Van egy újabb kérdésem:
Van egy helikopter
Felszáll egy adott helyről, majd repül 100km-t délnek, utána 100km-t keletnek, és végül 100 km-t északnak, majd leszáll.
A kérdés: lehetséges-e az, hogy ugyanott szálljon le, ahol felszállt?
hehe,hivjam fel tomhenkszet,vagy nezzem meg mégegyszer a filmet....
vagy a izé alma fejjel lefelé (ami a jogarhoz+koronához van), meg az észak-keleti irányt mutató navigációs jel! :)))
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 02. 24. szombat 21:07), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 02. 24. szombat 21:07
Törölt felhasználó (69371)

nő és férfi
nő és férfi
(Ez egy válasz MmePrune üzenetére (2007. 02. 24. szombat 21:06), amit ide kattintva olvashatsz)

Katicka megoldása a jó a kiegészítéssel együtt.
A nevezőben lévők között nem lehet 0, mert akkor értelmetlen lenne, vagyis a számláló egyik tényezője 0.
Végtelenről: Szerintem az x/0 határértéke (?) a végtelen, de az értéke semmi esetre sem.
És igaz nem mondtam hányas számrendszer, de 10-es.
Na, most szünet van a maccsen... Szóval a kérdéssel kapcsolatban béta sztem arra gondolt, hogy a megoldás (a betűk szerint) valami értelmes szót ad ki. Ha nem így lenne, sztem nem értelmes szöveg lett volna a feladvány. Ha bármi lehet a számok helyett, akkor tényleg végtelen megoldás lehetséges, véletlen, hogy az általam behelyettesített számok pont egész számot adtak ki. Szóval sztem próbálkozzunk olyan számokkal behelyettesíteni, ami értelemes szöveget ad ki. Sőt, sztem lehet, hogy könnyebb lenne keresni valami 2-3-4-5 betűből álló értelemes szót megoldásul, ami esetleg még a Balatonnal is kapcsolatos lehet, tartalmazza a feladvány betűit, és akkor visszafelé könnyebb lenne.
Home, kedves: SZÁMJEGYEK(!)-et mondott, abból meg a tízes számrendszerben tíz darab van. Hoppá, ellenőröznöm kell valamit! ...Ellenőriztem: 0123456789...ez bizony tíz! És a feladvány is számjegyekről szól. És (!) is stimmt!

én az elején mondtam neki, hogy több megoldás is lehet. csak akkor nem, ha az eredmény is meg lenne adva betüben kifejezve. béta szerint egy megoldás van. (szerintem az, hogy nincs megoldás)
bétájé a feladat!
igazad van
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 02. 24. szombat 18:24), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 02. 24. szombat 18:24
Törölt felhasználó (7767)

Ugyanezt állítottam én is, amikor kiegészítettem a #2482-es hsz-emet!!!
Nálunk ilyennel, hogy végtelen, nem dobálódzunk egy harmadikos elemistának! Ez a meghatározás: NEM ÉRTELMEZHETŐ!!!!.
Nálunk ilyennel, hogy végtelen, nem dobálódzunk egy harmadikos elemistának! Ez a meghatározás: NEM ÉRTELMEZHETŐ!!!!.
nem mondtam, hogy nem jó amit írtál! sorry ha nem úgy tünt!
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 02. 24. szombat 18:24), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 02. 24. szombat 18:24

két lehetőség van:
1. ha az első szorzat 0, akkor az eredmény is 0
2. ha a második szorzat eredménye 0, akkor az eredmény végtelen
Hisz, ha 0-át osztasz egy pozitív/negatív számmal, akkor az eredmény 0. Ha pozitív/negatív számot osztasz 0-val, akkor az eredmény végtelen lesz.
1. ha az első szorzat 0, akkor az eredmény is 0
2. ha a második szorzat eredménye 0, akkor az eredmény végtelen
Hisz, ha 0-át osztasz egy pozitív/negatív számmal, akkor az eredmény 0. Ha pozitív/negatív számot osztasz 0-val, akkor az eredmény végtelen lesz.
Nálunk ilyennel, hogy végtelen, nem dobálódzunk egy harmadikos elemistának! Ez a meghatározás: NEM ÉRTELMEZHETŐ!!!!. (Ez egy válasz X üzenetére (2007. 02. 24. szombat 18:14), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 02. 24. szombat 18:14
Nálunk ilyennel, hogy végtelen, nem dobálódzunk egy harmadikos elemistának! Ez a meghatározás: NEM ÉRTELMEZHETŐ!!!!. (Ez egy válasz X üzenetére (2007. 02. 24. szombat 18:14), amit ide kattintva olvashatsz)

ha valamit 0-val osztasz, akkor az eredmény végtelen! mert a BALATON szorzata 0!
ha valamit 0-val osztasz, akkor az eredmény végtelen! mert a BALATON szorzata 0!
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 02. 24. szombat 18:11), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 02. 24. szombat 18:11

Mert ha ezek számjegyek, akkor kilenc különböző bizonyítottan van, tehát a nulla is köztük kell hogy legyen, és ha az szorzótényező, akkor a szorzat nulla. Az osztás esetleg lehet értelmezhetetlen is, ha a nullát jelentő betű az N.
Mert ha ezek számjegyek, akkor kilenc különböző bizonyítottan van, tehát a nulla is köztük kell hogy legyen, és ha az szorzótényező, akkor a szorzat nulla. Az osztás esetleg lehet értelmezhetetlen is, ha a nullát jelentő betű az N.
Az eredmény nulla!
Sztem is több megoldás lehet. Lássuk pl.: A-1, Á-2, B-3, C-4, D-5, L-6, N-7, O-8, S-9, T-10. Így az eredmény: (4*9*8*5*2*6*1*10*8*9):(3*1*6*1*10*8*7)= 12.441600:10.800=1152, tehát még kerek szám is, betűvel kicsit értelemtlen: AADÁ
Ha hozzátennéd esetleg, hogy a megoldás is egy értelmes szót ad ki a betűkből, akkor talán egyértelműább lenne... Sztem erre gondoltál.
Ha hozzátennéd esetleg, hogy a megoldás is egy értelmes szót ad ki a betűkből, akkor talán egyértelműább lenne... Sztem erre gondoltál.
de akármit behelyettesíthetek. ha az eredmény is betükben lenne megadva, akkor lenne csak egy jó megoldás.
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 02. 24. szombat 15:21), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 02. 24. szombat 15:21

ennek így több megoldása is lehet!
Nem-nem, teljesen egyértelmű