A csúcson lenni magányos dolog. De legalább nincs tömeg.
"Ahol nincs te, ott nincs én se."
"Szeretni semmi. Ha szeretnek, az már valami. Ha szeretsz és szeretnek, az a minden."
"Szeretni valakit az több, mint egy erős érzés: az döntés, ítélet és ígéret."
"Szeretni egy férfit, egy asszonyt annyi, mint egy tökéletlen lényt, egy beteget, egy gyengét, egy bűnöst szeretni.
Ha valóban szereted, meggyógyíthatod, támogathatod, megmentheted."
(Michel Quoist)
Ha valóban szereted, meggyógyíthatod, támogathatod, megmentheted."
(Michel Quoist)
"Egy kapcsolat igazi próbája, hogy bár nem értünk egyet, nem eresztjük el egymás kezét."
"A szerelem olyan, mint a fa: magától növekszik, mély gyökeret ereszt egész valónkba és gyakran tovább zöldül a szív romjain."
(Victor Hugo)
"Csak szeretve tanulunk meg szeretni."
(Doris Murdock)
(Victor Hugo)
"Csak szeretve tanulunk meg szeretni."
(Doris Murdock)
"Sose mondd azt: "Szeress engem!" Mit érsz vele? Isten is hiába mondta..."
Az, hogy több embert öl meg az idegesség, mint a munka, azért van, mert több az ideges, mint a dolgozó ember.- Robert Frost
Egy ügyvéd bármire hajlandó, hogy megnyerjen egy pert. Néha még igazat is mond. Patrick Murray
Amikor arról kérdeznek, mire van legnagyobb szüksége valakinek, hogy politikussá váljon, azt felelem: "Arra a képességre, hogy megjósolja, mi fog történni másnap, a következő hónapban, a következő évben - és utána képes legyen megmagyarázni, miért nem az következett be."
Winston Churchill
Amikor arról kérdeznek, mire van legnagyobb szüksége valakinek, hogy politikussá váljon, azt felelem: "Arra a képességre, hogy megjósolja, mi fog történni másnap, a következő hónapban, a következő évben - és utána képes legyen megmagyarázni, miért nem az következett be."
Winston Churchill
"Az anyák mind egyformák; újra fel akarják támasztani gyermekeikben saját szegényes kis örömeiket és a saját hétköznapi fájdalmaikat."
"Hamissággal egyszer-kétszer átlábal az ember a patakon, de a nagy vízet nem ússza meg szárazon. Igazsággal viszont a tengeren is átkelhet."
/Rebreanu/
/Rebreanu/
"A meglepődés, a csodálkozás a megértés kezdete. A tágra nyitott szem előtt a világon minden figyelemre méltó és csodálatos."
/Ortega Y. Gasset/
/Ortega Y. Gasset/
"Sokszor egyetlen élmény egész életre megnyitja a fiatal lelket a zenéhez. Ezt az élményt nem lehet a véletlenre bízni: ezt megszerezni az iskola kötelessége."
/Kodály Zoltán/
/Kodály Zoltán/
Ezt ki írta?
Mem teljesen értem, hogy mire utal a mondat vége, de szerintem nem így van. Amúgy magam is anya vagyok.
Ráadásul akárki írta, nem ismerheti ennyire csak a saját anyját, tehát csak arról lehet szó, nem minden anyáról.
(Ez egy válasz Moncy üzenetére (2006. 08. 03. csütörtök 21:39), amit ide kattintva olvashatsz)
2006. 08. 03. csütörtök 21:39
Mem teljesen értem, hogy mire utal a mondat vége, de szerintem nem így van. Amúgy magam is anya vagyok.
Ráadásul akárki írta, nem ismerheti ennyire csak a saját anyját, tehát csak arról lehet szó, nem minden anyáról.
(Ez egy válasz Moncy üzenetére (2006. 08. 03. csütörtök 21:39), amit ide kattintva olvashatsz)

"Az anyák mind egyformák; újra fel akarják támasztani gyermekeikben saját szegényes kis örömeiket és a saját hétköznapi fájdalmaikat."
"Írtózom az erőszak vagy türelmetlenség minden formájától és megnyilvánulásától. Soha semmiféle vélt nem ér el, soha semmit nem akadályoz meg."
/Joyce/
/Joyce/
"Vannak fanyar, keserű és mohó természetű szívek, amelyek hasonlóképpen fanyarrá és keserűvé tesznek mindent, amit magukba fogadnak."
/Martin Du Gard/
/Martin Du Gard/
"A legmélyebb föld alatti gyökerekből kell táplálkoznunk, a tudattalanból, nem pedig a tudatos fogalmakból, amelyeket hamisan önmagunknak nevezünk."
/D.H.Lawrence/
/D.H.Lawrence/
Nem tudom kitől származik ez az idézet... úgy olvastam egy újságban...
(Ez egy válasz X üzenetére (2006. 08. 03. csütörtök 21:47), amit ide kattintva olvashatsz)
2006. 08. 03. csütörtök 21:47
Törölt felhasználó (21812)

Ezt ki írta?
Köszi. Jó lett volna tudni, hogy ki volt. Hátha az életrajzában megtalálom a választ.
(Ez egy válasz Moncy üzenetére (2006. 08. 03. csütörtök 21:52), amit ide kattintva olvashatsz)
2006. 08. 03. csütörtök 21:52
(Ez egy válasz Moncy üzenetére (2006. 08. 03. csütörtök 21:52), amit ide kattintva olvashatsz)

Nem tudom kitől származik ez az idézet... úgy olvastam egy újságban...