Mi a férfiak nagyon jelentős százalékának legeslegelső dolga, miután eleget tett "férfijúi" kötelességének, vagyis istenesen és kielégítően megdugta (sic!) imádott partnerét?

NÉPI KALENDÁRIUM!
Január 25. Pál napja
Ezt a napot pálfordulónak is nevezik, arra a bibliai történetre utalva, mely szerint a Jézust üldöző Saul ezen a napon tért meg, és innentől Pál apostol néven emlegetik.
Pál fordulása termésvarázsló -, de főleg jósló nap. A szép, derült idő sokfelé azt jelentette, hogy még hosszan tartó hidegre lehet számítani. Általános hiedelem szerint Pál fordulásakor a tél ellenkezőjére fordul, vagy jégtörő, vagy jégcsináló lesz. Ha az ember meglátja az árnyékát, hosszú télre kell számítani. Az állatok is jelezték e napon az időt. A medve ugyanis, ha e napon kijön a barlangjából, jó idő lesz.
Termésjósló jelek is felfedezhetők e napon. Az egész napi jó idő pl. jó termést jelent. "Ha Pál napján fúj a szél, szűk szénatermés várható." Ha ez a nap ködös, az a jószág pusztulására figyelmeztet.
Topolyán nem elégedtek meg a regulák jóslataival, ők maguk vallatták meg a jövőt. Pálpogácsát sütöttek. Életkor szerinti nagyságban annyi pogácsát készítenek, ahány családtag van. Mindegyik pogácsába egy-egy lúdtollat tűztek. Ha sütés közben valaki pogácsáján megégett a toll, akkor halál várt rá az évben, ha pedig megpörkölődött, akkor valami betegség leselkedett az illetőre.
(Ez egy válasz X üzenetére (2008. 01. 25. péntek 12:33), amit ide kattintva olvashatsz)
Január 25. Pál napja
Ezt a napot pálfordulónak is nevezik, arra a bibliai történetre utalva, mely szerint a Jézust üldöző Saul ezen a napon tért meg, és innentől Pál apostol néven emlegetik.
Pál fordulása termésvarázsló -, de főleg jósló nap. A szép, derült idő sokfelé azt jelentette, hogy még hosszan tartó hidegre lehet számítani. Általános hiedelem szerint Pál fordulásakor a tél ellenkezőjére fordul, vagy jégtörő, vagy jégcsináló lesz. Ha az ember meglátja az árnyékát, hosszú télre kell számítani. Az állatok is jelezték e napon az időt. A medve ugyanis, ha e napon kijön a barlangjából, jó idő lesz.
Termésjósló jelek is felfedezhetők e napon. Az egész napi jó idő pl. jó termést jelent. "Ha Pál napján fúj a szél, szűk szénatermés várható." Ha ez a nap ködös, az a jószág pusztulására figyelmeztet.
Topolyán nem elégedtek meg a regulák jóslataival, ők maguk vallatták meg a jövőt. Pálpogácsát sütöttek. Életkor szerinti nagyságban annyi pogácsát készítenek, ahány családtag van. Mindegyik pogácsába egy-egy lúdtollat tűztek. Ha sütés közben valaki pogácsáján megégett a toll, akkor halál várt rá az évben, ha pedig megpörkölődött, akkor valami betegség leselkedett az illetőre.

Ez benne a kvíz, hogy vajon miért nem!
Komolyan: asszem, regelni kellett a lapra, azért nem látod, de sebaj, kárpótlásul:
SURDAPAPA-ÚTMUTATÓ NAPTÁR
VAGY A MÁSIK! (Ez egy válasz surdapapa üzenetére (2008. 01. 25. péntek 12:56), amit ide kattintva olvashatsz)

Komolyan: asszem, regelni kellett a lapra, azért nem látod, de sebaj, kárpótlásul:
SURDAPAPA-ÚTMUTATÓ NAPTÁR

VAGY A MÁSIK! (Ez egy válasz surdapapa üzenetére (2008. 01. 25. péntek 12:56), amit ide kattintva olvashatsz)
kátya!
nem műxik! (Ez egy válasz X üzenetére (2008. 01. 25. péntek 12:33), amit ide kattintva olvashatsz)
nem műxik! (Ez egy válasz X üzenetére (2008. 01. 25. péntek 12:33), amit ide kattintva olvashatsz)
Pál ma!
SUPAPA-NÉVTÉRKÉP (Ez egy válasz surdapapa üzenetére (2008. 01. 25. péntek 10:07), amit ide kattintva olvashatsz)
SUPAPA-NÉVTÉRKÉP (Ez egy válasz surdapapa üzenetére (2008. 01. 25. péntek 10:07), amit ide kattintva olvashatsz)
nem néztem én térképet, h tudjam millen névnap van!
(Ez egy válasz X üzenetére (2008. 01. 24. csütörtök 16:46), amit ide kattintva olvashatsz)
2008. 01. 24. csütörtök 16:46
Törölt felhasználó (7767)

Az én megoldásom játékos-ötletesebb!
Tegnap tényleg Zelma volt, holnap (de csakis holnap!) meg elmondhatod: - Pál ma!

Az én megoldásom játékos-ötletesebb!
Tegnap tényleg Zelma volt, holnap (de csakis holnap!) meg elmondhatod: - Pál ma!
(Ez egy válasz X üzenetére (2008. 01. 23. szerda 18:39), amit ide kattintva olvashatsz)
2008. 01. 23. szerda 18:39

Azért, mert nem Pál ma (Pálma netán?
), hanem Zelma (ma!)

majdnem talált!
azárt, mert Pál ma fa!
sorry!
azárt, mert Pál ma fa!

sorry!
Azért, mert nem Pál ma (Pálma netán?
), hanem Zelma (ma!)
(Ez egy válasz surdapapa üzenetére (2008. 01. 23. szerda 09:54), amit ide kattintva olvashatsz)

Miért nem látszik ma Pál az erdőben?

ö...itt mi a kérdés katicik
Mindegy tippelek a megfejtésre. Pezsgő? bor?

ö...itt mi a kérdés katicik

Igen, balra, mert a túloldalon vannak az ajtók
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 12. 25. kedd 05:28), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 12. 25. kedd 05:28

Angliában jobbra (gondolom).
Nálunk balra.
Ha induláskor a hátramenetet választja: viceversa.
(Túloldalon vannak az ajtók!Még pontosabban: ezen az oldalon nincsenek!)
Nálunk balra.
(Túloldalon vannak az ajtók!Még pontosabban: ezen az oldalon nincsenek!)
Angliában jobbra (gondolom).
Nálunk balra.
(Túloldalon vannak az ajtók!Még pontosabban: ezen az oldalon nincsenek!) (Ez egy válasz f1ck0 üzenetére (2007. 12. 24. hétfő 22:50), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 12. 24. hétfő 22:50
Nálunk balra.
(Túloldalon vannak az ajtók!Még pontosabban: ezen az oldalon nincsenek!) (Ez egy válasz f1ck0 üzenetére (2007. 12. 24. hétfő 22:50), amit ide kattintva olvashatsz)

Melyik irányba halad a busz miután elindul?

Bal vagy jobb?
(Ha nem jól fordítottam volna le a kérdést, itt van angolúl is:Which way is the bus below traveling? To the left or to the right?)

Bal vagy jobb?

(Ha nem jól fordítottam volna le a kérdést, itt van angolúl is:Which way is the bus below traveling? To the left or to the right?)
Melyik irányba halad a busz miután elindul?

Bal vagy jobb?

Bal vagy jobb?

A helyes válasz 14 napig
Tudom hogy most off cimen seggbe rúgást érdemlek de ezt nem tudtam kihagyni
(Ez egy válasz sanyisanyi74 üzenetére (2007. 12. 02. vasárnap 17:53), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 12. 02. vasárnap 17:53

Tudom hogy most off cimen seggbe rúgást érdemlek de ezt nem tudtam kihagyni

köszi a kiegészitést
Kviz kérdés:katicikát meddig engedig az adminok
Múltkor csak 52percig
igaz akkor cathlen volt

Kviz kérdés:katicikát meddig engedig az adminok
Múltkor csak 52percig

igaz akkor cathlen volt

Tökéletes a megfejtésed, most Te következel a feladvánnyal!

Kedves Katicika!
1. KAR
2.ANT(AL)
3. ÉN
Tehát KARANTÉN ( vagyis Vesztegzár a Grand hotelben)
1. KAR
2.ANT(AL)
3. ÉN
Kedves Katicika!
1. KAR
2.ANT(AL)
3. ÉN
1. KAR
2.ANT(AL)
3. ÉN

Mely "egésznek" a részei ezek, ha tudjuk, hogy ilyen még a Grand hotelben is volt?
1.része: lehet testrész is, de munkagép alkatrésze is, no meg még bizonyos művet harmonikusan előadó testület, hogy a magasszinten képzett "hozzáértőket előállító" intézmény "részlegéről" ne is beszéljünk;
2.része: ismert védőszent keresztnevének háromötöde;
3.része: személyem