vagy lépjetek túl ezen és tegyetek fel új kérdéseket, vagy a továbbiakban fáradjatok át az off topicba, én meg keresek új képet a "book" címszó alatt a google-ba
még a végén komplett könyvtáram lesz a gg-s vitákból
arról nem is beszélve, hogy erre a kérdésre én adtam először a tökéletes választ(elvileg)
(Ez egy válasz DrAnthony üzenetére (2007. 02. 28. szerda 00:45), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 02. 28. szerda 00:45

(Ez egy válasz DrAnthony üzenetére (2007. 02. 28. szerda 00:45), amit ide kattintva olvashatsz)

Na épp eztet mondom a #2587-es hsz-emben, hogy még ELVILEG sem kivitelezhető... Sajna. Nem lehetséges, és ezt bizonyítja homepictures #2591-es hsz-e is. Sem kocsival, sem kerépárral, sem helikopterrel, sem sehogy. Sajna.
Na épp eztet mondom a #2587-es hsz-emben, hogy még ELVILEG sem kivitelezhető... Sajna. Nem lehetséges, és ezt bizonyítja homepictures #2591-es hsz-e is. Sem kocsival, sem kerépárral, sem helikopterrel, sem sehogy. Sajna.

egyszerűen nem tudom nem betenni

A vonósnégyes együtt húzta...:D
Akkor ez így, hogy: "A 4 emberke egymással játszott", hát hogy is mondjam...túl erős :))))))
Talán együtt játszott a helyes, de lehet, így könnyebbé vált volna a kérdés...
Talán együtt játszott a helyes, de lehet, így könnyebbé vált volna a kérdés...
azért van ott, mert én utólag beletettem
és jeleztem is a doki hsz-ében

Válaszolok rá, mert ez kicsit szívatós.
Úgy lehet, hogy 4 zenészről van szó, akiknek ennyi volt a gázsijuk.
1000 Ft-ért játszottak ;;;-))
Úgy lehet, hogy 4 zenészről van szó, akiknek ennyi volt a gázsijuk.
1000 Ft-ért játszottak ;;;-))
Nem értem mit problémáztok a sarkkörös feladaton. Helikopterről volt szó, de elvileg gyalog vagy kocsival is meg lehet tenni.
A lényeg azon volt, hogy lehetséges-e?
A lényeg azon volt, hogy lehetséges-e?
Ott van mindegyiknél a
.
Vagy csak 1-et tegyek?

Vagy csak 1-et tegyek?
Béta helyett, szabadon!
(Remélem, nem siettem el!!!)
No, de ott van a másik "bétai" feladvány, előrehozom:
béta8417[VIP] #2584 | tegnap 22:50
De van egy másik, kicsit beugratós.
Van négy szenvedélyes játékos. Egész este játszottak, majd a végén megszámolták a pénzüket, és kiderült, hogy mindegyiknek 1000 Ft-tal több pénze van, mint mikor leültek játszani.
A 4 emberke egymással játszott. (Ez egy válasz eros007 üzenetére (2007. 02. 27. kedd 10:17), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 02. 27. kedd 10:17

(Remélem, nem siettem el!!!)
No, de ott van a másik "bétai" feladvány, előrehozom:
béta8417[VIP] #2584 | tegnap 22:50
De van egy másik, kicsit beugratós.

Van négy szenvedélyes játékos. Egész este játszottak, majd a végén megszámolták a pénzüket, és kiderült, hogy mindegyiknek 1000 Ft-tal több pénze van, mint mikor leültek játszani.
A 4 emberke egymással játszott. (Ez egy válasz eros007 üzenetére (2007. 02. 27. kedd 10:17), amit ide kattintva olvashatsz)

Felkapcsolja az egyiket, majd néhány perc múlva lekapcsolja, felkapcsol egy másikat, és lemegy a pincébe, megnézi melyik világít, majd megnézi, hogy melyik izzó meleg és az lesz az elösször felkapcsolt, a harmadik pedig így már egyértelmű.
légy résen!
de csak ha a rés készen!
de csak ha a rés készen!
Nehezen viselem a vereséget,de ha már pár ember megtette remélem nők voltak!Így viszont jobban jártam volna ha az égőket csavargatom,vagy a kapcsolóval probálkozom.Új feladványnál résen leszek.

Na, ÍGY már evidens... Sajna ahogy béta leírta nem volt egyértelmű... Nem írta, hogy csak 1X akar kapcsolni! Mindezek alapján viszont eros007 megoldása a helyes.
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 02. 27. kedd 06:01), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 02. 27. kedd 06:01
Törölt felhasználó (7767)

A feladat így szól "eredetileg":
"Villanykörték
Egy villanyszerelő bekötött a pincében három lámpát, amelyeknek fenn, a lakásban van a kapcsolójuk. De sajnos elfelejtette, hogy melyiket melyikhez kötötte. Fent van a lakásban, és csak egyszer szeretne lemenni a pincébe, majd visszajönni. Hogy állapítja meg, hogy melyik lámpához melyik kapcsoló tartozik?"
Tehát "itteni" emberünk csak EGYSZER mehet be a szobába, miután a kapcsolókkal megcselekszi azt, amit meg kell tennie a feladat megoldásához!
"Villanykörték
Egy villanyszerelő bekötött a pincében három lámpát, amelyeknek fenn, a lakásban van a kapcsolójuk. De sajnos elfelejtette, hogy melyiket melyikhez kötötte. Fent van a lakásban, és csak egyszer szeretne lemenni a pincébe, majd visszajönni. Hogy állapítja meg, hogy melyik lámpához melyik kapcsoló tartozik?"
Tehát "itteni" emberünk csak EGYSZER mehet be a szobába, miután a kapcsolókkal megcselekszi azt, amit meg kell tennie a feladat megoldásához!

Felkapcsolja az egyiket, majd néhány perc múlva lekapcsolja, felkapcsol egy másikat, és lemegy a pincébe, megnézi melyik világít, majd megnézi, hogy melyik izzó meleg és az lesz az elösször felkapcsolt, a harmadik pedig így már egyértelmű.
(Ez egy válasz X üzenetére (2007. 02. 27. kedd 06:01), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 02. 27. kedd 06:01
Törölt felhasználó (7767)

"Villanykörték
"Villanykörték

"Villanykörték
(Ez egy válasz DrAnthony üzenetére (2007. 02. 27. kedd 01:49), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 02. 27. kedd 01:49
"Villanykörték

Lehet, hogy én vagyok a hülye, de biztos minden infó megvan ehhez a kérdéshez? Ugyanis az feltehetően túl egyszerű lenne, hogy odakint felkapcsolom az egyik kapcsolót, bemegyek a szobába, megnézem melyik lámpa világít, majd kimegyek, kapcsoló le, másik fel, végül ugyanez a harmadikkal. Vagy esetleg a kérdés arra irányult, hogy a kapcsolókhoz nem nyúlhatok, és bent a szobában a lámpákat nézve kell eldöntenem, hogy melyik kapcsolóval működik?
Ne haragudj, nem kötözködni akarok, de ez így elég fura. Vagy túl egyszerű, vagy nem adtál meg minden infót.
Ne haragudj, nem kötözködni akarok, de ez így elég fura. Vagy túl egyszerű, vagy nem adtál meg minden infót.
Ne rágd magad!A dolog sarkalatos pontja ott van,hogy mindezt gépkocsival netán gyalog is kivitelezhető.NÓ én fényes nappal fényesre nyalom "az Seggit"aki az északi vagy déli sarkörön gyalog vagy autóval megteszi ezt a távolságot ezen irányelvek alapján!

Vagy még úgy, hogy elindulunk a délkörről tegyük fel északnak, átrepülünk a sarkponton, akkor folytatjuk az utunk délnek, elérve a délkört visszafordulunk, megint megtesszük ezt az utat, de akkor is így ezt 2X kell megtennünk, és csak nagyon közelítőleg 25 km az ívtől a sarkpontig tartó út. Ha PONTOSAN 100 km-t lehet megtenni, akkor felétehetően nem végrehajtható.
(Ez egy válasz DrAnthony üzenetére (2007. 02. 27. kedd 02:09), amit ide kattintva olvashatsz)
2007. 02. 27. kedd 02:09

Sajna azt kell mondanom, hogy ezek alapján vissza kell vonnom béta megoldására tett igenlő válaszomat!!!
Ugyanis, ha azt a "délkört" vesszük, aminek a kerülete 100 km, akkor kapunk egy gömbszeletet, aminek a legfelső pontjának távolsága (az ív a félgömb "csúcsáig) csak kicsivel több, mint a kör sugara, ami ugye a kör kerülete alapján (K=2rPI) 15,91 km. Mivel nem ismerjük a föld pontos görbületét (és ugye a Föld ott eléggé lapult, nem szabályos gömb), nem tudjuk az ív hosszát pontosan kiszámolni, de ha a Földet szabályos gömbnek vesszük, akkor egy negyed "Földív" kb. 10.000 km (tudjuk, hogy a föld egyenlítői kerülete kb. 40.000 km), tehát a Föld sugarához (ami kb. 6.366 km) viszonyított aránya kb. 10/6-hoz. Ha ezt vesszük, akkor 15,91X1,57= kb. 25 km az a körív, ami az északi vagy déli sarkpontíg tart.
Ezek szerint bár meg lehet tenni a 100 km-es délkörön 100 km-t, de északra MÁR NEM, maximum 25 km-t, utána áthaladunk a sarkponton, és ellentétes (ha észak felé indultunk, akkor déli, ha dél felé, akkor északi) irányba fogunk tovább haladni.
Nagy-nagy jóindulattal ha a fél körívet PONTOSAN 25 km-nek vesszük, akkor TALÁN végrehajtható úgy, hogy 4X északnak, 4X délnek megyünk (oda-vissza, oda vissza), így kijön a 100-100 km.
Szóval sztem béta megoldása mindezek szerint HELYTELEN (vagy legalábbis pontatlan), ezért én inkább Mme Prune vagy Katicika megoldását fogadom el béta megoldásának helytelensége miatt.
Mondom, nem kötekedni akarok, de átgondolva ez lett a véleményem.
Ugyanis, ha azt a "délkört" vesszük, aminek a kerülete 100 km, akkor kapunk egy gömbszeletet, aminek a legfelső pontjának távolsága (az ív a félgömb "csúcsáig) csak kicsivel több, mint a kör sugara, ami ugye a kör kerülete alapján (K=2rPI) 15,91 km. Mivel nem ismerjük a föld pontos görbületét (és ugye a Föld ott eléggé lapult, nem szabályos gömb), nem tudjuk az ív hosszát pontosan kiszámolni, de ha a Földet szabályos gömbnek vesszük, akkor egy negyed "Földív" kb. 10.000 km (tudjuk, hogy a föld egyenlítői kerülete kb. 40.000 km), tehát a Föld sugarához (ami kb. 6.366 km) viszonyított aránya kb. 10/6-hoz. Ha ezt vesszük, akkor 15,91X1,57= kb. 25 km az a körív, ami az északi vagy déli sarkpontíg tart.
Ezek szerint bár meg lehet tenni a 100 km-es délkörön 100 km-t, de északra MÁR NEM, maximum 25 km-t, utána áthaladunk a sarkponton, és ellentétes (ha észak felé indultunk, akkor déli, ha dél felé, akkor északi) irányba fogunk tovább haladni.
Nagy-nagy jóindulattal ha a fél körívet PONTOSAN 25 km-nek vesszük, akkor TALÁN végrehajtható úgy, hogy 4X északnak, 4X délnek megyünk (oda-vissza, oda vissza), így kijön a 100-100 km.
Szóval sztem béta megoldása mindezek szerint HELYTELEN (vagy legalábbis pontatlan), ezért én inkább Mme Prune vagy Katicika megoldását fogadom el béta megoldásának helytelensége miatt.
Sajna azt kell mondanom, hogy ezek alapján vissza kell vonnom béta megoldására tett igenlő válaszomat!!!
Ja, és még (további kötözködés nélkül) arra kérnélek, hogy a topic belső szabályai szerint a felett kérdéseket "
" jellel jelöld kérlek. Csak a későbbi visszakereshetőség érdekében.
(odahelyeztem őket:mmeprune)

(odahelyeztem őket:mmeprune)
Lehet, hogy én vagyok a hülye, de biztos minden infó megvan ehhez a kérdéshez? Ugyanis az feltehetően túl egyszerű lenne, hogy odakint felkapcsolom az egyik kapcsolót, bemegyek a szobába, megnézem melyik lámpa világít, majd kimegyek, kapcsoló le, másik fel, végül ugyanez a harmadikkal. Vagy esetleg a kérdés arra irányult, hogy a kapcsolókhoz nem nyúlhatok, és bent a szobában a lámpákat nézve kell eldöntenem, hogy melyik kapcsolóval működik?