Szia
Muszáj volt beleszolnom, habár csak passzivan figyelem ezt a forumoldalt, de jot nevettem a román szövegeden, amit ugyan értettem és mégse, mindenesetre kiejtésileg igazi székelyes román.
További jo társalgást
(Ez egy válasz Szoni üzenetére (2007. 07. 17. kedd 22:20), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 07. 17. kedd 22:20
Muszáj volt beleszolnom, habár csak passzivan figyelem ezt a forumoldalt, de jot nevettem a román szövegeden, amit ugyan értettem és mégse, mindenesetre kiejtésileg igazi székelyes román.
További jo társalgást

Meg mara annyit,hogy ne mind mestervagasozz, mert olyant csattintok a bal seggedre a jobb kezemmel,hogy se a Kopenetz,se a Bodi metodusa nem szedi ki a lenyomatot.
(Ajdatdemulteoripestebarätrebujesärecunostichiardacäcredeaicäästiateünteleg.. nutevaüntelegenimenidinträstia. Nuestidinneamullor.)
Csak megerted...
(Ajdatdemulteoripestebarätrebujesärecunostichiardacäcredeaicäästiateünteleg.. nutevaüntelegenimenidinträstia. Nuestidinneamullor.)
Csak megerted...

Békás patak...

Meg mara annyit,hogy ne mind mestervagasozz, mert olyant csattintok a bal seggedre a jobb kezemmel,hogy se a Kopenetz,se a Bodi metodusa nem szedi ki a lenyomatot.
Csak megerted...
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 07. 17. kedd 21:12), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 07. 17. kedd 21:12
Csak megerted...

Törölt felhasználó (7767)

ne temess még, mert van még földi küldetésem...
(a többit ne itt, mert offosak vagyunk!)
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 07. 17. kedd 20:03), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 07. 17. kedd 20:03

(a többit ne itt, mert offosak vagyunk!)

VOLT,VOLT EGY RÉGI NYÁR...
...a művirágot -ha az -, meg tedd koszorúnak a *****dra, emlékeztetőül a valamikorra
...a művirágot -ha az -, meg tedd koszorúnak a *****dra, emlékeztetőül a valamikorra

VOLT,VOLT EGY RÉGI NYÁR...

megjöttél vazzzeg, már hiányoztál...
ne, egy KK dalocska neked (persze nem kettőnkről szól, csak egy kis tomos kedveskedés):
Kovács Kati : Volt egy régi nyár
Ülök egyedül halkan
Nyitott ablakomnál,
Kívül a lámpák fénye,
Késő este van már,
Rohan az a sok ember,
Bábel van az utcán,
És én álmodom csendben,
Senki nem figyel rám.
Volt, volt egy régi nyár
És egy boldogság,
Oly nehéz lenne most
Nem gondolni rád.
Úgy kísér utamon,
Most is nyomon követ,
Én boldogabb nyarat
Azóta nem, nem ismerek.
Volt, volt egy régi nyár
És egy szerelem,
Én azt a régi dalt
El nem feledem.
Jön majd egy új nyár,
Jön majd egy új szerelem,
És mégis, ami volt
Nem feledem!

(a virág nekem nem tetszik, de neked jó lesz)
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 07. 17. kedd 19:28), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 07. 17. kedd 19:28

ne, egy KK dalocska neked (persze nem kettőnkről szól, csak egy kis tomos kedveskedés):
Kovács Kati : Volt egy régi nyár
Ülök egyedül halkan
Nyitott ablakomnál,
Kívül a lámpák fénye,
Késő este van már,
Rohan az a sok ember,
Bábel van az utcán,
És én álmodom csendben,
Senki nem figyel rám.
Volt, volt egy régi nyár
És egy boldogság,
Oly nehéz lenne most
Nem gondolni rád.
Úgy kísér utamon,
Most is nyomon követ,
Én boldogabb nyarat
Azóta nem, nem ismerek.
Volt, volt egy régi nyár
És egy szerelem,
Én azt a régi dalt
El nem feledem.
Jön majd egy új nyár,
Jön majd egy új szerelem,
És mégis, ami volt
Nem feledem!

(a virág nekem nem tetszik, de neked jó lesz)

Itt lógsz a környéken, de bezzeg a mélfiókodat belepi a rozsda!

Itt lógsz a környéken, de bezzeg a mélfiókodat belepi a rozsda!

Katicika üzeni,neha ki kellene nyitani a GG-s postaladat is (privi),ottan valaszolt kerdesedre....

Hello !! En ritkabban vagyok a "környeken",a heten nem,de aug. 13 es 17 között...ott leszek ! Marmint Udvarhelyen,Tusnadon,Szeredaban,Zetevaraljan...Varsagon,ahol bevagok legalabb ket kilo keserügombat (az biztos). A Bögözhöz tartozo ici-pici falucskaba is ellatogatok..meg mindig nagyon kedvesen fogadnak.
Hogy hol van Kati ? Hat azt csak talalgatni lehet....Majd megjelenik,ha ideje lesz.

Hogy hol van Kati ? Hat azt csak talalgatni lehet....Majd megjelenik,ha ideje lesz.

Szia Orvoskettö ! Erre nem fog valaszolni...de en megsugom , "Mert közel van Bikafalva"..
Tenyleg sok esö lehetett,a fü sötetzöld...
Evekig jartam naponta ezt az utat,el a sötetzöld fü mellett...
Sokat jarsz hozzank,talan valahol "veletlen" összefutunk..
Tenyleg sok esö lehetett,a fü sötetzöld...
Evekig jartam naponta ezt az utat,el a sötetzöld fü mellett...

Sokat jarsz hozzank,talan valahol "veletlen" összefutunk..

"Képtártakarítás" közben került elő...

Sepsiszentgyörgy

Sepsiszentgyörgy

Az Olt forrásának környéke a Magas-bükk (1416 m) oldalában:

Na, akkor kezdek összezavarodni a sok helységnév között... Melyik a "főváros"??? na és minek a fővárosa? Erdélyé? Székelyföldé? valaki gyújtson már fényt a sötétségben itt a fejemben...
(Jelzem, Cyrano!!!
)
(Ez egy válasz Szoni üzenetére (2007. 07. 08. vasárnap 08:58), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 07. 08. vasárnap 08:58

Szep jo reggelt ! Persze,hogy igazatok van,Katinak is..
Mi csak büszkesegböl emlegetjük "fövaros"-nak,ne tevesszen meg senkit....

Szep jo reggelt ! Persze,hogy igazatok van,Katinak is..
Mi csak büszkesegböl emlegetjük "fövaros"-nak,ne tevesszen meg senkit....
(Ez egy válasz cuncus üzenetére (2007. 07. 08. vasárnap 03:12), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 07. 08. vasárnap 03:12

szives elnezesedet kerem, de tudtommal, hivatalos vagy nem, Erdely fovarossa azert nem Szekelyudvarhely....
lehet Szekelyfold fovarossa

A székely főváros nem Székelyudvarhely(mert az "csak" Udvarhelyszék székhelye volt!), hanem Marosvásárhely!
"A ti szavatokra lelkem felhevüle,
És Vásárhely kis halmára repüle,
Melyről végignézve a Székelyföldeken,
A hűs forrásokon, a fényes bérceken
Tele oly lelkekkel termékeny kebeled,
Kikben meg-annyi Mentorid tiszteled,
Kiket a nemzetnek és a két hazának
A bíztató Egek gyámolul adának."
Csokonai: "M.-Vásárhelyi gondolatok."

Erdély fővárosa pedig - bár hivatalosan sohasem volt az -, már évszázadok óta KOLOZSVÁR! KATTANJ!
"A ti szavatokra lelkem felhevüle,
És Vásárhely kis halmára repüle,
Melyről végignézve a Székelyföldeken,
A hűs forrásokon, a fényes bérceken
Tele oly lelkekkel termékeny kebeled,
Kikben meg-annyi Mentorid tiszteled,
Kiket a nemzetnek és a két hazának
A bíztató Egek gyámolul adának."
Csokonai: "M.-Vásárhelyi gondolatok."

Erdély fővárosa pedig - bár hivatalosan sohasem volt az -, már évszázadok óta KOLOZSVÁR! KATTANJ!

szives elnezesedet kerem, de tudtommal, hivatalos vagy nem, Erdely fovarossa azert nem Szekelyudvarhely....
(Ez egy válasz Szoni üzenetére (2007. 07. 07. szombat 21:44), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 07. 07. szombat 21:44

Az altalam jelzett " meghivas " meghivas volt ezelött több mint 17 eve. Most...hogy van, hat nem tudom biztosan. Regebben a Magyar vendegek ajandekoztak Amo szappant,borotvapenget,babkavet cserebe a szivessegert. Ugy ertsed,boldogak voltak az emberek,hogy megvendegelhettek valakit az Anyaorszagbol,raadasul kaptak valami "ajandekot". De a "visszamaradott" szekely falvakban tutti,hogy müködik. Es ott többet kapsz Erdelyböl,mint Aradon. No meg Szekelyudvarhelyre,Erdely nem hivatalos fövarosaba...hat oda el kell menni. Az igazi Erdelybe...Onnan tovabb, a hegyes-völgyes környezetbe...Pl. Szelterszröl a patakon hosszan gyalogolni az Almasi barlanghoz,csürben aludni,mint varosi gyerek...illatos szenaban.
A patak Almasfele :

A patak Almasfele :

www.imageshack.us ---> tallózás(saját gépeden megkeresed, ráklikk)---> ha kijelölted, akkor host it---> picit vársz, és a legalsó linket bemásolod a kép beszúrásához...egy hszbe több képet is tudsz tenni
(Ez egy válasz matyiek üzenetére (2007. 07. 07. szombat 22:26), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 07. 07. szombat 22:26

Ma a Vadas tetőn Unitárius találkozó volt. Valaki megtanítana, hogy kell képet feltenni? Rengeteg van. Mind erdélyi túrák.