De van egy másik, kicsit beugratós.
Van négy szenvedélyes játékos. Egész este játszottak, majd a végén megszámolták a pénzüket, és kiderült, hogy mindegyiknek 1000 Ft-tal több pénze van, mint mikor leültek játszani.
A 4 emberke egymással játszott.

Van négy szenvedélyes játékos. Egész este játszottak, majd a végén megszámolták a pénzüket, és kiderült, hogy mindegyiknek 1000 Ft-tal több pénze van, mint mikor leültek játszani.
A 4 emberke egymással játszott.
Miért ne!
Ezt tudom, ezért nem rontom el a játékod!

Na jó, csak a topicért!
Van egy szoba, benne 3 lámpa.
Kint 3 kapcsoló, minden lámpához 1.
Feladatod: bemenni a szobába, és megállapítani melyik lámpához, melyik kapcsoló tartozik. (A lámpák felkapcsolhatók)

Van egy szoba, benne 3 lámpa.
Kint 3 kapcsoló, minden lámpához 1.
Feladatod: bemenni a szobába, és megállapítani melyik lámpához, melyik kapcsoló tartozik. (A lámpák felkapcsolhatók)
home és béta: ne legyetek már ennyire "merevek" vagyis ne itt
...nem mindig értjük meg a humort, főleg így virtuálisan...de ha ilyet láttok:
akkor majdnem bizti, hogy vicc volt
kérdést rakjatok be, mert off lesz

kérdést rakjatok be, mert off lesz

Akkor meg az én megoldásom is tökéletesen helyes!
Nem szabad a sztereotipiáknál leragadni!
Nem szabad a sztereotipiáknál leragadni!

Itt van tom. Az ilyen emberekre fordítsd a feles idődet! Abszolút nem topichoz, de sztem nem is a topicban futó beszélgetésekhez csatlakozik.
Pontvadász??
Megígérted nem tiltasz!!!
Pontvadász??
Megígérted nem tiltasz!!!

Az irány azért mindegy, mert egy 100 km-es körön akármerre indulsz el a körvonal mentén, ugyanoda jutsz!
Csak ennyi aziránymindegység, illetve nem emlékesztem mit írtam a feladatban K vagy NY.
A feladat megoldása szempontjából teljesen mindegy.
Csak ennyi aziránymindegység, illetve nem emlékesztem mit írtam a feladatban K vagy NY.
A feladat megoldása szempontjából teljesen mindegy.
Van, de
1. Ezt szeretem a legjobban
2. Legyen most valami olyan, aminek nincs köze a matekhoz
1. Ezt szeretem a legjobban
2. Legyen most valami olyan, aminek nincs köze a matekhoz
Hát vesd össze a feladvány(első olvasat!!!) egzaktságát a később megjelent magyarázatok bizonytalan kiegészítéseivel, esetlegességével,majd az utolsó pontosítás "iránymindegységével" akkor majd érted... :)
De tényleg igazad van: kell egy újabb feladvány, no!
De tényleg igazad van: kell egy újabb feladvány, no!

"Délre repülünk 100 km-t, majd K, vagy Ny-ra 100, at tök mindegy, a lényeg, hogy így"
Hát ebből gondoltam!
Egyébként az én egyszerű paraszti eszemmel kevésbé erőltetett megoldással szolgáltam, rá sem rántottatok! :)
És a #2570 is egy elfogadható magyarázat a home-i okfejtésre!
Hát ebből gondoltam!
Egyébként az én egyszerű paraszti eszemmel kevésbé erőltetett megoldással szolgáltam, rá sem rántottatok! :)
És a #2570 is egy elfogadható magyarázat a home-i okfejtésre!
Teljesn komolyan gondoltam. Miért érzed azt, hogy nem? Ez egy jó kis feladat, földrajz, matematika, paraszti ész.
De lehet, csak éppen 32 kilométer után, anélkül, hogy irányt változtatnál(álparadoxon!), hirtelen már nem északnak, hanem délnek tartasz(túlfelől), megteszel még 68 km-t, és ott vagy abban a pontban, ahonnan elindultál! A bibi csak annyi, hogy a feladat kezdetén délre kellett indulni, ám én már most elejtett szavaiból is meggyőződtem, hogy ezt Béta sem gondolta komolyan!!!

Attól függ milyen geometriában gondolkodunk
Euklidesziben nem háromszög, gömbgeometriában viszon, ha jól sejlik az!
Euklidesziben nem háromszög, gömbgeometriában viszon, ha jól sejlik az!
Hülye vagy te öcsém!
[#lev ele]

Ok, ez igaz, de azért muxik, elvileg...
Így vágom... Bár ez a szélességi kör valahol a déli vagy északi sarkponthoz iszonyat közel van (a Föld lapultsága miatt szerintem pár kilométerre), ami a "gyalog" és "kerékpáros" telejesítést eléggé megnehezíti...
Na, ez csak kis kötözködés volt...

És a megoldás, ami a faszt sem érdekli kedves tom:
Van egy (illetve kettő olyan szélességi kör, ami éppen 100 km hosszú. Nos ettől a szélsességi körtől 100 km-re északra bárhol fel lehet szállni. Délre repülünk 100 km-t, majd K, vagy Ny-ra 100, at tök mindegy, a lényeg, hogy így "megkerültük a Földet", vagyis az adott szélességi körön visszaérkeztünk oda, ahonnan indultunk, inen 100 km É-ra, és vissza is jutottunk.
Szumma szummárum, végtelen sok ilyen pontja van a Földnek!
Van egy (illetve kettő olyan szélességi kör, ami éppen 100 km hosszú. Nos ettől a szélsességi körtől 100 km-re északra bárhol fel lehet szállni. Délre repülünk 100 km-t, majd K, vagy Ny-ra 100, at tök mindegy, a lényeg, hogy így "megkerültük a Földet", vagyis az adott szélességi körön visszaérkeztünk oda, ahonnan indultunk, inen 100 km É-ra, és vissza is jutottunk.
Szumma szummárum, végtelen sok ilyen pontja van a Földnek!
Gyóvan. Na, béta, akkor elárulod nekünk, hogy mi az általad favorizált megoldás, ami eddig itt még nem szerepelt???
MOst kapok megint nagy tom-tól kitiltást, mert kritizálni merem, de ez a stílus megint nem méltó egy adminhoz!
Gondolkozz már el rajta.
Gondolkozz már el rajta.