Bob Marley
:
Minek komolyan venni az életet, ha az élet egy képzelt kaland, amiből sosem kerülünk ki élve.
Egy nép a történelmi ismerete, származása és kultúrája nélkül olyan, mint egy fa gyökerek nélkül.
Mindig az az otthonom, ahol vagyok. Az otthonom az elmémben van. A gondolataim az otthonom. A dolgok, amiket gondolok, az az otthonom.

Minek komolyan venni az életet, ha az élet egy képzelt kaland, amiből sosem kerülünk ki élve.
Egy nép a történelmi ismerete, származása és kultúrája nélkül olyan, mint egy fa gyökerek nélkül.
Mindig az az otthonom, ahol vagyok. Az otthonom az elmémben van. A gondolataim az otthonom. A dolgok, amiket gondolok, az az otthonom.
Ne feledd: soha ne légy öntelt az alázatosakkal szemben.
És soha ne légy, alázatos az önteltekkel szemben / Paulo Coelho /
És soha ne légy, alázatos az önteltekkel szemben / Paulo Coelho /
Merj szembenézni a saját tükörképeddel! Ez az első lépés a talpra álláshoz. Harc, amit meg kell vívnod a menekülések helyett. Egy napon pedig nemcsak sajátodéba, de mások szemébe is büszkén nézel majd. /Csernus Imre/
Ha szamárnak nevezem a királyt: ezzel mindaddig megnevettetem a hallgatóimat, amíg a király tiszteletet érdemel és tisztelik is. De aztán elkövetkezik egy nap, amikor a király azonosul a szamárral. És ettől kezdve már csak nyilvánvaló tényt mondok ki.
Antoine de Saint-Exupéry
Antoine de Saint-Exupéry
Ne engem utálj mert szép vagyok, a pasidat, mert ő így gondolja!

A boldogság a jövőben van. Nem igaz. Te itt és most vagy boldog, de nem tudod, mert a hamis elképzeléseid, a torzított látásmódod nem enged szabadulni félelmeidtől, szorongásaidtól, ragaszkodásaidtól, konfliktusaidtól, bűntudatodtól és még egy sereg dologtól, amire programozva vagy. Ha mindezt átlátnád, rájönnél, hogy boldog vagy, csak éppen nem tudsz róla.
/Anthony de Mello/
/Anthony de Mello/
"Egy jó idézet gyémánt a bölcs ember ujján, de kavics a bolond kezében."
-Joseph Roux -
-Joseph Roux -
Az élet olyan mint a hajótörés. De soha ne felejtsünk el énekelni a mentőcsónakban /Voltaire/
"Amit magadról gondolsz, hozzád tartozik, amit másokról gondolsz, az is hozzád tartozik.
Amit rólad gondolnak, azzal semmi dolgod, ha meg akarod őrizni lelked békéjét." /Hioszi Tatiosz /
Amit rólad gondolnak, azzal semmi dolgod, ha meg akarod őrizni lelked békéjét." /Hioszi Tatiosz /
Táncolj,mintha senki sem látna!
Élj,mintha az ég a földön lenne!
Énekelj,mintha senki sem hallana!
Szeress,mintha soha senki nem bántott volna meg!.... /Souza/
Élj,mintha az ég a földön lenne!
Énekelj,mintha senki sem hallana!
Szeress,mintha soha senki nem bántott volna meg!.... /Souza/
Nem sok mindenben értettek egyet. Tulajdonképpen semmiben. Állandóan veszekedtek, minden nap sértegették egymást. De a nézeteltéréseik dacára egy dolog közös volt bennük: imádták egymást...
(így van,ugye?)
(így van,ugye?)
Légy, mint a forrás,
amely örökké túlcsordul,
s ne mint a tó,
amelyben mindig ugyanannyi víz van./Paulo Coelho : Veronika meg akar halni /
amely örökké túlcsordul,
s ne mint a tó,
amelyben mindig ugyanannyi víz van./Paulo Coelho : Veronika meg akar halni /
- Micimackó! Mi van, ha egyszer elkövetkezik egy olyan nap, amikor el kell válnunk?
- Ha együtt válhatunk el, akkor semmi kifogásom ellene.
Alan Alexander Milne
- Ha együtt válhatunk el, akkor semmi kifogásom ellene.
Alan Alexander Milne

"Az igazi NŐ magabiztos...Nem fut a férfiak után...Tud érinteni, és tudja értékelni az érintést. A szemével, a mosolyával, az egyéniségével hódít...Az igazi NŐ kinövi azokat a kicsinyes téveszméket, miszerint mindenféle nővel versengeni kell.... Az igazi NŐ tudja, hogy mikor kell lépnie, milyen irányba, és azt is, hogy mikor kell feltétel nélkül megadni magát... "
(sokat kell még tanulnom)
(sokat kell még tanulnom)
Kurt Cobain (1967. február 20. — 1994. április 5)
"Csak mert paranoiás vagy, még nem biztos, hogy nem akarnak elkapni."
"Inkább utáljanak azért, aki vagyok, mint hogy szeressenek azért, aki nem."
"Senki sem hal meg szüzen, az élet megb*sz mindannyiunkat!"
"Csak mert paranoiás vagy, még nem biztos, hogy nem akarnak elkapni."
"Inkább utáljanak azért, aki vagyok, mint hogy szeressenek azért, aki nem."
"Senki sem hal meg szüzen, az élet megb*sz mindannyiunkat!"

"A nagy jelentőségű dolgokat könnyedén kell venni." "A jelentékteleneket pedig... különös odafigyeléssel kezelni.
Nagyapám egyik tanácsa volt egykor:
Jobb hülyének látszani és okosnak lenni, mint okosnak látszani és hülyének lenni.
A sors keze rám mutatott... a középső ujjával!
A nők többet gondolkodnak azon, hogy min gondolkodnak a férfiak, mint amennyit a pasik egyáltalán gondolkodnak.

Junkies
"Hazudni tanít, aki tiltással nevel,
De hazudni könnyebb, mint hibát ismerni el."
"Minden nőnél van jobb nő,
Minden bajnok legyőzhető.
Minden hiány pótolható,
Minden, minden, minden eladó.
Minden csoda csak látomás,
Minden furcsa mindig, ami más.
Minden új nap új ajándék,
Mer` az egész csak játék."
"Hazudni tanít, aki tiltással nevel,