Az Áprily vers is csodálatos. Velem még nem találkoztál itt, mert most léptem be. Erdély mindig is szívem csüske volt, és lesz is. Én ugyan már mint kívülálló tekintek vissza (50 éve itt születtem) Erdélyre, mint ahonnan őseim egy része származik. Sajnos, élő rokonságom annyira megfogyatkozott, hogy csak olyanok vannak, akikkel vagy angolul beszélek, vagy viszek magammal román-magyar tolmácsot. Megjegyzem, velük gyermekkoromban, természetetsen magyarul beszélgettünk és játszottunk - nem keveset -. De az évek során, elhaltak a nagyszülők, akik őrizték a lángot. Maradt nekik az egyre komorodó diktatúra közepett egyre erősödő, kásőbb válásba torkolló szülői vita, melynek a vége mindig az volt, hogy minden ami magyar, az rossz - ez a moldvai származású (nem csángó) anya részéről elhangzott érvelés. Valójában nem hiszem, hogy nem tudnak magyarul, de valószínű, szégyellik, hogy rosszúl beszélnének megyarul, ezért jobbnak látják, meg sem megszólalni magyarul. Ez sajnos már a rendszerváltás utáni tapasztalat, amikor már nem lehetett arra hivatkozni, hogy nem szabad magyarul megszólalni - megjegyzem, ez ilyen formában egy-két extrém esettől eltekintve még az átkosban sem volt igaz.
Sajnálatos, ha valaki a ködös erő szépségeiből csak a ködöt látja. Szerintem a kép gyönyörű a kép akár erdélyi, akár nem
Ma ilyen volt "Erdély"

...És erről is:
Áprily Lajos:
AJÁNLÁS
Ne haragudj. A rét deres volt,
a havasok nagyon lilák
s az erdő óriás vörös folt,
ne haragudj: nem volt virág.
De puszta kézzel mégse jöttem:
hol a halál nagyon zenél,
sziromtalan csokrot kötöttem,
piros bogyó, piros levél.
S most add a lelked: karcsu váza,
mely őrzi még a nyár borát -
s a hervadás vörös varázsa
most ráborítja bíborát.
Áprily Lajos:
AJÁNLÁS
Ne haragudj. A rét deres volt,
a havasok nagyon lilák
s az erdő óriás vörös folt,
ne haragudj: nem volt virág.
De puszta kézzel mégse jöttem:
hol a halál nagyon zenél,
sziromtalan csokrot kötöttem,
piros bogyó, piros levél.
S most add a lelked: karcsu váza,
mely őrzi még a nyár borát -
s a hervadás vörös varázsa
most ráborítja bíborát.
Többek közt rólad is! :)))))

ma az "én elmentem a vásárra félpénzzel" dalt fogjuk játszani...a könyv szerint Felsőboldogfalvából származik
bármi történik velem a gg-t juttatja eszembe

Jóreggelt!

Priviben is elküldtem. Szép álmokat! :)
Minek a címét? A honlapét? Hogyha jobb egérgombbal ráklikkelsz a GYIMESBÜKK! feliratra, majd a legördülő panelon balgombbal a tulajdonságokra(properties), akkor már másolhatod is a címet!

GYIMESBÜKK!
Nem voltam már régen a Gyimesekben, bár sokszor készültem arrafele. Itthon jól ismerem a Zerkula Gyurit(udvarhelyi zenetanár a Palló Imre iskolában), ő gyimesi, egyébként az édesapja és édesanyja elismert csángó népzenészek, Magyarországon is ismertek és közkedveltek.
Nem voltam már régen a Gyimesekben, bár sokszor készültem arrafele. Itthon jól ismerem a Zerkula Gyurit(udvarhelyi zenetanár a Palló Imre iskolában), ő gyimesi, egyébként az édesapja és édesanyja elismert csángó népzenészek, Magyarországon is ismertek és közkedveltek.
És csiripicsáznak a verebek!
(Ez egy válasz para11 üzenetére (2007. 03. 01. csütörtök 21:01), amit ide kattintva olvashatsz)

nálad már bimbasznak a fák?
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 02. 28. szerda 21:32), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 02. 28. szerda 21:32

Szép tavaszjöttét mindenkinek! :)

Törölt felhasználó (7767)
VIP

Szépjóestét, fórumlakók! Ne tartsátok sehol vissza a tavaszt!

Mindenkinek szép, kellemes napot, délutánt kivánok!

hehe a tommyboy féltékenykedik!