Kapjunk be valamit! (konyhai nyali-fali)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

A téma leírása

Hogyan készül egy jó gasztronómiai topic?
Végy egy címet, tegyél bele némi kis szexet-vagy legalábbis kétértelműséget- adj hozzá egy pikáns alcímet, fűszerezd meg egy frappáns nyitóhsz-szel...és várd amíg az önjelölt kukták teleszórják pasifogó receptekkel,csajcsábító főzetekkel, isteni kajákkal, de leginkább szexis konyhai képekkel.

Az eddigi hozzászólások

... 13 14 15 16 17 ...
Sorrend: Legújabb előreLegrégebbi előre hozzászólás / oldal
#360   2008. 01. 02. szerda 11:43
tom1019 tom1019 VIP Admin
Az év utolsó időszakának hedonista evései és ivásai után sokan szükségesnek érzik, hogy egy alapos tisztítókúrával kezdjék az évet. Nem biztos, hogy ezt már elsejére érdemes időzíteni, de az évkezdésben segíteni fog.
Egy nap alatt csodát nem tehetünk szervezetünkkel, de egy kicsit tehermentesíthetjük a nehéz ételek és nehéz esték után. A legegyszerűbb otthoni gyors méregtelenítés az egynapos böjt. Különböző típusai vannak, melyeknek igazi haszna akkor van, ha rendszeresen csináljuk őket. Akkor viszont a szakemberek szerint hatásában vetekszik a drasztikus, egyhetes vagy hosszabb böjtölésekkel, miközben szervezetünket kevésbé terheli meg.

A klasszikus egynapos böjt során nem ihatunk mást, csak vizet, és más ételt nem veszünk magunkhoz, mint legfeljebb egyfajta gyümölcsöt. Újévi alkalmazása ellen szól, hogy akárcsak a hosszabb tisztítókúrákra, erre is fel kell készíteni a szervezetet. Könnyű vacsorát, korai lefekvést és nyugalmat illik biztosítani előző estére, aki ezt szilveszter idején is meg tudja teremteni magának, annak nincs is szüksége másnapi tisztításra.
#359   2008. 01. 01. kedd 15:37
Lalika30 Lalika30
Szia!
Itt mit kell nézni? smile )))
(Ez egy válasz X üzenetére (2008. 01. 01. kedd 12:26), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (7767)
2008. 01. 01. kedd 12:26





Tüttyölt rátyli (ősi magyar étek)

Hozzávalók:


1,5 kg nyers rátyli, 1 db jókora pese, 2 csobolyó gödéznye (ha lehet, pöcörgősi!) 3 csipet ciháta, alkothatnék

Energiatartalom:
Nagyon hízlaló

Időigény:
Rendjívül időigényes

Nehézség:
Nagy rutint és tapasztalatot igényel

Költség:
Csak gazdagoknak ajánlott

Elkészítés

A nyers rátylit fertályórát posvasztjuk, míg csurmot nem enged. Ha szépen hröttyen, kipicskázzuk. A nyesedékből apró csulmákat gyúrunk, ezek kerülnek majd a zsakuba.
Közben a pocadékot megpeccsentjük, a rátylit pedig hagyjuk slottyanni. Tüttyölni csak akkor kezdjük, ha már jó vatyálós. A pesét lesolyvasztjuk, aztán már csak tüttyentgetjük, mert hamar odakap, ahová nem szeretnénk.
Persze akadhatnak olyanok, akiknek már odakapott. Söndörgetve tálaljuk.
Akik nem bírják az ilyen nehéz ételeket, azoknak ajánljuk a Rücskölt rőt kercét kavarcsos fittyent tekerékkel.

Beküldte:
nincs adat
#358   2008. 01. 01. kedd 14:14
X Törölt felhasználó (21812) VIP
Nem konyha, de nyali...


#357   2008. 01. 01. kedd 13:37
X Törölt felhasználó (21812)
#356   2008. 01. 01. kedd 13:24
tom1019 tom1019 VIP Admin
Korhelyleves:

Savanyított káposztából készített s vizzel higított leves, melyet berántanak s belé virslit v. kolbászkarikákat és egy-két tojássárgáját tesznek. Nevét onnan kapta, hogy kellemes savanykás íze miatt a sok mulatozás, különösen pedig bő lakmározás után nagyon jól esik a gyomornak.

Az alapleves elkészítése (4-5 főre):

Hozzávalók:
400 g savanyú káposzta
4 db baromfivirsli, v. kolbász (lehet füstölt is)
1 közepes fej hagyma
2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
2 ek. olaj
2 gerezd fokhagyma
1 kiskanál pirospaprika
1-2 tojássárgája
oreganó
só, vagy "diétás" (nátriumszegény) só
zsírszegény (12%-os) tejföl a tálaláshoz


A lisztet szárazon megpirítjuk, majd az olajat ráöntjük, pirospaprikával megszórjuk, és hideg vízzel felengedve simára keverjük. Hozzáadjuk a savanyú káposztát, és annyi vízzel hígítjuk, amennyi levest szeretnénk, majd puhára főzzük. Megsózzuk, oregánóval, apróra vágott vörösés fokhagymával fűszerezzük. Betétnek baromfivirsli-karikákat főzünk bele. Ha a virslikarikák feljöttek a leves tetejére, zsírszegény tejföllel dúsítva tálaljuk.

#355   2008. 01. 01. kedd 12:26
X Törölt felhasználó (7767)





Tüttyölt rátyli (ősi magyar étek)

Hozzávalók:


1,5 kg nyers rátyli, 1 db jókora pese, 2 csobolyó gödéznye (ha lehet, pöcörgősi!) 3 csipet ciháta, alkothatnék

Energiatartalom:
Nagyon hízlaló

Időigény:
Rendjívül időigényes

Nehézség:
Nagy rutint és tapasztalatot igényel

Költség:
Csak gazdagoknak ajánlott

Elkészítés

A nyers rátylit fertályórát posvasztjuk, míg csurmot nem enged. Ha szépen hröttyen, kipicskázzuk. A nyesedékből apró csulmákat gyúrunk, ezek kerülnek majd a zsakuba.
Közben a pocadékot megpeccsentjük, a rátylit pedig hagyjuk slottyanni. Tüttyölni csak akkor kezdjük, ha már jó vatyálós. A pesét lesolyvasztjuk, aztán már csak tüttyentgetjük, mert hamar odakap, ahová nem szeretnénk.
Persze akadhatnak olyanok, akiknek már odakapott. Söndörgetve tálaljuk.
Akik nem bírják az ilyen nehéz ételeket, azoknak ajánljuk a Rücskölt rőt kercét kavarcsos fittyent tekerékkel.

Beküldte:
nincs adat
#354   2007. 12. 30. vasárnap 14:57
tom1019 tom1019 VIP Admin
#353   2007. 12. 29. szombat 21:20
X Törölt felhasználó (7767)












#352   2007. 12. 29. szombat 20:19
tom1019 tom1019 VIP Admin
#351   2007. 12. 29. szombat 16:21
sanyisanyi74 sanyisanyi74 VIP
A lángolt kolbász, a Csabai Kolbász mustja!

Most kezdődik igazán a kolbászkészítés szezonja. Ilyenkor a vastag kolbász mellett, vékony lángolt kolbász is készül, mely frissességével páratlan élvezetet nyújt, és nagy előnye, hogy a vastag kolbásszal ellentétben már 1-2 hetes érés után fogyasztható. A lángolt kolbász a paprika és a füst enyhén csípős íz elegyétől nyeri el a karakterét. Az állagra zaftos, magas nedvességtartalmú csemege.

Tipp! Próbáltad már az enyhén csípős kolbászt savanyú almával enni? Ha nem, itt az ideje, hogy kipróbáld. Az alma savanyúja kiemeli a lángolt kolbász karakterét felejthetetlen íz harmóniát alkotva. Ínyenceknek ajánlom: különösen jól érezhető a kolbász íze, ha fogyasztása közben apró levegőt vesznünk a szánkba. Így a kolbász alkotóelemi elkeveredve a levegővel elképesztően ingerlik az ízlelő szervünket. Mennyei!

A lángolt kolbász különlegessége a füstölésében rejlik. A lángolt kolbász egy rövid, intenzív érlelési eljárással készül. Ilyenkor a lángolt kolbász gyorsan veszít a nedvességéből és a térfogatából, kissé megszikkad. Ezt viszonylag gyors térfogatcsökkenést a kolbász "köntöse" a nem tudja követni, így könnyen leválik a kolbászról. A lángolt kolbász előnye, hogy már frissen is lehet fogyasztani, nem kell hónapokat várni amíg összeérik, viszont nem is tárolhatjuk sokáig.

Tipp! A lángolt kolbászt zaftossága miatt nehéz szépen szeletelni. Ha fogyasztás előtt negyedórára mélyhűtőbe tesszük, szép szeleteket készíthetünk.
(Ez egy válasz tom1019 üzenetére (2007. 12. 27. csütörtök 17:03), amit ide kattintva olvashatsz)
tom1019 VIP Admin
2007. 12. 27. csütörtök 17:03
Klikkelj a normál/tömörített mérethez
#350   2007. 12. 29. szombat 08:08
X Törölt felhasználó (7767)
#349   2007. 12. 28. péntek 21:21
X Törölt felhasználó (7767)



#348   2007. 12. 27. csütörtök 21:49
X Törölt felhasználó (7767)
#347   2007. 12. 27. csütörtök 17:03
tom1019 tom1019 VIP Admin
Klikkelj a normál/tömörített mérethez
#346   2007. 12. 26. szerda 19:47
Szoni Szoni
Ugyse teszek bele fokhagymat...Punktum ! smile
Es tojast se ! smile De annal több koleszterines füstölt hust...
vigyor2

Mamädragaek paradicsomot es murkot föznek bele böven,ugy is nagyon finom... vigyor2
#345   2007. 12. 26. szerda 16:46
X Törölt felhasználó (7767)
#344   2007. 12. 26. szerda 15:10
Szoni Szoni
Meg kellene kostolni.... smile En nem teszek bele fokhagymat (kömenymagot se),Karacsonykor nincs vampir,es a majoranna helyett csombort hasznalok.

De igy is biztos finom ! vigyor2
(Ez egy válasz sanyisanyi74 üzenetére (2007. 12. 26. szerda 12:47), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 12. 26. szerda 12:47
Töltött káposzta
Hozzávalók:
# 80 dkg savanyú káposzta,
# 8 savanyított káposztalevél,
# 2 fej hagyma,
# 1 gerezd fokhagyma,
# 5 dkg füstölt szalonna,
# 40 dkg darált sertéshús,
# 2 kávéskanál édesnemes pirospaprika,
# 8 dkg rizs,
# 1 tojás,
# 1 csipet őrölt köménymag,
# 1 mokkáskanál szárított majoránna,
# 2 evőkanál olaj,
# 2 evőkanál liszt,
# 2 dl tejföl

Elkészítés:

1. A savanyú káposztát hideg vízben átmossuk. A káposztalevelekről levágjuk a vastagabb ereket. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, apróra, a szalonnát kis kockákra vágjuk.

2. A szalonnát nagy lábosba zsírjára pirítjuk, a pörcöt a darált húshoz adjuk, és a zsírban megpirítjuk a hagymát. A felét a darált húshoz adjuk.

3. A maradékot lehúzzuk a tűzről, meghintjük 1 kávéskanál pirospaprikával, ráöntünk 1 dl vizet, és összekeverjük a savanyú káposzta felével.

4. A darált húshoz adjuk a fokhagymát, a rizst, a tojást, 1 kávéskanál pirospaprikát, a köménymagot, a majoránnát, és ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük. A masszát arányosan elosztva kis gombócokká kerekítjük, a káposztalevelekre rakjuk. A hosszanti széleket a húsra hajtjuk, majd alulról feltekerjük a leveleket. A lábosba tesszük a káposztára. Rászórjuk a maradék savanyú káposztát, és fedő alatt, lassú tűzön, puhára főzzük (kb. 1 óra. Közben többször megrázogatjuk a lábost, keverni nem szabad!

5. A töltelékeket óvatosan kiszedjük, és berántjuk a káposztát. Ehhez az olajat felforrósítjuk, megpirítjuk benne a lisztet. Felöntjük 2 dl hideg vízzel, csomómentesre elkeverjük, a káposztához adjuk, és 10 percig forraljuk. A töltelékeket a tetejére tesszük, és tejföllel kínáljuk.

1 adag: 3850 kJ/920 kcal




#343   2007. 12. 26. szerda 12:47
sanyisanyi74 sanyisanyi74 VIP
Töltött káposzta
Hozzávalók:
# 80 dkg savanyú káposzta,
# 8 savanyított káposztalevél,
# 2 fej hagyma,
# 1 gerezd fokhagyma,
# 5 dkg füstölt szalonna,
# 40 dkg darált sertéshús,
# 2 kávéskanál édesnemes pirospaprika,
# 8 dkg rizs,
# 1 tojás,
# 1 csipet őrölt köménymag,
# 1 mokkáskanál szárított majoránna,
# 2 evőkanál olaj,
# 2 evőkanál liszt,
# 2 dl tejföl

Elkészítés:

1. A savanyú káposztát hideg vízben átmossuk. A káposztalevelekről levágjuk a vastagabb ereket. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, apróra, a szalonnát kis kockákra vágjuk.

2. A szalonnát nagy lábosba zsírjára pirítjuk, a pörcöt a darált húshoz adjuk, és a zsírban megpirítjuk a hagymát. A felét a darált húshoz adjuk.

3. A maradékot lehúzzuk a tűzről, meghintjük 1 kávéskanál pirospaprikával, ráöntünk 1 dl vizet, és összekeverjük a savanyú káposzta felével.

4. A darált húshoz adjuk a fokhagymát, a rizst, a tojást, 1 kávéskanál pirospaprikát, a köménymagot, a majoránnát, és ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük. A masszát arányosan elosztva kis gombócokká kerekítjük, a káposztalevelekre rakjuk. A hosszanti széleket a húsra hajtjuk, majd alulról feltekerjük a leveleket. A lábosba tesszük a káposztára. Rászórjuk a maradék savanyú káposztát, és fedő alatt, lassú tűzön, puhára főzzük (kb. 1 óra. Közben többször megrázogatjuk a lábost, keverni nem szabad!

5. A töltelékeket óvatosan kiszedjük, és berántjuk a káposztát. Ehhez az olajat felforrósítjuk, megpirítjuk benne a lisztet. Felöntjük 2 dl hideg vízzel, csomómentesre elkeverjük, a káposztához adjuk, és 10 percig forraljuk. A töltelékeket a tetejére tesszük, és tejföllel kínáljuk.

1 adag: 3850 kJ/920 kcal




#342   2007. 12. 26. szerda 10:31
MmePrune MmePrune VIP Admin
amikor gyurka a szájába vesz, akkor garantáltan olvadozni fogsz wink

(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 12. 23. vasárnap 19:37), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812)
2007. 12. 23. vasárnap 19:37
Imádlak! smile

Egyetlen hiba van az egészben: az van ráírva: fagyasztott. De én forrrrrróóóó vagyok wink
#341   2007. 12. 25. kedd 23:43
sanyisanyi74 sanyisanyi74 VIP
Szilvás rétes

• Hozzávalók:
- 25 dkg liszt,
- csipet só,
- 50 g vaj,
- 1,5 dl langyos víz,
- 1 evőkanál olaj

A töltelékhez:
- 50 dkg szilva,
- 40 dkg túró,
- 75 g vaj,
- 30 g cukor,
- vaníliarúd,
- 1 citrom reszelt héja,
- 1 csomag vaníliás cukor,
- 15 szem pisztácia,
- 3 tojás

A liszthez hozzáadjuk a sót, majd a vajjal és a vízzel összegyúrjuk, megdagasztjuk. Olajjal megkenjük, lefedve 30 percig kelesztjük.
A megmosott szilvát kimagozzuk, húsát kockákra vágjuk.
25 dkg vajat a cukorral, a vaníliarúd belsejével és a vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk egyenként a tojásokat. Ezután belekeverjük a túrót, a pisztáciát és a citromhéjat is.
A tésztát konyharuhán kinyújtjuk, és vékonyra kihúzzuk. A maradék vajat elosztjuk a tésztán, rákenjük a túrós masszát, elosztjuk rajta a szilvát, majd öszszetekerjük.
Sütőpapírral borított sütőlemezre helyezzük, megkenjük vajjal, és 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük.
Szükség esetén a sütési idő felénél lefedjük.
 
... 13 14 15 16 17 ...
Sorrend: Legújabb előreLegrégebbi előre hozzászólás / oldal

A téma adatai

Nyitotta: MmePrune MmePrune
Nyitás ideje: 2007. 08. 10. péntek
Üzenetek: 640db
Utolsó üzenet: 2011. 02. 01. kedd
 

Hírek

2025. 12. 01. hétfő 16:59
Kikötözős szexet akarsz? Így vezesd fel a pasidnak! Az emberi képzelet természetes részei a szexuális fantáziák. Bár szeretjük nézni, olvasni másvalaki szexuális fantáziáját, gondolva a pornóra és az erotikus irodalomra, ritkán, vagy sohasem beszélünk a saját vágyfantáziánkról. Az aktuális partnerrel... Tovább
2025. 10. 13. hétfő 08:38
Társkereső rendbe tétele! Kedves Felhasználóink! Sajnos elérkeztünk egy olyan ponthoz, ahol már muszáj kísérletet tenni arra, hogy a társkereső, a céljának megfelelően működjön!! Mint azt bizonyára sokan megtapasztaltátok, a Társkeresőben a keresési találatoknál a nő... Tovább
2025. 10. 09. csütörtök 11:48
Szereted a szextörténeteket / képregényeket? Kedves Látogatóink! Testvérlapunk, a Törté-Net, továbbra szívesen várja olvasóit és íróit, mert a legtöbb magyar nyelvű erotikus történetet és képregényt itt találhatjátok széles e világon! Tovább

Válts VIP tagságot! VIP infó

Válassz az alábbi csomagok közül:
Alap
30 nap
2 999 Ft *
VIP-et váltok!
 Bankkártyás, egyszeri díj
Bronz
90 nap
6 966 Ft *
VIP-et váltok!
 Bankkártyás, egyszeri díj
megtakarítás:
1 hónap
Ezüst
180 nap
11 997 Ft *
VIP-et váltok!
 Bankkártyás, egyszeri díj
megtakarítás:
2 hónap
A legjobb ár/érték arány!
Arany
365 nap
16 931 Ft *
VIP-et váltok!
 Bankkártyás, egyszeri díj
megtakarítás:
6 hónap
* 387 EUR/Huf árfolyammal számolva
 

GG Live magyar ÉLŐ chat!

Rosszlanyok.hu - A szexpartner kereső. Több száz igazi szexpartner kereső lány!!! CSAK VALÓDI KÉPEK, videók!!!
Erotikus Tartalom!
A GoldenGate oldalon található információk, linkek, képek és videók erotikus tartalmúak, az oldal a szexualitás témáját nyíltan, egyesek számára sértően kezeli. Amennyiben nem múltál el 18 éves, vagy a térségedben az oldal használata tilos, azaz jogszabályba vagy kötelező erejű előírásba ütközik, kérlek hagyd el az oldalt az [ MÉG NEM VAGYOK 18 ÉVES ] gombra kattintva.

Az oldalra történő belépés előtt figyelmesen olvasd el az alábbiakat, mert az [ ELMÚLTAM 18 ÉVES, ELFOGADOM ] gombra történő kattintással elfogadod a következő feltételeket:

1. Elmúltál 18 éves.
2. Semmilyen formában nem teszed lehetővé 18 évnél fiatalabb személynek a hozzáférést jelen oldal tartalmához.
3. A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban. (További információk)
4. Elfogadod az oldal felhasználási feltételeit és az adatkezelési tájékoztatót.
5. Nem tekinted meg vagy használod az oldalt olyan helyen, ahol ezzel a tevékenységgel törvényt, szabályozást, előírást, vagy helyi normát szegsz meg.
6. Az oldalt teljes mértékben saját felelősségedre látogatod.




Ez a weboldal és médiatartalmai kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük használjon szűrőprogramot!
Szűrőprogram letöltése és további információk itt!