még matematikailag is zavaros,miért épp 30 az egység?
Dr.Anthony,azt nem vontam kétségbe,hogy a végen mindkettöben ugyanaz a mennyiség,mint a kezdetkor...
Dr.Anthony,azt nem vontam kétségbe,hogy a végen mindkettöben ugyanaz a mennyiség,mint a kezdetkor...
Valószínűleg a Sámson személynévből. A "Békés" meg vidéknév, amely a maga során a Békés településnévből eredeztethető.
Ezt én is így értelmeztem...
(Ez egy válasz para11 üzenetére (2007. 03. 11. vasárnap 14:12), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 03. 11. vasárnap 14:12

nem lehet,mert már felhigított alkoholt töltesz a vízhez
mennyiségük egyforma lesz,de a koncentráció nem
nem lehet,mert már felhigított alkoholt töltesz a vízhez
Mámmint micsoda???
Próbálkoztam, nem jött be, ennyi, de nem adom fel...

Ha nem kérsz kommentet, akkor húzz a sunyiba vagy az OFF ba és ott ugass... Én sem kértem kommentet sok beszólásodhoz, mégis lenyeltem a szarakodásaidat. Szóval kussolj, és élvezkedj Annácskáddal, az a te fajtád.
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 03. 10. szombat 21:05), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 03. 10. szombat 21:05
Törölt felhasználó (7767)

Ezt meg honnan veszed? Amiért te így csinálod, nagyon nagy tisztességtelenség kell ahhoz, hogy másról is ezt feltételezd! Maradj a saját vizeidben, alkoholodban, betonodban,kőművesedben és akkor kezdd el a hasonlítgatást, amikor én kezdem el ugyanezt veled kapcsolatban. Addig **ss!
U.I: Azt hittem, tanultál valamit, de belátom, balga remény volt csak...
Nem kérek kommentárt, és nem válaszolok! Ez itt a "kvíz szobája".
Nem kérek kommentárt, és nem válaszolok! Ez itt a "kvíz szobája".
attol függöen, h mire es hol hasznaljak valtogatajak az aranyokat!de sztem 650 l soder,200 l viz es 150 l cement!
majd megkerdem apamat,az kömüves!
majd megkerdem apamat,az kömüves!

Csak jelezném, hogy a 2862#-ben már írtanm, hogy egyenlő!
(igaz újra olvasva nem tűnik annyira egyértelműnek, hogy miről beszélek
, és meg sem indokoltam, de sajnos nem volt rá időm)
(igaz újra olvasva nem tűnik annyira egyértelműnek, hogy miről beszélek

Akkor meg nem tudom, hogy miért zavar engem, hogy első átöntéskor tiszta víz került az alkoholos edénybe, amelyben így egy keverék van mostmár, kifejezhető komponensi arányokkal, és ezért gondoltam, hogy visszatöltéskor már keverék kerül a tiszta vízbe....és azt hiszem, itt síklott ki az én megfejtésem(fáradt is voltam a buli után, inkább egy elfogadhatónak tűnő megoldással beértem, aztán elzuhantam Morpheus karjai közé... :)

Ezt meg honnan veszed? Amiért te így csinálod, nagyon nagy tisztességtelenség kell ahhoz, hogy másról is ezt feltételezd! Maradj a saját vizeidben, alkoholodban, betonodban,kőművesedben és akkor kezdd el a hasonlítgatást, amikor én kezdem el ugyanezt veled kapcsolatban. Addig **ss!
Nem kérek kommentárt, és nem válaszolok! Ez itt a "kvíz szobája". (Ez egy válasz DrAnthony üzenetére (2007. 03. 10. szombat 19:40), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 03. 10. szombat 19:40
Nem kérek kommentárt, és nem válaszolok! Ez itt a "kvíz szobája". (Ez egy válasz DrAnthony üzenetére (2007. 03. 10. szombat 19:40), amit ide kattintva olvashatsz)

Persze, Katicika meg folyton a számítógép segítségét veszi igénybe... (net)... Te tudod, a kőművesség (szégyen ide, szégyen oda) elég messze áll tőlem...

Nem is te lettél volna...

Igen, bár túl van bonyolítva.
Mivel kiinduláskor is és a végén is ugyanannyi folyadék van mindkét pohárban, ezért amennyi víz hiányzik az egyik pohárból (mert a másikban van) ugyanannyí alkohol hiányzik a másikból (mert az egyikben van)
Persze, Katicika meg folyton a számítógép segítségét veszi igénybe... (net)... Te tudod, a kőművesség (szégyen ide, szégyen oda) elég messze áll tőlem...

Na bakker, van egy kőműves ismerősöm, majd megkérdezem tőle!!!
Különben is, azt mondta, hogy kis melókhoz manapság előregyárott zsákos betont használnak (amit csak vízzel kell elkeverni), nagy mennyiségnél meg megrendelik valamelyik batongyártó cégtől, jön a mixer, kiönti, és hajrá!

"Maga az etanol (etil-alkohol) szintelen, jellemző, kellemes szeszes szagú folyadék.
Sűrűsége 0,806 g/cm3.
Kissé világító, kék lánggal ég.
Vízzel minden arányban elegyedik, ekkor térfogata csökken, pl. 52 térfogat százalék etanolból és 48 térfogat százalék vízből álló elegy csak 96,3 térfogat rész lesz."
Ez alapján lehet matekozni, számolgatni (amihez most nincsen sok kedvem), de ha a fentieket veszem alapul (és jól okoskodtam), akkor amikor a tiszta szeszhez keverjük a vizet, akkor térfogata csökken (nem fogom kiszámolni, mennyivel és mennyire). Ha ebből pontosan 1 dl-t öntünk a vízhez, akkor szerintem arányaiban TÖBB alkohol lesz benne (mintha nem csökkent volna a térfogata).
Így ezek alapján az első pohárban a vízhez kevert alkohol mennyisége több lesz, mint az alkoholhoz kevert víz aránya.
Sűrűsége 0,806 g/cm3.
Kissé világító, kék lánggal ég.
Vízzel minden arányban elegyedik, ekkor térfogata csökken, pl. 52 térfogat százalék etanolból és 48 térfogat százalék vízből álló elegy csak 96,3 térfogat rész lesz."
Ez alapján lehet matekozni, számolgatni (amihez most nincsen sok kedvem), de ha a fentieket veszem alapul (és jól okoskodtam), akkor amikor a tiszta szeszhez keverjük a vizet, akkor térfogata csökken (nem fogom kiszámolni, mennyivel és mennyire). Ha ebből pontosan 1 dl-t öntünk a vízhez, akkor szerintem arányaiban TÖBB alkohol lesz benne (mintha nem csökkent volna a térfogata).
Így ezek alapján az első pohárban a vízhez kevert alkohol mennyisége több lesz, mint az alkoholhoz kevert víz aránya.
Le a kalappal!! Mondom, gratula, ezek az IGAZI kvíz-kérdések, ezekből szerzünk érdekes, új infóket!!! MÉG-MÉG!!!

az elsöben lesz 90%víz,a másodikban 80%alkohol.
Nem, mert nem elég rugalmasak a "szürkéid"!

Az jó dolog, hogy kizártuk a 3 variációból 2-öt és még nem tudjuk az eredményt
, de nem ezen a gondolat meneten végighaladva gondolom azt hogy egyenlő!

Bizony nem jó. Nem is értem sem a 6x, sem a 9 részt.