Hát ez valahun sántít, hiszen az "ügylet" befejeztekor azonos mennyiségű folyadéknak kell lötykölődnie a poharakban!
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 03. 10. szombat 00:01), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 03. 10. szombat 00:01

Törölt felhasználó (7767)

Nem tudom, az okoskodásom jó-e, de én így gondolom:
Alkoholos pohár:6x(9rész alkohol+1rész víz)=54rész alkohol+6rész víz
Vizes pohár:(1rész víz+9rész alk)+40 rész víz=41rész víz+9rész alk
Tehát a vizes pohárban lesz több egységnyi alkohol, mint amennyi egységnyi víz lesz az alkoholos pohárban.
Tehát a vizes pohárban lesz több egységnyi alkohol, mint amennyi egységnyi víz lesz az alkoholos pohárban.
Nem tudom, az okoskodásom jó-e, de én így gondolom:
Nem a sűrűság miatt, hanem a részecskék nagysága miatt. De akkor fogalmazzuk át úgy, hogy 500 g, 500 g, és 100 g-ot öntök át, és vissza.
Az alkoholos pohárban lesz több a józan eszem szerint, de valami rémlik, hogy mintha a különböző sűrűségük miatt 5-5 dl víz illetve alkohol nem egy liter lesz, de lehet, hogy már csak képzelődöm

Na jó, látom jöhet egy más típus újra, igaz régi feladat:
Van két pohár:
az egyikben tiszta víz, amásikban tiszta szesz van, mindegyikben 5-5 dl.
Kiveszünk a vizet tartalmazó pohárból 1 dl-t, és átöntjük a másik pohárba.
Jól összekeverjük, majd ebből is kiveszünk 1 dl-t, és visszaöntjük az elsőbe.
Kérdés: Az első, vagy a második pohárban lesz több a másik folyadékból?

Van két pohár:
az egyikben tiszta víz, amásikban tiszta szesz van, mindegyikben 5-5 dl.
Kiveszünk a vizet tartalmazó pohárból 1 dl-t, és átöntjük a másik pohárba.
Jól összekeverjük, majd ebből is kiveszünk 1 dl-t, és visszaöntjük az elsőbe.
Kérdés: Az első, vagy a második pohárban lesz több a másik folyadékból?
Ugye már ahol a száj az, amit köszöntés során a másikhoz érintenek. Közismert ugye például az eszkimóknál és több indián törzsnél az orrok összedörzsölése az ilyenfajta köszöntés. A bushmanok pedig sosem érintik egymást a szájukkal, sem szex, sem köszöntés, sem egyéb alkalmakkor.
De félre a kivételekkel, lássuk a kérdést (csak zárójelben jegyzem meg, le a kalappal, EZEK AZ IGAZI kvíz-kérdések, okosodunk, tanulunk belőlük!):
A dolog onnan ered (ahogy már jelezték is korábban), hogy csecsemőkorban a legfontosabb és legelőször kialakuló érzékszervünk a szánk (szoptatás), a csecsemő is mindent a szájába vesz, az ízlelés a legelső és leghamarabb kifejlődő érzékszervünk. A csecsemő még alig hall, csak körvonalakat lát, a tapintása fejletlen, de a táplálkozás miatt a száj és az ahhoz kapcsolódó érzés a legelső.
Sok emlősnél a fiatal állatok nyalogatják anyjuk száját, így jelezve az éhségüket. A farkasoknál és kutyákánál ez odáig fajul, hogy az anyaállat
felöklendez táplálékot a kicsinyeknek.
Az ajkak másokhoz érintése sokáig tabunak számított, még rokonok között is. Ezért alakult át a dolog "kézcsókká" (kevesen tudják, de sokáig férdiaknak is csókoltak kezet a tisztelet és behódolás jelképeként), ami nagyon sokáig meg is maradt, mint a kontaktus jelképe.
Napjainkban jött megint divatba a "puszilkózás", bár sztem lassan túlhaladta magát a dolog, mert ahogy látom, boldog-boldgotalant azonnal megpuszilnak egyesek. Pedig az ajkak rokonhoz való érintése a legbelsőbb és legelső kapcsolat kifejezése volt, nem holmi köszönés-kiegészítés.
A dologról én ezt tudom, így hallottam, de hallgatom homepicturest, ő hogyan tudja-ismeri a dolgot.
De félre a kivételekkel, lássuk a kérdést (csak zárójelben jegyzem meg, le a kalappal, EZEK AZ IGAZI kvíz-kérdések, okosodunk, tanulunk belőlük!):
A dolog onnan ered (ahogy már jelezték is korábban), hogy csecsemőkorban a legfontosabb és legelőször kialakuló érzékszervünk a szánk (szoptatás), a csecsemő is mindent a szájába vesz, az ízlelés a legelső és leghamarabb kifejlődő érzékszervünk. A csecsemő még alig hall, csak körvonalakat lát, a tapintása fejletlen, de a táplálkozás miatt a száj és az ahhoz kapcsolódó érzés a legelső.
Sok emlősnél a fiatal állatok nyalogatják anyjuk száját, így jelezve az éhségüket. A farkasoknál és kutyákánál ez odáig fajul, hogy az anyaállat
felöklendez táplálékot a kicsinyeknek.
Az ajkak másokhoz érintése sokáig tabunak számított, még rokonok között is. Ezért alakult át a dolog "kézcsókká" (kevesen tudják, de sokáig férdiaknak is csókoltak kezet a tisztelet és behódolás jelképeként), ami nagyon sokáig meg is maradt, mint a kontaktus jelképe.
Napjainkban jött megint divatba a "puszilkózás", bár sztem lassan túlhaladta magát a dolog, mert ahogy látom, boldog-boldgotalant azonnal megpuszilnak egyesek. Pedig az ajkak rokonhoz való érintése a legbelsőbb és legelső kapcsolat kifejezése volt, nem holmi köszönés-kiegészítés.
A dologról én ezt tudom, így hallottam, de hallgatom homepicturest, ő hogyan tudja-ismeri a dolgot.
A pöcsömet is kedvelem mégse veszem a számba,
bár igaz fizikai akadályai is van.
(Ez egy válasz MmePrune üzenetére (2007. 03. 08. csütörtök 22:02), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 03. 08. csütörtök 22:02

általában az anyaállat nyalogatja újszülöttjét...az első érintés fontossága...szeretetkapcsolat...és a gyermek is először a szájába vesz mindent, amit nem ismer...és később mi is a szánkba veszünk mindent, amit kedvelünk

általában az anyaállat nyalogatja újszülöttjét...az első érintés fontossága...szeretetkapcsolat...és a gyermek is először a szájába vesz mindent, amit nem ismer...és később mi is a szánkba veszünk mindent, amit kedvelünk
(Ez egy válasz para11 üzenetére (2007. 03. 08. csütörtök 21:07), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 03. 08. csütörtök 21:07

sztem állati származásunk csökevénye,megszaglásszuk a falkatársakat...
(csak tipp)
(csak tipp)
sztem állati származásunk csökevénye,megszaglásszuk a falkatársakat...
(csak tipp)
(csak tipp)
szasz nigga'! csumi csá csokoládés csalamádés csőtészta!
na jó viccet félre téve, szerintem talán az lehet az oka, hogy kedvesünknek a száját pusziljuk, de a rokonoknak csak az arcát, mellyel szintén szeretetet fejezünk ki, de talán ez is jelképezi azt, hogy ez más formában megbyílvánuló szeretet! ez csak tipp!
a nagy és okos Katicika merre van? ő tudná a választ, hisz a kereső csodákra képes! :)))
na jó viccet félre téve, szerintem talán az lehet az oka, hogy kedvesünknek a száját pusziljuk, de a rokonoknak csak az arcát, mellyel szintén szeretetet fejezünk ki, de talán ez is jelképezi azt, hogy ez más formában megbyílvánuló szeretet! ez csak tipp!
a nagy és okos Katicika merre van? ő tudná a választ, hisz a kereső csodákra képes! :)))
észre se vettem ezt a kérdést. mostanában figyelmetlen vagyok! :(
pill én tudom! nem az a lényege, hogy az ember egész élete végéig nő a füle és az orra! ebből származik a köszöntés, hogy éljen addig, amíg a füle olyan hosszú nem lesz, hogy az a bokájáig érjen.
csak azért nem volt nehéz, mert én is (egy kis szaros gyerek) is meg tudta fejteni??? kapásból tudtam mi a lényeg, aztán mikor láttam a poén feliratot, akkor már elküldtem, de az meg is erősített válaszom helyességében!
a -100 napom beváltanám -500 napra! :)))
a kis cica, mert Ő egy ADMIN! :)))
Csakis így lehet! Az idők során a köszöntés másik fele pedig elkopott valahogy.
(Ez egy válasz surdapapa üzenetére (2007. 03. 08. csütörtök 11:08), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 03. 08. csütörtök 11:08

akkor rendesen hogy is szól amit home írt?
"Isten éltessen sokáig, a füled érjen bokáig!" Farkad pedig tokáig!
akkor rendesen hogy is szól amit home írt?
(Ez egy válasz palipali üzenetére (2007. 03. 08. csütörtök 11:05), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 03. 08. csütörtök 11:05
(Ez egy válasz palipali üzenetére (2007. 03. 08. csütörtök 11:05), amit ide kattintva olvashatsz)

Ha rá tud lépni a fülére, akkor valószínűleg le is tudja szopni magát. Erre gondoltál?
Ha rá tud lépni a fülére, akkor valószínűleg le is tudja szopni magát. Erre gondoltál?
na jó, nem vagyok ám ilyen pengeagyú, csak én is megkaptam a mélt.
anya. :-)
(Ez egy válasz MmePrune üzenetére (2007. 03. 07. szerda 07:49), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 03. 07. szerda 07:49
kaptam egy aranyos (igazi csöpögős)mailt, amiből ezt kivettem kérdésnek:
"Mi a foglalkozása?"
"Gyermekfejlődési és emberi kapcsolatok területén dolgozom társkutatóként."
"egész pontosan mit csinál ezen a területen?"
"Folyamatos kutatási programban veszek részt
laboratóriumban és terepen is.
Dolgozom a Felettesemnek és van már négy(lehet más szám is) kreditem is.
Természetesen a munkámhoz tartozó tevékenység igényli a legtöbb figyelmet az ember-szakmákban
és gyakran dolgozom 14 órát 1 nap.
Ebben a munkában jóval több a kihívás, mint más, "átlagos" foglalkozásoknál. A jutalom inkább a megelégedettség, mint pusztán a pénz".
tehát mi a foglalkozása?

"Mi a foglalkozása?"
"Gyermekfejlődési és emberi kapcsolatok területén dolgozom társkutatóként."
"egész pontosan mit csinál ezen a területen?"
"Folyamatos kutatási programban veszek részt
laboratóriumban és terepen is.
Dolgozom a Felettesemnek és van már négy(lehet más szám is) kreditem is.
Természetesen a munkámhoz tartozó tevékenység igényli a legtöbb figyelmet az ember-szakmákban
és gyakran dolgozom 14 órát 1 nap.
Ebben a munkában jóval több a kihívás, mint más, "átlagos" foglalkozásoknál. A jutalom inkább a megelégedettség, mint pusztán a pénz".
tehát mi a foglalkozása?