem hiszem azt, hogy ennek a tulajdonságnak kvázi a törvényben elismerésére a többnejűség lenne a megoldás.
Ha viszont valami újra, másra vágyik egy (házas)pár, akkor ahhoz elég rövidebb-hosszabb időre bevonniuk harmadikat, negyediket, de ehhez nem kell hivatalossá tett eskü, avagy "szerződés". Nem véletlenül népszerűek a nyitott házasságok. Mindenki megélheti a vágyait, és/vagy partnere tudtával ám egyedül kalandozva élvezi a testiséget, aztán majd hazatérve odabújik partneréhez, mert mégiscsak ő a párja, és/vagy eleve kettecskén, néha-néha fűszerként másokat beengednek ágyukba.
Már miért is ne lehetne legális? Sőt, kell a több férjűség, és aztán jöhetnek a kommunák, aztán vissza az ősközösségi társadalomhoz.
Nem feltétlen a nők jelentik az akadályt. Mint a legtöbb dologhoz ehhez is két ember kell. Az, hogy a nők kezdeményezik az pedig leginkább azért van (szerintem) mert ők bátrabbak. A pasik szeretnek belekényelmesedni egy kapcsolatba. Másfelől meg az ember mint olyan nem monogám kapcsolatra teremtett, ezért is nehéz elfogadni és megélni a házasságot. Mindíg ott lesz bennünk (mind két nemben) a kiváncsiság, birtoklási vágy, vadász ösztön.
(Ez egy válasz egysportospasi üzenetére (2019. 08. 22. csütörtök 00:54), amit ide kattintva olvashatsz)
2019. 08. 22. csütörtök 00:54

Én úgy látom hogy ennek nagy akadályát jelentik a nők, mert többségében nem tudják elfogadni hogy osztozniuk kell egy másik nővel egy férfin. Úgy tudom a házasságok több mint 60%-a válással végződik és nagyrészt a nők kezdeményezik. Inkább keresnek új partnert, vagy élnek egyedül.
Én úgy látom hogy ennek nagy akadályát jelentik a nők, mert többségében nem tudják elfogadni hogy osztozniuk kell egy másik nővel egy férfin. Úgy tudom a házasságok több mint 60%-a válással végződik és nagyrészt a nők kezdeményezik. Inkább keresnek új partnert, vagy élnek egyedül.
(Ez egy válasz X üzenetére (2019. 08. 21. szerda 23:23), amit ide kattintva olvashatsz)
2019. 08. 21. szerda 23:23
Törölt felhasználó (875788)

A házasság egyedüli megmentője az egyre gyakoribb és az őszinteségen alapuló nyitott házasság lesz! /Már van 4 és jól működik a közvetlen környezetemben!/
A házasság egyedüli megmentője az egyre gyakoribb és az őszinteségen alapuló nyitott házasság lesz! /Már van 4 és jól működik a közvetlen környezetemben!/
en inkabb a tobb ferjusegre szavaznek
Azt a felállást egészen máshogy hívják
(Ez egy válasz egysportospasi üzenetére (2019. 03. 08. péntek 16:00), amit ide kattintva olvashatsz)
2019. 03. 08. péntek 16:00

Én el tudnám képzelni ha nem lenne a nők között harc, viszont ez nehezen megvalósíthatónak tűnik. Olyan inkább működött hogy több feleség, mindenki másé és nem tudtak egymásról.

Én el tudnám képzelni ha nem lenne a nők között harc, viszont ez nehezen megvalósíthatónak tűnik. Olyan inkább működött hogy több feleség, mindenki másé és nem tudtak egymásról.

Köszi

Van még egy-két árnyalat, de nem politizálok...
Inkább boldog Nőnapot kívánok minden hölgynek! (Ez egy válasz X üzenetére (2019. 03. 07. csütörtök 18:22), amit ide kattintva olvashatsz)
2019. 03. 07. csütörtök 18:22

Inkább boldog Nőnapot kívánok minden hölgynek! (Ez egy válasz X üzenetére (2019. 03. 07. csütörtök 18:22), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (4003272)

A kettő közt nincs semmi? Túl egyszerű

Én nem mondom, hogy több csajjal nem rossz. Viszont én úgy tudok gondolkodni az ügyben ahogy szocializálódtam, tehát a jelenlegi szorozva X-el. Előbb utóbb, de inkább előbb katasztrófa lenne. Mármint nekem. Egy halom zsé, konkurencia harc, hiszti a köbön stb. Szóval elég otthon egy. Inkább legyen nyitottság, fogadunk vendégeket és szívesen eleget teszünk néhány kedves meghívásnak.
Sziasztok!
A 70 es évek végén összejöttem egy 25 ös csajszival jól kerestünk mind ketten ,kivettünk egy albérletet majd 1-2 hó múlva oda költözött a 22 éves húga mi utána következett az az életem legszebb része volt , minden tabu, egyéb gondok nélkül 3 évig tartott. A jó kapcsolat még 40 év távlatában is megmaradt ,szülinap névnap karácsony stb mai napig fel hívjuk egymást.......
A 70 es évek végén összejöttem egy 25 ös csajszival jól kerestünk mind ketten ,kivettünk egy albérletet majd 1-2 hó múlva oda költözött a 22 éves húga mi utána következett az az életem legszebb része volt , minden tabu, egyéb gondok nélkül 3 évig tartott. A jó kapcsolat még 40 év távlatában is megmaradt ,szülinap névnap karácsony stb mai napig fel hívjuk egymást.......
A kettő közt nincs semmi? Túl egyszerű

A témára nincs jó válasz. Ha támogatom libsi vagyok, ha nem akkor prűd...
(Ez egy válasz X üzenetére (2019. 03. 07. csütörtök 17:27), amit ide kattintva olvashatsz)
2019. 03. 07. csütörtök 17:27

Csillogó szemekkel?
(csillogó kávébabszemekkel
)
Jól eltértünk a témától

Jól eltértünk a témától

Csillogó szemekkel?
(csillogó kávébabszemekkel
)
Jól eltértünk a témától

Jól eltértünk a témától

Ohh, köszönöm! Idén nem csak a karácsony miatt várom az év végét.
(Ez egy válasz X üzenetére (2019. 03. 07. csütörtök 16:51), amit ide kattintva olvashatsz)
2019. 03. 07. csütörtök 16:51

Nyomós érvelés
Kapsz egy virtuális piros pontot a virtuális piros pont gyűjtő füzetedbe
Év végén beválthatod valami szuper akció keretében

Nyomós érvelés
Kapsz egy virtuális piros pontot a virtuális piros pont gyűjtő füzetedbe
Év végén beválthatod valami szuper akció keretében

Ahol ugyanazon térben és időben egynél több nő van fizikailag jelen, ott folyamatosan benne van a levegőben a hajtépés.
Amíg egy nővel jól bánnak, addig sosem fáj a feje. Ha mégis, akkor tényleg fáj, amire a legjobb gyógyszer egy kis gyengédség.
(Ez egy válasz X üzenetére (2019. 03. 07. csütörtök 16:30), amit ide kattintva olvashatsz)
2019. 03. 07. csütörtök 16:30
Amíg egy nővel jól bánnak, addig sosem fáj a feje. Ha mégis, akkor tényleg fáj, amire a legjobb gyógyszer egy kis gyengédség.

Na tessék...tudtam,hogy előbb utóbb hajtépéssé fajulna a dolog
Viszont jó eséllyel mindig volna olyan,akinek nem fáj a feje

Na tessék...tudtam,hogy előbb utóbb hajtépéssé fajulna a dolog
Viszont jó eséllyel mindig volna olyan,akinek nem fáj a feje