"A fejlett humorérzék - megfizethetetlen kincs. Nemcsak attól óv meg, veszélyesen komolyan végy ügyeket és embereket - beleértve önmagadat is -, de jelentősen hozzájárul, hogy tárgyilagosan ítélj meg dolgokat. Segít abban is, hogy higgadtan fogadj csapásokat, amelyek egyébként a kétségbeesésbe kergetnének."
...a nők jobban szeretnek manapság, mint a férfiak. tudom, hogy ez durva általánosítás, de vállalom, mert így van. a nők is meg vannak örjítve persze, éppúgy, mint mi, de nem annyira: ők még be tudnak engedni magukba s néha belénk is bújnak. képesek látni gondolatainkat, és érezni a lelkünket.
ahol szeretet van, ott nem lehet hazudni. ha létezik misztikus tudás, az egymást szerető embereké bizonyára az...
ahol szeretet van, ott nem lehet hazudni. ha létezik misztikus tudás, az egymást szerető embereké bizonyára az...
" úgy érzem nincs a földön olyan szerelem, hogy mindketten egyformán szeressék egymást.
az enyém volt. szeinte már az első találkozásunkkor legyőzhetetlen vágy ébredt bennem, hogy az enyém legyen, mielőbb az enyém legyen, s ne lásson senkit, ne ismerjen senkit, csak engem, egyedül engem..
pontosan úgy szerettem, mintha folyton sajnálnám valamiért...
egyszerűen szerettem egészében, s ha más lett volna, jellemes, vagy okosabb, tán nem is szeretem ennyire....
nagyon szerettem megbocsájtani neki...
kínlódtam, sírtam, s közben arra gondoltam: minél többet vét ellenem annál jobb"
részletek a
az enyém volt. szeinte már az első találkozásunkkor legyőzhetetlen vágy ébredt bennem, hogy az enyém legyen, mielőbb az enyém legyen, s ne lásson senkit, ne ismerjen senkit, csak engem, egyedül engem..
pontosan úgy szerettem, mintha folyton sajnálnám valamiért...
egyszerűen szerettem egészében, s ha más lett volna, jellemes, vagy okosabb, tán nem is szeretem ennyire....
nagyon szerettem megbocsájtani neki...
kínlódtam, sírtam, s közben arra gondoltam: minél többet vét ellenem annál jobb"
részletek a
ME
ÉS MEGSZOMORÍTOTTAK című könyvből
alf
GA alf
LÁ alf
ZOTTAK
és akkor az igazi ha mindkettő
ez így van......
"Nagyon sokan még az igazi jóról se
/Veres Péter/
hi
el, hogy az csakugyan jók mert hozzászoktak, hogy amit dícsérnek az csak rossz lehet." alf
sz alf
ik/Veres Péter/
"Az embernek bölcsnek, szegénynek, igazságosnak, bátornak és jónak kell lennie. Csak akkor van joga viselni a magas címet: EMBER."
/Pausztovszkij/
/Pausztovszkij/
"A titok ajtaját nem olyan nehéz kinyitni, mint ahogy azt a tudatlan emberek gondolják. Ellenkezőleg, az a szörnyű, hogy milyen nehéz bezárni."
/Akutagava/
/Akutagava/
"A férfi akarata szabad. De jaj, furcsa szabadság ez, megengedi, hogy olyan bűnöket kövessünk el, amiktől állatot, növényt, már az ösztön is megóv."
/Cocteau/
/Cocteau/
"Az élet azért jóindulatú, mert nemköveteli azt, hogy az emberi lélek legtitkosabb élményeit felszínre hozza, hanem még segít is azoknak az elrejtésében."
/Sillanpá/
/Sillanpá/
"Senki sem érdemli meg a könnyeidet, aki pedig megérdemli, az nem fog sírásra késztetni."
Minden múlandó a földön, minden elvész valaha. Csak a szeretet szava suttogja: SOHA, SOHA, SOHA !!!
"Fontos az embernek az eszére hallgatni.De ha csak arra hallgattok, sose lesztek boldogok !
A boldogság egyik kulcsa: a rossz memória!
A szó, ha olykor fájdalommal szállhat, nem ajkakon, a lelkekben bont szárnyat."
"A szeme folyton rámragyog, s nem hagy aludni engem. Nevettet, majd a bánat súlya nyom, beszéltet is, pedig nincs mit mondanom."
"Ha az ember szeret valakit, akkor semmi szükség arra a szóra: "sajnálom".
"Néha az életben, te találsz egy különleges barátot.
Valaki, aki megváltoztatja az életedet azáltal, hogy csak része annak.
Valaki, aki megnevettet addig, amíg nem tudod abbahagyni.
Valaki, aki meggyőz téged, hogy valóban van egy bezárt ajtó, ami csak arra vár, hogy kinyisd.
Ez az örök barátság.."
Valaki, aki megváltoztatja az életedet azáltal, hogy csak része annak.
Valaki, aki megnevettet addig, amíg nem tudod abbahagyni.
Valaki, aki meggyőz téged, hogy valóban van egy bezárt ajtó, ami csak arra vár, hogy kinyisd.
Ez az örök barátság.."
"A barátság számtalan dolgot magába foglal: az élet bármely helyzetében készen áll segítségedre,sohasem jön alkalmatlan időben, soha sincsen terhünkre. Ezért szokták mondani, hogy tűzre és vízre nincsen többször szükségünk , mint a barátságra. Hiszen a barátság nemcsak a boldogságot aranyozza be még ragyogóbban, hanem a bajokat is elviselhetőbbé teszi azzal, hogy osztozik bennük és részt kér belőlük."
"Egy napon az ember tisztán látja,hogy mindent megkapott,büntetést és jutalmat s mindenből annyit kapott,amennyi érdeme szerint jár neki. Amihez gyáva volt vagy csak nem volt eléggé hősies azt nem kapta meg."

Honusz

Georgina Lewis