hu, kemény,de a valasz nem ennyire elvont,söt annyira 1szerü,h az ember nem is gondol ra!
TE nyertél, (meg persze hómpikcsör is, csak őt később dobta a gép )
Lélegeztetőgép a konkrét megfejtés, de persze elég tág körben lehetett gondolkodni.
(Ne lepődjetek meg, kyra helyett én válaszolok, mert egy háztartás, csak neki dolga van)
(Ez egy válasz DrAnthony üzenetére (2007. 02. 04. vasárnap 11:33), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 02. 04. vasárnap 11:33

(Ne lepődjetek meg, kyra helyett én válaszolok, mert egy háztartás, csak neki dolga van)

Üdv a fedélzeten! Midenkit és mindenfajta kérdést örömmel veszünk!
Szerintem a férje valamilyen betegség miatt "ágyhoz" volt kötve, és gépek tartották életben. A sötét és a lift leállása áramszünetet jelez, és feltehetően a férje életbentartó gépeknek nem volt saját áramforrásuk, ő sem volt otthon, így tényleg haldoklott a férje.
Kb. erre tudok gondolni, de a lényeg az áramszünet és a férj életbanmaradásának függvénye az áramtól.
Szerintem a férje valamilyen betegség miatt "ágyhoz" volt kötve, és gépek tartották életben. A sötét és a lift leállása áramszünetet jelez, és feltehetően a férje életbentartó gépeknek nem volt saját áramforrásuk, ő sem volt otthon, így tényleg haldoklott a férje.
Kb. erre tudok gondolni, de a lényeg az áramszünet és a férj életbanmaradásának függvénye az áramtól.
megint nem mertem beírni,jól van alszom inkább.............
asszem lekéstem a válasszal! hopsz!!!
Hehehe, dako és doctorbalu, elkéstetek, elsőnek én gondoltam és írtam ezt!!! (Aztán lesz pofáraesés, ha nem jó)...
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 02. 04. vasárnap 11:35), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 02. 04. vasárnap 11:35

Törölt felhasználó (69371)

onnan tudta a nő, mert elment az áram, és valószínüleg a férje lélegeztető gépre van kötve! ha nincs áram kipurcan a férje!
Akkor még tépem magam rajta!
(Ez egy válasz Doctorbalu üzenetére (2007. 02. 04. vasárnap 11:31), amit ide kattintva olvashatsz)
onnan tudta a nő, mert elment az áram, és valószínüleg a férje lélegeztető gépre van kötve! ha nincs áram kipurcan a férje!
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 02. 04. vasárnap 11:28), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 02. 04. vasárnap 11:28
Törölt felhasználó (55658)

Nem tudom lehet-e IQ-teszterből feltenni kérdést... felteszek egyet, de szóljatok rám, ha rosszat csináltam! (vagy ha ismeritek)
A nő felfelé halad a liftben lakása felé, vele utazik az egyik lakó. Hirtelen minden elsötétül, majd a lift leáll - erre a nő kétségbeesetten felkiált, hogy "Jézusom, a férjem haldoklik". A vele utazó meglepődve hallja ezt, segítsetek neki kitaláni, miért ijedt meg ennyire a fiatal hölgy!

A nő felfelé halad a liftben lakása felé, vele utazik az egyik lakó. Hirtelen minden elsötétül, majd a lift leáll - erre a nő kétségbeesetten felkiált, hogy "Jézusom, a férjem haldoklik". A vele utazó meglepődve hallja ezt, segítsetek neki kitaláni, miért ijedt meg ennyire a fiatal hölgy!

a nö ferje ottohni gondozasban volt vegetacios allapotban legzöközponti benulassal,mivel kialudt a villany,nem volt aram,leallt a legzökeszüleke,ezert haldoklik!
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 02. 04. vasárnap 11:28), amit ide kattintva olvashatsz)

Nem tudom lehet-e IQ-teszterből feltenni kérdést... felteszek egyet, de szóljatok rám, ha rosszat csináltam! (vagy ha ismeritek)

Üdv a fedélzeten! Midenkit és mindenfajta kérdést örömmel veszünk!
Kb. erre tudok gondolni, de a lényeg az áramszünet és a férj életbanmaradásának függvénye az áramtól. (Ez egy válasz X üzenetére (2007. 02. 04. vasárnap 11:28), amit ide kattintva olvashatsz)
Kb. erre tudok gondolni, de a lényeg az áramszünet és a férj életbanmaradásának függvénye az áramtól. (Ez egy válasz X üzenetére (2007. 02. 04. vasárnap 11:28), amit ide kattintva olvashatsz)

De, ha történetesen így lenne, miért lehetne egyből azt feltételezni, hogy haldoklik, nem értem...
matekhoz semmi köze!
(Ez egy válasz DrAnthony üzenetére (2007. 02. 04. vasárnap 11:28), amit ide kattintva olvashatsz)

Hmmm... Először valamiért a római számok kattantak be, de sehogy sem tudtam megoldást lelni. Ez inkább tényleg betűrejtvény, mint mögöttes számfeladvány... Még töprengek rajta.

Hmmm... Először valamiért a római számok kattantak be, de sehogy sem tudtam megoldást lelni. Ez inkább tényleg betűrejtvény, mint mögöttes számfeladvány... Még töprengek rajta.
(Ez egy válasz Doctorbalu üzenetére (2007. 02. 04. vasárnap 11:10), amit ide kattintva olvashatsz)
sajnos nem!
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 02. 04. vasárnap 11:19), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 02. 04. vasárnap 11:19

M?
M?
(Ez egy válasz Doctorbalu üzenetére (2007. 02. 04. vasárnap 11:10), amit ide kattintva olvashatsz)

M , D , M , D , ...
Milyen betü következik?

Igen ezzel az ábrával jött ki nekem is:
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 02. 04. vasárnap 10:56), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 02. 04. vasárnap 10:56

Egyszerűen számoljunk össze egy pillanatot, hogy akkor hány villamos fér el pályán. Amikor épp indul egy villamos az egyik végállomásról, akkor előtt 8 perccel lehet egy másik, ezelőtt szintén, így egy vonalon elfér 6 villamos (az utolsó épp megérkezik a másik végállomásra). A visszafelé tartó irányban szintén 6 fér el, így maximum 12 villamosnak van hely.
Azaz az állomásról elinduló villamost és az állomásra érkező villamost is bele kell számolni!
Azaz az állomásról elinduló villamost és az állomásra érkező villamost is bele kell számolni!
Egyszerűen számoljunk össze egy pillanatot, hogy akkor hány villamos fér el pályán. Amikor épp indul egy villamos az egyik végállomásról, akkor előtt 8 perccel lehet egy másik, ezelőtt szintén, így egy vonalon elfér 6 villamos (az utolsó épp megérkezik a másik végállomásra). A visszafelé tartó irányban szintén 6 fér el, így maximum 12 villamosnak van hely.
Azaz az állomásról elinduló villamost és az állomásra érkező villamost is bele kell számolni! (Ez egy válasz DrAnthony üzenetére (2007. 02. 04. vasárnap 10:48), amit ide kattintva olvashatsz)
Azaz az állomásról elinduló villamost és az állomásra érkező villamost is bele kell számolni! (Ez egy válasz DrAnthony üzenetére (2007. 02. 04. vasárnap 10:48), amit ide kattintva olvashatsz)
Köszike! THX!
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 02. 04. vasárnap 10:47), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 02. 04. vasárnap 10:47
Na ezaz! Látod!

Na ezaz! Látod!

Na ezaz! Látod! (Ez egy válasz DrAnthony üzenetére (2007. 02. 04. vasárnap 10:45), amit ide kattintva olvashatsz)

Talán az lehet még a megoldás (és ott baszhattam el, hogy a 8 perces időközökkel számoltam), hogy a végállomásokon mindig tartózkodik 1 villamos, akkor viszont
12
a megoldás.
12
a megoldás.