tehát a megoldás?
(Ez egy válasz Alina üzenetére (2006. 12. 02. szombat 14:30), amit ide kattintva olvashatsz)
Az ertelmezes pontos,a modszer nem...
(Ez egy válasz MmePrune üzenetére (2006. 12. 02. szombat 14:25), amit ide kattintva olvashatsz)
2006. 12. 02. szombat 14:25
Al dente = haraphatóra, roppanósra (azaz nem kifejezetten puhára) főzve.
fél percenként kiveszel egyet a vízből, és megkóstolod:)
fél percenként kiveszel egyet a vízből, és megkóstolod:)
tegnap este azt mondta uram, amikor mondtam neki, hogy álmos vagyok, de nem tudok aludni,hogy menjek a férjemhez:):):) vagyis a géphez...erről jut eszembe, van valami tárgyatok, gépetek, amit nevesítettetek?
A spagetti vagy en?
(Ez egy válasz X üzenetére (2006. 12. 02. szombat 14:14), amit ide kattintva olvashatsz)
2006. 12. 02. szombat 14:14
Törölt felhasználó (21812)
Nem nagyon értem, hogy ez most hogy jön ide?
Al dente = haraphatóra, roppanósra (azaz nem kifejezetten puhára) főzve.
fél percenként kiveszel egyet a vízből, és megkóstolod:) (Ez egy válasz Alina üzenetére (2006. 12. 02. szombat 14:11), amit ide kattintva olvashatsz)
2006. 12. 02. szombat 14:11
fél percenként kiveszel egyet a vízből, és megkóstolod:) (Ez egy válasz Alina üzenetére (2006. 12. 02. szombat 14:11), amit ide kattintva olvashatsz)
Sziasztok!
Hogy beleszoljak a laskas ügybe:
Hogyan ellenörzöd,hogy a spagetti AL DENTE,vagy nem?
tipikus buzikat tettel fel a ferfitestekbe
Nem nagyon értem, hogy ez most hogy jön ide?
(Ez egy válasz Alina üzenetére (2006. 12. 02. szombat 14:11), amit ide kattintva olvashatsz)
2006. 12. 02. szombat 14:11
Sziasztok!
igen fejlett a tapintási érzekem,töksötétben is megtalalom a puncit
(Ez egy válasz X üzenetére (2006. 12. 02. szombat 14:10), amit ide kattintva olvashatsz)
2006. 12. 02. szombat 14:10
(Ez egy válasz X üzenetére (2006. 12. 02. szombat 14:10), amit ide kattintva olvashatsz)
Para, te mindig jó irányba tapogatózol ;-)
Sziasztok!
(Ez egy válasz X üzenetére (2006. 12. 02. szombat 13:57), amit ide kattintva olvashatsz)
2006. 12. 02. szombat 13:57
(Ez egy válasz X üzenetére (2006. 12. 02. szombat 13:57), amit ide kattintva olvashatsz)
Nos igen, arról van szó, hogy amikor a tészta az egyik ponton eltörik, a másik félben olyan erős rezgések keletkeznek, amelyek mintegy kidobják azt a kis harmadik tésztaszakaszt.
A férjem jót röhögött rajtam délben, mert törögettem a tésztákat, hogy lássam, valóban működik-e :-)
A férjem jót röhögött rajtam délben, mert törögettem a tésztákat, hogy lássam, valóban működik-e :-)
Para, te mindig jó irányba tapogatózol ;-)
(Ez egy válasz para11 üzenetére (2006. 12. 02. szombat 14:09), amit ide kattintva olvashatsz)
megnyugtattál,nemrég csináltam tesztet
(Ez egy válasz X üzenetére (2006. 12. 02. szombat 13:54), amit ide kattintva olvashatsz)
2006. 12. 02. szombat 13:54
Igen, de a vírus már 2 hónappal a bekerülés után kimutatható. Ha jól emlékszem...
azért megdicsérhettél volna,mert jó irányban tapogatóztam
2006. 12. 02. szombat 13:57
Nos igen, arról van szó, hogy amikor a tészta az egyik ponton eltörik, a másik félben olyan erős rezgések keletkeznek, amelyek mintegy kidobják azt a kis harmadik tésztaszakaszt.
A férjem jót röhögött rajtam délben, mert törögettem a tésztákat, hogy lássam, valóban működik-e :-) (Ez egy válasz MmePrune üzenetére (2006. 12. 02. szombat 13:51), amit ide kattintva olvashatsz)
2006. 12. 02. szombat 13:51
A férjem jót röhögött rajtam délben, mert törögettem a tésztákat, hogy lássam, valóban működik-e :-) (Ez egy válasz MmePrune üzenetére (2006. 12. 02. szombat 13:51), amit ide kattintva olvashatsz)
igen... mőszíjő kürivel végeztünk ilyen kisérleteket is, ime a magyarázat:
A visszalendülő spagettiben oda-vissza futó hullámok keletkeznek. Ha két hullám fedi egymást, rövid szakaszokon rendkívül meghajlik és eltörik a tészta.Eszerint a törési pozícióból és az elengedés óta eltelt idő négyzetgyökéből képzett hányados mindig állandó. Ezt a törvényszerűséget valamennyi tésztahossz esetében sikerült igazolni.
A visszalendülő spagettiben oda-vissza futó hullámok keletkeznek. Ha két hullám fedi egymást, rövid szakaszokon rendkívül meghajlik és eltörik a tészta.Eszerint a törési pozícióból és az elengedés óta eltelt idő négyzetgyökéből képzett hányados mindig állandó. Ezt a törvényszerűséget valamennyi tésztahossz esetében sikerült igazolni.
Mert végül laikusok fejtették meg azt, amit tudósok nem tudtak.
(Ez egy válasz para11 üzenetére (2006. 12. 02. szombat 13:46), amit ide kattintva olvashatsz)
2006. 12. 02. szombat 13:46
talán a rugalmasságára vezethetö vissza,de ha a tudósok sokáig nem tudták megfejteni,miért várod el ezt,tölünk laikusoktól?
Igen, de a vírus már 2 hónappal a bekerülés után kimutatható. Ha jól emlékszem...
(Ez egy válasz para11 üzenetére (2006. 12. 02. szombat 13:48), amit ide kattintva olvashatsz)
igen... mőszíjő kürivel végeztünk ilyen kisérleteket is, ime a magyarázat:
A visszalendülő spagettiben oda-vissza futó hullámok keletkeznek. Ha két hullám fedi egymást, rövid szakaszokon rendkívül meghajlik és eltörik a tészta.Eszerint a törési pozícióból és az elengedés óta eltelt idő négyzetgyökéből képzett hányados mindig állandó. Ezt a törvényszerűséget valamennyi tésztahossz esetében sikerült igazolni. (Ez egy válasz X üzenetére (2006. 12. 02. szombat 13:39), amit ide kattintva olvashatsz)
2006. 12. 02. szombat 13:39
A visszalendülő spagettiben oda-vissza futó hullámok keletkeznek. Ha két hullám fedi egymást, rövid szakaszokon rendkívül meghajlik és eltörik a tészta.Eszerint a törési pozícióból és az elengedés óta eltelt idő négyzetgyökéből képzett hányados mindig állandó. Ezt a törvényszerűséget valamennyi tésztahossz esetében sikerült igazolni. (Ez egy válasz X üzenetére (2006. 12. 02. szombat 13:39), amit ide kattintva olvashatsz)
Spagettit főztem ebédre, és eszembe jutott, hogy egyszer mesélték nekem, hogy nagyon sokáig nem tudták kideríteni a tudósok, hogy miért van az, hogy amikor eltörjük a tésztát, középről mindig kitörik belőle egy kis darab, tehát mindig háromfelé törik.
Aztán megfejtették.
Tudja valaki a megoldást?
Aztán megfejtették.
vedd figyelembe,hogy (ha jól emlékszem)10 év a lappangási ideje
(Ez egy válasz X üzenetére (2006. 12. 02. szombat 12:46), amit ide kattintva olvashatsz)
2006. 12. 02. szombat 12:46
Már gondoltam rá, hogy el kéne menni szűrésre. Ki tudja, hogy kivel voltak a partnereim korábban...
talán a rugalmasságára vezethetö vissza,de ha a tudósok sokáig nem tudták megfejteni,miért várod el ezt,tölünk laikusoktól?
(Ez egy válasz X üzenetére (2006. 12. 02. szombat 13:39), amit ide kattintva olvashatsz)
2006. 12. 02. szombat 13:39
Spagettit főztem ebédre, és eszembe jutott, hogy egyszer mesélték nekem, hogy nagyon sokáig nem tudták kideríteni a tudósok, hogy miért van az, hogy amikor eltörjük a tésztát, középről mindig kitörik belőle egy kis darab, tehát mindig háromfelé törik.
Aztán megfejtették.
Aztán megfejtették.
Aztán megfejtették.
Aztán megfejtették.
Már gondoltam rá, hogy el kéne menni szűrésre. Ki tudja, hogy kivel voltak a partnereim korábban...
(Ez egy válasz MmePrune üzenetére (2006. 12. 02. szombat 11:14), amit ide kattintva olvashatsz)
2006. 12. 02. szombat 11:14
Annak ellenére, hogy az egyik legnagyobb publicitást kapott (mivel szexuális úton terjedő halálos) betegségről van szó, sokszor hajlamosak vagyunk az objektív gondolkodást szem elől tévesztve pánikkal vegyes félelemmel viszonyulni a fertőzöttekkel szemben. Ne feledjük azonban, hogy messze nem ez a vezető halálozási ok a világon, s azt sem, hogy a tudomány mai állása szerint a fertőzés idejében való felismerése mellett hosszú és minőségi életet élhetnek a vírushordozók. Meg kell tanulnunk természetesen viselkedni, ha fertőzött él a környezetünkben, mivel a hétköznapi érintkezés kapcsán kizárt, hogy elkapjuk a HIV-vírust. Ehhez azonban fontos tudnunk, hogy mik a veszélyforrások, főleg, ha szexuális kapcsolatokról beszélünk, így a megfelelő védekezés (főleg idegen emberrel) kiemelt fontosságú. Mindemellett érdemes rendszeresen ellátogatni valamely szűrőállomásra, vagy legalább a fesztiválokon, közösségi rendezvényeken elérhető, ingyenes gyorsteszteket időről időre elvégeztetni. A nemzetközi HIV-prevenciós programok is ezen pontok köré szerveződnek, azaz a felvilágosítás, a biztonságos szex és a szűrés a három legfontosabb szempont.

Gennyzsakszem

Blacky
Alexandra