Ádámnak és Évának tökéletes volt a házassága. Ádámnak nem kellett hallgatnia, hogy Éva ki máshoz mehetett volna feleségül, és Évának nem kellett hallgatnia, hogy Ádám anyja jobban főzött.
- Kimberley Broyles
- Kimberley Broyles

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
Woody Allen
Woody Allen
"Bátran kijelenthetem, hogy miután évekig tanulmányoztam a magyar nyelvet, meggyőződésemmé vált: ha a magyar lett volna az anyanyelvem, az életművem sokkal értékesebb lehetett volna.Egyszerűen azért, mert ezen a különös, ősi erőtől duzzadó nyelven sokszorta pontosabban
lehet leírni a parányi különbségeket, az érzelmek titkos rezdüléseit."
/George Bernard Shaw drámaíró--az amerikai CBC-nek adott interjújában/
lehet leírni a parányi különbségeket, az érzelmek titkos rezdüléseit."
/George Bernard Shaw drámaíró--az amerikai CBC-nek adott interjújában/
Freddie Mercury
"Én nem sztár leszek. Nem is akarok az lenni. Én legenda leszek!"
Rohadtul nem érdekelne, ha holnap meghalnék. Már mindent megéltem."
"Az emberek tartanak tőlem, mintha azt hinnék, megeszem őket. Pedig a felszín alatt meglehetősen szégyenlős vagyok."
"Ha nem ezt csinálnám, nem tudnék mihez kezdeni."
"Kedvesem, a világ legsúlyosabb betegsége az unalom."
"Nem szeretem, hogy a fogaim előreállnak. Ettől eltekintve tökéletes vagyok."
"Nem szeretnék egy öreg szivar lenni. Sőt, nem is érdekel. Unalmas lenne megérni a hetvenet."
"Utálom, ha felcímkéznek. A címkék egyszerűen leperegnek rólam. A zene nyitott ajtó kell legyen."
"Amikor a vámosok szétszedték a csomagomat, körömlakkot, álarcot, ékszereket és fekete, testhez álló nadrágot találtak benne. Nem hitték el, hogy a színpadi öltözékem."

Brian May
"Úgy láttuk, fantasztikusan jó dobost találtunk. Néztem, ahogy a dobot hangolta. Még soha nem láttam ilyet. Teljesen profinak tűnt." - Roger-ről
"Igazán jó zenét akartunk csinálni, ha egyszer már otthagyjuk érte a pályát, amire olyan keményen készültünk. Mindannyiunknak sok vesztenivalója volt, nem volt könnyű a döntés."
"Mindegy, milyen magasra jutsz, ha valaki azt mondja, hogy egy nagy rakás szar, amit csinálsz, rosszul esik!"
"Túl közel voltunk egymáshoz... Időnként már alig tudtuk elviselni egymást." - a szünet okairól
"Nyíltan és makacsul vitázunk, de nálunk demokrácia van."
"Legalább nyolc éve sutyorogják, hogy a Queen fel fog bomlani. Van otthon néhány remek újságkivágásom 1973-ból, amiben az áll, hogy egy dolog biztos, mégpedig az, hogy a Queen egy éven belül megszűnik."
"Igazából egy hajszálon múlott, hogy elmentünk." - a Live Aid-ről
"Az én életemben a Queen a lényeg és az is marad."
"Roger lóg ki legjobban... Freddie egy rejtély... John pedig a nyugodt basszusgitáros... én vagyok a legnagyobb fafej a bandában!" - 1991-ben az együttesről

John Deacon
"Valószínűleg én voltam az egyetlen négyünk közül, aki kívülről tudta nézni a bandát, mert én érkeztem utolsónak."
"Iskolás koromban sokat hallgattam soul zenét és mindig is érdekelt. Jó ideje szerettem volna csinálni egy olyan számot, mint az 'Another One Bites The Dust'. [...] A banda számos ötlettel segített."
"Pályafutásunk során sohasem politizáltunk. Szeretünk új helyekre eljutni."
"Ez volt az a nap, amikor büszke voltam, hogy én is benne vagyok a zeneüzletben. Hányszor nem éreztem így! De ez a nap csodálatos volt." - a Live Aid-ről

Roger Taylor
"Az első két évben semmi sem történt. Mindannyian tanultunk, a banda pedig nem fejlődött. Nagy ötleteink voltak viszont, és mind úgy éreztük, hogy be fognak jönni."
"Egyszerűen nem akarjuk, hogy bukni lássanak. Ez hajt bennünket."
"Én nem sztár leszek. Nem is akarok az lenni. Én legenda leszek!"
Rohadtul nem érdekelne, ha holnap meghalnék. Már mindent megéltem."
"Az emberek tartanak tőlem, mintha azt hinnék, megeszem őket. Pedig a felszín alatt meglehetősen szégyenlős vagyok."
"Ha nem ezt csinálnám, nem tudnék mihez kezdeni."
"Kedvesem, a világ legsúlyosabb betegsége az unalom."
"Nem szeretem, hogy a fogaim előreállnak. Ettől eltekintve tökéletes vagyok."
"Nem szeretnék egy öreg szivar lenni. Sőt, nem is érdekel. Unalmas lenne megérni a hetvenet."
"Utálom, ha felcímkéznek. A címkék egyszerűen leperegnek rólam. A zene nyitott ajtó kell legyen."
"Amikor a vámosok szétszedték a csomagomat, körömlakkot, álarcot, ékszereket és fekete, testhez álló nadrágot találtak benne. Nem hitték el, hogy a színpadi öltözékem."

Brian May
"Úgy láttuk, fantasztikusan jó dobost találtunk. Néztem, ahogy a dobot hangolta. Még soha nem láttam ilyet. Teljesen profinak tűnt." - Roger-ről
"Igazán jó zenét akartunk csinálni, ha egyszer már otthagyjuk érte a pályát, amire olyan keményen készültünk. Mindannyiunknak sok vesztenivalója volt, nem volt könnyű a döntés."
"Mindegy, milyen magasra jutsz, ha valaki azt mondja, hogy egy nagy rakás szar, amit csinálsz, rosszul esik!"
"Túl közel voltunk egymáshoz... Időnként már alig tudtuk elviselni egymást." - a szünet okairól
"Nyíltan és makacsul vitázunk, de nálunk demokrácia van."
"Legalább nyolc éve sutyorogják, hogy a Queen fel fog bomlani. Van otthon néhány remek újságkivágásom 1973-ból, amiben az áll, hogy egy dolog biztos, mégpedig az, hogy a Queen egy éven belül megszűnik."
"Igazából egy hajszálon múlott, hogy elmentünk." - a Live Aid-ről
"Az én életemben a Queen a lényeg és az is marad."
"Roger lóg ki legjobban... Freddie egy rejtély... John pedig a nyugodt basszusgitáros... én vagyok a legnagyobb fafej a bandában!" - 1991-ben az együttesről

John Deacon
"Valószínűleg én voltam az egyetlen négyünk közül, aki kívülről tudta nézni a bandát, mert én érkeztem utolsónak."
"Iskolás koromban sokat hallgattam soul zenét és mindig is érdekelt. Jó ideje szerettem volna csinálni egy olyan számot, mint az 'Another One Bites The Dust'. [...] A banda számos ötlettel segített."
"Pályafutásunk során sohasem politizáltunk. Szeretünk új helyekre eljutni."
"Ez volt az a nap, amikor büszke voltam, hogy én is benne vagyok a zeneüzletben. Hányszor nem éreztem így! De ez a nap csodálatos volt." - a Live Aid-ről

Roger Taylor
"Az első két évben semmi sem történt. Mindannyian tanultunk, a banda pedig nem fejlődött. Nagy ötleteink voltak viszont, és mind úgy éreztük, hogy be fognak jönni."
"Egyszerűen nem akarjuk, hogy bukni lássanak. Ez hajt bennünket."

" A nő átmeneti lény az ember és az angyal között." (Balzac)

Egy homokszemben lásd meg a világot,
Egy vadvirágban fénylő eget,
Egy órában az örökkévalóságot,
S tartsd tenyeredben a végtelent.
(William Blake)
Egy vadvirágban fénylő eget,
Egy órában az örökkévalóságot,
S tartsd tenyeredben a végtelent.
(William Blake)

Az élet, csak vakáció a halál előtt. Mint egy utazás, amiről nem térsz haza, mert megnyugvást találtál.
A japán lányok mosollyal születnek, mosollyal élnek és mosolyogva halnak meg.
Az öngyilkosság egy megoldás a problémára , ha a probléma maga az élet!
A japán lányok mosollyal születnek, mosollyal élnek és mosolyogva halnak meg.
Az öngyilkosság egy megoldás a problémára , ha a probléma maga az élet!
"A Nőn a legjobb dolog a szalonna és a szilikon."
/Shorbert Norbert/

Minden ember körül van egy láthatatlan büvös kör: az egyéniség köre. Egyiknél kisebb, másiknál nagyobb, de ne hidd, hogy bárkinél is hiányozhat. És mindenkör három részre oszlik, mivel meinden ember három részből áll: egy remetéből, egy despotából és egy művészből.
Márkus Ottilia (Itóka)
Bölöni Györgynek
[1906 után] csütörtök este
Feketecukrom, arany Gyurikám,
az előbb, a vacsoránál, küldtem neked egy lev. lapot, amelyen írtam: szombat délután 5 óra 10 perckor érkezem a lyoni vonattal. Úgy örülök ennek, hogy még írni sem tudok. Táviratot nem küldök, mert úgyis biztosan hamarosan hozzád érkeznek leveleim.
Nagyon szép vagyok, és bőrömbe se férek az örömtől: már útban vagyok feléd! Ide hajón jöttünk, pompás, szép út volt. Itt egy pár fénykép a kirándulásainkról! Látod, milyen Vigyorka lettem! Kövér és piros vagyok, ha meglátsz, tudom, kacagni fogsz te is csak vigyázz ám, mert nagyon bolondos vágyakkal jövök hozzád, és rossz leszek nagyon, nagyon.
Édes, arany Gyurikám! Nem bírok már magammal! Milliószor ölellek csókollak, és mindenféle csacsiságot súgok a füledbe
Itókád
[keresztbe a következő lapon]
Szombat délután 5 óra 10 perckor nálad van Itóka
bolond, bolond, bolond
Itóka
Na még egy puszit!
Bölöni Györgynek
[1906 után] csütörtök este
Feketecukrom, arany Gyurikám,
az előbb, a vacsoránál, küldtem neked egy lev. lapot, amelyen írtam: szombat délután 5 óra 10 perckor érkezem a lyoni vonattal. Úgy örülök ennek, hogy még írni sem tudok. Táviratot nem küldök, mert úgyis biztosan hamarosan hozzád érkeznek leveleim.
Nagyon szép vagyok, és bőrömbe se férek az örömtől: már útban vagyok feléd! Ide hajón jöttünk, pompás, szép út volt. Itt egy pár fénykép a kirándulásainkról! Látod, milyen Vigyorka lettem! Kövér és piros vagyok, ha meglátsz, tudom, kacagni fogsz te is csak vigyázz ám, mert nagyon bolondos vágyakkal jövök hozzád, és rossz leszek nagyon, nagyon.
Édes, arany Gyurikám! Nem bírok már magammal! Milliószor ölellek csókollak, és mindenféle csacsiságot súgok a füledbe
Itókád
[keresztbe a következő lapon]
Szombat délután 5 óra 10 perckor nálad van Itóka
bolond, bolond, bolond
Itóka
Na még egy puszit!

Ha igazságról beszélsz vigáyzz. Ne a magad egyéni érdekét, vagy egy csoport érdekét nevezzed igazságnak. Érdek annyi van, ahány ember a földön. De igazság csk egy.
A gyertyaláng és a reflektorfény csak méreteikben különböznek egymástól, lényegükben azonosak.
A gyertyaláng és a reflektorfény csak méreteikben különböznek egymástól, lényegükben azonosak.
Az ember a maga kiszámolt homokszemeivel jön a világra, és azok a szemek, amelyeket bármi okból, önmaga vagy más miatt, szándékosan vagy kényszerűségből nem használ fel belőlük, örökre elvesznek...
Gabriel Garcia Marquez
Gabriel Garcia Marquez
Csak amikor visszatérsz újra az emberek közé, a rontó-emberek és a gyűjtő-emberek közé, és hiába gonoszak hozzád, te mégis jóval viszonzod gonoszságukat, szeretettel vagy mindenki iránt, és az élet legsúlyosabb perceiben is derű és békesség van a homlokodon: csak akkor látják meg rajtad, hogy az Angyalok Tisztásán jártál, kedvesem.
Ha két hideg, esős nap után végre ragyogó napsütésre ébredsz, akkor biztosan hétfő van.
Fiatalabb koromban négy hajlékony tagom volt, és egy merev. Ma négy merev és egy hajlékony tagom van.
Ha jól érzed magad, ne aggódj ! El fog múlni.
Ne köpködj a sivatagban ! Még szükséged lehet rá.
Fiatalabb koromban négy hajlékony tagom volt, és egy merev. Ma négy merev és egy hajlékony tagom van.
Ha jól érzed magad, ne aggódj ! El fog múlni.
Ne köpködj a sivatagban ! Még szükséged lehet rá.
"Egy életem van, ahogy keletkezett, úgy meg is szűnik. Éntudatom a semmiből jött, és hamarosan újra semmivé válik. Nem voltam, és nem leszek, soha. Úgy élek, mint aki álmából egy pillanatra felébredt, de csak azért, hogy rádöbbenjen: örökre el kell majd aludnia. S mivel mindenki az én világomat fenyegeti - a többi ember mind az ellenségem. Egyszer élek, soha többé, legyen meg, amit én akarok!"
(Müller Péter)
(Müller Péter)