Dancs Annamari-éééé???
(Ez egy válasz yanek77 üzenetére (2007. 09. 14. péntek 16:52), amit ide kattintva olvashatsz)

melyik erdélyi csajszié ez a szép popsi?

kimerittő válasz
a "regnálni" is azt jelentheti, hogy királyként uralkodni
(Ez egy válasz EgyFerfi üzenetére (2007. 09. 14. péntek 16:21), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 09. 14. péntek 16:21

Na szoval:
először a regát szót a nagyszüleimtől hallottam a Havasalföldöt nevezték regátnak, sok székely férfi és nő dolgozott ott, sőt édesanyám is ott szolgált lánykorában (Bukarestben). Jelentése királyság, mivel ha jol tudom, miután Moldova eggyesült Havasalfölddel akkor a régi Románia a következő nevet kapta: Eggyesült Fejedelemségek Királysága.
először a regát szót a nagyszüleimtől hallottam a Havasalföldöt nevezték regátnak, sok székely férfi és nő dolgozott ott, sőt édesanyám is ott szolgált lánykorában (Bukarestben). Jelentése királyság, mivel ha jol tudom, miután Moldova eggyesült Havasalfölddel akkor a régi Románia a következő nevet kapta: Eggyesült Fejedelemségek Királysága.
Na szoval:
először a regát szót a nagyszüleimtől hallottam a Havasalföldöt nevezték regátnak, sok székely férfi és nő dolgozott ott, sőt édesanyám is ott szolgált lánykorában (Bukarestben). Jelentése királyság, mivel ha jol tudom, miután Moldova eggyesült Havasalfölddel akkor a régi Románia a következő nevet kapta: Eggyesült Fejedelemségek Királysága. (Ez egy válasz yanek77 üzenetére (2007. 09. 12. szerda 20:22), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 09. 12. szerda 20:22
először a regát szót a nagyszüleimtől hallottam a Havasalföldöt nevezték regátnak, sok székely férfi és nő dolgozott ott, sőt édesanyám is ott szolgált lánykorában (Bukarestben). Jelentése királyság, mivel ha jol tudom, miután Moldova eggyesült Havasalfölddel akkor a régi Románia a következő nevet kapta: Eggyesült Fejedelemségek Királysága. (Ez egy válasz yanek77 üzenetére (2007. 09. 12. szerda 20:22), amit ide kattintva olvashatsz)

szivem csücskének egy érdekessége
a román királyi család kastélya is erdélyben van és nem a regátban. charlotte adott ahhoz ötletet hogy feltegyek itt egy kérdést
mert ez is oda vezet hogy többet tudjunk meg távoli vidékekről is
mi a szónak a jelentése hogy regát

a képen a Peles-kastély látható amit mihály román király és családja a rendszerváltás után kapott vissza
a román királyi család kastélya is erdélyben van és nem a regátban. charlotte adott ahhoz ötletet hogy feltegyek itt egy kérdést

a képen a Peles-kastély látható amit mihály román király és családja a rendszerváltás után kapott vissza
tündér népviseletben

bözöd az elsülyesztett falu és tavi tündérek világa azóta

illyefalvi erődtemplom

gyergyószárhegyi Lázár-kastély

illyefalvi erődtemplom

gyergyószárhegyi Lázár-kastély

talán itt találsz használható adatokat
(Ez egy válasz Moncy üzenetére (2007. 09. 13. csütörtök 06:16), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 09. 13. csütörtök 06:16

Jóóó reggelt!
Nos Kedves Erdélyiek!
Segíthetnétek...
Hol tudnék utánnanézni a jöv. 7-i, 7végei időjárásnak?
Nos Kedves Erdélyiek!
Segíthetnétek...
Jóóó reggelt!
Nos Kedves Erdélyiek!
Segíthetnétek...
Nos Kedves Erdélyiek!
Segíthetnétek...
bocsika csak a nappali és a tudományos topic mintájára vólt ez az ötletem azok se kvizesek és azt láttam hogy a kérdések megmozgatják a fórumozókat és hozzászólnak ez nem baj sztem. mindenkinek öröm ha oda figyelnek rá sztem ez jó elő jel nem rossz.
ismét bocsesz
egy fotó Nagyszebenről amelyik Európa kulturális fővárosa vólt az idén
(Ez egy válasz tom1019 üzenetére (2007. 09. 12. szerda 22:53), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 09. 12. szerda 22:53
ismét bocsesz
egy fotó Nagyszebenről amelyik Európa kulturális fővárosa vólt az idén

ez nem Kvíz topic!
kezdesz "katicikásodni", túl sok vagy, túl sok helyen!
kezdek odafigyelni rád, és ez nem túl jó előjel egyikünknek sem!

ez nem Kvíz topic!
(Ez egy válasz yanek77 üzenetére (2007. 09. 12. szerda 20:22), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 09. 12. szerda 20:22

Nininiiii...tulipános láda köhimes kendövel..
(Ez egy válasz yanek77 üzenetére (2007. 09. 09. vasárnap 13:11), amit ide kattintva olvashatsz)

fölhoztam a topicot

Jékely Zoltán
Fecskék
A villanydrót öt égi vonalán
izgága hangjegyek a füstifecskék.
Ha lejátszhatnám, bennük már az estét
s az ősz első akkordját hallanám.
Kolozsvár, 1933
Fecskék
A villanydrót öt égi vonalán
izgága hangjegyek a füstifecskék.
Ha lejátszhatnám, bennük már az estét
s az ősz első akkordját hallanám.
Kolozsvár, 1933

Az igazsag az,hogy felnött a gaz a kapu elött. Igy elhagyatott lesz minden.

Moncy helyett én válaszolok, habár lehet, hogy erre én ráfizetek
... na szoval, tudtommal Moncy még nem járt Erdélyben, de dolgozom rajta, hogy idecsaljam
.

jó csettelést, egyre színvonalasabb a topic!
Szia ! Na közben arcod is lett,meg szep kalapot tettel....A fodrasznal is voltal ? Minek kellett az Emilke,ha nem irsz ? (vagy esment a joidulatomsagomra fizettem rea ?)

Privi ment.