ok, nehéz megfogni téged!
jó válasz!!!
igaz, csak az első sort kellett betenni a google-be, és azonnal ezt dobta ki: "Fizikai Szemle 2003/9 - TELLER EDE 1908-2003"
(tehát nem volt nehéz a feladat, majd az esszé elkészítése hozzá...
)
994 júliusában Mátraderecskére látogatott, hogy találkozzon az ottani iskolásokkal is. Fát ültetett Mátraderecskén, amint Balatonfüreden is. A mátraderecskei fa előtt a mátványtábla Teller alábbi versének egy részletét idézi:
Keresni, várni, semmit sem akarni, ....
kérdéseidre a válasz benne van a szemlében...
na, csak ennyire vagyunk okosak katicika! mint a jó ügyvéd...semmit sem tud tökéletesen, de tudja honnan kell levenni a megfelelő könyvet a polcról, hogy kiegészítse tudását, és felkészüljön a következő tárgyalásra!
(Ez egy válasz X üzenetére (2008. 02. 07. csütörtök 15:34), amit ide kattintva olvashatsz)
2008. 02. 07. csütörtök 15:34

igaz, csak az első sort kellett betenni a google-be, és azonnal ezt dobta ki: "Fizikai Szemle 2003/9 - TELLER EDE 1908-2003"

994 júliusában Mátraderecskére látogatott, hogy találkozzon az ottani iskolásokkal is. Fát ültetett Mátraderecskén, amint Balatonfüreden is. A mátraderecskei fa előtt a mátványtábla Teller alábbi versének egy részletét idézi:
Keresni, várni, semmit sem akarni, ....
kérdéseidre a válasz benne van a szemlében...

na, csak ennyire vagyunk okosak katicika! mint a jó ügyvéd...semmit sem tud tökéletesen, de tudja honnan kell levenni a megfelelő könyvet a polcról, hogy kiegészítse tudását, és felkészüljön a következő tárgyalásra!

Törölt felhasználó (7767)

Teller Ede: VERS CÍM NÉLKÜL
Nem-nem, tévedsz, ilyen nevű költő talán nincs is.
Ezt a verset Edécském, a kis szentem életének egy olyan válságos helyzetében írta hozzám, amikor meghasonlott saját magával és összerúgta az atomot az Enola Gay Air Mail-t működtető Uninacionális Vállalkozás illetékeseivel, mert illinois-i szilvalekvárral és cipősuvickkal megtömött, amúgy ifj. Nyilas Mihálynak címzett pakkja helyett a fentnevezett vállalat, eléggé soha el nem ítélhető módon, egy nagyobbacska formátumú levélbombát kézbesített egy számára ismeretlen címre, valamiféle napimádó szigetekre!
Nos, ebben az elkeserítő állapotában keresett(volna) meg e kis verssel engem, nyugdíjas házvezetőnőjét, akihez ilyen korszakalkotó helyzetekben mindig is fordult, ám én éppen féléves kényszerszabadságomat töltöttem bébiszitterként az üdülőkomplexussá simított Pearl Harbor nevezetű szindbádi kuriózumon, kis kincsem meg hiába konzultált a noteszével, nem talált egyetlen címet sem, ahol elérhető lettem volna, ezért lett a vers címe Vers cím nélkül...
Melyek azok az események, művek, esetleg összefüggések, amelyekre e hsz-ben megjelenő tulajdonnevek utalhatnak?
(Ez egy válasz DrAnthony üzenetére (2008. 02. 07. csütörtök 15:37), amit ide kattintva olvashatsz)
Ezt a verset Edécském, a kis szentem életének egy olyan válságos helyzetében írta hozzám, amikor meghasonlott saját magával és összerúgta az atomot az Enola Gay Air Mail-t működtető Uninacionális Vállalkozás illetékeseivel, mert illinois-i szilvalekvárral és cipősuvickkal megtömött, amúgy ifj. Nyilas Mihálynak címzett pakkja helyett a fentnevezett vállalat, eléggé soha el nem ítélhető módon, egy nagyobbacska formátumú levélbombát kézbesített egy számára ismeretlen címre, valamiféle napimádó szigetekre!

Nos, ebben az elkeserítő állapotában keresett(volna) meg e kis verssel engem, nyugdíjas házvezetőnőjét, akihez ilyen korszakalkotó helyzetekben mindig is fordult, ám én éppen féléves kényszerszabadságomat töltöttem bébiszitterként az üdülőkomplexussá simított Pearl Harbor nevezetű szindbádi kuriózumon, kis kincsem meg hiába konzultált a noteszével, nem talált egyetlen címet sem, ahol elérhető lettem volna, ezért lett a vers címe Vers cím nélkül...

Melyek azok az események, művek, esetleg összefüggések, amelyekre e hsz-ben megjelenő tulajdonnevek utalhatnak?

ÓÓÓh, te áldott gúúúgle!
(Ez egy válasz X üzenetére (2008. 02. 07. csütörtök 15:34), amit ide kattintva olvashatsz)
2008. 02. 07. csütörtök 15:34

"Keresni, várni, semmit sem akarni,
Szeretni, vágyni, egyedül maradni.
Nézni a világot becsukott szemekkel,
Látni azt, amit még nem látott meg ember
Gyönyörködni titkos, mély harmóniákban,
Emlékezni arra, mit sohasem láttam.
Szeretni, imádni a szent tisztaságot,
A szelet, a felhőt, a havat, az álmot.
Tenni a helyeset, nem kis öröm pénzért,
Nem a túlvilági örök üdvösségért.
Tudni, hogy nincsen cél, tudni, hogy nincs Isten,
félni, hogy talán még igazság sincsen,
tudni: az ész rövid, az akarat gyenge,
hogy rá vagyok bízva a vak véletlenre.
És makacs reménnyel mégis, mégis hinni,
hogy amit csinálok, az nem lehet semmi.
És örülni tudni a nagy megnyugvásnak,
A fájdalmat, örömet gyógyító halálnak."
Ki a vers írója?

Igazságod vagyon!Szinte nekem is a nyelvem hegyin voltál...öö ...volt a megfejtés!

(.....Azért az én megfejtésem sem volt semmi: áthallásosan tökéletesen fed! Csak éppen a "fejes" elől hagytam el a "GG" predikátumot! )(POJÉN!)

Hagyományosan a Tied a soronkövetkező feledvány "felhamubansültpogácsázásának" joga!

A téli zöldség a "Síparadicsom".
(Ez egy válasz X üzenetére (2008. 02. 06. szerda 15:16), amit ide kattintva olvashatsz)
2008. 02. 06. szerda 15:16

-Mert Pinocchió odarókázott.
-Áttelelő fejes saláta.(lehet, ha ez is tréfás választ vonzana???Akkor ezt nem tudom.)
-Matiné.
-Villamos.
-Letölti a büntetését.
-Alagútban nem katapultál.
-A víz há kettő ó, az ikrek: -Ó, há' kettő?
-Áttelelő fejes saláta.(lehet, ha ez is tréfás választ vonzana???Akkor ezt nem tudom.)
-Matiné.
-Villamos.
-Letölti a büntetését.
-Mert Pinocchió odarókázott.
-Matiné.
-Villamos.
-Letölti a büntetését.
(Ez egy válasz Bibendum üzenetére (2008. 02. 01. péntek 09:12), amit ide kattintva olvashatsz)
2008. 02. 01. péntek 09:12
-Matiné.
-Villamos.
-Letölti a büntetését.
(Ez egy válasz Bibendum üzenetére (2008. 02. 01. péntek 09:12), amit ide kattintva olvashatsz)

T. Tom bocs a fél politikai töltetű viccért nem volt szándékos itt egy pár kérdés érte:
Felajánlom a hifim play gombját jelképesen mert már 2 éve nem találom, de ha meglesz elküldöm!
A válasz 3 nap múlva!
-Miért van fűrészpor a sarokban?
-Mondj egy téli zöldséget,ami a hóhatár felett terem?
-Hogy hívják a mozigépész feleségét?
-MI az:sárga és fáj ha a szemedbe megy?
-Mit csinál a börtönben az internetező rab?
-Milyen az okos pilóta?
-Mi a különbség a víz és az ikrek között?
Felajánlom a hifim play gombját jelképesen mert már 2 éve nem találom, de ha meglesz elküldöm!
A válasz 3 nap múlva!
-Milyen az okos pilóta?
T. Tom bocs a fél politikai töltetű viccért nem volt szándékos itt egy pár kérdés érte:
A válasz 3 nap múlva!
-Milyen az okos pilóta?
A válasz 3 nap múlva!
-Milyen az okos pilóta?
Igen, én jártam már ott, így volt egy kis hendikeppem!
(Ez egy válasz Doctorbalu üzenetére (2008. 01. 28. hétfő 19:08), amit ide kattintva olvashatsz)
2008. 01. 28. hétfő 19:08

helyes, az eiffel-torony 3.emeleteröl keszült, a hid pedig pont alexandre III !
ez jo gyorsan ment
!
ez jo gyorsan ment

helyes, az eiffel-torony 3.emeleteröl keszült, a hid pedig pont alexandre III !
ez jo gyorsan ment
!
(Ez egy válasz valentere üzenetére (2008. 01. 28. hétfő 18:38), amit ide kattintva olvashatsz)
2008. 01. 28. hétfő 18:38
ez jo gyorsan ment

Ez Párizs!
A fénykép pedig az Eiffel-torony tetejéről készült.
A bal alsó sarkoban az "arany hídfő" egy nagyon szép híd kezdete, de sajnos most nem ugrik be a neve.
A kép közepén, pedig kivehető a Louvre ( a piramis jól látható).
A bal alsó sarkoban az "arany hídfő" egy nagyon szép híd kezdete, de sajnos most nem ugrik be a neve.
A kép közepén, pedig kivehető a Louvre ( a piramis jól látható).
Ez Párizs!
A kép közepén, pedig kivehető a Louvre ( a piramis jól látható). (Ez egy válasz Doctorbalu üzenetére (2008. 01. 28. hétfő 18:10), amit ide kattintva olvashatsz)
2008. 01. 28. hétfő 18:10
A kép közepén, pedig kivehető a Louvre ( a piramis jól látható). (Ez egy válasz Doctorbalu üzenetére (2008. 01. 28. hétfő 18:10), amit ide kattintva olvashatsz)

mit abrazol a kep es honnet fenykepeztem (teljesen aktualis, jan.19-en keszült)?

Ködös,szürke,hideg,sok hid,egy vekony sugar nap,park sötetzöld levelü fakkal,modern epiteszet egy kicsit hatrebb,mintha a Big Bent is latnam....
Londonra tippelek...csak tipp
(Ez egy válasz Doctorbalu üzenetére (2008. 01. 28. hétfő 18:10), amit ide kattintva olvashatsz)
2008. 01. 28. hétfő 18:10
Londonra tippelek...csak tipp

mit abrazol a kep es honnet fenykepeztem (teljesen aktualis, jan.19-en keszült)?

Disznok....(most minden nö tamogatasat megkaptam)
Hat nem szegyellik magukat ? Felhaboritok ezek a ferfiak !!!!
(Ez egy válasz X üzenetére (2008. 01. 26. szombat 20:07), amit ide kattintva olvashatsz)
2008. 01. 26. szombat 20:07

Hat nem szegyellik magukat ? Felhaboritok ezek a ferfiak !!!!

Sietve magikra kapkodják a "gúnyát", oszt hazarohannak a feleségeikhez,Te!

Sietve magikra kapkodják a "gúnyát", oszt hazarohannak a feleségeikhez,Te!
(Ez egy válasz Szoni üzenetére (2008. 01. 26. szombat 19:55), amit ide kattintva olvashatsz)
2008. 01. 26. szombat 19:55

Nekem mas nem jut eszembe mint utanna egy jo szivar" ,meg H. Bogart
(Ök elmennek pisilni,en nem mert nem kell....)
Olyant es hallek,hogy utanna rögtön elalusznak
De en nem,igy veve nem tudom na !
Elmennek laskaszüröt mosni ?

Nekem mas nem jut eszembe mint utanna egy jo szivar" ,meg H. Bogart
(Ez egy válasz X üzenetére (2008. 01. 26. szombat 18:43), amit ide kattintva olvashatsz)
2008. 01. 26. szombat 18:43

Így?

No, nem!
Hásze most osztán mit gondójjak: te se tudnád? Gonbókozz...ö...ö gondókozz mán!

No, nem!

Így?

No, nem!
(Ez egy válasz Szoni üzenetére (2008. 01. 26. szombat 18:37), amit ide kattintva olvashatsz)

No, nem!

En azt mondanam,hogy ragyujt
(Ez egy válasz X üzenetére (2008. 01. 26. szombat 18:11), amit ide kattintva olvashatsz)
2008. 01. 26. szombat 18:11
Mi a férfiak nagyon jelentős százalékának legeslegelső dolga, miután eleget tett "férfijúi" kötelességének, vagyis istenesen és kielégítően megdugta (sic!) imádott partnerét?

Mi a férfiak nagyon jelentős százalékának legeslegelső dolga, miután eleget tett "férfijúi" kötelességének, vagyis istenesen és kielégítően megdugta (sic!) imádott partnerét?