Nálunk a "picsa" a nuni, pina, punci "későkori" megfelelője, amikor az imént említettek már nem friss, ropogós nunik, pinák, puncik, hanem ...khm... kissé érettebb, tágabb, "csámcsogósabb" korukat élik, no.:)
Még használják a kissé szabadosabb foglalkozást űző hölgyek megnevezésére is, mondjuk így, hogy: "ostoba picsák, há' métt nem jaó nekik az én péndzem!?"
Aztán meg az anyázások elmaradhatatlan kellékeként már világosan utal az illető testrészre, amely ilyenkor melegebb éghajlatként értendő! :)))) (Ez egy válasz X üzenetére (2006. 12. 16. szombat 14:10), amit ide kattintva olvashatsz)
2006. 12. 16. szombat 14:10
Kérdés: mit jelent a picsa szó?
(nem ér interneten rákeresni, mindenki azt mondja el, amire ő használja!!!)
Még használják a kissé szabadosabb foglalkozást űző hölgyek megnevezésére is, mondjuk így, hogy: "ostoba picsák, há' métt nem jaó nekik az én péndzem!?"
Aztán meg az anyázások elmaradhatatlan kellékeként már világosan utal az illető testrészre, amely ilyenkor melegebb éghajlatként értendő! :)))) (Ez egy válasz X üzenetére (2006. 12. 16. szombat 14:10), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (21812)
Kérdés: mit jelent a picsa szó?
(nem ér interneten rákeresni, mindenki azt mondja el, amire ő használja!!!)
csak bekukk h szép estét kívánjak
Burkolt célzásaidat nem vagyok hajlandó lereagálni.
(Ez egy válasz Szoni üzenetére (2006. 12. 16. szombat 15:41), amit ide kattintva olvashatsz)
2006. 12. 16. szombat 15:41
Ha valaki tisztazza a jelenteset,akkor fel vagy haborodva...
Miert kerded egyaltalan?
Miert kerded egyaltalan?
Nos, azért kérdeztem, hogy ki mit gondol a szó jelentéséről, mert valóban két verzió létezik. Valaki a puncira, valaki a fenékre mondja. És fura módon eredetileg tényleg punci jelentése volt, csak később bővült ki, és azóta már sokan csak a fenék megfelelőjeként ismerik. Többek között én is azt hittem, hogy csupán feneket jelent. De nem.
blogbejegyzés a picsa szóról
Oké, bocsánat. Csak az egész szöveget érdekesnek tartottam, viszont nem akartam mindent idemásolni. Legközelebb figyelmesebb leszek.
Nálunk egyáltalán nem ismert a "picsa" segg-értelmezése.Ezért tartom nagyon érdekesnek, amikor azt mondod, hogy kibővült a jelentése. Szerintem egyáltalán nem bővült ki, ma is "pina" értelemben használatos.
S akkor mi a "valag", "valagrendszer"(bocs a rusnya szavakért) jelentése??? (Ez egy válasz X üzenetére (2006. 12. 16. szombat 21:42), amit ide kattintva olvashatsz)
2006. 12. 16. szombat 21:42
S akkor mi a "valag", "valagrendszer"(bocs a rusnya szavakért) jelentése??? (Ez egy válasz X üzenetére (2006. 12. 16. szombat 21:42), amit ide kattintva olvashatsz)
Nos, azért kérdeztem, hogy ki mit gondol a szó jelentéséről, mert valóban két verzió létezik. Valaki a puncira, valaki a fenékre mondja. És fura módon eredetileg tényleg punci jelentése volt, csak később bővült ki, és azóta már sokan csak a fenék megfelelőjeként ismerik. Többek között én is azt hittem, hogy csupán feneket jelent. De nem.
Azért mondtam, hogy kibővült, mert - ahogy olvasod is az erre írt hsz-eket - sokan használják fenékre is, míg eredetileg tényleg csak puncit jelentett.
A valag nekem fenék. A valagrendszer szót még életemben nem hallottam. (Ez egy válasz X üzenetére (2006. 12. 16. szombat 22:03), amit ide kattintva olvashatsz)
2006. 12. 16. szombat 22:03
A valag nekem fenék. A valagrendszer szót még életemben nem hallottam. (Ez egy válasz X üzenetére (2006. 12. 16. szombat 22:03), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (7767)
Nálunk egyáltalán nem ismert a "picsa" segg-értelmezése.Ezért tartom nagyon érdekesnek, amikor azt mondod, hogy kibővült a jelentése. Szerintem egyáltalán nem bővült ki, ma is "pina" értelemben használatos.
S akkor mi a "valag", "valagrendszer"(bocs a rusnya szavakért) jelentése???
S akkor mi a "valag", "valagrendszer"(bocs a rusnya szavakért) jelentése???
Na, aki nem Borsod megyéből vagy környékéről származik, az tippeljen az alábbi szavakra:
makuka
kucu
(nem csúnya szavak, és a szexhez sincs semmi közük, csak eszembe jutott, hogy ezeket mindig magyaráznom kellett olyanoknak, akik nem Borsodból származnak)
makuka
kucu
(nem csúnya szavak, és a szexhez sincs semmi közük, csak eszembe jutott, hogy ezeket mindig magyaráznom kellett olyanoknak, akik nem Borsodból származnak)
Nos, utánanéztem, és valóban: magyarországi viszonylatban:
"- női fenék -
lökhárító, picsa, segg, valag, far, fenék, popó, popsi, kuffer, sejhaj, ülep, alváz;"
"- női nemi szerv -
puni, punci, puna, pina, buksza, odvas, cunci, bula, nuna, nuni, suna, suni, vagina, muff, luk, lik, lyuk, nünüke, geciputtony, bibe, pöcök, pecek, csikló "
Megáll az ész...
"- női fenék -
lökhárító, picsa, segg, valag, far, fenék, popó, popsi, kuffer, sejhaj, ülep, alváz;"
"- női nemi szerv -
puni, punci, puna, pina, buksza, odvas, cunci, bula, nuna, nuni, suna, suni, vagina, muff, luk, lik, lyuk, nünüke, geciputtony, bibe, pöcök, pecek, csikló "
Megáll az ész...
A makukát most "hallom" először...(esetleg matyuka is lehet, mert nálunk farsangkor a jelmezbe öltözött (lányos)házaló legényeket hívták így(még "barkó"-nak is)
Nálunk a "kucu-kucu" -val a
2006. 12. 16. szombat 22:09
ki
hivogatják kisgazdáik. Meg egy alf
sk alf
ut alf
yákatgy
hallottam, hogy "Sonkalábán Kucu néni fürödni döcög", ott meg kocát neveztek így...
(Ez egy válasz X üzenetére (2006. 12. 16. szombat 22:09), amit ide kattintva olvashatsz)
alf
er alf
me alf
kversben
Na, aki nem Borsod megyéből vagy környékéről származik, az tippeljen az alábbi szavakra:
makuka
kucu
makuka
kucu
Igen, a kucut mi malacra használjuk. És azon csodálkoztam, hogy sokan nem ismerik, még úgy sem, hogy van ez a vers. Amit egyébként Szabó Lőrinc írt. Mivel Miskolcon született, nem csoda, hogy ő is malacra használja a kucut.
A makuka maradjon továbbra is rejtély, hátha jön helyes megfejtés.
(Ez egy válasz X üzenetére (2006. 12. 16. szombat 22:17), amit ide kattintva olvashatsz)
2006. 12. 16. szombat 22:17
(Ez egy válasz X üzenetére (2006. 12. 16. szombat 22:17), amit ide kattintva olvashatsz)
Törölt felhasználó (7767)
A makukát most "hallom" először...(esetleg matyuka is lehet, mert nálunk farsangkor a jelmezbe öltözött (lányos)házaló legényeket hívták így(még "barkó"-nak is)
ki
hivogatják kisgazdáik. Meg egy alf
sk alf
ut alf
yákatgy
hallottam, hogy "Sonkalábán Kucu néni fürödni döcög", ott meg kocát neveztek így...
alf
er alf
me alf
kversben
A nöi nemi szerv legcsunyabb kifejezese.
Cuni-puni-pina----picsa, tovabb fokozni mar nem lehet.Hozza lehet tenni: rücskös, a sertes hatasat emeli.
A "hülye picsa"- a nöi inteligenciara vonatkozik.
Cuni-puni-pina----picsa, tovabb fokozni mar nem lehet.Hozza lehet tenni: rücskös, a sertes hatasat emeli.
A "hülye picsa"- a nöi inteligenciara vonatkozik.
Az aszzony szokott utánam kiabálni reggel:
makukanap! /csutörtök/ (Ez egy válasz X üzenetére (2006. 12. 16. szombat 22:30), amit ide kattintva olvashatsz)
2006. 12. 16. szombat 22:30
makukanap! /csutörtök/ (Ez egy válasz X üzenetére (2006. 12. 16. szombat 22:30), amit ide kattintva olvashatsz)
Igen, a kucut mi malacra használjuk. És azon csodálkoztam, hogy sokan nem ismerik, még úgy sem, hogy van ez a vers. Amit egyébként Szabó Lőrinc írt. Mivel Miskolcon született, nem csoda, hogy ő is malacra használja a kucut.
És tudja is, hogy mit jelent, vagy csak úgy kiabálgat?
(Ez egy válasz X üzenetére (2006. 12. 16. szombat 22:33), amit ide kattintva olvashatsz)
2006. 12. 16. szombat 22:33
Törölt felhasználó (60564)
Az aszzony szokott utánam kiabálni reggel:
makukanap! /csutörtök/
makukanap! /csutörtök/
a kucu szó szinte egyértelmű. lásd, mint katinka emlitette -
a makuka...? nincs tippem.
gy
minta, továbbá a koca szó hasonlósága. alf
er alf
me alf
kversa makuka...? nincs tippem.
Pedig nagyon gyakran találkozol vele (sőt, mindenki nagyon gyakran találkozik vele), csak nem így hívjátok.
:-)))
:-)))
Persze, hogy rakjam ki a kukát a ház elé!!!!
(Ez egy válasz X üzenetére (2006. 12. 16. szombat 22:35), amit ide kattintva olvashatsz)
2006. 12. 16. szombat 22:35
(Ez egy válasz X üzenetére (2006. 12. 16. szombat 22:35), amit ide kattintva olvashatsz)
És tudja is, hogy mit jelent, vagy csak úgy kiabálgat?
A makuka egy növény, amit mások szotyolának, szotyinak becéznek.
(Ez egy válasz X üzenetére (2006. 12. 16. szombat 22:30), amit ide kattintva olvashatsz)
2006. 12. 16. szombat 22:30
meglestem... nem birtam ki, mig leirod a választ :)
Hehe, egyszerűen képtelen voltam másképp tagolni, mint hogy makuka nap.
(Ez egy válasz X üzenetére (2006. 12. 16. szombat 22:38), amit ide kattintva olvashatsz)
2006. 12. 16. szombat 22:38
Törölt felhasználó (60564)
Persze, hogy rakjam ki a kukát a ház elé!!!!

Gennyzsakszem

Huncutkapopo
Tammy