Valószínűleg neked van igazad, mert én is megnéztem most, és sok találat van. Érdekes, én "nulla"-val tudtam, akkor elnézést...
(Ez egy válasz DrAnthony üzenetére (2007. 06. 26. kedd 16:39), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 06. 26. kedd 16:39
Kb. 10 forrásban néztem meg, "ne ulla" a helyes írásmódja (itt)... Nem pedig "nulla" ahogy te írod, de mindegy.
Kb. 10 forrásban néztem meg, "ne ulla" a helyes írásmódja (itt)... Nem pedig "nulla" ahogy te írod, de mindegy.
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 06. 26. kedd 16:30), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 06. 26. kedd 16:30
Törölt felhasználó (7767)
Könyves Kálmánnak tulajdonítják, aki törvénybe is iktatta, hogy boszorkányok márpedig nincsenek...Ennyit tudok róla...S még azt, hogy pontosan ő nem tartotta be a törvényt, boszorkánypernek engedve teret(Bátori Mária esetében, pld.)...
ne ulla=> nulla
ne ulla=> nulla
...Másokat is kell engedni élni..
Szünet.
Szünet.
Na, akkor még egy pár kérdés a boszorkányokról:
1. Hogyan hívták a női és a férfi boszorkákat?
2. Mikortól számítható az egyházi-inkvizíciós boszorkányüldözés? (Egy pápai bullára gondolok).
3. Mikor végezték ki Magyarországon és mikor Európában az utolsó boszorkányt?
4. Mikor (az év mely napján) volt és mi volt a neve a boszorkányok évenkénti ünnepének?
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 06. 26. kedd 16:30), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (7767)
Könyves Kálmánnak tulajdonítják, aki törvénybe is iktatta, hogy boszorkányok márpedig nincsenek...Ennyit tudok róla...S még azt, hogy pontosan ő nem tartotta be a törvényt, boszorkánypernek engedve teret(Bátori Mária esetében, pld.)...
ne ulla=> nulla
ne ulla=> nulla
Könyves Kálmánnak tulajdonítják, aki törvénybe is iktatta, hogy boszorkányok márpedig nincsenek...Ennyit tudok róla...S még azt, hogy pontosan ő nem tartotta be a törvényt, boszorkánypernek engedve teret(Bátori Mária esetében, pld.)...
ne ulla=> nulla
ne ulla=> nulla
"De strigis vero, quae non sunt, ne ulla quaestio fiat."
Ki mondta ezt? (na és mit jelent?)
...Azzal a kiegészítéssel, hogy
f1ck0-nak is
!Ti következtek...
(Ez egy válasz DrAnthony üzenetére (2007. 06. 26. kedd 15:21), amit ide kattintva olvashatsz)
Na, én meg láttam a MythBusters-t, ahol több ezer vajas-zsíros pirítóst dobáltak/ejtettek le. Eleinte nehézségük volt a megfelelő leejtő berendezés létrehozásával (aztán külön gép vajazott, külön gép "ejtett", ők csak számoltak), és megfelelően nagy számú kísérlet során kb. 50-50 %-os volt a vajas-nem vajas oldalra esés. Szóval szó sincs 99%-ról!
Nem ennyire tudományosan: Ha zsíros a kenyér, és kellemesen, jó vastagon, magyarosan van megkenve, egyértelműen nehezebb az az oldala, ezért eshet többször a zsíros felére. Plusz mikor eshet le a kenyér: Pl. megkenés során kicsit félretoljuk, hogy kenjünk egy másikat, és ekkor borul le legtöbbször. Mivel nem túl magasról esik le (kb. 1 méter, max. 1,10-1,15), így összevissza egyetlen átfordulásra van "ideje", míg leért.
Ha hozzátesszük mindehhez azt, hogyha 10 esetből csak 1X esne a zsíros oldalára, az is elég dühítő lenne, és hajlamosak vagyunk úgy érezni, hogy "mindig".
Szerintem ennél kimerítőbb válasz nem kell erre a kérdésre.
Nem ennyire tudományosan: Ha zsíros a kenyér, és kellemesen, jó vastagon, magyarosan van megkenve, egyértelműen nehezebb az az oldala, ezért eshet többször a zsíros felére. Plusz mikor eshet le a kenyér: Pl. megkenés során kicsit félretoljuk, hogy kenjünk egy másikat, és ekkor borul le legtöbbször. Mivel nem túl magasról esik le (kb. 1 méter, max. 1,10-1,15), így összevissza egyetlen átfordulásra van "ideje", míg leért.
Ha hozzátesszük mindehhez azt, hogyha 10 esetből csak 1X esne a zsíros oldalára, az is elég dühítő lenne, és hajlamosak vagyunk úgy érezni, hogy "mindig".
Szerintem ennél kimerítőbb válasz nem kell erre a kérdésre.
Igen én is azon láttam.Ezt voltam lusta leírni.
A válaszhoz viszont hozzátenném,hogy azért is esik mindíg a vajas oldalára,mert amikor megkenjük enyhén homorú alakja lesz és így mikor esik nyilván nem a homorú oldalával esik folyamatosan.(úgy mint a levél a fáról) (Ez egy válasz DrAnthony üzenetére (2007. 06. 26. kedd 15:21), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 06. 26. kedd 15:21
A válaszhoz viszont hozzátenném,hogy azért is esik mindíg a vajas oldalára,mert amikor megkenjük enyhén homorú alakja lesz és így mikor esik nyilván nem a homorú oldalával esik folyamatosan.(úgy mint a levél a fáról) (Ez egy válasz DrAnthony üzenetére (2007. 06. 26. kedd 15:21), amit ide kattintva olvashatsz)
Na, én meg láttam a MythBusters-t, ahol több ezer vajas-zsíros pirítóst dobáltak/ejtettek le. Eleinte nehézségük volt a megfelelő leejtő berendezés létrehozásával (aztán külön gép vajazott, külön gép "ejtett", ők csak számoltak), és megfelelően nagy számú kísérlet során kb. 50-50 %-os volt a vajas-nem vajas oldalra esés. Szóval szó sincs 99%-ról!
Nem ennyire tudományosan: Ha zsíros a kenyér, és kellemesen, jó vastagon, magyarosan van megkenve, egyértelműen nehezebb az az oldala, ezért eshet többször a zsíros felére. Plusz mikor eshet le a kenyér: Pl. megkenés során kicsit félretoljuk, hogy kenjünk egy másikat, és ekkor borul le legtöbbször. Mivel nem túl magasról esik le (kb. 1 méter, max. 1,10-1,15), így összevissza egyetlen átfordulásra van "ideje", míg leért.
Ha hozzátesszük mindehhez azt, hogyha 10 esetből csak 1X esne a zsíros oldalára, az is elég dühítő lenne, és hajlamosak vagyunk úgy érezni, hogy "mindig".
Szerintem ennél kimerítőbb válasz nem kell erre a kérdésre.
Nem ennyire tudományosan: Ha zsíros a kenyér, és kellemesen, jó vastagon, magyarosan van megkenve, egyértelműen nehezebb az az oldala, ezért eshet többször a zsíros felére. Plusz mikor eshet le a kenyér: Pl. megkenés során kicsit félretoljuk, hogy kenjünk egy másikat, és ekkor borul le legtöbbször. Mivel nem túl magasról esik le (kb. 1 méter, max. 1,10-1,15), így összevissza egyetlen átfordulásra van "ideje", míg leért.
Ha hozzátesszük mindehhez azt, hogyha 10 esetből csak 1X esne a zsíros oldalára, az is elég dühítő lenne, és hajlamosak vagyunk úgy érezni, hogy "mindig".
Szerintem ennél kimerítőbb válasz nem kell erre a kérdésre.
Na, én meg láttam a MythBusters-t, ahol több ezer vajas-zsíros pirítóst dobáltak/ejtettek le. Eleinte nehézségük volt a megfelelő leejtő berendezés létrehozásával (aztán külön gép vajazott, külön gép "ejtett", ők csak számoltak), és megfelelően nagy számú kísérlet során kb. 50-50 %-os volt a vajas-nem vajas oldalra esés. Szóval szó sincs 99%-ról!
Nem ennyire tudományosan: Ha zsíros a kenyér, és kellemesen, jó vastagon, magyarosan van megkenve, egyértelműen nehezebb az az oldala, ezért eshet többször a zsíros felére. Plusz mikor eshet le a kenyér: Pl. megkenés során kicsit félretoljuk, hogy kenjünk egy másikat, és ekkor borul le legtöbbször. Mivel nem túl magasról esik le (kb. 1 méter, max. 1,10-1,15), így összevissza egyetlen átfordulásra van "ideje", míg leért.
Ha hozzátesszük mindehhez azt, hogyha 10 esetből csak 1X esne a zsíros oldalára, az is elég dühítő lenne, és hajlamosak vagyunk úgy érezni, hogy "mindig".
Szerintem ennél kimerítőbb válasz nem kell erre a kérdésre.
Nem ennyire tudományosan: Ha zsíros a kenyér, és kellemesen, jó vastagon, magyarosan van megkenve, egyértelműen nehezebb az az oldala, ezért eshet többször a zsíros felére. Plusz mikor eshet le a kenyér: Pl. megkenés során kicsit félretoljuk, hogy kenjünk egy másikat, és ekkor borul le legtöbbször. Mivel nem túl magasról esik le (kb. 1 méter, max. 1,10-1,15), így összevissza egyetlen átfordulásra van "ideje", míg leért.
Ha hozzátesszük mindehhez azt, hogyha 10 esetből csak 1X esne a zsíros oldalára, az is elég dühítő lenne, és hajlamosak vagyunk úgy érezni, hogy "mindig".
Szerintem ennél kimerítőbb válasz nem kell erre a kérdésre.
Részemről ezt a témát lezártam, van amivel egyetértek, Tom #3594 sz hsz.-e volt a legkimerítőbb, de attól még a mi első palacsintánk soha nem fog sikerülni, sajnos valszeg ezzel problémával kell tovább élnünk, kösz a válaszokat mindenkinek.
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 06. 26. kedd 14:00), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 06. 26. kedd 14:00
Törölt felhasználó (7767)
Hát, kedves Uram, már elnézését kérem, de azt hittem, hogy a válaszoló gasztro-művészek kimerítően kivesézték a témát...
Én azt gondolom, hogy a tökéletes palacsintához az is szükséges, hogy a serpenyő felszíni rétege kellőképpen telítődjék olajjal(én úgy tudom, hogy ez lehetséges), és erre az első palacsinta genézise alatt kerít sort...Nem?
Én azt gondolom, hogy a tökéletes palacsintához az is szükséges, hogy a serpenyő felszíni rétege kellőképpen telítődjék olajjal(én úgy tudom, hogy ez lehetséges), és erre az első palacsinta genézise alatt kerít sort...Nem?
ok, neked is igazad van...
és mi jár annak, akinek igaza van? a ..... és elvileg tiltás, de most ettől eltekintünk...
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 06. 26. kedd 13:52), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 06. 26. kedd 13:52
és mi jár annak, akinek igaza van? a ..... és elvileg tiltás, de most ettől eltekintünk...
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 06. 26. kedd 13:52), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (7767)
" tom1019[VIP][ADMIN] #3587 | tegnap 16:26
(...)de nem is az a lényeg, hogy megoldhatatlan feladatokkal bombázzuk egymást, hanem inkább szórakozzunk!)
Válasz hipp, üzenetére (tegnap 16:08)"
Én ehhez tartottam magam, csak Te nem!
Tehát:
Miért nem?
(...)de nem is az a lényeg, hogy megoldhatatlan feladatokkal bombázzuk egymást, hanem inkább szórakozzunk!)
Válasz hipp, üzenetére (tegnap 16:08)"
Én ehhez tartottam magam, csak Te nem!
Tehát:
Miért nem?
Hát, kedves Uram, már elnézését kérem, de azt hittem, hogy a válaszoló gasztro-művészek kimerítően kivesézték a témát...
Én azt gondolom, hogy a tökéletes palacsintához az is szükséges, hogy a serpenyő felszíni rétege kellőképpen telítődjék olajjal(én úgy tudom, hogy ez lehetséges), és erre az első palacsinta genézise alatt kerít sort...Nem?
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 06. 26. kedd 13:22), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 06. 26. kedd 13:22
Én azt gondolom, hogy a tökéletes palacsintához az is szükséges, hogy a serpenyő felszíni rétege kellőképpen telítődjék olajjal(én úgy tudom, hogy ez lehetséges), és erre az első palacsinta genézise alatt kerít sort...Nem?
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 06. 26. kedd 13:22), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (94621)
Hohóóó, kedves hölgyem, addig nem adunk fel kérdést másikat, amíg nem válaszoltunk az előbbire. tudom az is kaja, meg ez is, azt is tudom legalább annyira életbevágó a kérdés mint az enyém, dehát tessék először arra válaszolni..
" tom1019[VIP][ADMIN] #3587 | tegnap 16:26
(...)de nem is az a lényeg, hogy megoldhatatlan feladatokkal bombázzuk egymást, hanem inkább szórakozzunk!)
Válasz hipp, üzenetére (tegnap 16:08)"
Én ehhez tartottam magam, csak Te nem!
Tehát:
Miért nem?
(Ez egy válasz tom1019 üzenetére (2007. 06. 26. kedd 13:48), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 06. 26. kedd 13:48
(...)de nem is az a lényeg, hogy megoldhatatlan feladatokkal bombázzuk egymást, hanem inkább szórakozzunk!)
Válasz hipp, üzenetére (tegnap 16:08)"
Én ehhez tartottam magam, csak Te nem!
Tehát:
Miért nem?
(Ez egy válasz tom1019 üzenetére (2007. 06. 26. kedd 13:48), amit ide kattintva olvashatsz)
Megmondom az őszintét, hogy igazad van!
Gondolkoztam is azon (pedig ő szerinte nagyon kevés az eszem és az IQ-m), hogy én szóljak e Katicikának a fax kérdése miatt, vagy csak elüssem a baromságot egy másik baromsággal (és ezzel is célozva arra, hogy nem bántani akarom, csak felhívni a figyelmét, hogy hülye kérdésre csak még hülyébb kérdést, ill. választ lehet adni)!
Még egy "kitünő" megoldás lett volna az offolásra,
a tiltás,
de azt személyes megtámadtatásnak vette volna, és öt oldalban ecsetelné, hogy miért esik a zsíros kenyere a megkent oldalára,
valamint írt volna a fóromba maradása érdekében a GG főszerkesztőjének és Köztársasági elnöknek is !
Nos, a válaszomban benne van a megfejtése is: Azért esik a zsíroskenyér a megkent oldalára és a macska a talpára, kivéve, ha bekenjük a hátát 50%-ban zsírral és 50 %-ban vajjal, MERT....!
Gondolkoztam is azon (pedig ő szerinte nagyon kevés az eszem és az IQ-m), hogy én szóljak e Katicikának a fax kérdése miatt, vagy csak elüssem a baromságot egy másik baromsággal (és ezzel is célozva arra, hogy nem bántani akarom, csak felhívni a figyelmét, hogy hülye kérdésre csak még hülyébb kérdést, ill. választ lehet adni)!
Még egy "kitünő" megoldás lett volna az offolásra,
a tiltás,
de azt személyes megtámadtatásnak vette volna, és öt oldalban ecsetelné, hogy miért esik a zsíros kenyere a megkent oldalára,
valamint írt volna a fóromba maradása érdekében a GG főszerkesztőjének és Köztársasági elnöknek is !
Nos, a válaszomban benne van a megfejtése is: Azért esik a zsíroskenyér a megkent oldalára és a macska a talpára, kivéve, ha bekenjük a hátát 50%-ban zsírral és 50 %-ban vajjal, MERT....!
Megmondom az őszintét, hogy igazad van!
Gondolkoztam is azon (pedig ő szerinte nagyon kevés az eszem és az IQ-m), hogy én szóljak e Katicikának a fax kérdése miatt, vagy csak elüssem a baromságot egy másik baromsággal (és ezzel is célozva arra, hogy nem bántani akarom, csak felhívni a figyelmét, hogy hülye kérdésre csak még hülyébb kérdést, ill. választ lehet adni)!
Még egy "kitünő" megoldás lett volna az offolásra,
a tiltás,
de azt személyes megtámadtatásnak vette volna, és öt oldalban ecsetelné, hogy miért esik a zsíros kenyere a megkent oldalára,
valamint írt volna a fóromba maradása érdekében a GG főszerkesztőjének és Köztársasági elnöknek is !
Nos, a válaszomban benne van a megfejtése is: Azért esik a zsíroskenyér a megkent oldalára és a macska a talpára, kivéve, ha bekenjük a hátát 50%-ban zsírral és 50 %-ban vajjal, MERT....!
(Ez egy válasz f1ck0 üzenetére (2007. 06. 26. kedd 13:34), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 06. 26. kedd 13:34
Gondolkoztam is azon (pedig ő szerinte nagyon kevés az eszem és az IQ-m), hogy én szóljak e Katicikának a fax kérdése miatt, vagy csak elüssem a baromságot egy másik baromsággal (és ezzel is célozva arra, hogy nem bántani akarom, csak felhívni a figyelmét, hogy hülye kérdésre csak még hülyébb kérdést, ill. választ lehet adni)!
Még egy "kitünő" megoldás lett volna az offolásra,
a tiltás,
de azt személyes megtámadtatásnak vette volna, és öt oldalban ecsetelné, hogy miért esik a zsíros kenyere a megkent oldalára,
valamint írt volna a fóromba maradása érdekében a GG főszerkesztőjének és Köztársasági elnöknek is !
Nos, a válaszomban benne van a megfejtése is: Azért esik a zsíroskenyér a megkent oldalára és a macska a talpára, kivéve, ha bekenjük a hátát 50%-ban zsírral és 50 %-ban vajjal, MERT....!
(Ez egy válasz f1ck0 üzenetére (2007. 06. 26. kedd 13:34), amit ide kattintva olvashatsz)
Én meg a Discovery-n láttam a pontos kérdést("mítoszt"):
Miért van az,hogy a pirítóskenyér mindíg a vajas oldalára esik?
A választ most lusta vagyok leírni,de megkérnélek benneteket,hogy ne offoljátok már szét ezt a topicot baromságokkal.
Miért van az,hogy a pirítóskenyér mindíg a vajas oldalára esik?
A választ most lusta vagyok leírni,de megkérnélek benneteket,hogy ne offoljátok már szét ezt a topicot baromságokkal.
Attól még nem lesz kenyér! Ha meg nem fürdetik, egy idő után rettentően avas szag kezd terjengeni a gazdi körül is ebben a melegben
Válasz nem elfogadva!
(Ez egy válasz tom1019 üzenetére (2007. 06. 26. kedd 13:23), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 06. 26. kedd 13:23
Én kiegészíteném, mert megnéztem a pontos választ a neten...
A vajas és zsíros kenyér (az esetek 99%-ban) mindig a megkent oldalára esik, és a macska mindig a talpára esik.
Mi történik, ha a macska hátára vajat kenünk?...

Válasz nem elfogadva!
(Ez egy válasz tom1019 üzenetére (2007. 06. 26. kedd 13:23), amit ide kattintva olvashatsz)
Én kiegészíteném, mert megnéztem a pontos választ a neten...
A vajas és zsíros kenyér (az esetek 99%-ban) mindig a megkent oldalára esik, és a macska mindig a talpára esik.
Mi történik, ha a macska hátára vajat kenünk?...

Én meg a Discovery-n láttam a pontos kérdést("mítoszt"):
Miért van az,hogy a pirítóskenyér mindíg a vajas oldalára esik?
A választ most lusta vagyok leírni,de megkérnélek benneteket,hogy ne offoljátok már szét ezt a topicot baromságokkal. (Ez egy válasz tom1019 üzenetére (2007. 06. 26. kedd 13:23), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 06. 26. kedd 13:23
Én kiegészíteném, mert megnéztem a pontos választ a neten...
A vajas és zsíros kenyér (az esetek 99%-ban) mindig a megkent oldalára esik, és a macska mindig a talpára esik.
Mi történik, ha a macska hátára vajat kenünk?...

Miért van az,hogy a pirítóskenyér mindíg a vajas oldalára esik?
A választ most lusta vagyok leírni,de megkérnélek benneteket,hogy ne offoljátok már szét ezt a topicot baromságokkal. (Ez egy válasz tom1019 üzenetére (2007. 06. 26. kedd 13:23), amit ide kattintva olvashatsz)
Én kiegészíteném, mert megnéztem a pontos választ a neten...
A vajas és zsíros kenyér (az esetek 99%-ban) mindig a megkent oldalára esik, és a macska mindig a talpára esik.
Mi történik, ha a macska hátára vajat kenünk?...

Én kiegészíteném, mert megnéztem a pontos választ a neten...
A vajas és zsíros kenyér (az esetek 99%-ban) mindig a megkent oldalára esik, és a macska mindig a talpára esik.
Mi történik, ha a macska hátára vajat kenünk?...

Hohóóó, kedves hölgyem, addig nem adunk fel kérdést másikat, amíg nem válaszoltunk az előbbire. tudom az is kaja, meg ez is, azt is tudom legalább annyira életbevágó a kérdés mint az enyém, dehát tessék először arra válaszolni..
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 06. 26. kedd 13:02), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 06. 26. kedd 13:02
Miért esik az elejtett zsíroskenyér az esetek kilencvenvalahány százalékában a "megkent" oldalára?

(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 06. 26. kedd 13:02), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (7767)
Miért esik az elejtett zsíroskenyér az esetek kilencvenvalahány százalékában a "megkent" oldalára?

Miért esik az elejtett zsíroskenyér az esetek kilencvenvalahány százalékában a "megkent" oldalára?

Így wan...anyám palacsintasütő serpenyőjét
eccer használtam tükör tojás sütésre...
huhu..mikor +látta leűwöltötte a hajam...
(Ez egy válasz DrAnthony üzenetére (2007. 06. 25. hétfő 21:53), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 06. 25. hétfő 21:53
eccer használtam tükör tojás sütésre...
huhu..mikor +látta leűwöltötte a hajam...
(Ez egy válasz DrAnthony üzenetére (2007. 06. 25. hétfő 21:53), amit ide kattintva olvashatsz)
Erre a kérdésre sok válasz lehetséges. Nagyanyáink-anyáink a palacsintasütésre egyetlen serpenyőt használtak, amit semmi másra nem vettek igénybe (persze lehet, hogy manapság is vannak így vele háziasszonyok). Nagymamámnak és anyukámnak általában a negyedik-ötödik nem sikerült, az első mindig!
Ha a palacsintasütésre nem mindig ugyanazt a serpenyőt használjuk, illetve a palacsintasütőt másra is szoktuk használni, akkor az első palacsinta sikertelenségére ez lehet a magyarázat. A palacsintát nagyon kevés olajon (olvasaztott zsíron) kell sütni, hogy épp csak benedvesítse a serpenyőt, és minden egyes palacsinta előtt kell alá tenni egy csöppet. Az elsőnél nem lehet túl sokat tenni, de még nem tud eléggé benedvesedni (beolajozódni) a serpenyő, ezért romolhat el.
Ha a palacsintasütésre nem mindig ugyanazt a serpenyőt használjuk, illetve a palacsintasütőt másra is szoktuk használni, akkor az első palacsinta sikertelenségére ez lehet a magyarázat. A palacsintát nagyon kevés olajon (olvasaztott zsíron) kell sütni, hogy épp csak benedvesítse a serpenyőt, és minden egyes palacsinta előtt kell alá tenni egy csöppet. Az elsőnél nem lehet túl sokat tenni, de még nem tud eléggé benedvesedni (beolajozódni) a serpenyő, ezért romolhat el.
















GabiKa77






