Kinek mennyire számít a pénz a párkapcsolatban?
Mennyi kell ahhoz, hogy megéljünk?
Ha kevés, akkor az milyen buktatókhoz, vitákhoz vezet, vezethet?
Nők, hogy állnak hozzá?
Férfiak, hogy állnak hozzá?
Egy nő tud e egy olyan férfit szeretni, elfogadni, akinek nincsenek milliói, de eléldegél és fordítva, egy férfi tud e nőt úgy szeretni, hogy nem keres annyit mint ő, vagy ha többet keres, akkor miként tudja elfogadni, hogy a párja többet visz haza?
Mennyi kell ahhoz, hogy megéljünk?
Ha kevés, akkor az milyen buktatókhoz, vitákhoz vezet, vezethet?
Nők, hogy állnak hozzá?
Férfiak, hogy állnak hozzá?
Egy nő tud e egy olyan férfit szeretni, elfogadni, akinek nincsenek milliói, de eléldegél és fordítva, egy férfi tud e nőt úgy szeretni, hogy nem keres annyit mint ő, vagy ha többet keres, akkor miként tudja elfogadni, hogy a párja többet visz haza?
Ha a szegénység bekopog az ajton,a szerelem kiszáll az ablakon.
Kemény szavak,de igaz!
(Ez egy válasz Zsuzsa üzenetére (2011. 06. 10. péntek 19:06), amit ide kattintva olvashatsz)
Nálunk soha nem volt téma a pénz, mármint mind a ketten dolgozunk, a bevásárlást egyszer én, egyszer a párom fizeti, az étteremben szintúgy, nagyobb kiadásokat mindig felezünk (műszaki dolgok például), nyaralást szintén, ha összeházasodunk, akkor meg amúgy is közös kasszát nyitunk, amellett, hogy mindenkinek meglesz a saját fizetése
Az azért már biztos, hogy egy férfit nagyon is tud bántani, ha egy nő többet keres, mint ő és ez hosszú távon biztos nem tesz jót a kapcsolatnak....
Az azért már biztos, hogy egy férfit nagyon is tud bántani, ha egy nő többet keres, mint ő és ez hosszú távon biztos nem tesz jót a kapcsolatnak....
Jó téma, bár inkább a nappaliba való.
Csak a saját példánkat tudom elmondani, de ez "hepiend"
Egy időben a párom többet keresett, flusztrált is egy kicsit legbelül, de nem volt gond, jól megéltünk. Most lakáshitel, mocskosnagy fekália, de a kapcsolatunkat nagyon megerősítette a sok gond.
Csak a saját példánkat tudom elmondani, de ez "hepiend"
Egy időben a párom többet keresett, flusztrált is egy kicsit legbelül, de nem volt gond, jól megéltünk. Most lakáshitel, mocskosnagy fekália, de a kapcsolatunkat nagyon megerősítette a sok gond.
Sziasztok!
A helyzet az,h sose álltunk túl jól anyagilag..az utóbbi időben tényleg mélyponton vagyunk.De ezért soha nem csaltam meg a páromat,pedig volt egy pár pasi,akinél állt a pénz.Szerintem elfogadható ok inkább,ha kihül egy kapcsolat,minthogy nincs pénz.A furcsa az,hogy a gazdag pasik nője elnézi h megcsalják,mert nem adja oda a jólétet,az autót,a lakást..nekem is csapta a szelet olyan pasi aki menő vállalkozó volt.A nőjének nem az számitott,h a pasija minden hétvégén bulizni csajozni jár nélküle,hanem amikor megtudta h csóró csajjal kezdett...rögtön vérszemet kapott és cirkuszolt,nehogy már másnak is jusson egy vacsi vagy egy ital
Na ez a durva..De mostanság szerintem ritka az igazi szerelem.Az érdek nélküli.Olyat is ismertem aki csak azért volt a bnőjével,mert a papa gazdag volt.Persze a srácnak is volt pénze,de nem igaz szerelem volt...mertha az lett vna nem kezelgette vna a kiscsaj anyját is
Hát ennyi...egy tuti.Ma már a pasik is olyan anyagiasak mint a nők.
A helyzet az,h sose álltunk túl jól anyagilag..az utóbbi időben tényleg mélyponton vagyunk.De ezért soha nem csaltam meg a páromat,pedig volt egy pár pasi,akinél állt a pénz.Szerintem elfogadható ok inkább,ha kihül egy kapcsolat,minthogy nincs pénz.A furcsa az,hogy a gazdag pasik nője elnézi h megcsalják,mert nem adja oda a jólétet,az autót,a lakást..nekem is csapta a szelet olyan pasi aki menő vállalkozó volt.A nőjének nem az számitott,h a pasija minden hétvégén bulizni csajozni jár nélküle,hanem amikor megtudta h csóró csajjal kezdett...rögtön vérszemet kapott és cirkuszolt,nehogy már másnak is jusson egy vacsi vagy egy ital

Na ez a durva..De mostanság szerintem ritka az igazi szerelem.Az érdek nélküli.Olyat is ismertem aki csak azért volt a bnőjével,mert a papa gazdag volt.Persze a srácnak is volt pénze,de nem igaz szerelem volt...mertha az lett vna nem kezelgette vna a kiscsaj anyját is

Zsuzsa hozzászólásához csak annyit,hogy ha a pénz nélkül kiszáll a szerelem az ablakon,az sose volt szerelem.Nem hiszem,hogy a pénznek kell összetartani a szerelmet.Inkább a szerelemnek kell összetartani,a pénznek ehhez semmi köze.
Egyébként is jólétben könnyű összetartani,(főleg ha ezért bármelyik fél elnéz minden félrelépést is)a szerelmet a mocskosnagy fekáliában való összetartozás mutatja.Akinél a pénz hozza vagy tartja össze a szerelmet az nem is szerelmes!!!!!
Erről csak annyit,hogy ha napi megélhetési problémáid vannak a házat a bank viszi a fejed felöl akkor egyre ingerültebbek vagytok többet vitáztok és ez előbb utóbb a szerelem rovására fog menni.Ebben nincs semmi érdek!
A penznek mindenhol van szerepe manapsag. Ahogy mondani szokas a penz nem boldogit de a hianya boldogtalanna tesz. Befolyasolja a jovot minden teren hacsak nem a tarsadalomtol eltero modon elokrol beszelunk mint pl zart vallasi kozosegek.
Tekintsuk a hazassagnal mert szamomra akik elettarsi vagy mas olyan kapcsolatban elnek, amibol egyszeru kihatralni, azok eleve nem gondoljak komolyan a dolgot igy eleve hendikeppel indulnak a tarsas jovo fele
Hazassagban elok eseten, ahova en is tartozom, legjobb megoldasnak a kozos kasszat tartom, mindket fel hozzaferesevel, amibol kifizetesre kerul a rezsi a napi megelhetes megvasarlasra kerul minden ami szukseges, es a hovegi maradekot megbeszeljuk mire szandekozzuk elverni/megsporolni szukosebb idokre. Hiszen ki tudja megmondani ki mennyi energiat hasznalt vagy mennyit evett?
Tekintsuk a hazassagnal mert szamomra akik elettarsi vagy mas olyan kapcsolatban elnek, amibol egyszeru kihatralni, azok eleve nem gondoljak komolyan a dolgot igy eleve hendikeppel indulnak a tarsas jovo fele
Hazassagban elok eseten, ahova en is tartozom, legjobb megoldasnak a kozos kasszat tartom, mindket fel hozzaferesevel, amibol kifizetesre kerul a rezsi a napi megelhetes megvasarlasra kerul minden ami szukseges, es a hovegi maradekot megbeszeljuk mire szandekozzuk elverni/megsporolni szukosebb idokre. Hiszen ki tudja megmondani ki mennyi energiat hasznalt vagy mennyit evett?
Olyanról még nem hallottál,hogy jóban-rosszban,gazdagságban-szegénységben,betegségben-eg
Kedves Burkus!arról még nem hallottál,hogy egészségben-betegségben,jóban-rosszban,szegénységben-gaz- dagságban is összetartani?A kalakult vitákat lehet és tudni kell kezelni,főleg ha él a szerelem!!!!!
A probélmák megoldásában mutatkozik meg igazán a szerelem!
Azért kiváncsi lennék,hogy egy anyagi problémával küszködő,hogyan oldja meg a tárkeresést...gyalog indul utnak mindkettő,és középen találkoznak,majd leülnek egy fa alá beszélgetni,egyebeket csinálniDe a férfinak a gondoktol nincs kedve egyebekhez....A nagy beszélgetésben megéheznek.Elindulnak bogyokat szedni,gyökereket ásni..Aztán a legközelebbi randevu ujra ott.))))
Nem tudom mi köze a pénznek a tárkereséshez. Régen nem volt internet, telefon, tv sem. Mégis megtalálták egymást és azóta is élnek boldogan
Teljesen igazad van! Rohadt dolog pénz nélkül v. kevés pénzel vergődni, pedig ebben az országban igencsak sok ember van akiket a pénztelenség tesz boldogtalanná! Mert hiába a legnagyobb szerelem is, ha a gyerekeidnek nem tudod megvenni a legalapvetőbb dolgokat! És ez sajnos már azokra is vonatkozik akik nem kerülik a munkát!
(Ez egy válasz Zsuzsa üzenetére (2011. 06. 12. vasárnap 21:11), amit ide kattintva olvashatsz)
2011. 06. 12. vasárnap 21:11

Azért kiváncsi lennék,hogy egy anyagi problémával küszködő,hogyan oldja meg a tárkeresést...gyalog indul utnak mindkettő,és középen találkoznak,majd leülnek egy fa alá beszélgetni,egyebeket csinálniDe a férfinak a gondoktol nincs kedve egyebekhez....A nagy beszélgetésben megéheznek.Elindulnak bogyokat szedni,gyökereket ásni..Aztán a legközelebbi randevu ujra ott.))))
Szerintem 2 dolog van ebben. Amin tudsz változtatni, azon változtass, amin pedig nem törődj bele és ne őrlődj rajta.
Régen minden más volt, kisebb igényekkel rendelkeztek az emberek, és a szórakozóhelyek vezetői nem akartak egyik napról a másikra meggazdagodni! A bérből és fizetésből élő emberek is megtehették, hogy elmennek szórakozni, anélkül hogy azt kéne érezniük, hogy erre keresnek!
(Ez egy válasz X üzenetére (2011. 06. 12. vasárnap 21:23), amit ide kattintva olvashatsz)
2011. 06. 12. vasárnap 21:23
Törölt felhasználó (807344)

Nem tudom mi köze a pénznek a tárkereséshez. Régen nem volt internet, telefon, tv sem. Mégis megtalálták egymást és azóta is élnek boldogan
Ugyan úgy el lehet menni ma is szórakozni, persze nem az extra vagáns helyekre. S persze nem kell rongyra inni magad a legdrágább helyen. El lehet menni egy kávézóba vagy meginni egy kólát és máris lehet ismerkedni.
Ahogy az öregek mondták,éhes hassal,lankadt fasszal,baszni nem lehet.