Attól még nem lesz kenyér! Ha meg nem fürdetik, egy idő után rettentően avas szag kezd terjengeni a gazdi körül is ebben a melegben
Válasz nem elfogadva!
(Ez egy válasz tom1019 üzenetére (2007. 06. 26. kedd 13:23), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 06. 26. kedd 13:23
Én kiegészíteném, mert megnéztem a pontos választ a neten...
A vajas és zsíros kenyér (az esetek 99%-ban) mindig a megkent oldalára esik, és a macska mindig a talpára esik.
Mi történik, ha a macska hátára vajat kenünk?...

Válasz nem elfogadva!

A vajas és zsíros kenyér (az esetek 99%-ban) mindig a megkent oldalára esik, és a macska mindig a talpára esik.

Én meg a Discovery-n láttam a pontos kérdést("mítoszt"):
Miért van az,hogy a pirítóskenyér mindíg a vajas oldalára esik?
A választ most lusta vagyok leírni,de megkérnélek benneteket,hogy ne offoljátok már szét ezt a topicot baromságokkal. (Ez egy válasz tom1019 üzenetére (2007. 06. 26. kedd 13:23), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 06. 26. kedd 13:23

Miért van az,hogy a pirítóskenyér mindíg a vajas oldalára esik?

A választ most lusta vagyok leírni,de megkérnélek benneteket,hogy ne offoljátok már szét ezt a topicot baromságokkal. (Ez egy válasz tom1019 üzenetére (2007. 06. 26. kedd 13:23), amit ide kattintva olvashatsz)

Hohóóó, kedves hölgyem, addig nem adunk fel kérdést másikat, amíg nem válaszoltunk az előbbire. tudom az is kaja, meg ez is, azt is tudom legalább annyira életbevágó a kérdés mint az enyém, dehát tessék először arra válaszolni..
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 06. 26. kedd 13:02), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 06. 26. kedd 13:02
Miért esik az elejtett zsíroskenyér az esetek kilencvenvalahány százalékában a "megkent" oldalára?

Törölt felhasználó (7767)

Miért esik az elejtett zsíroskenyér az esetek kilencvenvalahány százalékában a "megkent" oldalára?

Így wan...anyám palacsintasütő serpenyőjét
eccer használtam tükör tojás sütésre...
huhu..mikor +látta leűwöltötte a hajam...
(Ez egy válasz DrAnthony üzenetére (2007. 06. 25. hétfő 21:53), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 06. 25. hétfő 21:53
eccer használtam tükör tojás sütésre...
huhu..mikor +látta leűwöltötte a hajam...

Erre a kérdésre sok válasz lehetséges. Nagyanyáink-anyáink a palacsintasütésre egyetlen serpenyőt használtak, amit semmi másra nem vettek igénybe (persze lehet, hogy manapság is vannak így vele háziasszonyok). Nagymamámnak és anyukámnak általában a negyedik-ötödik nem sikerült, az első mindig!
Ha a palacsintasütésre nem mindig ugyanazt a serpenyőt használjuk, illetve a palacsintasütőt másra is szoktuk használni, akkor az első palacsinta sikertelenségére ez lehet a magyarázat. A palacsintát nagyon kevés olajon (olvasaztott zsíron) kell sütni, hogy épp csak benedvesítse a serpenyőt, és minden egyes palacsinta előtt kell alá tenni egy csöppet. Az elsőnél nem lehet túl sokat tenni, de még nem tud eléggé benedvesedni (beolajozódni) a serpenyő, ezért romolhat el.
Ha a palacsintasütésre nem mindig ugyanazt a serpenyőt használjuk, illetve a palacsintasütőt másra is szoktuk használni, akkor az első palacsinta sikertelenségére ez lehet a magyarázat. A palacsintát nagyon kevés olajon (olvasaztott zsíron) kell sütni, hogy épp csak benedvesítse a serpenyőt, és minden egyes palacsinta előtt kell alá tenni egy csöppet. Az elsőnél nem lehet túl sokat tenni, de még nem tud eléggé benedvesedni (beolajozódni) a serpenyő, ezért romolhat el.
Az első palacsinta általában azért nem szokott sikerülni, vagy mert nem túl meleg eléggé a sütő edény v. túl forró és odakapja, akövetkező 2-3 palacsintánál szokott beállni a megfelelő hőfok!
Azon kívül valóban szerencsésebb kimondottan olyan spéci sütő edényt használni, amiben mindig palacsintát sütnek (ez is jó megoldás),
aztán az első próba sütésnél szokott kiderülni, hogy jó e a keverék, annak tükrében szokott a háziasszony esetleg még további adalékot keverni hozzá, ami lehet sűrítésnél még liszt, v. hígításnál szóda, ill. tej. Sokat számít, hogy ne legyen a tészta túl cukros, mert akkor könnyebben odakapja a tésztát (leég, nehezen lehet forgatni), és egyéb finyomságok és trükkök, amit nagyanyainktól tanultam én is, és általában az első két három palacsinta után minden OK nálam is, a próbákat pedig gyorsan el szoktam tüntetni a hasamba!
DrAnthony[VIP]-ni tippjei is mind jók! (Ez egy válasz X üzenetére (2007. 06. 25. hétfő 20:34), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 06. 25. hétfő 20:34
Azon kívül valóban szerencsésebb kimondottan olyan spéci sütő edényt használni, amiben mindig palacsintát sütnek (ez is jó megoldás),
aztán az első próba sütésnél szokott kiderülni, hogy jó e a keverék, annak tükrében szokott a háziasszony esetleg még további adalékot keverni hozzá, ami lehet sűrítésnél még liszt, v. hígításnál szóda, ill. tej. Sokat számít, hogy ne legyen a tészta túl cukros, mert akkor könnyebben odakapja a tésztát (leég, nehezen lehet forgatni), és egyéb finyomságok és trükkök, amit nagyanyainktól tanultam én is, és általában az első két három palacsinta után minden OK nálam is, a próbákat pedig gyorsan el szoktam tüntetni a hasamba!
DrAnthony[VIP]-ni tippjei is mind jók! (Ez egy válasz X üzenetére (2007. 06. 25. hétfő 20:34), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (94621)

Nem igazán szeretek kérdéseket feltenni, de kedvedért megpróbálom. mivel foglalkoztatnak az élet nagy dolgai, ezért a kérdésem a következő:
miért van az, hogy az első palacsinta sosem sikerül? már sok embert kérdeztem, de idáig nem tudtak segíteni ebben a komoly problémában, hátha te leszel a megváltó. természetesen bárki hozzászólhat, azaz segíthet a megfejtésben.
/Tom te ebben szakember vagy, várom a te megfejtésed is!/
miért van az, hogy az első palacsinta sosem sikerül? már sok embert kérdeztem, de idáig nem tudtak segíteni ebben a komoly problémában, hátha te leszel a megváltó. természetesen bárki hozzászólhat, azaz segíthet a megfejtésben.

Erre a kérdésre sok válasz lehetséges. Nagyanyáink-anyáink a palacsintasütésre egyetlen serpenyőt használtak, amit semmi másra nem vettek igénybe (persze lehet, hogy manapság is vannak így vele háziasszonyok). Nagymamámnak és anyukámnak általában a negyedik-ötödik nem sikerült, az első mindig!
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 06. 25. hétfő 20:34), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 06. 25. hétfő 20:34
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 06. 25. hétfő 20:34), amit ide kattintva olvashatsz)

Nem igazán szeretek kérdéseket feltenni, de kedvedért megpróbálom. mivel foglalkoztatnak az élet nagy dolgai, ezért a kérdésem a következő:

Igen Hipp,megláttam a képet és azt gondoltam...
jééé ilyen lehet Pille hátsója + tetkója...és
szeret tütükélni...
Nm a rossz indulat wezérelt...csak a móka...
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 06. 25. hétfő 14:44), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 06. 25. hétfő 14:44
jééé ilyen lehet Pille hátsója + tetkója...és
szeret tütükélni...

Nm a rossz indulat wezérelt...csak a móka...

Pillécske mutatja nekünk a hátsóját, egy kis limonádéval megspékelve.../jó segg!/

A pia már bele van töltve, itt "züllhetsz" kedvedre, a műalkotásokat tényleg hagyd békén!

Hanemhát most igazándiból Te jönnél a feladvánnyal, no...
Nem-e????!
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 06. 25. hétfő 17:57), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 06. 25. hétfő 17:57

Hanemhát most igazándiból Te jönnél a feladvánnyal, no...

sztm ez már művészet, csak nem tudom ezekbe hol kell beletölteni a piát? vagy egy harapás ebbe, egy korty itóka. de olyan szépek, megenni is vétek...

sztm ez már művészet, csak nem tudom ezekbe hol kell beletölteni a piát? vagy egy harapás ebbe, egy korty itóka. de olyan szépek, megenni is vétek...
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 06. 25. hétfő 17:25), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 06. 25. hétfő 17:25

Törölt felhasználó (7767)

Művészien meghámozott görögdinnye, hogy mire képesek az emberek, nem öt percig tarthatott, ráadásul ügyes..

Gyors és pontos válasz! gratula!
(igaz nem volt túl nehéz, de nem is az a lényeg, hogy megoldhatatlan feladatokkal bombázzuk egymást, hanem inkább szórakozzunk!)

Művészien meghámozott görögdinnye, hogy mire képesek az emberek, nem öt percig tarthatott, ráadásul ügyes..

Miez? (illetve miből van?)--> nem nehéz!

gyuri és papi!
kapjátok be!
(Ez egy válasz gazosgyuri üzenetére (2007. 06. 25. hétfő 07:55), amit ide kattintva olvashatsz)
kapjátok be!

Agyonváglak, ha kiderül, hogy....!
Én pölödö hirtelen a garrone-ra, a cukorra meg a citromszeletre gondoltam, s mindjárt a Nagyjózsi főúr ugrott be, aki ilyenkor mindig megkérdi: -Jég nem lenne jó hozzá?
(Ez egy válasz gazosgyuri üzenetére (2007. 06. 25. hétfő 13:54), amit ide kattintva olvashatsz)

Én pölödö hirtelen a garrone-ra, a cukorra meg a citromszeletre gondoltam, s mindjárt a Nagyjózsi főúr ugrott be, aki ilyenkor mindig megkérdi: -Jég nem lenne jó hozzá?

Pillécske mutatja nekünk a hátsóját, egy kis limonádéval megspékelve.../jó segg!/
Wajon ki ugrott be erről a képről?