A tudomány olyan, mint a szex: időnként használható dolog is származik belőle, de nem ezért csináljuk.

Van egy pont a földön
Ami, csak a tiéd.
Csalogatva hív, s vár,
Illatát szél viszi feléd.
Hogy megtalálod e pontot,
Csak rajtad áll.
Szíved hangjára hallgass,
S kövesd, merre száll.
Szivárvány lábánál,
zöldfű– kékfolyó határnál,
Ott, hol tündérkéztől zeng a hárfa,
S angyalok kelnek boldog táncra…
Ott vagy helyeden!
Ott vár az élet!
Menj vándor, indulj…
A kezdéshez, csak egyet kell lépned.
Piros masnis doboz alján
Meglepetés kuporog.
Izgatott, türelmetlen,
S nagyon várja mosolyod.
S hogy mit is rejt?
Könnyen megtudhatod:
Bontsd ki, s nevess ha tetszik…
Boldog születésnapot!
Ami, csak a tiéd.
Csalogatva hív, s vár,
Illatát szél viszi feléd.
Hogy megtalálod e pontot,
Csak rajtad áll.
Szíved hangjára hallgass,
S kövesd, merre száll.
Szivárvány lábánál,
zöldfű– kékfolyó határnál,
Ott, hol tündérkéztől zeng a hárfa,
S angyalok kelnek boldog táncra…
Ott vagy helyeden!
Ott vár az élet!
Menj vándor, indulj…
A kezdéshez, csak egyet kell lépned.
Piros masnis doboz alján
Meglepetés kuporog.
Izgatott, türelmetlen,
S nagyon várja mosolyod.
S hogy mit is rejt?
Könnyen megtudhatod:
Bontsd ki, s nevess ha tetszik…
Boldog születésnapot!


Töltött malac
1 malac (mintegy 3 kg-os), 15 dkg zsír, 30 dkg füstölt szalonna, 10 dkg csemege kukoricaszem, 10 dkg karfiol, 5 dkg hagyma, fél kg fejeskáposzta, 10 dkg gyökér, 10 dkg répa, 10 dkg gomba, 3 g őrölt bors, 1 g majoranna, 5 tojás, 10 dkg só.
A malacot előkészítem a sütéshez, eltávolítom a bordacsontokat és belül megsózom. Kisütöm a kockákra vágott füstölt szalonnát, hozzáadom a finomra vágott hagymát, a zöldségeket és a belsőségeket, majd együtt párolom. Fűszerezem, hozzáadom a nyers tojásokat és a hasüregbe töltöm. Bevarrom, megöntözöm sörrel és ropogósra sütöm.

1 malac (mintegy 3 kg-os), 15 dkg zsír, 30 dkg füstölt szalonna, 10 dkg csemege kukoricaszem, 10 dkg karfiol, 5 dkg hagyma, fél kg fejeskáposzta, 10 dkg gyökér, 10 dkg répa, 10 dkg gomba, 3 g őrölt bors, 1 g majoranna, 5 tojás, 10 dkg só.
A malacot előkészítem a sütéshez, eltávolítom a bordacsontokat és belül megsózom. Kisütöm a kockákra vágott füstölt szalonnát, hozzáadom a finomra vágott hagymát, a zöldségeket és a belsőségeket, majd együtt párolom. Fűszerezem, hozzáadom a nyers tojásokat és a hasüregbe töltöm. Bevarrom, megöntözöm sörrel és ropogósra sütöm.



Szép jó reggelt Mindenkinek
Az élet kötelesség, melynek eleget kell tenni; persze terhes és bonyolult kötelesség, melyet néha önfeláldozással kell elviselni.
A megpróbáltatás olyan, mint az erős szél.
Mindent letép rólunk, ami letéphető,
tehát olyannak látjuk magunkat,
amilyenek valójában vagyunk.
(Arthur Golden)
Mindent letép rólunk, ami letéphető,
tehát olyannak látjuk magunkat,
amilyenek valójában vagyunk.
(Arthur Golden)

Gyertyafény pislákol.
Itt vagy ma mellettem.
Álarcunk levettük.
Mezítelen szívem.
Egy könnycsepp elgurul,
Végigsiklik melleden.
Ne félj, nincs most baj.
Az örömtől könnyezem.
Megmozdulnak árnyaink.
A mennyekig repülünk.
Angyalszárnyú érintésben
Összefonódik kezünk.
Gyertyafény pislákol.
Béke és csend ölel.
Ünneplőt ölt szívem.
Karodban alszom el.
Itt vagy ma mellettem.
Álarcunk levettük.
Mezítelen szívem.
Egy könnycsepp elgurul,
Végigsiklik melleden.
Ne félj, nincs most baj.
Az örömtől könnyezem.
Megmozdulnak árnyaink.
A mennyekig repülünk.
Angyalszárnyú érintésben
Összefonódik kezünk.
Gyertyafény pislákol.
Béke és csend ölel.
Ünneplőt ölt szívem.
Karodban alszom el.




Szép napot Mindenkinek


Az öregek mindig jobban ragaszkodnak az élethez, mint a gyerekek, és kelletlenebbül válnak meg tőle, mint a fiatalok. Hiszen minden munkájuk ennek az életnek szólt, ezért a végén úgy érzik, hogy kárba veszett a fáradozásuk. Minden gondjukat, minden javukat, dolgos, álmatlan éjszakáik minden gyümölcsét, mindenüket itt hagyják, amikor elmennek. Életükben nem gondoltak arra, hogy olyasmit is szerezzenek, amit magukkal vihetnének a halálba.
Bizonyos dolgokat az életben úgy kell megélnünk, mintha azok arra lennének rendeltetve, hogy érett gyümölccsé legyenek, s ha mégsem érnek meg, akkor hát elejtjük őket. Játékosan kell őket felfognunk, gyermeki módon, előítéletek nélkül. Mihelyt előítéleteink vannak, bizonyos lehetőségeket kizárunk, s életünk nem gazdag többé.
Bizonyos dolgokat az életben úgy kell megélnünk, mintha azok arra lennének rendeltetve, hogy érett gyümölccsé legyenek, s ha mégsem érnek meg, akkor hát elejtjük őket. Játékosan kell őket felfognunk, gyermeki módon, előítéletek nélkül. Mihelyt előítéleteink vannak, bizonyos lehetőségeket kizárunk, s életünk nem gazdag többé.
5 dkg liszt
10 dkg porcukor
10 dkg vaj vagy margarin
1 tojás
½ kávéskanál szódabikarbóna
tejföl
A töltelékhez:
15 dkg kristálycukor
½ l tej
3 evőkanál liszt
15 dkg vaj
1 evőkanál porcukor
1 evőkanál tej
A csokoládémázhoz:
15 dkg margarin
15 dkg porcukor
2 púpos kávéskanál kakaó
2 kávéskanál liszt
2 evőkanál tej
A tészta elkészítése:
1. A megpuhított vajat vagy margarint elmorzsoljuk a szódabikarbónával elkevert liszttel, azután a tojással, cukorral, és annyi tejföllel, hogy a tésztával könnyen dolgozhassunk, összegyúrjuk.
2. Két, vagy három felé osztjuk, cipókat formálunk, és egy ideig pihentetjük.
3. Nagyobb sütőtepsin két vagy három lapot sütünk. Mikor a lapok kihűltek, a töltelékkel megtöltjük, és a tetejét csokoládémázzal bevonjuk. Másnap szeleteljük fel.
A töltelék elkészítése:
1. A kristálycukrot egy nagyobb edényben barnára pirítjuk, felöntjük ¼ liter forró tejjel, és addig forraljuk, míg teljesen megolvad. Folytonosan kevergetve beleöntjük a másik ¼ liter tejben elkevert lisztet, és sűrűre főzzük. Alaposan kihűtjük.
2. A vajat a 2 evőkanál porcukorral és 1 evőkanál tejjel habosra kikeverjük, majd kanalanként, minden kanál masszát jól elkeverve, hozzáadjuk a kihűlt pépet.
3. Rákenjük a már teljesen kihűlt egyik tésztára, és betakarjuk a másik lappal.
A csokoládémáz elkészítése:
1. A margarint kis lángon felolvasztjuk, belekeverjük a porcukrot, majd a kakaót, végül folytonosan kevergetve a finomlisztet és a tejet. Addig kevergetjük, míg mindez teljesen összeáll.
2. Levesszük a tűzről, és azonnal a tésztára öntjük, majd elsimítjuk. Másnapig állni hagyjuk.
10 dkg porcukor
10 dkg vaj vagy margarin
1 tojás
½ kávéskanál szódabikarbóna
tejföl
A töltelékhez:
15 dkg kristálycukor
½ l tej
3 evőkanál liszt
15 dkg vaj
1 evőkanál porcukor
1 evőkanál tej
A csokoládémázhoz:
15 dkg margarin
15 dkg porcukor
2 púpos kávéskanál kakaó
2 kávéskanál liszt
2 evőkanál tej
A tészta elkészítése:
1. A megpuhított vajat vagy margarint elmorzsoljuk a szódabikarbónával elkevert liszttel, azután a tojással, cukorral, és annyi tejföllel, hogy a tésztával könnyen dolgozhassunk, összegyúrjuk.
2. Két, vagy három felé osztjuk, cipókat formálunk, és egy ideig pihentetjük.
3. Nagyobb sütőtepsin két vagy három lapot sütünk. Mikor a lapok kihűltek, a töltelékkel megtöltjük, és a tetejét csokoládémázzal bevonjuk. Másnap szeleteljük fel.
A töltelék elkészítése:
1. A kristálycukrot egy nagyobb edényben barnára pirítjuk, felöntjük ¼ liter forró tejjel, és addig forraljuk, míg teljesen megolvad. Folytonosan kevergetve beleöntjük a másik ¼ liter tejben elkevert lisztet, és sűrűre főzzük. Alaposan kihűtjük.
2. A vajat a 2 evőkanál porcukorral és 1 evőkanál tejjel habosra kikeverjük, majd kanalanként, minden kanál masszát jól elkeverve, hozzáadjuk a kihűlt pépet.
3. Rákenjük a már teljesen kihűlt egyik tésztára, és betakarjuk a másik lappal.
A csokoládémáz elkészítése:
1. A margarint kis lángon felolvasztjuk, belekeverjük a porcukrot, majd a kakaót, végül folytonosan kevergetve a finomlisztet és a tejet. Addig kevergetjük, míg mindez teljesen összeáll.
2. Levesszük a tűzről, és azonnal a tésztára öntjük, majd elsimítjuk. Másnapig állni hagyjuk.



Felvételizik három jelentkező. Bemegy az első, akinek hatalmas protekciója van. Megkérdezi a bizottság:
- Mikor fejeződött be a második világháború?
- Hát, valamikor a század közepe felé, talán 1945? – mondja a felvételiző.
- Zseniális, fel van véve!
Bemegy a második jelentkező, akinek van egy kis protekciója. A kérdés ugyanaz.
- Mikor fejeződött be a második világháború?
- 1945.
- Egy kicsit pontosabban esetleg?
- Valamikor tavasz vége felé, talán május 6.?
Bemegy a harmadik jelentkező, akinek egyáltalán nincs protekciója. A kérdés ugyanaz.
- Mikor fejeződött be a második világháború?
- Európában 1945. május 6-án lépett érvénybe a fegyverszünet, a japánok 1945. szeptember 2-án kapituláltak.
- Hmmm. Hány ember vesztett a Szovjet unió?
- Huszonkétmillió-hétszázezer-százkettő.
- Hmmm. Név szerint?
- Mikor fejeződött be a második világháború?
- Hát, valamikor a század közepe felé, talán 1945? – mondja a felvételiző.
- Zseniális, fel van véve!
Bemegy a második jelentkező, akinek van egy kis protekciója. A kérdés ugyanaz.
- Mikor fejeződött be a második világháború?
- 1945.
- Egy kicsit pontosabban esetleg?
- Valamikor tavasz vége felé, talán május 6.?
Bemegy a harmadik jelentkező, akinek egyáltalán nincs protekciója. A kérdés ugyanaz.
- Mikor fejeződött be a második világháború?
- Európában 1945. május 6-án lépett érvénybe a fegyverszünet, a japánok 1945. szeptember 2-án kapituláltak.
- Hmmm. Hány ember vesztett a Szovjet unió?
- Huszonkétmillió-hétszázezer-százkettő.
- Hmmm. Név szerint?

1. Mindenhova csizmában megy és mindig tele van a� puttonya.
2. Sohasem tartja be a sebességkorlátozást és tilosban parkol.
3. Évente egy napot dolgozik és nem fizet adót.
4. A háttérben a krampuszok intézik a népszerűtlen dolgokat, de a Mikulás a főnök.
5. Piros a ruhája, fehér a szakálla és zöld az arca repülés közben.
6. Kék a szeme, arca csupa derű.
7. Még a gyerekeket is két részre osztja, jókra és rosszakra, ráadásul mind a két rendszerben remekül megélt, csak más néven.
8. Senki sem tudja, hol lakik, mégis van
2. Sohasem tartja be a sebességkorlátozást és tilosban parkol.
3. Évente egy napot dolgozik és nem fizet adót.
4. A háttérben a krampuszok intézik a népszerűtlen dolgokat, de a Mikulás a főnök.
5. Piros a ruhája, fehér a szakálla és zöld az arca repülés közben.
6. Kék a szeme, arca csupa derű.
7. Még a gyerekeket is két részre osztja, jókra és rosszakra, ráadásul mind a két rendszerben remekül megélt, csak más néven.
8. Senki sem tudja, hol lakik, mégis van

Szép jó reggelt mindenkinek


Szia .....mindig fent vagyok
az msn-nen ,de téged nem látlak ott
.........
most is csak beugrottam,de megyek is ...:Mindenkinek szép napot !!!


most is csak beugrottam,de megyek is ...:Mindenkinek szép napot !!!


Ne kívánj az életben nagyon boldog lenni.
Jobb tövisek után rózsában pihenni.
Ha boldogan akarod élvezni életed,
ne osztogasd mindenkinek szerető szívedet!
Egy gondolat kísérjen szüntelenül
Szeretni csak egyet, de azt végtelenül!
Göngyölt pulykamell
# A pulykaszeleteket egyenként dupla réteg frissen tartó fólia közé fektetjük, nyújtófával 5 mm vastag, nagyjából négyzet alakú szeletekre nyújtjuk, azután félretesszük.
# A spenótot egy nagy lábasban lefedve 2 perc alatt megfonnyasztjuk – a mosás után rajta maradt víz elég a pároláshoz. Jól lecsepegtetjük, kinyomkodjuk belőle a felesleges levet, majd apróra vágjuk, és egy nagy tálba tesszük
# A grillsütőt előmelegítjük. A negyedekre vágott piros húsú paprikát héjával felfelé a grillsütő rostélyára fektetve addig grillezzük, amíg a héja megszenesedik (6 perc). Műanyag zacskóba teszszük, amit lezárunk. Megvárjuk, amíg annyira kihűl a paprika, hogy kézbe tudjuk fogni, ekkor lehúzzuk a héját, ahúsát pedig felkockázzuk.
# A paprikát a ricottával, a felvert tojással, a parmezán sajttal, a zsemlemorzsával, a bazsalikommal és a szerecsendióval együtt a spenóthoz adjuk, azután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Az egészet jól összekeverjük. A tölteléket négyfelé osztjuk, és egyenletesen rákenjük apulykaszeletekre. Felgöngyöljük a szeleteket, közben a széleket behajtjuk, nehogy a töltelék kifolyjon, majd fa koktélpálcikákkal átszúrjuk a tekercseket.
# Egy akkora lábasba tesszük őket, amelyben elférnek. A lábasba öntjük a vermutot és a csirkealaplét. Felforraljuk a levet, majd fedő alatt, mérsékelt hőfokon 20 percig csendesen pároljuk a húsos tekercseket.
# Kivesszük a lábasból és melegen tartjuk őket. A párolólevet felforraljuk, és 1,5 dl-nyire sűrítjük. Belekeverjük a főzőtejszínt, és még 1-2 percig forraljuk, hogy még jobban besűrűsödjön. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Tom !!!!
Én csak azt olvasom itt ,hogy :Kapjunk be valamit !!!
Nincs külön feltüntetve ,hogy csak irás ...vagy kép .....szerintem , mind1 ..mint raknak fel azok akik ide látogatnak ..a lényeg ,hogy: Konyhai ..nyali-fali legyen . Ha csak szöveges kommunikáció lenne ..nem hiszem ,hogy az olyan színessé tenné az oldalt .Sok helyen Te is csak képeket raktál be és nem volt semmi Kommunikáció aláirva .......de nem fogok veled ezen vitatkozni ..ugyis megtudod magyarázni ...mert te vagy a Tom ........mindenkit csak blamálsz..... és lekezelöen viselkedsz .......erröl ennyit
# A pulykaszeleteket egyenként dupla réteg frissen tartó fólia közé fektetjük, nyújtófával 5 mm vastag, nagyjából négyzet alakú szeletekre nyújtjuk, azután félretesszük.
# A spenótot egy nagy lábasban lefedve 2 perc alatt megfonnyasztjuk – a mosás után rajta maradt víz elég a pároláshoz. Jól lecsepegtetjük, kinyomkodjuk belőle a felesleges levet, majd apróra vágjuk, és egy nagy tálba tesszük
# A grillsütőt előmelegítjük. A negyedekre vágott piros húsú paprikát héjával felfelé a grillsütő rostélyára fektetve addig grillezzük, amíg a héja megszenesedik (6 perc). Műanyag zacskóba teszszük, amit lezárunk. Megvárjuk, amíg annyira kihűl a paprika, hogy kézbe tudjuk fogni, ekkor lehúzzuk a héját, ahúsát pedig felkockázzuk.
# A paprikát a ricottával, a felvert tojással, a parmezán sajttal, a zsemlemorzsával, a bazsalikommal és a szerecsendióval együtt a spenóthoz adjuk, azután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Az egészet jól összekeverjük. A tölteléket négyfelé osztjuk, és egyenletesen rákenjük apulykaszeletekre. Felgöngyöljük a szeleteket, közben a széleket behajtjuk, nehogy a töltelék kifolyjon, majd fa koktélpálcikákkal átszúrjuk a tekercseket.
# Egy akkora lábasba tesszük őket, amelyben elférnek. A lábasba öntjük a vermutot és a csirkealaplét. Felforraljuk a levet, majd fedő alatt, mérsékelt hőfokon 20 percig csendesen pároljuk a húsos tekercseket.
# Kivesszük a lábasból és melegen tartjuk őket. A párolólevet felforraljuk, és 1,5 dl-nyire sűrítjük. Belekeverjük a főzőtejszínt, és még 1-2 percig forraljuk, hogy még jobban besűrűsödjön. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Tom !!!!
Én csak azt olvasom itt ,hogy :Kapjunk be valamit !!!

Nincs külön feltüntetve ,hogy csak irás ...vagy kép .....szerintem , mind1 ..mint raknak fel azok akik ide látogatnak ..a lényeg ,hogy: Konyhai ..nyali-fali legyen . Ha csak szöveges kommunikáció lenne ..nem hiszem ,hogy az olyan színessé tenné az oldalt .Sok helyen Te is csak képeket raktál be és nem volt semmi Kommunikáció aláirva .......de nem fogok veled ezen vitatkozni ..ugyis megtudod magyarázni ...mert te vagy a Tom ........mindenkit csak blamálsz..... és lekezelöen viselkedsz .......erröl ennyit

Szép jó reggelt Mindenkinek......








Én is csak Beugrottam ,hoztam egy kis meleget ...mert ma ahogy kinéztem az ablakon láttam ,hogy leesett a hóóóó.........


Nap napra, évre év, csonton hús, bőr, izom, vér
A vén test férgek szánalmas tanyája végül
De amíg reggel nem a végre ébred, bízik, remél, vár,
És a végén a régi romjain egy új világ épül fel.
A vén test férgek szánalmas tanyája végül
De amíg reggel nem a végre ébred, bízik, remél, vár,
És a végén a régi romjain egy új világ épül fel.

Szép jó reggelt Mindenkinek



A magyar nemzeti válogatott:
- Kapus: Lékó Péter (ritkán mattolják).
- Hátvédek: Lagzi Lajcsi (nehéz mellette elmenni), Máté Krisztina (nála "Nincs kegyelem!"
, Vágó István (sok embert késztetett már megállásra), Friderikusz Sándor (mindenhol ott van).
- Középpályások: Grespik László (ha a labdát is olyan szorgosan adja be, mint a bírói keresleteket...), Kiszel Tünde (az Activityben számtalanszor megcsodálhattuk a "Passz"-át), Stohl András (kedvére száguldozhat).
- Csatárok: Simek Kitty (a gyilkos lövések nagymestere), Erdei Zsolt (egy az egyben bárkit megver) és végül Dévényi Tibor (pontos labdák + bármit kér tőle Lothar Matthaus, Tibi bácsi elintézi!)
- Kapus: Lékó Péter (ritkán mattolják).
- Hátvédek: Lagzi Lajcsi (nehéz mellette elmenni), Máté Krisztina (nála "Nincs kegyelem!"

- Középpályások: Grespik László (ha a labdát is olyan szorgosan adja be, mint a bírói keresleteket...), Kiszel Tünde (az Activityben számtalanszor megcsodálhattuk a "Passz"-át), Stohl András (kedvére száguldozhat).
- Csatárok: Simek Kitty (a gyilkos lövések nagymestere), Erdei Zsolt (egy az egyben bárkit megver) és végül Dévényi Tibor (pontos labdák + bármit kér tőle Lothar Matthaus, Tibi bácsi elintézi!)

"A legnagyobb hiba,
amit az életben elkövethetsz,
az a folyamatos rettegés attól,
hogy hibázni fogsz."

(Elbert HUBBARD)
amit az életben elkövethetsz,
az a folyamatos rettegés attól,
hogy hibázni fogsz."

(Elbert HUBBARD)


Békés Boldog Karácsonyt Kivánok A Csongrád Megyei GG-tagoknak .....


Békés Boldog Karácsonyt Kivánok Minden GG-nek .........







Békés Boldog Karácsonyt Mindenkinek


Békés Boldog Karácsonyt Minden GG-nek .........




