Katicika #2527
Helyesen így olvasandó: "(...)déli, avagy északi irányú(...)"
Helyesen így olvasandó: "(...)déli, avagy északi irányú(...)"
Ez így igaz.
Lehetséges. Mivel az idő- és sebességfaktor nincs bekalkulálva, akkor lehetséges, hogy a helikopter a Föld forgási sebességével száll keletre, tehát (nekünk)látszólag egyhelyben lebeg, így, amikor újra északnak fordul, látszólag ugyanarról a pontról indul, és ugyanarra a helyre száll le 100 km megtétele után. Igenám, de mivel a Föld forgását nem tudjuk csak arra az időszakra korlátozni, amikoris a helikopter keletnek halad(haladási iránya és sebessége megegyezik a Földével), az nem fog megállni akkor sem, amikor a helikópáter mozgása éppen déli, avagy keleti irányú. Viszont, ha azt vesszük, hogy a Föld légköre együtt forog a Föld többi szférájával, akkor ez a probléma elhanyagolható, és a megoldásom helyes.....nek tünhet, esetleg....mondjuk....VALAKI MÁR MONDJON VALAMIT? NÓ!!!!

És az enyimé méé nem jó???

Ennek az adminak én is szivesen nyalnék ha hagyná

én egy szóval sem mondtam, hogy háromszög
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 02. 25. vasárnap 09:05), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 02. 25. vasárnap 09:05

Törölt felhasználó (69371)

de az nem háromszög! hanem mackósajt!

de az nem háromszög! hanem mackósajt!
(Ez egy válasz MmePrune üzenetére (2007. 02. 25. vasárnap 08:42), amit ide kattintva olvashatsz)

vagyis okos vagyok? OKOS? egy férfi azt mondta, hogy tökéletes a megoldásom...egy FÉRFI azt mondta egy NŐ-nek, hogy tökéletes...YEEESSSSSS....okos vagyok, okos vagyok, okos vagyok, okos vagyok, okos vagyok

Köszi a rajzot!
Tökéletes!
De akkor is van még más megoldás!
Keressétek.
Estére megmondom a választ, ha muxik a net.
Tökéletes!
De akkor is van még más megoldás!
Keressétek.
Estére megmondom a választ, ha muxik a net.

Törölt felhasználó (69371)

a 3 szöges okfejtést nem értem. ha felszállok és megyek 100 km-t délnek, majd onnan megyek keletnek és onnan északnak, akkor az egy szögletes U betüt ad. meg számolni kell a föld forgásával is nem? mivel 100 km nem nagy távolság, ezért szerintem nem lehet ugyanott felszállni meg leszállni, mert 1-2 km eltérés lesz! na ez lehet hülyeség amit írtam!
a 3 szöges okfejtést nem értem. ha felszállok és megyek 100 km-t délnek, majd onnan megyek keletnek és onnan északnak, akkor az egy szögletes U betüt ad. meg számolni kell a föld forgásával is nem? mivel 100 km nem nagy távolság, ezért szerintem nem lehet ugyanott felszállni meg leszállni, mert 1-2 km eltérés lesz! na ez lehet hülyeség amit írtam!

Egy megoldásnak jó!
De lehet máshogyan is! Keresem a választ! (nem a Déli sark)
Lehetséges.Egyenlő szárú háromszög elvén.

Nem ezt akartam:
hanem ezt:
bocs!
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 02. 25. vasárnap 00:55), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 02. 25. vasárnap 00:55

Törölt felhasználó (60564)

Helikopter esetén: egy kelet felé tartó hajóról száll fel...szép lassan repül 300km-t, addigra a hajó is megy százat, és ugyanoda leszáll.
Autóval, vagy gyalog, nem tudom, hogy kell felszállni.

Helikopter esetén: egy kelet felé tartó hajóról száll fel...szép lassan repül 300km-t, addigra a hajó is megy százat, és ugyanoda leszáll.

igen, ha az északi sarkról indul el
Normál helikopterről van szó, de működnie kell autóval is, illetve akár gyalog is!
nekem -nál, neked -nak

hááát, nem egészen...de sosem árt egy adminnak nyalni