Igazából csak esztétikailag gázos , de szépen visszahúzódik és olyan lesz mint előtte.
(Ez egy válasz BA.SA üzenetére (2023. 11. 21. kedd 19:33), amit ide kattintva olvashatsz)
Szia, nem veszélyes. Mint írtam korábban, amint összeforrt a két seb (fertőzés veszély), mentem a Lupa tóra fürödni (s nem a fürdőruhás részre
(Ez egy válasz BA.SA üzenetére (2023. 11. 21. kedd 19:33), amit ide kattintva olvashatsz)
A lényeg:
Az ondóvezeték elkötése tartós védelmet biztosít a nem kívánt terhesség megelőzésében: szexuális együttlét alkalmával, magömléskor a férfi spermája nem jut be a női szervezetbe.
A beavatkozás során a herékből induló ondóvezetéket elvágják, elkötik, vagy más módszerrel lezárják. Ennek köszönhetően a péniszből távozó ondófolyadékba nem jutnak spermiumok. A spermiummentes ondó nem képes a petesejt megtermékenyítésére. (Ez egy válasz vinstoonlight üzenetére (2023. 11. 21. kedd 15:12), amit ide kattintva olvashatsz)
2023. 11. 21. kedd 15:12
Az ondóvezeték elkötése tartós védelmet biztosít a nem kívánt terhesség megelőzésében: szexuális együttlét alkalmával, magömléskor a férfi spermája nem jut be a női szervezetbe.
A beavatkozás során a herékből induló ondóvezetéket elvágják, elkötik, vagy más módszerrel lezárják. Ennek köszönhetően a péniszből távozó ondófolyadékba nem jutnak spermiumok. A spermiummentes ondó nem képes a petesejt megtermékenyítésére. (Ez egy válasz vinstoonlight üzenetére (2023. 11. 21. kedd 15:12), amit ide kattintva olvashatsz)
Hogy van ondó, ha elkötötted magad? Annak nem az a lényege, hogy nincs ejakuláció?
És arra van Tanulmány mennyire jo a szervezetnek, hogy a végtelenig termeli a spermiumokat ami ott beragad?
(Ez egy válasz kakasmano üzenetére (2023. 11. 27. hétfő 01:04), amit ide kattintva olvashatsz)
2023. 11. 27. hétfő 01:04
A lényeg:
A beavatkozás során a herékből induló ondóvezetéket elvágják, elkötik, vagy más módszerrel lezárják. Ennek köszönhetően a péniszből távozó ondófolyadékba nem jutnak spermiumok. A spermiummentes ondó nem képes a petesejt megtermékenyítésére.
A beavatkozás során a herékből induló ondóvezetéket elvágják, elkötik, vagy más módszerrel lezárják. Ennek köszönhetően a péniszből távozó ondófolyadékba nem jutnak spermiumok. A spermiummentes ondó nem képes a petesejt megtermékenyítésére.
Felszivódik a mellékherékben, nem marad benn.
(Ez egy válasz X üzenetére (2023. 11. 27. hétfő 08:56), amit ide kattintva olvashatsz)
2023. 11. 27. hétfő 08:56
Törölt felhasználó (856058)
És arra van Tanulmány mennyire jo a szervezetnek, hogy a végtelenig termeli a spermiumokat ami ott beragad?
Mindenhol azt olvastam, hogy az ondó fehéres színét a benne lévő spermiumok adják.
Ha nem változott semmi, akkor a fehér szín is megmaradt?
Ha nem változott semmi, akkor a fehér szín is megmaradt?
Csak tőmondatokban:
- helyi érzéstelenítésben csinálják
- nem fájdalmas, még a kellemetlen szót se használnám (talán szokatlan érzés...)
- nálam csak alig észrevehető heg maradt
- lábadozás (duzzanat eltűnése) kb 2 hét
- libidó változatlan
- semmi észrevehető különbség (szín, szag, állag, mennyiség)
- évek múltán is azt mondom: jó döntés volt (Ez egy válasz BA.SA üzenetére (2023. 11. 07. kedd 10:13), amit ide kattintva olvashatsz)
- nem fájdalmas, még a kellemetlen szót se használnám (talán szokatlan érzés...)
- libidó változatlan
- évek múltán is azt mondom: jó döntés volt (Ez egy válasz BA.SA üzenetére (2023. 11. 07. kedd 10:13), amit ide kattintva olvashatsz)
Köszönöm a válaszokat! Ezek szerint nincs negatív élménye senkinek se itt.
(Ez egy válasz Lacika84 üzenetére (2023. 11. 27. hétfő 17:01), amit ide kattintva olvashatsz)
2023. 11. 27. hétfő 17:01
Csak tőmondatokban:
- libidó változatlan
- évek múltán is azt mondom: jó döntés volt
- libidó változatlan
- évek múltán is azt mondom: jó döntés volt
Ismereteim szerint volt már több tanulmány is, ami alapesetben arról szólt, hogy a továbbiakban is probléma mentes az elkötött állapot. Kezdetektől fogva nálam sem volt semmi rendellenes. Én csak az elején éreztem némi, akár kellemesnek is mondható feszülést, ami aztán teljesen megszűnt, de a feszülés sem zavart. Egyébként "nem ragad" be, mert felszívódik.
(Ez egy válasz X üzenetére (2023. 11. 27. hétfő 08:56), amit ide kattintva olvashatsz)
2023. 11. 27. hétfő 08:56
Törölt felhasználó (856058)
Szivesen olvasnék egy kis infót a dolog menetéről. Mármint az elhatározástól a műtőasztalig része érdekel. Hol? Itthon? Külföldön? Melyik ország, melyik kórház?
Szia! Nagyjából pár hónapos procedúra volt. Én Szlovákiában voltam Léván a Mediklinik-ben. Írni kellett nekik egy levelet papír alapon postán feladva, miután megkapták ők kerestek és arra kaptam ha jól emlékszem kb. 1.5 hónapra egy időpontot. A helyszínen újra meg kellett erősíteni az elhatározást, jött egy nővér és egy orvos is akik magyarul is tájékoztattak majd kaptam egy kellemes kórtermet (egyedül voltam) átöltözés és már toltak is a műtőbe. Ébredés után pár óra lábadozás, kaptam egy nagy kancsó cukros teát majd miután minden rendben volt késő délután elbocsájtottak. Felszívódó varratokat kaptam, a seb magától gyógyult. A beavatkozás már 3 éve volt és minden rendben működik. Amit még kiemelnék az a fogadtatás, az orvosok, a nővérek, tény hogy fizettem érte de egy rossz szavam nem lehet, mindenki nagyon kedves volt és segítőkész.
(Ez egy válasz nooti üzenetére (2024. 05. 11. szombat 14:15), amit ide kattintva olvashatsz)
2024. 05. 11. szombat 14:15
Szivesen olvasnék egy kis infót a dolog menetéről. Mármint az elhatározástól a műtőasztalig része érdekel. Hol? Itthon? Külföldön? Melyik ország, melyik kórház?
Én az itthoni, kissé körülményesebb negoldást választottam. 49 éves leszek, van 3 gyerkőcöm és a védekezés mindig is macerás volt, mert a feleségem a legkisebb hormon hatású tabitól is hektikusan vérzett. Ez eléggé megnehezítette a szexuális együttléteinket.
Maga az eljárás itthon közismert okokból nincs a köztudatban ezért én is csak tavaly augusztusban kezdtem bele mélyedni a témába. Úgy gondolom van még jó pár szexuálisan aktív évem, és bárhogy is alakul, abban biztos vagyok, hogy több gyereket nem akarok. Senkitől sem. Sikerült kiderítenem , hogy az első út egy urológiai szakrendelésre kell vezessen. Ott elmondtam mit szeretnék. A doki nem volt túl felkészült a témában, de gyorsan rákeresett, kinyomtatott jópár papírt, megvizsgált, rögzítette a szándékomat a rendszerben majd elköszöntünk egymástól. Azért megjegyezte, hogy szerinte meg fogom gondolni magam. Én azt válaszoltam, hoy ahhoz is idő kellett míg mdghozzam ezt a döntést így nem gondolnám, hogy bármi változni fog.
Eltelt 6 hónap, közben kiderült, hogy Kecskeméten negszűnt az urológiai osztály így egy köztes információ alapján eljutottam a kiskunhalasi urológiai szakrendelésre, ahol az osztályvezető főorvossal konzultáltam. Nagyon jófej doki volt, neki is elmeséltem a miérteket, és kiírt műtétre. Normál beavatkozás lesz, a végén 88e.ft-ot kell majd fizetnem a kasszánál, mert ezt a beavatkozást itthon nem támogatja a TB. Már nagyon várom! Az, hogy utána hol lesz a spermiogram, majd megkérdezem. Dióhéjban ez az én storym. (Ez egy válasz nooti üzenetére (2024. 05. 11. szombat 14:15), amit ide kattintva olvashatsz)
2024. 05. 11. szombat 14:15
Maga az eljárás itthon közismert okokból nincs a köztudatban ezért én is csak tavaly augusztusban kezdtem bele mélyedni a témába. Úgy gondolom van még jó pár szexuálisan aktív évem, és bárhogy is alakul, abban biztos vagyok, hogy több gyereket nem akarok. Senkitől sem. Sikerült kiderítenem , hogy az első út egy urológiai szakrendelésre kell vezessen. Ott elmondtam mit szeretnék. A doki nem volt túl felkészült a témában, de gyorsan rákeresett, kinyomtatott jópár papírt, megvizsgált, rögzítette a szándékomat a rendszerben majd elköszöntünk egymástól. Azért megjegyezte, hogy szerinte meg fogom gondolni magam. Én azt válaszoltam, hoy ahhoz is idő kellett míg mdghozzam ezt a döntést így nem gondolnám, hogy bármi változni fog.
Eltelt 6 hónap, közben kiderült, hogy Kecskeméten negszűnt az urológiai osztály így egy köztes információ alapján eljutottam a kiskunhalasi urológiai szakrendelésre, ahol az osztályvezető főorvossal konzultáltam. Nagyon jófej doki volt, neki is elmeséltem a miérteket, és kiírt műtétre. Normál beavatkozás lesz, a végén 88e.ft-ot kell majd fizetnem a kasszánál, mert ezt a beavatkozást itthon nem támogatja a TB. Már nagyon várom! Az, hogy utána hol lesz a spermiogram, majd megkérdezem. Dióhéjban ez az én storym. (Ez egy válasz nooti üzenetére (2024. 05. 11. szombat 14:15), amit ide kattintva olvashatsz)
Dr Török Alexander-t tudom ajánlani Pécsen. Da Vinci Magán klinika
Köszönöm, rákeresek.
(Ez egy válasz Curiousman69 üzenetére (2025. 07. 28. hétfő 13:38), amit ide kattintva olvashatsz)
2025. 07. 28. hétfő 13:38
Én is csak ajánlani tudom,nekem is ö csinálta, akár csak a körülmetélést.!
Nagyon jó doki! (Ez egy válasz Curiousman69 üzenetére (2025. 07. 28. hétfő 13:38), amit ide kattintva olvashatsz)
Nagyon jó doki! (Ez egy válasz Curiousman69 üzenetére (2025. 07. 28. hétfő 13:38), amit ide kattintva olvashatsz)
Sziasztok!
Mennyibe került a vazektómia? (Ez egy válasz Curiousman69 üzenetére (2025. 07. 28. hétfő 13:38), amit ide kattintva olvashatsz)
Mennyibe került a vazektómia? (Ez egy válasz Curiousman69 üzenetére (2025. 07. 28. hétfő 13:38), amit ide kattintva olvashatsz)
Üdv! Nekem 2025-ben normál TB nemfinanszírozott verzióban 88e.ft volt itthon. Kiskunhalason csinálták.
(Ez egy válasz Veszprémipasi75 üzenetére (2026. 01. 18. vasárnap 09:31), amit ide kattintva olvashatsz)
Sziasztok Halason hol és ki csinálta, Műtétet??
Üdv! Dr Holmann Endre csinálta, de mint azt írtam is, normál magyar verziós Vazektómia volt, 2X6 hónapos procedúrával. Fizetni pedig a kórház pénztárában kellett a műtét után.
(Ez egy válasz sancika00000 üzenetére (2026. 01. 18. vasárnap 17:41), amit ide kattintva olvashatsz)
88 ezer? Az igen. Akkor nekem 9 éve nem is volt sok a 400 euro egy szlovákiai magánklinikán...
(Ez egy válasz Listvan1 üzenetére (2026. 01. 18. vasárnap 15:28), amit ide kattintva olvashatsz)
2026. 01. 18. vasárnap 15:28
Üdv! Nekem 2025-ben normál TB nemfinanszírozott verzióban 88e.ft volt itthon. Kiskunhalason csinálták.

kakasmano