Kvíz - szoba
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Az eddigi hozzászólások

... 61 62 63 64 65 ...
Sorrend: Legújabb előreLegrégebbi előre hozzászólás / oldal
#2961   2007. 06. 29. péntek 02:20
DrAnthony DrAnthony VIP
eljen

Annyi kiegészítéssel, hogy a "legjelentősebb" boszorkányünnep az általad említett időpontban zajló ún. Walpurgis-éj. A hiedelmek szerint a Gellérthegy adott otthont a hazai boszorkányok ezen ünnepének.
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 06. 28. csütörtök 17:26), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (7767)
2007. 06. 28. csütörtök 17:26
"1. Hogyan hívták a női és a férfi „boszorkákat”?
2. Mikortól számítható az egyházi-inkvizíciós boszorkányüldözés? (Egy pápai bullára gondolok).
3. Mikor végezték ki Magyarországon és mikor Európában az utolsó boszorkányt?
4. Mikor (az év mely napján) volt és mi volt a neve a boszorkányok évenkénti „ünnepének”?"(DrAnthony)
1.Sokféleképpen nevezték, magyarul egyértelmű a a boszorkány, boszorka név viselőjének női neme, de ha a "boszorkány"-t kiegészítjük a " mester"-rel, akkor ez egyértelműen azt jelenti, hogy képletesen "átküldtük" a rokolyást a szivárvány alatt smile Az idegen striga vagy malefica nevet is a "női" boszorkák viselték , míg a maleficus név lompossal rendelkező bűbájost jelentett. smile
2.1484-ben VIII.Ince pápa bullában rendelte el a boszorkányüldözést, és teljhatalmat ad az inkvizitoroknak a perbefogásokra stb. Ám az inkvizició a maga rémületességében csak két dominikánus szerzetes, Heinrich Institoris Kramer és Jakob Sprenger Malleus Maleficarum (Boszorkányok pörölye)című művének hatására bontakozott ki.A XV-XVIII. sz. között az ikvizíció áldozatainak a száma durván kilencmillió.
3. 1756- ban; 1782. június 18-án
4. Több ünnepnapjuk "van" smile ; Talán a boszorkányszombatra lehet gondolni itt(április30-rólmájus 1-re virradó éjszaka)... Magyar vonatkozásban itt a Gellérthegy is "szóbakerül"! smile
#2960   2007. 06. 28. csütörtök 17:30
X Törölt felhasználó (7767)
Ezt is felhozom, ha most sem kerül rá válasz, akkor csak temesse be az idő smile smile smile
kerdes
Milyen épületet strázsál ez a fa, és melyik településen?

kerdes
#2959   2007. 06. 28. csütörtök 17:26
"1. Hogyan hívták a női és a férfi „boszorkákat”?
2. Mikortól számítható az egyházi-inkvizíciós boszorkányüldözés? (Egy pápai bullára gondolok).
4. Mikor (az év mely napján) volt és mi volt a neve a boszorkányok évenkénti „ünnepének”?"(DrAnthony)
1.Sokféleképpen nevezték, magyarul egyértelmű a a boszorkány, boszorka név viselőjének női neme, de ha a "boszorkány"-t kiegészítjük a " mester"-rel, akkor ez egyértelműen azt jelenti, hogy képletesen "átküldtük" a rokolyást a szivárvány alatt smile Az idegen striga vagy malefica nevet is a "női" boszorkák viselték , míg a maleficus név lompossal rendelkező bűbájost jelentett. smile
2.1484-ben VIII.Ince pápa bullában rendelte el a boszorkányüldözést, és teljhatalmat ad az inkvizitoroknak a perbefogásokra stb. Ám az inkvizició a maga rémületességében csak két dominikánus szerzetes, Heinrich Institoris Kramer és Jakob Sprenger Malleus Maleficarum (Boszorkányok pörölye)című művének hatására bontakozott ki.A XV-XVIII. sz. között az ikvizíció áldozatainak a száma durván kilencmillió.
3. 1756- ban; 1782. június 18-án
4. Több ünnepnapjuk "van" smile ; Talán a boszorkányszombatra lehet gondolni itt(április30-rólmájus 1-re virradó éjszaka)... Magyar vonatkozásban itt a Gellérthegy is "szóbakerül"! smile
(Ez egy válasz DrAnthony üzenetére (2007. 06. 26. kedd 16:34), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 06. 26. kedd 16:34
eljen

kerdes

Na, akkor még egy pár kérdés a boszorkányokról:

1. Hogyan hívták a női és a férfi „boszorkákat”?
4. Mikor (az év mely napján) volt és mi volt a neve a boszorkányok évenkénti „ünnepének”?

kerdes
#2958   2007. 06. 28. csütörtök 15:12
zelli zelli
Drága Anthony!
Szívesen válaszolnék, de a boszikról keveset tudok!
A zöld boszikat kedvelem, mert ők jó boszik, állítólag én is az vagyok.
Az a bizonyos éjszaka, szerintem a valkűrök éjszakája, amikor a boszik a sátánnal szexszelnek!
És a sátán pénisze állítólag jéghideg!
De ezek csak emlékfoszlányok Bennem, és a Bűbájosok is nagyon bezavartak ebbe a témába!
(Mint a mithológiába Xena.)
wink
(Ez egy válasz DrAnthony üzenetére (2007. 06. 28. csütörtök 13:54), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 06. 28. csütörtök 13:54
Állhatatosan felhozogatom a KVÍZ-t, mert itt van egy kérdés, és nem hiszem el, h a kutyát sem érdekli???!!!!
#2957   2007. 06. 28. csütörtök 13:54
DrAnthony DrAnthony VIP
Állhatatosan felhozogatom a KVÍZ-t, mert itt van egy kérdés, és nem hiszem el, h a kutyát sem érdekli???!!!!
#2956   2007. 06. 27. szerda 22:28
DrAnthony DrAnthony VIP
Naaaa, ezekre még nem jött válasz, felhozom, hátha valakit érdekel...
(Ez egy válasz DrAnthony üzenetére (2007. 06. 26. kedd 16:34), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 06. 26. kedd 16:34
eljen

kerdes

4. Mikor (az év mely napján) volt és mi volt a neve a boszorkányok évenkénti „ünnepének”?

kerdes
#2955   2007. 06. 26. kedd 17:02
Valószínűleg neked van igazad, mert én is megnéztem most, és sok találat van. Érdekes, én "nulla"-val tudtam, akkor elnézést...
(Ez egy válasz DrAnthony üzenetére (2007. 06. 26. kedd 16:39), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 06. 26. kedd 16:39
Kb. 10 forrásban néztem meg, "ne ulla" a helyes írásmódja (itt)... Nem pedig "nulla" ahogy te írod, de mindegy.
#2954   2007. 06. 26. kedd 16:39
DrAnthony DrAnthony VIP
Kb. 10 forrásban néztem meg, "ne ulla" a helyes írásmódja (itt)... Nem pedig "nulla" ahogy te írod, de mindegy.
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 06. 26. kedd 16:30), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 06. 26. kedd 16:30
Könyves Kálmánnak tulajdonítják, aki törvénybe is iktatta, hogy boszorkányok márpedig nincsenek...Ennyit tudok róla...S még azt, hogy pontosan ő nem tartotta be a törvényt, boszorkánypernek engedve teret(Bátori Mária esetében, pld.)...
ne ulla=> nulla
#2953   2007. 06. 26. kedd 16:36
...Másokat is kell engedni élni.. smile Szünet.
#2952   2007. 06. 26. kedd 16:34
DrAnthony DrAnthony VIP
eljen

kerdes

kerdes
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 06. 26. kedd 16:30), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 06. 26. kedd 16:30
Könyves Kálmánnak tulajdonítják, aki törvénybe is iktatta, hogy boszorkányok márpedig nincsenek...Ennyit tudok róla...S még azt, hogy pontosan ő nem tartotta be a törvényt, boszorkánypernek engedve teret(Bátori Mária esetében, pld.)...
ne ulla=> nulla
#2951   2007. 06. 26. kedd 16:30
ne ulla=> nulla
#2950   2007. 06. 26. kedd 16:18
DrAnthony DrAnthony VIP
kerdes

"De strigis vero, quae non sunt, ne ulla quaestio fiat."

Ki mondta ezt? (na és mit jelent?)

kerdes
#2949   2007. 06. 26. kedd 16:13
eljen worship
...Azzal a kiegészítéssel, hogy

f1ck0-nak is eljen !
Ti következtek... wave
(Ez egy válasz DrAnthony üzenetére (2007. 06. 26. kedd 15:21), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 06. 26. kedd 15:21
Na, én meg láttam a MythBusters-t, ahol több ezer vajas-zsíros pirítóst dobáltak/ejtettek le. Eleinte nehézségük volt a megfelelő leejtő berendezés létrehozásával (aztán külön gép vajazott, külön gép "ejtett", ők csak számoltak), és megfelelően nagy számú kísérlet során kb. 50-50 %-os volt a vajas-nem vajas oldalra esés. Szóval szó sincs 99%-ról!

Nem ennyire tudományosan: Ha zsíros a kenyér, és kellemesen, jó vastagon, magyarosan van megkenve, egyértelműen nehezebb az az oldala, ezért eshet többször a zsíros felére. Plusz mikor eshet le a kenyér: Pl. megkenés során kicsit félretoljuk, hogy kenjünk egy másikat, és ekkor borul le legtöbbször. Mivel nem túl magasról esik le (kb. 1 méter, max. 1,10-1,15), így összevissza egyetlen átfordulásra van "ideje", míg leért.

Ha hozzátesszük mindehhez azt, hogyha 10 esetből csak 1X esne a zsíros oldalára, az is elég dühítő lenne, és hajlamosak vagyunk úgy érezni, hogy "mindig".

Szerintem ennél kimerítőbb válasz nem kell erre a kérdésre.
#2948   2007. 06. 26. kedd 15:36
f1ck0 f1ck0
Igen én is azon láttam.Ezt voltam lusta leírni.
A válaszhoz viszont hozzátenném,hogy azért is esik mindíg a vajas oldalára,mert amikor megkenjük enyhén homorú alakja lesz és így mikor esik nyilván nem a homorú oldalával esik folyamatosan.(úgy mint a levél a fáról)
(Ez egy válasz DrAnthony üzenetére (2007. 06. 26. kedd 15:21), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 06. 26. kedd 15:21
Na, én meg láttam a MythBusters-t, ahol több ezer vajas-zsíros pirítóst dobáltak/ejtettek le. Eleinte nehézségük volt a megfelelő leejtő berendezés létrehozásával (aztán külön gép vajazott, külön gép "ejtett", ők csak számoltak), és megfelelően nagy számú kísérlet során kb. 50-50 %-os volt a vajas-nem vajas oldalra esés. Szóval szó sincs 99%-ról!

Nem ennyire tudományosan: Ha zsíros a kenyér, és kellemesen, jó vastagon, magyarosan van megkenve, egyértelműen nehezebb az az oldala, ezért eshet többször a zsíros felére. Plusz mikor eshet le a kenyér: Pl. megkenés során kicsit félretoljuk, hogy kenjünk egy másikat, és ekkor borul le legtöbbször. Mivel nem túl magasról esik le (kb. 1 méter, max. 1,10-1,15), így összevissza egyetlen átfordulásra van "ideje", míg leért.

Ha hozzátesszük mindehhez azt, hogyha 10 esetből csak 1X esne a zsíros oldalára, az is elég dühítő lenne, és hajlamosak vagyunk úgy érezni, hogy "mindig".

#2947   2007. 06. 26. kedd 15:21
DrAnthony DrAnthony VIP

#2946   2007. 06. 26. kedd 14:09
X Törölt felhasználó (94621)
Részemről ezt a témát lezártam, van amivel egyetértek, Tom #3594 sz hsz.-e volt a legkimerítőbb, de attól még a mi első palacsintánk soha nem fog sikerülni, sajnos valszeg ezzel problémával kell tovább élnünk, kösz a válaszokat mindenkinek.
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 06. 26. kedd 14:00), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 06. 26. kedd 14:00
Hát, kedves Uram, már elnézését kérem, de azt hittem, hogy a válaszoló gasztro-művészek kimerítően kivesézték a témát...
Én azt gondolom, hogy a tökéletes palacsintához az is szükséges, hogy a serpenyő felszíni rétege kellőképpen telítődjék olajjal(én úgy tudom, hogy ez lehetséges), és erre az első palacsinta genézise alatt kerít sort...Nem? smile
#2945   2007. 06. 26. kedd 14:05
tom1019 tom1019 VIP Admin
ok, neked is igazad van...
és mi jár annak, akinek igaza van? a ..... és elvileg tiltás, de most ettől eltekintünk... hehe smile
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 06. 26. kedd 13:52), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 06. 26. kedd 13:52
" tom1019[VIP][ADMIN] #3587 | tegnap 16:26

(...)de nem is az a lényeg, hogy megoldhatatlan feladatokkal bombázzuk egymást, hanem inkább szórakozzunk!)

Válasz hipp, üzenetére (tegnap 16:08)"

Én ehhez tartottam magam, csak Te nem! smile
Tehát:
kerdes Miért nem? kerdes nyes
#2944   2007. 06. 26. kedd 14:00
Hát, kedves Uram, már elnézését kérem, de azt hittem, hogy a válaszoló gasztro-művészek kimerítően kivesézték a témát...
Én azt gondolom, hogy a tökéletes palacsintához az is szükséges, hogy a serpenyő felszíni rétege kellőképpen telítődjék olajjal(én úgy tudom, hogy ez lehetséges), és erre az első palacsinta genézise alatt kerít sort...Nem? smile
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 06. 26. kedd 13:22), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (94621)
2007. 06. 26. kedd 13:22
Hohóóó, kedves hölgyem, addig nem adunk fel kérdést másikat, amíg nem válaszoltunk az előbbire. tudom az is kaja, meg ez is, azt is tudom legalább annyira életbevágó a kérdés mint az enyém, dehát tessék először arra válaszolni..

#2943   2007. 06. 26. kedd 13:52
" tom1019[VIP][ADMIN] #3587 | tegnap 16:26

(...)de nem is az a lényeg, hogy megoldhatatlan feladatokkal bombázzuk egymást, hanem inkább szórakozzunk!)

Válasz hipp, üzenetére (tegnap 16:08)"

Én ehhez tartottam magam, csak Te nem! smile
Tehát:
kerdes Miért nem? kerdes nyes
(Ez egy válasz tom1019 üzenetére (2007. 06. 26. kedd 13:48), amit ide kattintva olvashatsz)
tom1019 VIP Admin
2007. 06. 26. kedd 13:48
Megmondom az őszintét, hogy igazad van!

Gondolkoztam is azon (pedig ő szerinte nagyon kevés az eszem és az IQ-m), hogy én szóljak e Katicikának a fax kérdése miatt, vagy csak elüssem a baromságot egy másik baromsággal (és ezzel is célozva arra, hogy nem bántani akarom, csak felhívni a figyelmét, hogy hülye kérdésre csak még hülyébb kérdést, ill. választ lehet adni)!
Még egy "kitünő" megoldás lett volna az offolásra,
a tiltás,
de azt személyes megtámadtatásnak vette volna, és öt oldalban ecsetelné, hogy miért esik a zsíros kenyere a megkent oldalára,
valamint írt volna a fóromba maradása érdekében a GG főszerkesztőjének és Köztársasági elnöknek is !

Nos, a válaszomban benne van a megfejtése is: Azért esik a zsíroskenyér a megkent oldalára és a macska a talpára, kivéve, ha bekenjük a hátát 50%-ban zsírral és 50 %-ban vajjal, MERT....! eplus2
#2942   2007. 06. 26. kedd 13:48
tom1019 tom1019 VIP Admin
Megmondom az őszintét, hogy igazad van!

Gondolkoztam is azon (pedig ő szerinte nagyon kevés az eszem és az IQ-m), hogy én szóljak e Katicikának a fax kérdése miatt, vagy csak elüssem a baromságot egy másik baromsággal (és ezzel is célozva arra, hogy nem bántani akarom, csak felhívni a figyelmét, hogy hülye kérdésre csak még hülyébb kérdést, ill. választ lehet adni)!
Még egy "kitünő" megoldás lett volna az offolásra,
a tiltás,
de azt személyes megtámadtatásnak vette volna, és öt oldalban ecsetelné, hogy miért esik a zsíros kenyere a megkent oldalára,
valamint írt volna a fóromba maradása érdekében a GG főszerkesztőjének és Köztársasági elnöknek is !

Nos, a válaszomban benne van a megfejtése is: Azért esik a zsíroskenyér a megkent oldalára és a macska a talpára, kivéve, ha bekenjük a hátát 50%-ban zsírral és 50 %-ban vajjal, MERT....! eplus2
(Ez egy válasz f1ck0 üzenetére (2007. 06. 26. kedd 13:34), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 06. 26. kedd 13:34
Én meg a Discovery-n láttam a pontos kérdést("mítoszt"):
Miért van az,hogy a pirítóskenyér mindíg a vajas oldalára esik? kerdes

A választ most lusta vagyok leírni,de megkérnélek benneteket,hogy ne offoljátok már szét ezt a topicot baromságokkal.

... 61 62 63 64 65 ...
Sorrend: Legújabb előreLegrégebbi előre hozzászólás / oldal

A téma adatai

Nyitás ideje: 2007. 01. 30. kedd
Üzenetek: 4201db
Utolsó üzenet: 2011. 11. 19. szombat

Hírek

2025. 07. 08. kedd 20:03
2025.  július 11-13: Nyári GG tali Cseteseknek és Fórumosoknak Kedves GG csetesek és Fórumozók! Egy újabb ismerkedési lehetőség! A nagy érdeklődésre való tekintettel, idén 16. alkalommal kerül megrendezésre a GG személyes cset, -és Fórum találkozó. A találkozó időpontja: 2025. július 11-13. (3 nap, 2... Tovább
2025. 01. 22. szerda 12:25
Szexjelentetekkel díszített kocsit találtak Pompejiben Krisztus után 79-ben megsemmisítő természeti katasztrófa tette a földdel egyenlővé Pompeji városát, a Vezúv kitörése 3000 emberi életet követelt. Mára Pompeji a világ egyik legegyedülállóbb régészeti helyszínévé vált, és évente kétmillió... Tovább
2024. 12. 15. vasárnap 14:30
Új VIP vásárlási felület Kedves felhasználók! Szeretnénk tájékoztatni titeket, hogy megújult a VIP vásárlási felület. Aki az előzőhöz volt szokva, neki elsőre idegennek tűnhet, de használjátok ezt is bátran a továbbiakban. Itt már tudtok Apple Pay-jel, és Google Pay-jel is... Tovább

Válts VIP tagságot! VIP infó

Válassz az alábbi csomagok közül:
Alap
30 nap
2 985 Ft *
VIP-et váltok!
 Bankkártyás, egyszeri díj
Bronz
90 nap
6 766 Ft *
VIP-et váltok!
megtakarítás:
1 hónap
Ezüst
180 nap
11 542 Ft *
VIP-et váltok!
megtakarítás:
2 hónap
A legjobb ár/érték arány!
Arany
365 nap
16 716 Ft *
VIP-et váltok!
megtakarítás:
6 hónap
* 398 EUR/Huf árfolyammal számolva

GG Live magyar ÉLŐ chat!

Rosszlanyok.hu - A szexpartner kereső. Több száz igazi szexpartner kereső lány!!! CSAK VALÓDI KÉPEK, videók!!!
Erotikus Tartalom!
A GoldenGate oldalon található információk, linkek, képek és videók erotikus tartalmúak, az oldal a szexualitás témáját nyíltan, egyesek számára sértően kezeli. Amennyiben nem múltál el 18 éves, vagy a térségedben az oldal használata tilos, azaz jogszabályba vagy kötelező erejű előírásba ütközik, kérlek hagyd el az oldalt az [ MÉG NEM VAGYOK 18 ÉVES ] gombra kattintva.

Az oldalra történő belépés előtt figyelmesen olvasd el az alábbiakat, mert az [ ELMÚLTAM 18 ÉVES, ELFOGADOM ] gombra történő kattintással elfogadod a következő feltételeket:

1. Elmúltál 18 éves.
2. Semmilyen formában nem teszed lehetővé 18 évnél fiatalabb személynek a hozzáférést jelen oldal tartalmához.
3. A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban. (További információk)
4. Elfogadod az oldal felhasználási feltételeit és az adatkezelési tájékoztatót.
5. Nem tekinted meg vagy használod az oldalt olyan helyen, ahol ezzel a tevékenységgel törvényt, szabályozást, előírást, vagy helyi normát szegsz meg.
6. Az oldalt teljes mértékben saját felelősségedre látogatod.

Ez a weboldal és médiatartalmai kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük használjon szűrőprogramot!
Szűrőprogram letöltése és további információk itt!