Juhtúrós-húsos spagettirakottas
Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg spagetti
2 evőkanál margarin
3 evőkanál olaj
1 fej vöröshagyma
25 dkg darált sertéshús
20 dkg juhtúró
3 dl tejföl
1 kávéskanál pirospaprika
Előkészítés: A spagettit forrásban lévő sós vízbe tesszük. A tasakon jelölt ideig főzzük, majd leszűrjük, leöblítjük, lecsepegtetjük és összekeverjük a margarinnal. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
Elkészítés: A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a hagymát és üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, megszórjuk pirospaprikával, kevés vizet öntünk alá, sózzuk, borsozzuk és gyorsan összekeverjük, majd lefedve, lassú tűzön, időnként megkeverve kb. 20 perc alatt megpároljuk. Tűzálló tálat kikenünk margarinnal, beleterítjük a spagetti felét, megszórjuk a juhtúró felével, rásimítjuk a darált húst, majd a juhtúró másik felét és a maradék tésztát. A tetejét megöntözzük tejföllel, betesszük az előmelegített sütőbe és kb. 30 perc alatt aranysárgára sütjük.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 716 kcal
Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg spagetti
2 evőkanál margarin
3 evőkanál olaj
1 fej vöröshagyma
25 dkg darált sertéshús
20 dkg juhtúró
3 dl tejföl
1 kávéskanál pirospaprika
Előkészítés: A spagettit forrásban lévő sós vízbe tesszük. A tasakon jelölt ideig főzzük, majd leszűrjük, leöblítjük, lecsepegtetjük és összekeverjük a margarinnal. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
Elkészítés: A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a hagymát és üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, megszórjuk pirospaprikával, kevés vizet öntünk alá, sózzuk, borsozzuk és gyorsan összekeverjük, majd lefedve, lassú tűzön, időnként megkeverve kb. 20 perc alatt megpároljuk. Tűzálló tálat kikenünk margarinnal, beleterítjük a spagetti felét, megszórjuk a juhtúró felével, rásimítjuk a darált húst, majd a juhtúró másik felét és a maradék tésztát. A tetejét megöntözzük tejföllel, betesszük az előmelegített sütőbe és kb. 30 perc alatt aranysárgára sütjük.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 716 kcal
Nah...ide rakom...hátha itt észreweszed.....


No annyira meg nem vagyunk..
En Zsemlegombóccal taltam volna.
3 szikkadt zsemlét aprítsunk fel kb. 1 cm széles kockákra, és egy vastag falú edényben, 3 evőkanál forró olajra rakva pirítsuk rózsaszínűre. Állandóan kevergetve, lassú tűzön süssük. Ha teflonbevonatú edényt használunk, nagymértékben csökkenthetjük a leégés veszélyét. Utána locsoljunk rá 2,5 dl tejet, és néha átforgatva áztassuk min. negyed óráig, majd adjunk hozzá 2 előzőleg felvert egész tojást, 3 dg lágy vajat, 1 mokkáskanál sót, egy csipetnyi reszelt szerecsendiót, egy kis csokor apróra vágott petrezselymet, és keverjük össze. Végül dolgozzunk bele 15 dg lisztet, és vizes kézzel formáljunk a galuskatészta keménységű masszából 16 db gombócot. A massza először keménynek tűnik, de a keverés hatására a tej kiszabadul a zsemlékből, ami fokozatosan lágyítja. Bő, forró vízben főzzük kb. 10 percig, amíg teljes keresztmetszetében megpuhul. Ezt úgy ellenőrizhetjük a legegyszerűbben, hogy az egyik gombócból levágunk egy darabot, és megkóstoljuk. Pár perc után keverjük át, hátha valamelyik leragadt az edény aljára. Szűrőkanállal kiszedve melegen, köretként tálaljuk. Vadas gombával fogyasztva érvényesül leginkább az íze. Hűtőszekrényben tároljuk. Másnap grillsütőben vagy mikrohullámú sütőben melegíthetjük fel a legkönnyebben . ( Termeszetesen vizben kell uszkalljon,hanem ugy kiszarad,hogy egy medvet agyondobhatsz vele.)
(Ez egy válasz tom1019 üzenetére (2007. 08. 26. vasárnap 11:00), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 08. 26. vasárnap 11:00
En Zsemlegombóccal taltam volna.
3 szikkadt zsemlét aprítsunk fel kb. 1 cm széles kockákra, és egy vastag falú edényben, 3 evőkanál forró olajra rakva pirítsuk rózsaszínűre. Állandóan kevergetve, lassú tűzön süssük. Ha teflonbevonatú edényt használunk, nagymértékben csökkenthetjük a leégés veszélyét. Utána locsoljunk rá 2,5 dl tejet, és néha átforgatva áztassuk min. negyed óráig, majd adjunk hozzá 2 előzőleg felvert egész tojást, 3 dg lágy vajat, 1 mokkáskanál sót, egy csipetnyi reszelt szerecsendiót, egy kis csokor apróra vágott petrezselymet, és keverjük össze. Végül dolgozzunk bele 15 dg lisztet, és vizes kézzel formáljunk a galuskatészta keménységű masszából 16 db gombócot. A massza először keménynek tűnik, de a keverés hatására a tej kiszabadul a zsemlékből, ami fokozatosan lágyítja. Bő, forró vízben főzzük kb. 10 percig, amíg teljes keresztmetszetében megpuhul. Ezt úgy ellenőrizhetjük a legegyszerűbben, hogy az egyik gombócból levágunk egy darabot, és megkóstoljuk. Pár perc után keverjük át, hátha valamelyik leragadt az edény aljára. Szűrőkanállal kiszedve melegen, köretként tálaljuk. Vadas gombával fogyasztva érvényesül leginkább az íze. Hűtőszekrényben tároljuk. Másnap grillsütőben vagy mikrohullámú sütőben melegíthetjük fel a legkönnyebben . ( Termeszetesen vizben kell uszkalljon,hanem ugy kiszarad,hogy egy medvet agyondobhatsz vele.)
(Ez egy válasz tom1019 üzenetére (2007. 08. 26. vasárnap 11:00), amit ide kattintva olvashatsz)
Gondolom Te lennél az első, aki visítana (a gyönyőrtől), ha 1 hétig v. végleg nem látnál!
Gombapörkölt (paprikás) tomi konyhájából:
Hozzávalók:
60-80 dkg gomba
3-4 vöröshagyma
40 dkg paradicsom
5 dkg vaj v. olaj
1,5 dl húsleves
2 dl tejföl
só
bors
1 evőkanál liszt
1/2 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés: Egy lábasban felforrósítjuk a vajat, vagy olajat, megdinszteljük benne az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a megtisztított és feldarabolt gombát, a felkarikázott paradicsomot (használhatunk paradicsompürét is), 5-10 percig pároljuk, közben megkevergetjük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáöntjük a felforrósított húslevest. 10-15 percig főzzük alacsony hőfokon (gomba fajtától függően).
Simára keverjük a lisztet a tejföllel, besűrítjük vele a pörköltet, megszórjuk finomra vágott petrezselyemzölddel.
Megjegyzés:
A gombás ételeket legfeljebb 24 óra hosszat szabad hűtőben tárolni!
a kép beszúrva: 13:37-kor (elég jól sikerült)
Gombapörkölt (paprikás) tomi konyhájából:
Hozzávalók:
60-80 dkg gomba
3-4 vöröshagyma
40 dkg paradicsom
5 dkg vaj v. olaj
1,5 dl húsleves
2 dl tejföl
só
bors
1 evőkanál liszt
1/2 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés: Egy lábasban felforrósítjuk a vajat, vagy olajat, megdinszteljük benne az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a megtisztított és feldarabolt gombát, a felkarikázott paradicsomot (használhatunk paradicsompürét is), 5-10 percig pároljuk, közben megkevergetjük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáöntjük a felforrósított húslevest. 10-15 percig főzzük alacsony hőfokon (gomba fajtától függően).
Simára keverjük a lisztet a tejföllel, besűrítjük vele a pörköltet, megszórjuk finomra vágott petrezselyemzölddel.
Megjegyzés:
A gombás ételeket legfeljebb 24 óra hosszat szabad hűtőben tárolni!
a kép beszúrva: 13:37-kor (elég jól sikerült)
Gondolom Te lennél az első, aki visítana (a gyönyőrtől), ha 1 hétig v. végleg nem látnál!
Gombapörkölt (paprikás) tomi konyhájából:
Hozzávalók:
60-80 dkg gomba
3-4 vöröshagyma
40 dkg paradicsom
5 dkg vaj v. olaj
1,5 dl húsleves
2 dl tejföl
só
bors
1 evőkanál liszt
1/2 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés: Egy lábasban felforrósítjuk a vajat, vagy olajat, megdinszteljük benne az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a megtisztított és feldarabolt gombát, a felkarikázott paradicsomot (használhatunk paradicsompürét is), 5-10 percig pároljuk, közben megkevergetjük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáöntjük a felforrósított húslevest. 10-15 percig főzzük alacsony hőfokon (gomba fajtától függően).
Simára keverjük a lisztet a tejföllel, besűrítjük vele a pörköltet, megszórjuk finomra vágott petrezselyemzölddel.
Megjegyzés:
A gombás ételeket legfeljebb 24 óra hosszat szabad hűtőben tárolni!
a kép beszúrva: 13:37-kor (elég jól sikerült)
(Ez egy válasz Szoni üzenetére (2007. 08. 26. vasárnap 10:22), amit ide kattintva olvashatsz)
Gombapörkölt (paprikás) tomi konyhájából:
Hozzávalók:
60-80 dkg gomba
3-4 vöröshagyma
40 dkg paradicsom
5 dkg vaj v. olaj
1,5 dl húsleves
2 dl tejföl
só
bors
1 evőkanál liszt
1/2 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés: Egy lábasban felforrósítjuk a vajat, vagy olajat, megdinszteljük benne az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a megtisztított és feldarabolt gombát, a felkarikázott paradicsomot (használhatunk paradicsompürét is), 5-10 percig pároljuk, közben megkevergetjük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáöntjük a felforrósított húslevest. 10-15 percig főzzük alacsony hőfokon (gomba fajtától függően).
Simára keverjük a lisztet a tejföllel, besűrítjük vele a pörköltet, megszórjuk finomra vágott petrezselyemzölddel.
Megjegyzés:
A gombás ételeket legfeljebb 24 óra hosszat szabad hűtőben tárolni!
a kép beszúrva: 13:37-kor (elég jól sikerült)
(Ez egy válasz Szoni üzenetére (2007. 08. 26. vasárnap 10:22), amit ide kattintva olvashatsz)
Hat persze,hogy szolok......
(Ez egy válasz tom1019 üzenetére (2007. 08. 26. vasárnap 10:10), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 08. 26. vasárnap 10:10
(Ez egy válasz tom1019 üzenetére (2007. 08. 26. vasárnap 10:10), amit ide kattintva olvashatsz)
Ma frissen szedett gombából lesz az ebéd:

(ha valaki lát benne gyilkosgalócát, az szóljon, még nem késő!)

(ha valaki lát benne gyilkosgalócát, az szóljon, még nem késő!)
Ma frissen szedett gombából lesz az ebéd:

(ha valaki lát benne gyilkosgalócát, az szóljon, még nem késő!)

(ha valaki lát benne gyilkosgalócát, az szóljon, még nem késő!)
Egy szendwicset reggelire?
péntek van, ma ez volt az ebédem:

(zöld minden, még az élet és a végtermék is...
)

(zöld minden, még az élet és a végtermék is...
)
a panirozást még birom a klopfolást nem
de az asztal terítve, a csapos is készen
(Ez egy válasz tom1019 üzenetére (2007. 08. 24. péntek 13:34), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 08. 24. péntek 13:34
de az asztal terítve, a csapos is készen
(Ez egy válasz tom1019 üzenetére (2007. 08. 24. péntek 13:34), amit ide kattintva olvashatsz)
Na, most kiugrasztottalak a bokorból és lebuktál!
Azért a pontosított megoldás visszafelé haladva:
5. frissen szedett uborkából, paprikából és paradicsomból ecetes-cukros-sós-petrezselymes öntettel saláta
4. vegyes köret: hasábburgonya (annak a maradványai látlatóak) és petrezselymes párolt hosszúszemű fehér rízs, édes párolt frissen fejtett zöldborsóval (rizibizi)
3. rántott csirkemellfilé sajtal és sonkával töltve
2. friss zöldségekből és gombából magyaros vegyes zöldségleves
1. előétel: 3 féle sajt és egy szelet orosz füstölt lazac
(a desszertet már nem tudtam megenni, ami somlói galuska lett volna 100%-os csokoládé öntettel)
ezt meg nektek hoztam kárpótlásul:

Azért a pontosított megoldás visszafelé haladva:
5. frissen szedett uborkából, paprikából és paradicsomból ecetes-cukros-sós-petrezselymes öntettel saláta
4. vegyes köret: hasábburgonya (annak a maradványai látlatóak) és petrezselymes párolt hosszúszemű fehér rízs, édes párolt frissen fejtett zöldborsóval (rizibizi)
3. rántott csirkemellfilé sajtal és sonkával töltve
2. friss zöldségekből és gombából magyaros vegyes zöldségleves
1. előétel: 3 féle sajt és egy szelet orosz füstölt lazac
(a desszertet már nem tudtam megenni, ami somlói galuska lett volna 100%-os csokoládé öntettel)
ezt meg nektek hoztam kárpótlásul:

az a gyurka!
wizgáz
na ja és központihűtésszerelő! (Ez egy válasz MmePrune üzenetére (2007. 08. 23. csütörtök 21:50), amit ide kattintva olvashatsz)
wizgáz
na ja és központihűtésszerelő! (Ez egy válasz MmePrune üzenetére (2007. 08. 23. csütörtök 21:50), amit ide kattintva olvashatsz)
Na, most kiugrasztottalak a bokorból és lebuktál!
Azért a pontosított megoldás visszafelé haladva:
5. frissen szedett uborkából, paprikából és paradicsomból ecetes-cukros-sós-petrezselymes öntettel saláta
4. vegyes köret: hasábburgonya (annak a maradványai látlatóak) és petrezselymes párolt hosszúszemű fehér rízs, édes párolt frissen fejtett zöldborsóval (rizibizi)
3. rántott csirkemellfilé sajtal és sonkával töltve
2. friss zöldségekből és gombából magyaros vegyes zöldségleves
1. előétel: 3 féle sajt és egy szelet orosz füstölt lazac
(a desszertet már nem tudtam megenni, ami somlói galuska lett volna 100%-os csokoládé öntettel)
ezt meg nektek hoztam kárpótlásul:

(Ez egy válasz yanek77 üzenetére (2007. 08. 23. csütörtök 21:49), amit ide kattintva olvashatsz)
Azért a pontosított megoldás visszafelé haladva:
5. frissen szedett uborkából, paprikából és paradicsomból ecetes-cukros-sós-petrezselymes öntettel saláta
4. vegyes köret: hasábburgonya (annak a maradványai látlatóak) és petrezselymes párolt hosszúszemű fehér rízs, édes párolt frissen fejtett zöldborsóval (rizibizi)
3. rántott csirkemellfilé sajtal és sonkával töltve
2. friss zöldségekből és gombából magyaros vegyes zöldségleves
1. előétel: 3 féle sajt és egy szelet orosz füstölt lazac
(a desszertet már nem tudtam megenni, ami somlói galuska lett volna 100%-os csokoládé öntettel)
ezt meg nektek hoztam kárpótlásul:

(Ez egy válasz yanek77 üzenetére (2007. 08. 23. csütörtök 21:49), amit ide kattintva olvashatsz)

megvan
(Ez egy válasz tom1019 üzenetére (2007. 08. 23. csütörtök 20:59), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 08. 23. csütörtök 20:59
(Ez egy válasz tom1019 üzenetére (2007. 08. 23. csütörtök 20:59), amit ide kattintva olvashatsz)
Ma ez volt az ebédem:

(kaja kvíz kérdés: mi volt a "pusztítás" előtt? aki ismer, annak nem lesz túl nehéz)

(kaja kvíz kérdés: mi volt a "pusztítás" előtt? aki ismer, annak nem lesz túl nehéz)
panirozott borjuszelet hasábburgonyával
(Ez egy válasz tom1019 üzenetére (2007. 08. 23. csütörtök 20:59), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 08. 23. csütörtök 20:59
Ma ez volt az ebédem:

(kaja kvíz kérdés: mi volt a "pusztítás" előtt? aki ismer, annak nem lesz túl nehéz)

(kaja kvíz kérdés: mi volt a "pusztítás" előtt? aki ismer, annak nem lesz túl nehéz)
rossz, nagyon rossz!
(Ez egy válasz MmePrune üzenetére (2007. 08. 23. csütörtök 21:16), amit ide kattintva olvashatsz)
(Ez egy válasz MmePrune üzenetére (2007. 08. 23. csütörtök 21:16), amit ide kattintva olvashatsz)
velős pacal
(Ez egy válasz tom1019 üzenetére (2007. 08. 23. csütörtök 20:59), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 08. 23. csütörtök 20:59
(Ez egy válasz tom1019 üzenetére (2007. 08. 23. csütörtök 20:59), amit ide kattintva olvashatsz)
Ma ez volt az ebédem:

(kaja kvíz kérdés: mi volt a "pusztítás" előtt? aki ismer, annak nem lesz túl nehéz)

(kaja kvíz kérdés: mi volt a "pusztítás" előtt? aki ismer, annak nem lesz túl nehéz)
Ma ez volt az ebédem:

(kaja kvíz kérdés: mi volt a "pusztítás" előtt? aki ismer, annak nem lesz túl nehéz)

(kaja kvíz kérdés: mi volt a "pusztítás" előtt? aki ismer, annak nem lesz túl nehéz)










MmePrune






ppetik






