A mai munkahelyi reggelim:


Meglepöen tökeletes valasz...nem tudom folytatni
igy hat
(Ez egy válasz tom1019 üzenetére (2008. 02. 05. kedd 15:29), amit ide kattintva olvashatsz)
túl sok volt a kóbor, gazdátlan macska és kutya a falúban, és összeszedtem őket a sintér előtt...
túl sok volt a kóbor, gazdátlan macska és kutya a falúban, és összeszedtem őket a sintér előtt...
(Ez egy válasz Szoni üzenetére (2008. 02. 05. kedd 14:49), amit ide kattintva olvashatsz)
2008. 02. 05. kedd 14:49
(Ez egy válasz Szoni üzenetére (2008. 02. 05. kedd 14:49), amit ide kattintva olvashatsz)
Ez tyuk vagy pulyka,esetleg halbol keszült kolbasz ?
Allitolag nem szereted a disznosagot
Na hogy is van ?
(egyebkent jol nez ki..)
Allitolag nem szereted a disznosagot
Na hogy is van ?
(egyebkent jol nez ki..)
Erdekes es sajnos igaz is ...
Csak bizonyitek a jaurt-feher europai populacio gyengesegere.
nem jo ez igy.
(Ez egy válasz tom1019 üzenetére (2008. 02. 05. kedd 10:56), amit ide kattintva olvashatsz)
2008. 02. 05. kedd 10:56
Csak bizonyitek a jaurt-feher europai populacio gyengesegere.
nem jo ez igy.
(Ez egy válasz tom1019 üzenetére (2008. 02. 05. kedd 10:56), amit ide kattintva olvashatsz)
Egy kis érdekesség, egy heti kajamennyiség na persze árakkal különféle országokból. Bhutánból is ! Hát mit mondjak, elég karcsú a menü, ó.
Japán külön van, adatok nélkül, hogy mér??? És mit össze nem csócsálnak egy hétig!
Még jó, hogy tőlünk nincs kép, nem férne ide...

Japán külön van, adatok nélkül, hogy mér??? És mit össze nem csócsálnak egy hétig!
Még jó, hogy tőlünk nincs kép, nem férne ide...

Ez tyuk vagy pulyka,esetleg halbol keszült kolbasz ?
Allitolag nem szereted a disznosagot
Na hogy is van ?
(egyebkent jol nez ki..)
(Ez egy válasz tom1019 üzenetére (2008. 02. 04. hétfő 13:46), amit ide kattintva olvashatsz)
2008. 02. 04. hétfő 13:46
Allitolag nem szereted a disznosagot
Na hogy is van ?
(egyebkent jol nez ki..)
(Ez egy válasz tom1019 üzenetére (2008. 02. 04. hétfő 13:46), amit ide kattintva olvashatsz)
tegnap délután olyan szép napsütéses idő, majdhogy nem nyári meleg volt kinn a kertben, így megfüstöltem és sütöttem a legutóbbi kolbásztöltésem maradék részét.
hoztam róla képeket, ha mar kolbászt nem hozhattam nektek:

(szén begyújtása)

(faszén karikák izzanak az egyik oldalon, nedves füstölőfát tettem az izzó szénre, amely egész nap vízben ázott)

(a kolbászt a másik oldalra tettem, NEM az izzó faszén fölé)

(szépen lezártam, és mértem a hőmérsékletét, az időt, mert szakács vónék, ugye? forróbb lett, mint gondoltam, na majd legközelebb kevesebb faszénnel csinálom)

(kb. 20 perc múlva megfordítottam a kolbászt, itt már jól néz ki, ugye? uhhhh, és az illata!

(aztán még 20 perc füstölés és sütés a másik oldalnak, miközben füstölt kolbász illata terjengett a teraszon, és kész a finyom házikubászka...
)

(és máris készen van, felvágtam kisebb darabokra, hogy ne törjön szét a kolbász, és bevittem a házba, egy-két hétig lesz mit enni, nem maradunk éhen...
...jó étvágyat!
hoztam róla képeket, ha mar kolbászt nem hozhattam nektek:
(szén begyújtása)
(faszén karikák izzanak az egyik oldalon, nedves füstölőfát tettem az izzó szénre, amely egész nap vízben ázott)
(a kolbászt a másik oldalra tettem, NEM az izzó faszén fölé)
(szépen lezártam, és mértem a hőmérsékletét, az időt, mert szakács vónék, ugye? forróbb lett, mint gondoltam, na majd legközelebb kevesebb faszénnel csinálom)
(kb. 20 perc múlva megfordítottam a kolbászt, itt már jól néz ki, ugye? uhhhh, és az illata!
(aztán még 20 perc füstölés és sütés a másik oldalnak, miközben füstölt kolbász illata terjengett a teraszon, és kész a finyom házikubászka...
)(és máris készen van, felvágtam kisebb darabokra, hogy ne törjön szét a kolbász, és bevittem a házba, egy-két hétig lesz mit enni, nem maradunk éhen...
...jó étvágyat!
Egy kis érdekesség, egy heti kajamennyiség na persze árakkal különféle országokból. Bhutánból is ! Hát mit mondjak, elég karcsú a menü, ó.
Japán külön van, adatok nélkül, hogy mér??? És mit össze nem csócsálnak egy hétig!
Még jó, hogy tőlünk nincs kép, nem férne ide...

Japán külön van, adatok nélkül, hogy mér??? És mit össze nem csócsálnak egy hétig!
Még jó, hogy tőlünk nincs kép, nem férne ide...

tegnap délután olyan szép napsütéses idő, majdhogy nem nyári meleg volt kinn a kertben, így megfüstöltem és sütöttem a legutóbbi kolbásztöltésem maradék részét.
hoztam róla képeket, ha mar kolbászt nem hozhattam nektek:

(szén begyújtása)

(faszén karikák izzanak az egyik oldalon, nedves füstölőfát tettem az izzó szénre, amely egész nap vízben ázott)

(a kolbászt a másik oldalra tettem, NEM az izzó faszén fölé)

(szépen lezártam, és mértem a hőmérsékletét, az időt, mert szakács vónék, ugye? forróbb lett, mint gondoltam, na majd legközelebb kevesebb faszénnel csinálom)

(kb. 20 perc múlva megfordítottam a kolbászt, itt már jól néz ki, ugye? uhhhh, és az illata!

(aztán még 20 perc füstölés és sütés a másik oldalnak, miközben füstölt kolbász illata terjengett a teraszon, és kész a finyom házikubászka...
)

(és máris készen van, felvágtam kisebb darabokra, hogy ne törjön szét a kolbász, és bevittem a házba, egy-két hétig lesz mit enni, nem maradunk éhen...
...jó étvágyat!
hoztam róla képeket, ha mar kolbászt nem hozhattam nektek:
(szén begyújtása)
(faszén karikák izzanak az egyik oldalon, nedves füstölőfát tettem az izzó szénre, amely egész nap vízben ázott)
(a kolbászt a másik oldalra tettem, NEM az izzó faszén fölé)
(szépen lezártam, és mértem a hőmérsékletét, az időt, mert szakács vónék, ugye? forróbb lett, mint gondoltam, na majd legközelebb kevesebb faszénnel csinálom)
(kb. 20 perc múlva megfordítottam a kolbászt, itt már jól néz ki, ugye? uhhhh, és az illata!
(aztán még 20 perc füstölés és sütés a másik oldalnak, miközben füstölt kolbász illata terjengett a teraszon, és kész a finyom házikubászka...
)(és máris készen van, felvágtam kisebb darabokra, hogy ne törjön szét a kolbász, és bevittem a házba, egy-két hétig lesz mit enni, nem maradunk éhen...
...jó étvágyat!
Kellemes vasárnapot a konyhában is:
Íme, az igazi farsangi fánk receptje
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 3 db tojássárgája, 10 dkg vaj, 1,5 dl tej, 2 dkg élesztő, 5 dkg krisztálycukor, 4 dl olaj, 3 dkg porcukor, 30 dkg lekvár, csipet só.
A tejet meglangyosítjuk, feloldjuk benne a krisztálycukrot és az elmorzsolt élesztőt. Néhány percig szobahőmérsékleten pihentetjük. Utána kevés lisztet teszünk hozzá (ez a kovász), és a tojássárgáját hagyjuk kissé felhabosodni. A többi lisztet előmelegítjük, majd a közepébe fészket képzünk.
Lassan hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt úgy, hogy először a tojássárgájával keveredjen el, majd fokozatosan nagyobb ívben, kevergetve beledolgozzuk a lisztet. Ha a tészta egyneművé vált, hozzáadjuk a sót és az olvasztott vajat. Erőteljes mozdulatokkal dagasztjuk, szinte pumpáljuk a kezünkkel. (Dagasztásra alkalmas robotgépben lassú fordulaton készíthetjük.) A tésztát addig dagasszuk, míg elválik az edény falától, és hólyagosodni nem kezd. Letakarjuk, és szobahőmérsékleten 30-40 percig kelesztjük. Huzatmentes hely biztosításával és a letakarással kedvező életefeltételeket biztosítunk a kelesztőgombák elszaporodásának, miáltal a tésztánk laza, könnyű lesz. Ha megkelt, meglisztezett gyúródeszkára borítjuk és óvatosan kb. 3-4 cm vastagságúra kihúzzuk. Lisztbe mártott pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd letakarva ismét 10 percig kelni hagyjuk. Vigyázzunk: a kiszaggatott fánk oldalsó peremét ne lisztezzük össze, sőt, kezünkkel se érintsük!
Mély serpenyőben vagy lapos lábosban felhevítjük az olajat, ügyelve, hogy se túlságosan forró, se túl hideg ne legyen (a hőmérséklet kb. 170 fokos). A fánkokat óvatosan forgatva a kezünkben, ujjunkkal egyik oldalukon középig benyomjuk, majd ezzel lefelé fordítva helyezzük az olajba. Mindkét oldalon aranybarnára sütjük, lecsurgatjuk. Porcukorral meghintve, kikevert lekvárral tálaljuk.
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 3 db tojássárgája, 10 dkg vaj, 1,5 dl tej, 2 dkg élesztő, 5 dkg krisztálycukor, 4 dl olaj, 3 dkg porcukor, 30 dkg lekvár, csipet só.
A tejet meglangyosítjuk, feloldjuk benne a krisztálycukrot és az elmorzsolt élesztőt. Néhány percig szobahőmérsékleten pihentetjük. Utána kevés lisztet teszünk hozzá (ez a kovász), és a tojássárgáját hagyjuk kissé felhabosodni. A többi lisztet előmelegítjük, majd a közepébe fészket képzünk.
Lassan hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt úgy, hogy először a tojássárgájával keveredjen el, majd fokozatosan nagyobb ívben, kevergetve beledolgozzuk a lisztet. Ha a tészta egyneművé vált, hozzáadjuk a sót és az olvasztott vajat. Erőteljes mozdulatokkal dagasztjuk, szinte pumpáljuk a kezünkkel. (Dagasztásra alkalmas robotgépben lassú fordulaton készíthetjük.) A tésztát addig dagasszuk, míg elválik az edény falától, és hólyagosodni nem kezd. Letakarjuk, és szobahőmérsékleten 30-40 percig kelesztjük. Huzatmentes hely biztosításával és a letakarással kedvező életefeltételeket biztosítunk a kelesztőgombák elszaporodásának, miáltal a tésztánk laza, könnyű lesz. Ha megkelt, meglisztezett gyúródeszkára borítjuk és óvatosan kb. 3-4 cm vastagságúra kihúzzuk. Lisztbe mártott pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd letakarva ismét 10 percig kelni hagyjuk. Vigyázzunk: a kiszaggatott fánk oldalsó peremét ne lisztezzük össze, sőt, kezünkkel se érintsük!
Mély serpenyőben vagy lapos lábosban felhevítjük az olajat, ügyelve, hogy se túlságosan forró, se túl hideg ne legyen (a hőmérséklet kb. 170 fokos). A fánkokat óvatosan forgatva a kezünkben, ujjunkkal egyik oldalukon középig benyomjuk, majd ezzel lefelé fordítva helyezzük az olajba. Mindkét oldalon aranybarnára sütjük, lecsurgatjuk. Porcukorral meghintve, kikevert lekvárral tálaljuk.
A padlás (musical) : Szilvásgombóc
Íme a Föld.
Sose lehet tudni, hogy hol van a fent és lent.
Íme az ember.
Nem lehet látni, de ott van a lényeg benn:
Van-e titka?
Van-e íze?
Van-e szíve, ami jó?
Van-e magja?
Van-e még egy?
Van-e húsa olvadozó?
Ember, mint a Föld olyan,
Gombócnak is lelke van!
Szilvásgombóc!
ó-ó-ó-ó!
Felszín édes hó...
Rajta aranyszínű morzsa!
Szilvásgombóc!
ó-ó-ó-ó,
Megkóstolható!
Benne van a kenyér, benne van a víz!
Benne van a tudás, benne van az íz!
Benne van az idő, benne van a só!
Benne van a válasz: embernek lenni jó!
jó, jó, jó,jó
Rajta hó, ami tűzforró,
jó, jó, jó jó
Olyan illatosan olvadó!
Jó, jó, jó, jó!
Ez egy jóízű kisbolygó!
Jó jó, jó, jó
Gomboóóc!
Szilvásgombóc!
ó-ó-ó-ó
Jaj, jaj, jaj de jó!
Szilvásgombóc!
ó-ó-ó-ó
Megkóstolható!
Ez az édes kisbolygó.
Szilvásgombóc!
(Presser Gábor)

Íme a Föld.
Sose lehet tudni, hogy hol van a fent és lent.
Íme az ember.
Nem lehet látni, de ott van a lényeg benn:
Van-e titka?
Van-e íze?
Van-e szíve, ami jó?
Van-e magja?
Van-e még egy?
Van-e húsa olvadozó?
Ember, mint a Föld olyan,
Gombócnak is lelke van!
Szilvásgombóc!
ó-ó-ó-ó!
Felszín édes hó...
Rajta aranyszínű morzsa!
Szilvásgombóc!
ó-ó-ó-ó,
Megkóstolható!
Benne van a kenyér, benne van a víz!
Benne van a tudás, benne van az íz!
Benne van az idő, benne van a só!
Benne van a válasz: embernek lenni jó!
jó, jó, jó,jó
Rajta hó, ami tűzforró,
jó, jó, jó jó
Olyan illatosan olvadó!
Jó, jó, jó, jó!
Ez egy jóízű kisbolygó!
Jó jó, jó, jó
Gomboóóc!
Szilvásgombóc!
ó-ó-ó-ó
Jaj, jaj, jaj de jó!
Szilvásgombóc!
ó-ó-ó-ó
Megkóstolható!
Ez az édes kisbolygó.
Szilvásgombóc!
(Presser Gábor)

A mai ebédem ez volt:
Kacsamell sok-sok narancsfilével
Hozzávalók:
45 dkg kacsamell, 4 db alma, 25 dkg hagyma, 4 db narancs, 3 evőkanál méz, chiliszál, 0,5 dl narancslikőr, só, fehérbors, vaj, 40 dkg laskagomba, 1 gerezd fokhagyma, 10 dkg lilahagyma, rozma-ring, borsmenta
Elkészítése: A kacsamellet kifilézzük, fűszerezzük. A gyümölcsöket előkészítjük, azaz megmossuk, megtisztítjuk, majd kifilézzük.
A kacsamellet vajon készre sütjük, mellette karamellizáljuk a mézet, végül pedig hozzáadjuk a szeletekre vágott almát, narancsfilét. A narancslikőrrel ízesítjük, alaplével simára forraljuk, keményítővel besűrítjük. A legvégén kevés vajjal dúsítjuk. Különleges, érdekes ízhatással készítettünk egy megszokottnak tűnő kacsát.
Kacsamell sok-sok narancsfilével
Hozzávalók:
45 dkg kacsamell, 4 db alma, 25 dkg hagyma, 4 db narancs, 3 evőkanál méz, chiliszál, 0,5 dl narancslikőr, só, fehérbors, vaj, 40 dkg laskagomba, 1 gerezd fokhagyma, 10 dkg lilahagyma, rozma-ring, borsmenta
Elkészítése: A kacsamellet kifilézzük, fűszerezzük. A gyümölcsöket előkészítjük, azaz megmossuk, megtisztítjuk, majd kifilézzük.
A kacsamellet vajon készre sütjük, mellette karamellizáljuk a mézet, végül pedig hozzáadjuk a szeletekre vágott almát, narancsfilét. A narancslikőrrel ízesítjük, alaplével simára forraljuk, keményítővel besűrítjük. A legvégén kevés vajjal dúsítjuk. Különleges, érdekes ízhatással készítettünk egy megszokottnak tűnő kacsát.
Lányoknak:


a mai munkahelyi ebédem:

(Éhes is maradtam, mert nem vagyok oda a disznóságokért. A másik kelkáposztafőzelék volt...a kettő közül a "jobbat" választottam...
, de a leves volt a csúcs: rízsleves kínai módra...)

(Éhes is maradtam, mert nem vagyok oda a disznóságokért. A másik kelkáposztafőzelék volt...a kettő közül a "jobbat" választottam...
, de a leves volt a csúcs: rízsleves kínai módra...)
Imádom!!! Sajnos évek óta nem ettem :-(
(Ez egy válasz sanyisanyi74 üzenetére (2008. 01. 19. szombat 21:19), amit ide kattintva olvashatsz)
krumplilángos platnyin sütve




Hoztam nektek egy klassz sajttálat!
Mit szóltok hozzá?
én szeretem:

finom hozzá a piritós kenyér:
Mit szóltok hozzá?
én szeretem:

finom hozzá a piritós kenyér:







MmePrune







Nelly





