Ha ki akarsz ábrándulni az oroszlánból, keresd föl a barlangjában.
"Egy idős bácsitól a századik születésnapján megkérdezték:
"Hogy lehet az, hogy te mindig boldog vagy?"
Az öreg azt válaszolta:
"Minden reggel, amikor fölébredek, választhatok:
Boldog legyek ma, vagy boldogtalan?
...és én a boldogságot választom..."
"Hogy lehet az, hogy te mindig boldog vagy?"
Az öreg azt válaszolta:
"Minden reggel, amikor fölébredek, választhatok:
Boldog legyek ma, vagy boldogtalan?
...és én a boldogságot választom..."

Sokan csak azért beszélnek, mert azt hiszik, a hanggal könnyebb bánni mint a csenddel.
A férfit Flemingnek hívták, szegény skót farmer volt.
Egy napon, miközben valami megélhetést próbált szerezni a családjának,
segélykiáltást hallott egy közeli mocsárból. Eldobta a szerszámait és
odaszaladt a láphoz.
Egy rémült fiút talált ott, derékig elmerülve a fekete iszapban, aki
kiáltozva próbálta kiszabadítani magát.
Fleming farmer megmentette a fiút a hosszú, borzalmas haláltól.
Másnap egy díszes hintó gördült a skót szegényes portájára.
Egy elegáns nemes ember szállt ki belőle és a megmentett fiú apjaként
mutatkozott be.
-Szeretném megfizetni neked - mondta, - hogy megmentetted a fiam életét.
- Nem fogadhatok el fizetséget azért, amit tettem - válaszolta a skót
farmer és egy legyintéssel elutasította az ajánlatot. Ekkor a farmer
saját fia jelent meg a család viskójának ajtajában.
- Ez a te fiad? - kérdezte a nemesember. - Igen - válaszolta büszkén a farmer.
- Akkor egyezzünk meg. Hadd biztosítsam neki azt az oktatást, amit az
én fiam fog kapni. Ha a gyerek olyan, mint az apja, akkor bizonyosan
olyan ember lesz belőle, akire mind a ketten büszkék leszünk.
IGY IS LETT!
Fleming fia a legjobb iskolákba járt és mikor eljött az ideje,
diplomát szerzett a St. Mary's kórház orvosi karán Londonban,
majd nemsokára az egész világ megismerte a nevét: ő volt a kíváló Sir
Alexander Fleming,
a penicillin feltalálója.
Évekkel később, ugyanannak a nemesembernek a fia, aki megmenekült a
mocsárból, tüdőgyulladást kapott.
És ekkor mi mentette meg az életét?
A penicillin!
Hogy hívták a nemesembert?
Lord Randolph Churchill.
És a fiát?
Sir Winston Churchill.
Egyszer valaki azt mondta: kölcsönkenyér visszajár!
Dolgozz hát úgy, mintha nem lenne szükséged pénzre.
Szeress úgy, mintha sohasem bántottak volna meg.
Táncolj úgy, mintha senki sem nézné.
Énekelj úgy, mintha senki sem hallgatná.
Élj úgy, mintha a földi paradicsomban volnál.
Egy napon, miközben valami megélhetést próbált szerezni a családjának,
segélykiáltást hallott egy közeli mocsárból. Eldobta a szerszámait és
odaszaladt a láphoz.
Egy rémült fiút talált ott, derékig elmerülve a fekete iszapban, aki
kiáltozva próbálta kiszabadítani magát.
Fleming farmer megmentette a fiút a hosszú, borzalmas haláltól.
Másnap egy díszes hintó gördült a skót szegényes portájára.
Egy elegáns nemes ember szállt ki belőle és a megmentett fiú apjaként
mutatkozott be.
-Szeretném megfizetni neked - mondta, - hogy megmentetted a fiam életét.
- Nem fogadhatok el fizetséget azért, amit tettem - válaszolta a skót
farmer és egy legyintéssel elutasította az ajánlatot. Ekkor a farmer
saját fia jelent meg a család viskójának ajtajában.
- Ez a te fiad? - kérdezte a nemesember. - Igen - válaszolta büszkén a farmer.
- Akkor egyezzünk meg. Hadd biztosítsam neki azt az oktatást, amit az
én fiam fog kapni. Ha a gyerek olyan, mint az apja, akkor bizonyosan
olyan ember lesz belőle, akire mind a ketten büszkék leszünk.
IGY IS LETT!
Fleming fia a legjobb iskolákba járt és mikor eljött az ideje,
diplomát szerzett a St. Mary's kórház orvosi karán Londonban,
majd nemsokára az egész világ megismerte a nevét: ő volt a kíváló Sir
Alexander Fleming,
a penicillin feltalálója.
Évekkel később, ugyanannak a nemesembernek a fia, aki megmenekült a
mocsárból, tüdőgyulladást kapott.
És ekkor mi mentette meg az életét?
A penicillin!
Hogy hívták a nemesembert?
Lord Randolph Churchill.
És a fiát?
Sir Winston Churchill.
Egyszer valaki azt mondta: kölcsönkenyér visszajár!
Dolgozz hát úgy, mintha nem lenne szükséged pénzre.
Szeress úgy, mintha sohasem bántottak volna meg.
Táncolj úgy, mintha senki sem nézné.
Énekelj úgy, mintha senki sem hallgatná.
Élj úgy, mintha a földi paradicsomban volnál.
ANCSEL ÉVA:
"Ha ablakunkon kihajolva várjuk emberünket, akkor kicsikét mégiscsak kicselezzük az időt, mert egy pillanattal előbb vehetjük észre. Hát még, ha az utca sarkán lessük, hogy jön-e már. De meddig mehetünk elébe egy életen át?"
"Ha nincs olyan kicsiny dolog két ember kapcsolatában, aminek ne lenne jelentősége, ha az is fontos, hogy a másiknak nem kellett-e sokáig várnia a villamosra, és az új cipőjét már megszokta-e - akkor az a kapcsolat fontos és erős. Azt hiszem, az emberi kapcsolatokban csak az egészen kis dolgok fontosak, hogy el ne felejtsük, melyik a másik ember kedvenc párnája, melyikkel szeret aludni, akkor is, ha az az elnyűttebb, öregebbik párna."
"A zenekari próbán a karmester leintheti a zenészeket, akár a taktus közepén, és újrakezdhetik tizedszer is a második tételt. Az életben semmit sem lehet előlről kezdeni - itt minden végleges, és a próbálkozásokért is felelni kell. Arról nem beszélve, hogy partitúra sincsen."
"Ami halálosan fontos az életünkben, az ugyanúgy nem fokozható, miként a halál sem."
"A szelídség: ellenállás. Nem csoda, hogy sokszor fölháborító."
"Kiutak vannak, de csak kifelé vezetnek. Ki mondja meg, hogy a küszöbön túl mi van?"
"Az ember lehet szabadabb, s még legszabadabb is. Csak az az alapfok, az mért elérhetetlen?"
"Ha valaki alacsony, azon nincs mit nevetni. Amíg talapzatra nem áll."
"Aki azt kérdezi tőled: haragszol-e még rá, az biztos, hogy közel áll hozzád, hiszen ezt nem lehet kiáltva mondani, csak halkan. Ehhez talán már három lépés távolság is túl sok."
"Lehet, hogy minden tudás legelején egy kérdőmondat áll?"
"Az istenek nagyon sokfélék és nagyon különbözőek. Egy közös vonásuk mégis lehet: azt hiszem kivétel nélkül nagyon erős az idegrendszerük."
"Hogy mi az igazság, az nagyon fontos. De hogy kinek van igaza, az csaknem érdektelen. Mégis e körül folyik a vér."
"Az ember olyan lény, akinek meg se kottyan hét év várakozás, ha tudja, hogy Ráchel vár rá a hetediknek a végén. Még újabb hét évre is telik. Ha viszont nincs róla fogalma, hogy hová is rohan, akkor azt sincs türelme kivárni, míg a közlekedési lámpa zöldre vált."
"Ha azt hallom valakiről, hogy nagyon okos, ez nekem annyira nem mond semmit egy emberről, hogy ilyenkor legszívesebben megkérdezném: - "És két füle van-e, ha pedig igen, akkor elállnak-e?"
"Nem állítom, hogy a szerelem nem probléma, még kevésbé, hogy nem kavar problémákat. De ha megszületett, akkor már inkább rejtély, mint például a búbosbanka."
"Szeretni kevesen tudnak, ez köztudott. De még kevesebben tudják elviselni a következményeit."
"Az, aki senkit sem tud szeretni, bűnt sem tud elkövetni. De ettől még nem bűntelen."
"Minden jó kérdés kínos kérdés, de aki keresni akarja az igazságot, annak keresnie kell ezt a fajta kínt."
"Az nem baj, ha dühöng az ember -- az se, ha villámokat szór haragjában -- de az rettenetes, ha kihűl."
"Ha ablakunkon kihajolva várjuk emberünket, akkor kicsikét mégiscsak kicselezzük az időt, mert egy pillanattal előbb vehetjük észre. Hát még, ha az utca sarkán lessük, hogy jön-e már. De meddig mehetünk elébe egy életen át?"
"Ha nincs olyan kicsiny dolog két ember kapcsolatában, aminek ne lenne jelentősége, ha az is fontos, hogy a másiknak nem kellett-e sokáig várnia a villamosra, és az új cipőjét már megszokta-e - akkor az a kapcsolat fontos és erős. Azt hiszem, az emberi kapcsolatokban csak az egészen kis dolgok fontosak, hogy el ne felejtsük, melyik a másik ember kedvenc párnája, melyikkel szeret aludni, akkor is, ha az az elnyűttebb, öregebbik párna."
"A zenekari próbán a karmester leintheti a zenészeket, akár a taktus közepén, és újrakezdhetik tizedszer is a második tételt. Az életben semmit sem lehet előlről kezdeni - itt minden végleges, és a próbálkozásokért is felelni kell. Arról nem beszélve, hogy partitúra sincsen."
"Ami halálosan fontos az életünkben, az ugyanúgy nem fokozható, miként a halál sem."
"A szelídség: ellenállás. Nem csoda, hogy sokszor fölháborító."
"Kiutak vannak, de csak kifelé vezetnek. Ki mondja meg, hogy a küszöbön túl mi van?"
"Az ember lehet szabadabb, s még legszabadabb is. Csak az az alapfok, az mért elérhetetlen?"
"Ha valaki alacsony, azon nincs mit nevetni. Amíg talapzatra nem áll."
"Aki azt kérdezi tőled: haragszol-e még rá, az biztos, hogy közel áll hozzád, hiszen ezt nem lehet kiáltva mondani, csak halkan. Ehhez talán már három lépés távolság is túl sok."
"Lehet, hogy minden tudás legelején egy kérdőmondat áll?"
"Az istenek nagyon sokfélék és nagyon különbözőek. Egy közös vonásuk mégis lehet: azt hiszem kivétel nélkül nagyon erős az idegrendszerük."
"Hogy mi az igazság, az nagyon fontos. De hogy kinek van igaza, az csaknem érdektelen. Mégis e körül folyik a vér."
"Az ember olyan lény, akinek meg se kottyan hét év várakozás, ha tudja, hogy Ráchel vár rá a hetediknek a végén. Még újabb hét évre is telik. Ha viszont nincs róla fogalma, hogy hová is rohan, akkor azt sincs türelme kivárni, míg a közlekedési lámpa zöldre vált."
"Ha azt hallom valakiről, hogy nagyon okos, ez nekem annyira nem mond semmit egy emberről, hogy ilyenkor legszívesebben megkérdezném: - "És két füle van-e, ha pedig igen, akkor elállnak-e?"
"Nem állítom, hogy a szerelem nem probléma, még kevésbé, hogy nem kavar problémákat. De ha megszületett, akkor már inkább rejtély, mint például a búbosbanka."
"Szeretni kevesen tudnak, ez köztudott. De még kevesebben tudják elviselni a következményeit."
"Az, aki senkit sem tud szeretni, bűnt sem tud elkövetni. De ettől még nem bűntelen."
"Minden jó kérdés kínos kérdés, de aki keresni akarja az igazságot, annak keresnie kell ezt a fajta kínt."
"Az nem baj, ha dühöng az ember -- az se, ha villámokat szór haragjában -- de az rettenetes, ha kihűl."

Ezt az "okosságot" egy jó barátomtól kaptam a napokban E-mailben!
Nagyon sok igazság van benne!
"Van olyan éles határvonal, amikortól gyermekünk felelőssé válik tetteiért?
Van olyan csodás pillanat, amikortól a szülők kívülálló megfigyelőként
tekintenek gyermekük életére, és vállukat rándítják, hogy á ez úgyis az ő
életük" és nem éreznek semmit?
A 20-as éveimben járva egy korház folyosóján állva vártam,
hogy orvosok néhány öltéssel összevarrják a fiam fejét.
Azt kérdeztem, "Mikortól nem aggódunk?"
A nővér azt válaszolta, "Amikor már túl lesz a műtéten."
Édesanyám csak némán mosolygott.
A harmincas éveimben egy osztályterem kis székén ülve
azt hallgattam, hogy az egyik gyermekem folyamatos locsogásával
hogyan zavarja meg az órát és közben hogyan lépdel a
rendszámtábla-gyártó kisiparosi jövője felé.
A tanár mintha a gondolataimban olvasna mondta,
"Ne izguljon, mindannyian átesnek ezen, később hátradőlhet,
ellazulhat és élvezheti a társaságukat."
Édesanyám ekkor is csak némán mosolygott.
A negyvenes éveimben rettenetes sokat vártam, hogy végre
megcsörrenjen a telefon, hogy hazaérjen az autó és, hogy kinyíljon a
bejárati ajtó.
Egy barátomtól ezt hallottam, "Önmagukat keresik.
Ne aggódj, néhány éven belül abbahagyhatod az aggódást.
Felnőtté válnak."
Az édesanyám csöndesen mosolygott.
50 évesen elegem lett a beteges, fáradt és védtelen énemből.
Még mindig aggódtam a gyermekeim miatt,
és ehhez hozzájött egy új ránc is.
Nem tudtam eltüntetni.
Továbbra is magamat okoltam a hibáikért,
lesújtott az elégedetlenségük és lehangolt a csalódásuk.
Ismerőseim azt mondták, hogy amikor
megházasodnak a gyermekeink akkor
véget ér az aggódásunk és élhetjük a saját életünket.
El szerettem volna hinni, de ilyenkor előjött bennem
édesanyám szerető mosolya és egyre sűrűbben ismételt kérdése,
"Haloványnak látszol.
Rendben vagy?
Hívj, amint hazaérsz.
Rossz a hangulatod?"
Létezik, hogy a szülőket egy teljes életnyi aggódásra ítélték?
Az aggódást fáklyaként adjuk tovább, mely aztán bevilágítja az emberi
gyengeség és az ismeretlentől való félelem útvonalát?
Az aggódás átok vagy épphogy áldás, mely a
magasrendű élőlénnyé tesz minket?
Az egyik gyermekem az utóbbi időkben aggódva esett nekem, hogy,
"Hol jártál? 3 napja hívlak és nem vetted fel. Aggódtam."
Boldogan mosolyogtam.
Megkapta a fáklyát."

Nagyon sok igazság van benne!
"Van olyan éles határvonal, amikortól gyermekünk felelőssé válik tetteiért?
Van olyan csodás pillanat, amikortól a szülők kívülálló megfigyelőként
tekintenek gyermekük életére, és vállukat rándítják, hogy á ez úgyis az ő
életük" és nem éreznek semmit?
A 20-as éveimben járva egy korház folyosóján állva vártam,
hogy orvosok néhány öltéssel összevarrják a fiam fejét.
Azt kérdeztem, "Mikortól nem aggódunk?"
A nővér azt válaszolta, "Amikor már túl lesz a műtéten."
Édesanyám csak némán mosolygott.
A harmincas éveimben egy osztályterem kis székén ülve
azt hallgattam, hogy az egyik gyermekem folyamatos locsogásával
hogyan zavarja meg az órát és közben hogyan lépdel a
rendszámtábla-gyártó kisiparosi jövője felé.
A tanár mintha a gondolataimban olvasna mondta,
"Ne izguljon, mindannyian átesnek ezen, később hátradőlhet,
ellazulhat és élvezheti a társaságukat."
Édesanyám ekkor is csak némán mosolygott.
A negyvenes éveimben rettenetes sokat vártam, hogy végre
megcsörrenjen a telefon, hogy hazaérjen az autó és, hogy kinyíljon a
bejárati ajtó.
Egy barátomtól ezt hallottam, "Önmagukat keresik.
Ne aggódj, néhány éven belül abbahagyhatod az aggódást.
Felnőtté válnak."
50 évesen elegem lett a beteges, fáradt és védtelen énemből.
Még mindig aggódtam a gyermekeim miatt,
és ehhez hozzájött egy új ránc is.
Nem tudtam eltüntetni.
Továbbra is magamat okoltam a hibáikért,
lesújtott az elégedetlenségük és lehangolt a csalódásuk.
Ismerőseim azt mondták, hogy amikor
megházasodnak a gyermekeink akkor
véget ér az aggódásunk és élhetjük a saját életünket.
El szerettem volna hinni, de ilyenkor előjött bennem
édesanyám szerető mosolya és egyre sűrűbben ismételt kérdése,
"Haloványnak látszol.
Rendben vagy?
Hívj, amint hazaérsz.
Rossz a hangulatod?"
Létezik, hogy a szülőket egy teljes életnyi aggódásra ítélték?
Az aggódást fáklyaként adjuk tovább, mely aztán bevilágítja az emberi
gyengeség és az ismeretlentől való félelem útvonalát?
Az aggódás átok vagy épphogy áldás, mely a
magasrendű élőlénnyé tesz minket?
Az egyik gyermekem az utóbbi időkben aggódva esett nekem, hogy,
"Hol jártál? 3 napja hívlak és nem vetted fel. Aggódtam."
Boldogan mosolyogtam.
Megkapta a fáklyát."

"Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmad. Ha nincs nem engedheted meg, hogy elveszítsd."
Mahatma Gandhi
"Sokkal okosabb, ha az ember türelmesen elviseli azt, ami csak neki fáj, mintha elhamarkodottan olyasmit tesz, aminek káros következményeit mások is megsínylik."
"Az életben a siker elfogadással kezdődik. Fogadd el a dolgokat, melyeken nem tudsz változtatni. Aztán kezdj változtatni azokon, amelyeken tudsz. Vagyis változtass magadon!
Al Ries és Jack Trout"
"Ahelyett, hogy engednénk, hogy érzelmeink magukkal ragadjanak és kelepcébe csaljanak, hagyjuk, hadd tűnjenek el, mint az ujjunkkal vízbe írt betűk."
"A gödrök első törvénye: ha benne vagy, hagyd abba az ásást."
"Ha igazán őszintén és elfogulatlanul, gondosan megvizsgálunk minden helyzetet, akkor rájövünk, nagymértékben mi is felelősek vagyunk az események alakulásáért."
Dalai Láma
"Kivel vagyunk elszámolásban? Rá kell jönnünk, hogy elsősorban önmagunkért felelünk, saját lelkiismeretünknek tartozunk számadással. Belső ügyeinkben nincs külső felelősségre vonás, büntetés vagy jutalom. Magunk ítélünk magunk felett. De ebben az ítélkezésben nem szabad értelmetlenül kegyetlennek lenni magunkhoz - így másokkal is elfogadóbbak tudunk majd lenni. Meg kell értenünk, hogy cselekedeteink, karakterünk, érzéseink, gondolataink már magukban hordják összes jó és rossz utóhatásukat. Elkerülhetetlenül végigéljük valamennyit. Ezért értelmetlen minden utólagos önkínzás és öntetszelgés: Azzal, hogy el kell vállalnunk viselkedésünk következményeit - már lezárultak a számlák."
Popper Péter
Márai Sándor
Tudjad, szíved és eszméleted minden erejével tudjad, hogy válságos pillanatokban senkire nem lehet számítani. Nincs rokon, barát, kedves, akit igazán ismersz; a nagy pillanatban mindenki eldobja az álarcot, megmutatja a nyers önzést, s te egyedül maradsz,mikor legnagyobb szükséged lenne arra, hogy melletted álljon valaki, s egy jó szóval, biztató tekintettel segítsen. Többet nem is vársz senkitől; de ezt sem kapod a veszélyben.
Élj nyájasan és türelmesen az emberek között, de ne bízzál senkinek segítségében.
Neveld magad magányossá és erőssé. Tudjad, hogy soha, senki nem segít. S ne sopánkodj ezen. Ember vagy, tehát nem várhatsz semmit az emberektől; s ez a természetes.
Mahatma Gandhi
"Sokkal okosabb, ha az ember türelmesen elviseli azt, ami csak neki fáj, mintha elhamarkodottan olyasmit tesz, aminek káros következményeit mások is megsínylik."
"Az életben a siker elfogadással kezdődik. Fogadd el a dolgokat, melyeken nem tudsz változtatni. Aztán kezdj változtatni azokon, amelyeken tudsz. Vagyis változtass magadon!
Al Ries és Jack Trout"
"Ahelyett, hogy engednénk, hogy érzelmeink magukkal ragadjanak és kelepcébe csaljanak, hagyjuk, hadd tűnjenek el, mint az ujjunkkal vízbe írt betűk."
"A gödrök első törvénye: ha benne vagy, hagyd abba az ásást."
"Ha igazán őszintén és elfogulatlanul, gondosan megvizsgálunk minden helyzetet, akkor rájövünk, nagymértékben mi is felelősek vagyunk az események alakulásáért."
Dalai Láma
"Kivel vagyunk elszámolásban? Rá kell jönnünk, hogy elsősorban önmagunkért felelünk, saját lelkiismeretünknek tartozunk számadással. Belső ügyeinkben nincs külső felelősségre vonás, büntetés vagy jutalom. Magunk ítélünk magunk felett. De ebben az ítélkezésben nem szabad értelmetlenül kegyetlennek lenni magunkhoz - így másokkal is elfogadóbbak tudunk majd lenni. Meg kell értenünk, hogy cselekedeteink, karakterünk, érzéseink, gondolataink már magukban hordják összes jó és rossz utóhatásukat. Elkerülhetetlenül végigéljük valamennyit. Ezért értelmetlen minden utólagos önkínzás és öntetszelgés: Azzal, hogy el kell vállalnunk viselkedésünk következményeit - már lezárultak a számlák."
Popper Péter
Márai Sándor
Tudjad, szíved és eszméleted minden erejével tudjad, hogy válságos pillanatokban senkire nem lehet számítani. Nincs rokon, barát, kedves, akit igazán ismersz; a nagy pillanatban mindenki eldobja az álarcot, megmutatja a nyers önzést, s te egyedül maradsz,mikor legnagyobb szükséged lenne arra, hogy melletted álljon valaki, s egy jó szóval, biztató tekintettel segítsen. Többet nem is vársz senkitől; de ezt sem kapod a veszélyben.
Élj nyájasan és türelmesen az emberek között, de ne bízzál senkinek segítségében.
Neveld magad magányossá és erőssé. Tudjad, hogy soha, senki nem segít. S ne sopánkodj ezen. Ember vagy, tehát nem várhatsz semmit az emberektől; s ez a természetes.

JÖTTEM,MERT REG'TEM!
UNTAM, HÁT MENTEM!
UNTAM, HÁT MENTEM!
A BOLDOG NŐK 5 TITKA:
1. Fontos, hogy egy olyan férfit találj, akivel megoszthatod a felelősségeket és a háztartási munkát, és hogy legyen egy jól fizető állása.
2. Fontos, hogy egy boldog férfit találj, aki imád táncolni, utazgatni és mindig megnevettet.
3. Fontos, hogy egy romantikus férfit találj, akire érzelmileg támaszkodhatsz, anélkül, hogy ő ezt kihasználná,és ráadásul nem hazudik.
4. Fontos, hogy egy olyan férfit találj, aki tökéletes szerető és imád veled hancúrozni.
5. Fontos, de nagyon fontos, hogy ez a 4 férfi ne ismerje egymást!
1. Fontos, hogy egy olyan férfit találj, akivel megoszthatod a felelősségeket és a háztartási munkát, és hogy legyen egy jól fizető állása.
2. Fontos, hogy egy boldog férfit találj, aki imád táncolni, utazgatni és mindig megnevettet.
3. Fontos, hogy egy romantikus férfit találj, akire érzelmileg támaszkodhatsz, anélkül, hogy ő ezt kihasználná,és ráadásul nem hazudik.
4. Fontos, hogy egy olyan férfit találj, aki tökéletes szerető és imád veled hancúrozni.
5. Fontos, de nagyon fontos, hogy ez a 4 férfi ne ismerje egymást!
És egy bölcsesség:
"Az élet szenvedés. Aki mást állít, az eladni próbál valamit."
"Az élet szenvedés. Aki mást állít, az eladni próbál valamit."

Az élet igazságai:
Nem az a baj, hogy nyakig vagyunk a szarban, hanem hogy lötyögtetik.
A szegénység nem szégyen, de nekem már marhára elegem van
belőle.
A pénz nem boldogít. Egy ember, akinek 3 milliárdja van, semmivel sem boldogabb, mint akinek csak kettő van.
Az alkohol folyékony pszichiáter.
Ha a cápa a tenyeredből eszik, a lábadból is fog.
A Földön élni drága mulatság, de a csomag legalább tartalmaz évente egy ingyenes Nap-körüli utat.
Ha jobban néznék ki, kiesnék az ablakon.
A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz elő.
Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.
Az a nő, aki nem csinos, milyen? Csintalan?
Fogadd el: egyszer te vagy a galamb, egyszer meg a szobor.
A fiúk olyanok, mint a hal - van fejük, mégis a farkuk irányítja őket.
A stressz az, amikor üvöltve ébredsz fel, aztán rájössz, hogy nem is
aludtál.
Ha egy férfi kinyitja a kocsi ajtaját egy nőnek, akkor vagy a kocsi új
vagy a nő.
A legnehezebb dolog a világon tudni, hogyan kell valamit jól csinálni és
szó nélkül végignézni, ahogy valaki rosszul csinálja.
Barátok: olyan emberek, akik jól ismernek és mégis szeretnek.
A szerelem olyan, mintha behugyoztál volna. Mindenki látja rajtad, de
csak te érzed a melegét.
Ha egy férfi megérint a szavaival, akkor a keze sincs már olyan messze.
Az ember lehet szélvédő és lehet bogár.
Nagy ésszel nagyot lehet tévedni.
Csak vártam és vártam és mikor nem jött semmi tudtam, hogy csak
tőled lehet.
Nincs is gravitáció, csak a Föld szívat minket.
Annyira sokoldalú, hogy az már gömb.
Sikerbiztos módszer elefántszobor elkészítéséhez: szerezzünk egy
hatalmas tömb márványt és faragjunk le róla mindent, ami nem hasonlít
elefántra!
Gondolkodom, tehát vagyok! - mondta a rendőr és eltűnt.
Miért mondjuk azt, hogy "tonhal" és miért nem mondjuk azt,
hogy "csirkemadár" vagy "tehénemlős"?
Rakd sebességbe az agyadat, mielőtt elindítod a szádat!
Egy kutya olcsóbb, mint egy feleség. Kevesebbet eszik és már bundája
is van.
Aki mer, annál van a kanál.
Az élet olyan, mint a WC-papír. Minél közelebb érsz a végéhez, annál
gyorsabban fogy.
Egy macskát mindenre megtaníthatsz, amit ő szeretne csinálni.
Azok, akik nem tudnak magukon nevetni, meghagyják ezt a feladatot
másnak.
Minél több emberrel találkozom, annál jobban szeretem a kutyámat.
Nem az a baj, hogy nyakig vagyunk a szarban, hanem hogy lötyögtetik.
A szegénység nem szégyen, de nekem már marhára elegem van
belőle.
A pénz nem boldogít. Egy ember, akinek 3 milliárdja van, semmivel sem boldogabb, mint akinek csak kettő van.
Az alkohol folyékony pszichiáter.
Ha a cápa a tenyeredből eszik, a lábadból is fog.
A Földön élni drága mulatság, de a csomag legalább tartalmaz évente egy ingyenes Nap-körüli utat.
Ha jobban néznék ki, kiesnék az ablakon.
Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.
Az a nő, aki nem csinos, milyen? Csintalan?
Fogadd el: egyszer te vagy a galamb, egyszer meg a szobor.
A fiúk olyanok, mint a hal - van fejük, mégis a farkuk irányítja őket.
A stressz az, amikor üvöltve ébredsz fel, aztán rájössz, hogy nem is
aludtál.
Ha egy férfi kinyitja a kocsi ajtaját egy nőnek, akkor vagy a kocsi új
vagy a nő.
A legnehezebb dolog a világon tudni, hogyan kell valamit jól csinálni és
szó nélkül végignézni, ahogy valaki rosszul csinálja.
Barátok: olyan emberek, akik jól ismernek és mégis szeretnek.
A szerelem olyan, mintha behugyoztál volna. Mindenki látja rajtad, de
csak te érzed a melegét.
Ha egy férfi megérint a szavaival, akkor a keze sincs már olyan messze.
Az ember lehet szélvédő és lehet bogár.
Nagy ésszel nagyot lehet tévedni.
Csak vártam és vártam és mikor nem jött semmi tudtam, hogy csak
tőled lehet.
Nincs is gravitáció, csak a Föld szívat minket.
Annyira sokoldalú, hogy az már gömb.
Sikerbiztos módszer elefántszobor elkészítéséhez: szerezzünk egy
hatalmas tömb márványt és faragjunk le róla mindent, ami nem hasonlít
elefántra!
Gondolkodom, tehát vagyok! - mondta a rendőr és eltűnt.
Miért mondjuk azt, hogy "tonhal" és miért nem mondjuk azt,
hogy "csirkemadár" vagy "tehénemlős"?
Egy kutya olcsóbb, mint egy feleség. Kevesebbet eszik és már bundája
is van.
Az élet olyan, mint a WC-papír. Minél közelebb érsz a végéhez, annál
gyorsabban fogy.
Azok, akik nem tudnak magukon nevetni, meghagyják ezt a feladatot
másnak.
Ésszel él az ember - mondta a kannibál.
Egy kutya olcsóbb, mint egy feleség. Kevesebbet eszik és már bundája is van.
Az élet olyan, mint a WC-papír. Minél közelebb érsz a végéhez, annál gyorsabban fogy.
Azok, akik nem tudnak magukon nevetni, meghagyják ezt a feladatot másnak.
Miért nem olvasni soha az újságokban: "Jósnő nyerte a lottófőnyereményt!"?
A duda nem működik, figyeld a középső ujjamat!
Egy csapos tulajdonképpen gyógyszerész, korlátozott lehetőségekkel.
Sosem értettem, miért szopják a babák az ujjukat.
Aztán megkóstoltam a bébiételt.
Ésszel él az ember - mondta a kannibál.
Egy kutya olcsóbb, mint egy feleség. Kevesebbet eszik és már bundája is van.
Az élet olyan, mint a WC-papír. Minél közelebb érsz a végéhez, annál gyorsabban fogy.
Azok, akik nem tudnak magukon nevetni, meghagyják ezt a feladatot másnak.
Miért nem olvasni soha az újságokban: "Jósnő nyerte a lottófőnyereményt!"?
A duda nem működik, figyeld a középső ujjamat!
Egy csapos tulajdonképpen gyógyszerész, korlátozott lehetőségekkel.
Sosem értettem, miért szopják a babák az ujjukat.
Aztán megkóstoltam a bébiételt.

"Ha az alkoholizmusnak van határa akkor én kettős álampolgár vagyok"
(Ez egy válasz csupaszgyik üzenetére (2007. 10. 24. szerda 22:04), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 10. 24. szerda 22:04
(Ez egy válasz csupaszgyik üzenetére (2007. 10. 24. szerda 22:04), amit ide kattintva olvashatsz)

"Ha az alkoholizmusnak van határa akkor én kettős álampolgár vagyok"
Az ember pont annyi terhet, szenvedést, megpróbáltatást kap az életben, amennyit el tud viselni, és mindenki annyi szeretet kap, amennyit a szíve be tud fogadni.
"A mama azt szokta mondani, az élet olyan, mint egy doboz
bonbon: Nem tudhatod mit veszel belőle! Dan hadnagy szerint pedig az embernek előre meg van írva a Sorsa. Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt e igaza, hogy van e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, de azt hiszem: kicsit mindkettő igaz.
Forrest Gump"
Csak az ember tudja előre, hogy meg fog halni, mégis egyedül az ember tud nevetni.
Miért éppen én? Kérdezd inkább így: miért legyek éppen én mentes a szenvedéstől?
Mindenki bírja a fájdalmat, kivéve azt, aki érzi.
"A mama azt szokta mondani, az élet olyan, mint egy doboz
bonbon: Nem tudhatod mit veszel belőle! Dan hadnagy szerint pedig az embernek előre meg van írva a Sorsa. Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt e igaza, hogy van e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, de azt hiszem: kicsit mindkettő igaz.
Forrest Gump"
Csak az ember tudja előre, hogy meg fog halni, mégis egyedül az ember tud nevetni.
Miért éppen én? Kérdezd inkább így: miért legyek éppen én mentes a szenvedéstől?
Mindenki bírja a fájdalmat, kivéve azt, aki érzi.

Tudod, hogy mi a külonbség a margarin és a vaj között?
Olvasd végig...nagyon érdekes lesz!
A margarint eredetileg pulykák hízlalásához fejlesztették ki.
Mikor az a pulykák halálát okozta, az emberek, akik a kutatásra szánt, befektetett pénzüket vissza akarták kapni, összedugták a fejüket. Ez egy fehér anyag volt, és semmi nem utalt arra, hogy élelmiszer, ezért sárgára színezték és úgy adták el a vaj helyettesítőjeként. Hogy tetszik? Kitaláltak néhány ötletes új ízt is.
Mindkettő ugyanannyi kalóriát tartalmaz.
A vaj kicsit gazdagabb telített zsírban: a vajban 8 gram, míg a margarinban 5 gram.
A margarin fogyasztása nők esetében 53%-kal növeli a szív- és érrendszeri megbetgedéseket, összehasonlítva ugyanannyi elfogyasztott vajmennyiséggel, legalábbis a legújabb harvardi orvostudományi tanulmány szerint.
A vaj fogyasztása növeli az egyéb táplálékokból származó tápanyagok felszívódását.
A vaj, táplálkozás szempontjából sok előnnyel rendelkezik, míg a margarin csak néhánnyal, mivel ezek hozzáadottak.
A vajnak sokkal jobb íze van, mely más ételek ízét is kiemeli.
A vaj több évszázados múltra tekint vissza, míg a margarin még 100 évesre sem.
És most a margarinról...
Nagyon gazdag hozzáadott zsírsavakban. Ez megháromszorozza a koszorúér elmeszesedésének kockázatát. Növeli a koleszterin szintet és főleg az LDL (rossz koleszterin) szintjét, míg a HDL (jó koleszterin) szintjét csökkenti. A rák kialakulásának kockázatát kb. 5-szörösére növeli. Rontja az anyatej minőségét.
Csökkenti az immunrendszer reakcióját.
Csökkenti az inzulin reakcióját.
És íme a legmegdöbbentőbb tény...
EZ A RÉSZE NAGYON ÉRDEKES!
A margarint mindössze EGYETLEN MOLEKULA választja el attól, hogy MŰANYAG legyen. Ez a tény elegendő volt számomra, hogy kivonjam az életemből a margarint és minden mást, mely hidrogénezett (ez azt jelenti, hogy az anyag molekuláris szerkezetét megváltoztatják).
Ki lehet próbálni a következőt:
Vegyél egy doboz margarint és hagyd a garázsban, vagy árnyékos helyen.
Néhány nap múlva a következőket figyelheted meg:
Sem legyek, sem más egyéb, idegesítő muslica nem fog a közelébe menni (ez azért sejtet valamit)
Nem lesz rothadt vagy büdös, mert nincs tápértéke.
Semmi sem fog kinőni rajta. Főleg azok az ici-pici mikroorganizmusok nem fognak rajta kifejlődni.
Miért? Mert a margarin majdhogynem műanyag. Megolvasztanád a műanyag edényedet (Tupperware) és rákennéd a pirítósodra?
Oszd ezt meg a barátaiddal...(Amennyiben "kenyérre akarod őket kenni"
!
(Megjegyzés tőlem: Sajnos a pontos forrásokat nem jelölte meg akitől kaptam, de a érdekesnek tűnik az egész cikk a kisérletet érdemes megcsinálni...)
Es egy pontositas: Nem egy egesz molekula az ami a margarint elvalasztja a muanyagtol hanem csak egy hidrogen atom.
Mikor az a pulykák halálát okozta, az emberek, akik a kutatásra szánt, befektetett pénzüket vissza akarták kapni, összedugták a fejüket. Ez egy fehér anyag volt, és semmi nem utalt arra, hogy élelmiszer, ezért sárgára színezték és úgy adták el a vaj helyettesítőjeként. Hogy tetszik? Kitaláltak néhány ötletes új ízt is.
A vaj kicsit gazdagabb telített zsírban: a vajban 8 gram, míg a margarinban 5 gram.
A margarin fogyasztása nők esetében 53%-kal növeli a szív- és érrendszeri megbetgedéseket, összehasonlítva ugyanannyi elfogyasztott vajmennyiséggel, legalábbis a legújabb harvardi orvostudományi tanulmány szerint.
A vaj fogyasztása növeli az egyéb táplálékokból származó tápanyagok felszívódását.
A vaj, táplálkozás szempontjából sok előnnyel rendelkezik, míg a margarin csak néhánnyal, mivel ezek hozzáadottak.
És most a margarinról...
Nagyon gazdag hozzáadott zsírsavakban. Ez megháromszorozza a koszorúér elmeszesedésének kockázatát. Növeli a koleszterin szintet és főleg az LDL (rossz koleszterin) szintjét, míg a HDL (jó koleszterin) szintjét csökkenti. A rák kialakulásának kockázatát kb. 5-szörösére növeli. Rontja az anyatej minőségét.
A margarint mindössze EGYETLEN MOLEKULA választja el attól, hogy MŰANYAG legyen. Ez a tény elegendő volt számomra, hogy kivonjam az életemből a margarint és minden mást, mely hidrogénezett (ez azt jelenti, hogy az anyag molekuláris szerkezetét megváltoztatják).
Sem legyek, sem más egyéb, idegesítő muslica nem fog a közelébe menni (ez azért sejtet valamit)
Semmi sem fog kinőni rajta. Főleg azok az ici-pici mikroorganizmusok nem fognak rajta kifejlődni.
Miért? Mert a margarin majdhogynem műanyag. Megolvasztanád a műanyag edényedet (Tupperware) és rákennéd a pirítósodra?

(Megjegyzés tőlem: Sajnos a pontos forrásokat nem jelölte meg akitől kaptam, de a érdekesnek tűnik az egész cikk a kisérletet érdemes megcsinálni...)
Es egy pontositas: Nem egy egesz molekula az ami a margarint elvalasztja a muanyagtol hanem csak egy hidrogen atom.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy reggelenként lemondással ébredj. Szeresd azokat akik viszontszeretnek és felejtsd el azokat akik nem!
Minden okkal történik nincsenek véletlenek. Ha az élet nyújt egy lehetőséget, ragadd meg, engedd, hogy megváltoztassa az életed! Senki sem mondta, hogy könnyű lesz de az biztos, hogy megéri!
Próbáld ki önmagad, különben sose tudod meg mire vagy képes!
Ne haragudj arra aki szembesít hibáiddal vagy azzal hogy rossz úton jársz hanem azon munkálkodj, hogy saját magad megismerésével elérd a céljaid!
Minden okkal történik nincsenek véletlenek. Ha az élet nyújt egy lehetőséget, ragadd meg, engedd, hogy megváltoztassa az életed! Senki sem mondta, hogy könnyű lesz de az biztos, hogy megéri!
Próbáld ki önmagad, különben sose tudod meg mire vagy képes!
Ne haragudj arra aki szembesít hibáiddal vagy azzal hogy rossz úton jársz hanem azon munkálkodj, hogy saját magad megismerésével elérd a céljaid!
ha a sülthus most fedeztek volna, az FDA nem engedte volna forgalomba hozni szamos karos, föleg egestermekeknek köszönhetöen rakkeltö hatasa vegett!
en teljesen vajparti vagyok,de akkoris:
annak, amit ide beillesztettel a fele nem igaz, többi resze meg csak feltetelezes, harvardot pedig nagyon egyszerü megemliteni,hiszen a legismertebbek köze tartozik, de sajnos nincs ilyen tanulmany (legalabbis a pudmeden nincs fenn, vagyis nem relevans), a margarint 1813ban fedeztek fel,azaz majdnem 200eve,1869-ben pedig III.Napoleon parancsara feljeszettek tovabb, miszerint a vajhoz hasonlo,de megis olcsobb elelmiszert kellett a tudosoknak letrehozni; az is semmitmondo allitas,h a vajnak jobb az ize(nem lehet altalanositani,ill.ha nehany uj izt kitalaltak,akkor miert ne lehetne vaj izü a margarin?); a margarin nincs hatassal az inzulinra v. a glukoneogenezisre ill. a glukoz felszivodasara(egy 2004es finn tanulmany szerint); a vaj elösegitheti a zsirban oldodo vitaminok felszivodasat,zsirtartalmanak köszönhetöen pedig terheli a majat es az epet(persze nagydozisban),viszont egyes margarinok mar alapbol zsirban oldodo vitaminokkal dusitottak; aztan a rak kialakulasanak meghatarozasa is vicces(milyen rak kialakulasat növeli?a hereraket v. a prosztataraket esetleg a fültömirigyraket, v.csak ugy altalanossagban veve,aki margarint eszik 5x nagyobb az eselye arra,h rakos legyen, mint aki nem, ez az allitas sem all meg a sajat laban);a margarin azert nem rendelkezik elönyökkel a vajjal szemben,mert ezek hozzaadottak (vagyis megiscsak vannak megha hozzaadottak is,tehat akkor megiscsak rendelkezik?); mit ert a müanyagok alatt?-müvileg elöallitott anyagok?mert akkor nagyon sok ilyen van,kezdve a gyogyszerektöl az elelmiszeripari adalekanyagokon at szinte az egesz vilagunk müanyag, kiveve a bio-termekeket,habar azoknal sem lehet tudni, vagy pedig a különbözö polymerizacios eljarasokkal es katalizatorok hozzadasaval elöallitott,a kemiaban müanyagoknak nevezett anyagokat?, a margarin pedig nem egy molekula,amire rateszünk 1 H-atomot aztan müanyag lesz), de a legjobb a meghatarozas a telitett zsirsavak mennyisegeröl:vajban 8 , margarinban 5gram- akkor az vagy g/kg vagy g/250g vagy mg/g, nehez sürüseget meghatarozni mertekegyseg megadasa nelkül es en mar akkoris lattam peneszes margarint-az europai törvenyhozas 1994.dec.5-i ülesen hozott 2991/1994 rendelet alapjan a margarin min.80, max.90% vagy allati vagy növenyi eredetü zsirt tartalmaz!
az összes ilyen körlevelet vlmi kis firkaszok kitalaljak,h egyeseket besarozva intelligenciat sugarozzanak masok felvilagitasanak celjabol akar olyan dolgok hirdetesevel is,amiknek semmi tudomanyos hatterük nincs, csak a hiszekeny laikusok füleben megragadnak, ugyanis nagyon jol es sokatmondoan hangazanak,viszont teljesen kontraproduktiv a dolog,hiszen az eredmeny tömeges butitas! (Ez egy válasz Szoni üzenetére (2007. 11. 03. szombat 15:50), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 11. 03. szombat 15:50
en teljesen vajparti vagyok,de akkoris:
annak, amit ide beillesztettel a fele nem igaz, többi resze meg csak feltetelezes, harvardot pedig nagyon egyszerü megemliteni,hiszen a legismertebbek köze tartozik, de sajnos nincs ilyen tanulmany (legalabbis a pudmeden nincs fenn, vagyis nem relevans), a margarint 1813ban fedeztek fel,azaz majdnem 200eve,1869-ben pedig III.Napoleon parancsara feljeszettek tovabb, miszerint a vajhoz hasonlo,de megis olcsobb elelmiszert kellett a tudosoknak letrehozni; az is semmitmondo allitas,h a vajnak jobb az ize(nem lehet altalanositani,ill.ha nehany uj izt kitalaltak,akkor miert ne lehetne vaj izü a margarin?); a margarin nincs hatassal az inzulinra v. a glukoneogenezisre ill. a glukoz felszivodasara(egy 2004es finn tanulmany szerint); a vaj elösegitheti a zsirban oldodo vitaminok felszivodasat,zsirtartalmanak köszönhetöen pedig terheli a majat es az epet(persze nagydozisban),viszont egyes margarinok mar alapbol zsirban oldodo vitaminokkal dusitottak; aztan a rak kialakulasanak meghatarozasa is vicces(milyen rak kialakulasat növeli?a hereraket v. a prosztataraket esetleg a fültömirigyraket, v.csak ugy altalanossagban veve,aki margarint eszik 5x nagyobb az eselye arra,h rakos legyen, mint aki nem, ez az allitas sem all meg a sajat laban);a margarin azert nem rendelkezik elönyökkel a vajjal szemben,mert ezek hozzaadottak (vagyis megiscsak vannak megha hozzaadottak is,tehat akkor megiscsak rendelkezik?); mit ert a müanyagok alatt?-müvileg elöallitott anyagok?mert akkor nagyon sok ilyen van,kezdve a gyogyszerektöl az elelmiszeripari adalekanyagokon at szinte az egesz vilagunk müanyag, kiveve a bio-termekeket,habar azoknal sem lehet tudni, vagy pedig a különbözö polymerizacios eljarasokkal es katalizatorok hozzadasaval elöallitott,a kemiaban müanyagoknak nevezett anyagokat?, a margarin pedig nem egy molekula,amire rateszünk 1 H-atomot aztan müanyag lesz), de a legjobb a meghatarozas a telitett zsirsavak mennyisegeröl:vajban 8 , margarinban 5gram- akkor az vagy g/kg vagy g/250g vagy mg/g, nehez sürüseget meghatarozni mertekegyseg megadasa nelkül es en mar akkoris lattam peneszes margarint-az europai törvenyhozas 1994.dec.5-i ülesen hozott 2991/1994 rendelet alapjan a margarin min.80, max.90% vagy allati vagy növenyi eredetü zsirt tartalmaz!
az összes ilyen körlevelet vlmi kis firkaszok kitalaljak,h egyeseket besarozva intelligenciat sugarozzanak masok felvilagitasanak celjabol akar olyan dolgok hirdetesevel is,amiknek semmi tudomanyos hatterük nincs, csak a hiszekeny laikusok füleben megragadnak, ugyanis nagyon jol es sokatmondoan hangazanak,viszont teljesen kontraproduktiv a dolog,hiszen az eredmeny tömeges butitas! (Ez egy válasz Szoni üzenetére (2007. 11. 03. szombat 15:50), amit ide kattintva olvashatsz)

Tudod, hogy mi a külonbség a margarin és a vaj között?
És most a margarinról...
!
És most a margarinról...