Mit ábrázol ez a fotó Szerintetek?

Ezzel egy kicsit előre hozom, de azért az előző feladvány is ér...és megfejtendő!
Mi ez?

Mi ez?

...És mivel a legbölcsebb bizony a legtökéletesebb is - filozófiai (és nemcsak)szempontból -,közös nevező ez légyen a megfejtésre! Szép napot!
Szerelmesen epedő, ám megbékélt menyasszony és a békét "hozó" daliás vőlegény szent szerelmének leírása.
...A képek ennek a szerelmi történetnek egyik tavalyi "valaholi" dramaturgiai megjelenítéséből valóak...

(Ez egy válasz DrAnthony üzenetére (2008. 02. 15. péntek 21:00), amit ide kattintva olvashatsz)
2008. 02. 15. péntek 21:00

Szerelmesen epedő, ám megbékélt menyasszony és a békét "hozó" daliás vőlegény szent szerelmének leírása.

...A képek ennek a szerelmi történetnek egyik tavalyi "valaholi" dramaturgiai megjelenítéséből valóak...

Ez most megoldás lenne?
Ugyanis a "Mazda" jelentése
"tökéletes".
No more comment.
"tökéletes".
No more comment.

Pontosan Magyar repülőalakulat gépeinek a jelzései,melyek a világháborúban részt vettek
(Ez egy válasz MmePrune üzenetére (2008. 02. 15. péntek 22:13), amit ide kattintva olvashatsz)
2008. 02. 15. péntek 22:13

bombázó repülőszázadok, felderítő egységek nevei
szóval katonai vonatkozásúak

szóval katonai vonatkozásúak
bombázó repülőszázadok, felderítő egységek nevei
szóval katonai vonatkozásúak (Ez egy válasz sanyisanyi74 üzenetére (2008. 02. 15. péntek 21:54), amit ide kattintva olvashatsz)
2008. 02. 15. péntek 21:54

szóval katonai vonatkozásúak (Ez egy válasz sanyisanyi74 üzenetére (2008. 02. 15. péntek 21:54), amit ide kattintva olvashatsz)

bagoly,sas,holló,lucifer,somogyi bicska,paprikás boszorkány,vörös kakas,csikós,sólyom,kőr ász,dongó,teve,szent györgy,tőr,ricsi,béka,tigris,villám,puli,boszorkány,
fekete macska,buzogány,vörös ördög,halál,isten nyila,isten kardja,sárga vihar,sárkány,hüvelyk matyi,uz bence,gomba,gavallér,kókuszdió
fekete macska,buzogány,vörös ördög,halál,isten nyila,isten kardja,sárga vihar,sárkány,hüvelyk matyi,uz bence,gomba,gavallér,kókuszdió

bagoly,sas,holló,lucifer,somogyi bicska,paprikás boszorkány,vörös kakas,csikós,sólyom,kőr ász,dongó,teve,szent györgy,tőr,ricsi,béka,tigris,villám,puli,boszorkány,

Ez most megoldás lenne?
"tökéletes".
No more comment.
(Ez egy válasz X üzenetére (2008. 02. 15. péntek 19:07), amit ide kattintva olvashatsz)
2008. 02. 15. péntek 19:07
"tökéletes".
No more comment.

Törölt felhasználó (7767)

...Doki, még mindig adós vagy a "mazdá"-val!

MAUSZÓLOSZ! KATT! (Ez egy válasz MmePrune üzenetére (2008. 02. 15. péntek 15:18), amit ide kattintva olvashatsz)

bazzzzzzzzz kata! most esik le...az első a halikarnasszoszi mauzóleum, ami mauszolósz feleségének építtetett síremlék, a második pedig a lenin mauzóleum, ami szintén egy síremlék
a király nevét már leírtam, feltéve, ha arra gondolsz

Ez volt a lényeg!
"Romeo Offering Gratification and Erotic Recreation"
Végeredményben mindent leírtál... Ez egy régi angol szleng. Amikor a nő felajánlkozott egy kis "hátulról" történű aktusra, akkor ez volt a "válasz", ebből jött le a "roger" kifejezés, és ezt vette át a katonai rádiózás is a rádióban elhangzott utasítások nyugtázására.
Gratula!
(Ez egy válasz MmePrune üzenetére (2008. 02. 15. péntek 15:15), amit ide kattintva olvashatsz)
2008. 02. 15. péntek 15:15
"Romeo Offering Gratification and Erotic Recreation"

Végeredményben mindent leírtál... Ez egy régi angol szleng. Amikor a nő felajánlkozott egy kis "hátulról" történű aktusra, akkor ez volt a "válasz", ebből jött le a "roger" kifejezés, és ezt vette át a katonai rádiózás is a rádióban elhangzott utasítások nyugtázására.
Gratula!

csapnivaló angol tudásom felhasználásával valami olyasmit olvastam, hogy a "to roger" ige azt takarja az angol szlengben, hogy egy ffi a nő felé szexuális értelemben közeledne, vagyis meg akarja b@szni...természetesen mindezt a nő háta mögött kibeszélve
hoppá...mit találtam
Romeo Offering Gratification and Erotic Recreation--->roger
nem mernék vállalkozni a fordítására, majd jön charl vagy doki a helyes válasszal...de hevenyészett magyarázata részemről: romeo kínálata: kielégülés és szexuális felüdülés
és hogy mi köze a katonai rádiózáshoz? feltételezem, hogy folyamatosan ki vannak éhezve a nőkre...ezért mindent úgy zárnak: értettem és de nagyot kefélnék most!
hoppá...mit találtam

nem mernék vállalkozni a fordítására, majd jön charl vagy doki a helyes válasszal...de hevenyészett magyarázata részemről: romeo kínálata: kielégülés és szexuális felüdülés

és hogy mi köze a katonai rádiózáshoz? feltételezem, hogy folyamatosan ki vannak éhezve a nőkre...ezért mindent úgy zárnak: értettem és de nagyot kefélnék most!

bazzzzzzzzz kata! most esik le...az első a halikarnasszoszi mauzóleum, ami mauszolósz feleségének építtetett síremlék, a második pedig a lenin mauzóleum, ami szintén egy síremlék
(Ez egy válasz X üzenetére (2008. 02. 13. szerda 21:27), amit ide kattintva olvashatsz)
2008. 02. 13. szerda 21:27
Mi a "kapocs" egy Bodrumban Kr. e. 377-ben trónra lépő király által kiírt és két görög építész által megnyert pályázat és egy Aurora nevezetű církáló jelére elszabadult események fő-főszereplőjének utolsó lakhelye közt?
Kapcsolódik: hogy hívták a királyt?

(Ez egy válasz X üzenetére (2008. 02. 13. szerda 21:27), amit ide kattintva olvashatsz)

Mi a "kapocs" egy Bodrumban Kr. e. 377-ben trónra lépő király által kiírt és két görög építész által megnyert pályázat és egy Aurora nevezetű církáló jelére elszabadult események fő-főszereplőjének utolsó lakhelye közt?
Kapcsolódik: hogy hívták a királyt?

csapnivaló angol tudásom felhasználásával valami olyasmit olvastam, hogy a "to roger" ige azt takarja az angol szlengben, hogy egy ffi a nő felé szexuális értelemben közeledne, vagyis meg akarja b@szni...természetesen mindezt a nő háta mögött kibeszélve
hoppá...mit találtam
(Ez egy válasz MmePrune üzenetére (2008. 02. 15. péntek 14:05), amit ide kattintva olvashatsz)
2008. 02. 15. péntek 14:05
hoppá...mit találtam

azt már láttam szótárban, hogy a roger szlengben "megbasz"...de hogy miért, azt sajna nem tudom
nyomozok a kérdéskörben
meg a mauszóloszosban is

nyomozok a kérdéskörben

azt már láttam szótárban, hogy a roger szlengben "megbasz"...de hogy miért, azt sajna nem tudom
nyomozok a kérdéskörben
meg a mauszóloszosban is
(Ez egy válasz DrAnthony üzenetére (2008. 02. 15. péntek 13:16), amit ide kattintva olvashatsz)
2008. 02. 15. péntek 13:16

nyomozok a kérdéskörben

Na, újból felteszem, hátha valaki tudja rá a választ:
Gondolom többen láttak már amerikai katonai filmeket, melyekben amikor a katonák rádióznak, a rádión elhangzott utasítások végén a
"Roger" vagy a "Roger that"
kijelentéssel "nyugtázzák" a rádióadást.
Mi ez a "Roger"? Miért éppen "Roger"?
Ezen kívül (érdekes módon) a dolognak szexuális vonatkozásai is van. Mi ez?

Gondolom többen láttak már amerikai katonai filmeket, melyekben amikor a katonák rádióznak, a rádión elhangzott utasítások végén a

Na, újból felteszem, hátha valaki tudja rá a választ:

Isten tartsa meg az izlésedet, kedves doki, és Bálint-napi jókivánságként fogadd ezirányú felköszöntésemet: a Jóisten éltessen sok számos esztendőkig Tégödöt, nyakig rózsaszínű szerelemben!

És most már tényleg: valahol a topik "gerincében" olvastam, hogy a lényeg, hogy tanuljunk is a feladványokból, ezért is kérdeztem rá annyiszor a mazdára, mert én is kiváncsi voltam rá! Ne haragudj rám ezért: Éva lánya lennék én es! (Ez egy válasz DrAnthony üzenetére (2008. 02. 14. csütörtök 23:56), amit ide kattintva olvashatsz)
2008. 02. 14. csütörtök 23:56

És most már tényleg: valahol a topik "gerincében" olvastam, hogy a lényeg, hogy tanuljunk is a feladványokból, ezért is kérdeztem rá annyiszor a mazdára, mert én is kiváncsi voltam rá! Ne haragudj rám ezért: Éva lánya lennék én es! (Ez egy válasz DrAnthony üzenetére (2008. 02. 14. csütörtök 23:56), amit ide kattintva olvashatsz)

Márminthogy a Bálintról a Ballatines-re asszociálnék... és aszttittem olvastad a nappaliban, h bourbon hívő vagyok... így....
Márminthogy a Bálintról a Ballatines-re asszociálnék... és aszttittem olvastad a nappaliban, h bourbon hívő vagyok... így....
(Ez egy válasz X üzenetére (2008. 02. 14. csütörtök 23:49), amit ide kattintva olvashatsz)
2008. 02. 14. csütörtök 23:49

Ki mondta, hogy a a Ballantines nem scotsch?
...És hogy jön ide a Bourbon?
A helyes válasz: Valentina!

Ki mondta, hogy a a Ballantines nem scotsch?
...És hogy jön ide a Bourbon?
(Ez egy válasz DrAnthony üzenetére (2008. 02. 14. csütörtök 23:45), amit ide kattintva olvashatsz)
2008. 02. 14. csütörtök 23:45

A Ballatines sajnos scotch és nem bourbon...
Ez nem jött össze....
Különben is, van lentebb egy kérdésem, elébb nem azt kellene megválaszolni?

Különben is, van lentebb egy kérdésem, elébb nem azt kellene megválaszolni?
A Ballatines sajnos scotch és nem bourbon...
Ez nem jött össze....
Különben is, van lentebb egy kérdésem, elébb nem azt kellene megválaszolni? (Ez egy válasz X üzenetére (2008. 02. 14. csütörtök 23:44), amit ide kattintva olvashatsz)
2008. 02. 14. csütörtök 23:44

Különben is, van lentebb egy kérdésem, elébb nem azt kellene megválaszolni? (Ez egy válasz X üzenetére (2008. 02. 14. csütörtök 23:44), amit ide kattintva olvashatsz)

Ok, doki, válaszod bevámolva: ha nem megy, hát kár erőltetni!
Boldog Bálint-napot neked is!

És hogy ne legyünk OFF:
Mi a Bálint férfinév női megfelelője? Már előre somolygok a válaszodon: BÁLINT

És hogy ne legyünk OFF:

Ok, doki, válaszod bevámolva: ha nem megy, hát kár erőltetni!
Boldog Bálint-napot neked is!

És hogy ne legyünk OFF:
(Ez egy válasz DrAnthony üzenetére (2008. 02. 14. csütörtök 23:03), amit ide kattintva olvashatsz)
2008. 02. 14. csütörtök 23:03

És hogy ne legyünk OFF:

Pedig ennél a "handabandánál" tőlem több választ te ne várj...
Pedig ennél a "handabandánál" tőlem több választ te ne várj...
(Ez egy válasz X üzenetére (2008. 02. 14. csütörtök 22:15), amit ide kattintva olvashatsz)
2008. 02. 14. csütörtök 22:15

Ez handabanda, remélem ebben egyetértünk!
Tehát, kedves doki, a választ tizenötmillióan várjuk!

Ez handabanda, remélem ebben egyetértünk!
Tehát, kedves doki, a választ tizenötmillióan várjuk!
(Ez egy válasz DrAnthony üzenetére (2008. 02. 14. csütörtök 21:52), amit ide kattintva olvashatsz)
2008. 02. 14. csütörtök 21:52

Válaszomban benne volt a válasz: Mivel én nem arra gondoltam, amit írtál, azt elfogadni nem tudom.
Mivel azóta más válasz nem érkezett rá, így továbbléptem.
(Írott szabály: ezen hsz-ed off).
No more comment.
Mivel azóta más válasz nem érkezett rá, így továbbléptem.
(Írott szabály: ezen hsz-ed off).
No more comment.