Csatlakozom...
Szintén boldog szülinapot kívánok (mert ugye volt gyerekszobám
)
És hát... megfűztem a nappalis csajokat hogy álljanak modellt ....
(Ez egy válasz MmePrune üzenetére (2007. 08. 19. vasárnap 19:18), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 08. 19. vasárnap 19:18
Szintén boldog szülinapot kívánok (mert ugye volt gyerekszobám

És hát... megfűztem a nappalis csajokat hogy álljanak modellt ....

az asztali naptáromban be van írva erre a napra, hogy: ER...három napja töröm a fejemet, hogy mit jelent...ma végre eszembe jutott
boldog szülinapot ER** ***!

Így nyaral Spapa...

Szép napot nappalisok!
Rossz helyen lakozol Apjuk... Itt 7ágra tűz a nap...
(Ez egy válasz tom1019 üzenetére (2007. 08. 21. kedd 13:46), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 08. 21. kedd 13:46
Rossz helyen lakozol Apjuk... Itt 7ágra tűz a nap...

Jóreggelt!
Hoztam nektek kávét ebben a szar esős kora du-n:

Köcce Tom fönöx...úgyis most ebédelek...utána megicom...
De hun lehet a Surdipapa???
Jaaa...nálunk ezerrel süt a nap...wégre... (Ez egy válasz tom1019 üzenetére (2007. 08. 21. kedd 13:46), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 08. 21. kedd 13:46

De hun lehet a Surdipapa???

Jaaa...nálunk ezerrel süt a nap...wégre... (Ez egy válasz tom1019 üzenetére (2007. 08. 21. kedd 13:46), amit ide kattintva olvashatsz)

Jóreggelt!

Jóreggelt!

Szia királylányos! üdvözöllek itt is, igen én voltam, és olvastam is a válaszod, el kellett jönnöm mert volt dolgom. A másik meg nem ismerek ott Mollyn kívül senkit, és amúgy is gyors nekem az a chat, de mejd belejövök.
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 08. 21. kedd 12:17), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 08. 21. kedd 12:17

Törölt felhasználó (52127)

Te..ugy elrohantál,hogy már a válaszomat sem olvastad...ha Rám gondoltál,mint a Ti forumos leánykátok...akkor Én vok az...

Te..ugy elrohantál,hogy már a válaszomat sem olvastad...ha Rám gondoltál,mint a Ti forumos leánykátok...akkor Én vok az...
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 08. 21. kedd 09:53), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 08. 21. kedd 09:53

Törölt felhasználó (94621)

Surdaaaaaaaaaaaaa! hol a búbánatban vagy? csak azt ne mond, hogy szabi után dolgozni van kedved?
Surdaaaaaaaaaaaaa! hol a búbánatban vagy? csak azt ne mond, hogy szabi után dolgozni van kedved?
Szia!
Itt nm esik semmi...
...wiszont tennap a tegnap esti 18,30-as wihar wisszagyött kb. 23,00 körül...ez érdekes nm?...de a szombat esti wolt a legkeményebb...
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 08. 21. kedd 07:54), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 08. 21. kedd 07:54
Itt nm esik semmi...

Törölt felhasználó (94621)

Szervusztok kellemes napot!
Szia Gyuri, neked is, itt esik az eső, én sem valami jól aludtam.
Nagy napra ébredtünk surdapapa visszatér a helyére, már hiányzott a nappaliból. Szegény Charlotte meg rossz időt fogott ki a nyaraláshoz.
Nagy napra ébredtünk surdapapa visszatér a helyére, már hiányzott a nappaliból. Szegény Charlotte meg rossz időt fogott ki a nyaraláshoz.

Szervusztok kellemes napot!
(Ez egy válasz gazosgyuri üzenetére (2007. 08. 21. kedd 07:46), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 08. 21. kedd 07:46

Jóó reggelt kíwánok....de szarul aludtam...hajnali 4kor arra keltem,hogy fáj a bukóm...el is szarakodott welem 6-ig...csak forgólódtam...pfff
Remélem Ti jól aludtatok...azzé legyen kellemes napunk...

Jóó reggelt kíwánok....de szarul aludtam...hajnali 4kor arra keltem,hogy fáj a bukóm...el is szarakodott welem 6-ig...csak forgólódtam...pfff

A tűzijáték története
A pirotechnika szó a görög "pürosz" (tűz) és a "techne" (mesterség, szakértelem) szavakból származik, és röviden a tűz létesítésének és szabályozásának mestersége. Az alkalmazott kémia egyik ága, amely a fény- és hanghatást, illetve robbanóhatást előidéző vegyi anyagokkal foglalkozik. Felhasználásuk polgári és katonai célra történik.
A pirotechnika története a lőpor feltalálásának időpontjáig vezethető vissza. Az ókori kínai feljegyzések i.e. 2000-ben megemlítik a salétrom-, kén-, széntartalmú tűzijátékszereket és ezzel töltött petárdákat, rakétákat, görögtüzeket, amelyek fényhatásukkal különböző ünnepélyeket, vallásos szertartásokat tettek látványossá, lenyűgözővé a résztvevők számára.
A pirotechnika továbbfejlesztői és tökéletesítői a VIII. században az arabok voltak.
A feketelőport a XIII. századtól a XVIII. századig a harcászatban, majd kb. 230 éven át a bányászatban használták. Érdekes tény, hogy a feketelőport a világon először hazánkban - a selmecbányai Felsőbiber aknában - 1627. február 8-án használták a bányászatban "jövesztésre", Weindl Gáspár meghonosodott tiroli bányamester révén. Módszerét egész Európában átvették és tökéletesítették.
A XVI. századtól Európa minden uralkodó családjának körében népszerű volt a tűzijáték, nem múlt el nélküle nagyobb ünnep, nem hiányozhatott a fejedelmi esküvők, királyi látogatások programjából.
Feljegyzések szerint Magyarországon először Mátyás király és Beatrix házasságkötésekor a Visegrádi Palotában rendeztek tűzijátékot. A XVIII. század végétől már magánszemélyek is rendezhettek tűzijátékot - és rendeztek is, főleg házasságkötések alkalmával.
Az 1900-as évek elején a magyarországi tűzijátékok kiváló úttörője és népszerűsítője az osztrák Anton Stuwer, aki a Városligetben, az Állatkert helyén rendszeresen rendezett szemkápráztató tűzijátékokat.
Magyarországon a századfordulón szerveződött iparrá a tűzijátékgyártás, ebben vezető szerepe volt Emmerling Adolfnak, aki 1938-tól kezdve Szent István napi tűzijátékokat rendezett a Gellért-szobor körül. A világháború alatt ezek a tűzijátékok szüneteltek. Később államosították üzemét, és a tűzijáték időpontja (április 4.) és helye (Citadella) is más lett.
A háború után 1954-ben volt először tűzijáték, de 1956. után 10 évre betiltották. 1966 óta lett hagyomány az augusztus 20-ai rendezvény, a mai helyén a mai formájában.
A rendszerváltás után megszaporodó rendezvények, és az ezzel megnövekvő igények tették szükségessé a korábbi drága, nagy állami tűzijátékok mellett a magán megrendelőknek is elérhető tűzijáték szolgáltatás újraélesztését. Mára megjelent az árban és technikai eszközökben is kisebb, elérhetőbb tűzijáték, amely így a vállalati, céges, városi, falusi és magán ünnepségek elengedhetetlen kellékévé vált.

ma este ez lesz a tv-ben:

ez az a film, amit akár mindegyik augusztus 20-án megnézek szívesen
(Ez egy válasz yanek77 üzenetére (2007. 08. 20. hétfő 19:01), amit ide kattintva olvashatsz)

ez az a film, amit akár mindegyik augusztus 20-án megnézek szívesen

hali, megint üres a nappali?

Egy tündér vagy, Köszönöm!
(Ez egy válasz MmePrune üzenetére (2007. 08. 19. vasárnap 19:18), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 08. 19. vasárnap 19:18

az asztali naptáromban be van írva erre a napra, hogy: ER...három napja töröm a fejemet, hogy mit jelent...ma végre eszembe jutott

Jóóó reggg!
Pár napja a kocsiból kaptam le eme képeket kb. 50km-re Bp.-től...Surdi nm is gondoltam wóna,hogy wállalkozásod is wan...

Pár napja a kocsiból kaptam le eme képeket kb. 50km-re Bp.-től...Surdi nm is gondoltam wóna,hogy wállalkozásod is wan...

Jóóó reggelt!

Jó reggelt nappalisok!
Mi ez a nagy punnyadás? Mindenki nyaralni van?
Kellemes napot mindenkinek, és jó ünneplést!
Mi ez a nagy punnyadás? Mindenki nyaralni van?
Kellemes napot mindenkinek, és jó ünneplést!

Hali alll!